Μεχρι την Τριτη θα εχουμε και αλλες εμφανισεις
Μπράβο καλά κάνεις και μας τα λες γιατί οι τέντυ-μπόιδες εδώ μέσα παραλίγο να με πείσουν να τρέχω κυριακάτικα σε τσιχλοκαρτερο να παλεύω με μύγες και κουνούπια πάλι.Επήγα τελικά εψές το δειλινόν εις το κλασικόν μου τσιχλοκοτσυφοκάρτερον, το οποίον αποδίδει απ' τα μπασίματα έως και τη στερνήν ημέραν...
Τσίχλα ουκ αντελήφθην μηδεμίαν ...
Δεν ξαναπετανε φιλε τα πευκα,κ αυτα νεκρα ειναι...Αν εινσι το μισο καμμενο κ το αλλο μισο πρασινο θα μεινει ετσι.Αν δεν εχει πρασινο πανω εχει τελειωσει...Πρωτη σημερα στο καρτερακι μου και τα συναισθηματα αναμικτα. Περπατωντας για το καρτερακι καταλαβαινες οτι το εδαφος ειναι ετοιμο να υποδεχτει τις πιτσιλωτες κυριες. Πολυ μαλακο εχει πεσει αρκετο νερο, τα αρβυλα γεμισαν λασπες. Με το που χαραξε ο τοπος γεμισε απο τιτιβισματα κοκκινολαιμηδων. Το μαγικο τσικ ομως οσο κι αν περιμενα δεν το ακουσα. Κοτσυφια αρκετα για την εποχη. Ειδα ακομη σπινους - φλωρια - φανετα - καρδερινες - λουγαρα - παπαδιτσες και 2 νυχτοπατηδες (γιδοβυζι). Επισης φυτρωσαν και τα πρωτα χορταρακια. Ωραιο πρωινο με πολυ δροσουλα και παρεα με ελληνικο καφεδακι και αναμνησεις απο τον σκληρο.
Καπως ετσι πηραμε τον δρομο για τον γυρισμο. Απο Δερβενοχωρια προς Φυλη και φτανωντας στην πρωτη εγκαταλελλειμενη ταβερνα στα δεξια, αρχισε να μαυριζει η καρδια και τα ματια. Απο τα δεξια του δρομου η φωτια σβηνει στην κορυφη του πρωτου λοφου και συνεχιζει κατω ολη την ρεματια μεχρι τον Ασπροπυργο. Σε καποια πευκα ο κορμος ειναι λευκος και οι βελονες εινια κοκκινες αλλα πανω στα δεντρα. Μακαρι να ξαναπεταξουν του χρονου γιατι ετσι ειναι ενα μεγαλο κομματι του δασους. Το υπολοιπο ειναι νεκρο. Απο την ταβερνα και σε μεγαλο κομματι φαινεται οτι κοψαν τα δεντρα παραλληλα του δρομου για να φτιαξουν ζωνη μην τυχον και περασει απο την αλλη πλευρα και καβαλησει. Η φωτια δεν περασε. Απο αριστερα του δρομου ομως κι οσο βλεπει το ματι - σταχτη και μαυριλα. Τα βουνα μπροστα οσο μπορουσα να δω ηταν καμμενα. Απο την πηγη και πανω δεν ξερω τι εχει γινει. Ακομα και μεσα στην Φυλη και μεχρι την Παναγια την Καναλα - μαυριλα.
Και μην ξεχασω..... η φυτευση των διαβολων συνεχιζεται με γοργους ρυθμους, ολο κι αυξανονται.
Υ.Γ. Φοβαμαι ολα αυτα που θα γινουν για μενα χωρις εμενα.
Καλες βολτουλες παλικαροι και να περνατε ομορφα.
Δεν καταλαβαίνω γιατί δυσκολευόμαστεκαθε χρονο τα ιδια πηγαιντε για κανα ορτυκι και αστε τισ τσιχλες ακους εκει τσιχλοκαρτερο απο τισ 30 σεπτεμβρη
κουβεντα να γινεται δεν εχω θεμα απλως τσιγκλαω τουσ ανυπομονους συναδελφουςΔεν καταλαβαίνω γιατί δυσκολευόμαστε
Εαν δεν εχεις σκυλο, πως θα πας για ορτυκι? Για τρυγονια και φασσες κοντα στην Αθηνα στις 30/9 που? Δυσκολο...καθε χρονο τα ιδια πηγαιντε για κανα ορτυκι και αστε τισ τσιχλες ακους εκει τσιχλοκαρτερο απο τισ 30 σεπτεμβρη
να σαι καλα φιλλιπε επισης καλη σαιζονΕαν δεν εχεις σκυλο, πως θα πας για ορτυκι? Για τρυγονια και φασσες κοντα στην Αθηνα στις 30/9 που? Δυσκολο...
Εαν ηθελα να θηρευσω θα επαιρνα τα καλαμακια μου και θα πηγαινα στην Γαλανη που φετος μου εδωσε ωραιες συγκινησεις.
Πηγα για να πιω το καφεδακι μου και να δω το βουνο ( πρωτη φορα φετος μετα τις φωτιες ) που απο το 1993 καθε χρονο τετοιους μηνες ειμαι εκει. Ειτε με οπλο ειτε χωρις. Ηξερα οτι δεν θα δω τσιχλες, ουτε στον Βορρα δεν εχουν δει ακομα. Επρεπε ομως να παω.
Η χαρα απο την λυπη ειναι μια στροφη - λιγα μετρα.......
Καλες βολτες Γιαννη ειτε σε βουνο - ειτε σε θαλασσα, καλα να παιρνας.
Ξεκιναει η περιοδος των μπασιματων πλεον. Αυριο θα παω και εγω. Σημερα που δεν μπορουσα να ριξω ειδα τσιχλες. Αυριο δεν θα δω! Δεν εχει σημασια. Με καλεσαν για λαγο αυριο αλλα αρνηθηκα. Τελος οι τριχες!!! Καθε ευκαιρια για εξοδο απο εδω και περα θα αφιερωνεται μονο στις επισημες αγαπημενες.Εαν δεν εχεις σκυλο, πως θα πας για ορτυκι? Για τρυγονια και φασσες κοντα στην Αθηνα στις 30/9 που? Δυσκολο...
Εαν ηθελα να θηρευσω θα επαιρνα τα καλαμακια μου και θα πηγαινα στην Γαλανη που φετος μου εδωσε ωραιες συγκινησεις.
Πηγα για να πιω το καφεδακι μου και να δω το βουνο ( πρωτη φορα φετος μετα τις φωτιες ) που απο το 1993 καθε χρονο τετοιους μηνες ειμαι εκει. Ειτε με οπλο ειτε χωρις. Ηξερα οτι δεν θα δω τσιχλες, ουτε στον Βορρα δεν εχουν δει ακομα. Επρεπε ομως να παω.
Η χαρα απο την λυπη ειναι μια στροφη - λιγα μετρα.......
Καλες βολτες Γιαννη ειτε σε βουνο - ειτε σε θαλασσα, καλα να παιρνας.
Κι εγώ, πρόσκληση για ψάρεμα ,αρνήθηκα, τέλος τα λέπια.Ξεκιναει η περιοδος των μπασιματων πλεον. Αυριο θα παω και εγω. Σημερα που δεν μπορουσα να ριξω ειδα τσιχλες. Αυριο δεν θα δω! Δεν εχει σημασια. Με καλεσαν για λαγο αυριο αλλα αρνηθηκα. Τελος οι τριχες!!! Καθε ευκαιρια για εξοδο απο εδω και περα θα αφιερωνεται μονο στις επισημες αγαπημενες.
ΑρρωστεεεεεεΞεκιναει η περιοδος των μπασιματων πλεον. Αυριο θα παω και εγω. Σημερα που δεν μπορουσα να ριξω ειδα τσιχλες. Αυριο δεν θα δω! Δεν εχει σημασια. Με καλεσαν για λαγο αυριο αλλα αρνηθηκα. Τελος οι τριχες!!! Καθε ευκαιρια για εξοδο απο εδω και περα θα αφιερωνεται μονο στις επισημες αγαπημενες.
Πρωτη σημερα στο καρτερακι μου και τα συναισθηματα αναμικτα.
Φίλιππα...στην μεγάλη ευθεία πως είναι τα πράγματα...από τις φωτιές ...?
Δεν θα ξεχάσω την προηγούμενη χρονιά συνάδελφό στις 23 Οκτωβρίου να λέει: επιτέλους άρχισαν τα απογευματινά. Έλεος δηλαδή ακόμα δεν είχαν προλάβει να έρθουν τα πουλιά και άρχισαν τα απογευματινά, πως να ντοπιάσουν τα πουλιά μετά.Πάντως και με έναν φίλο που μίλαγα, καταλήξαμε στο εξής...παλαιότερα δεν θυμάμαι κανέναν να πήγαινε πριν τις 20 Οκτωβρίου, επίσης τα απογευματινά ξεκίναγαν μετά τα μέσα Νοέμβρη, όπως και τα περπατητα...ίσως και αυτό να παίζει το ρόλο του στο ότι τα πουλιά δεν προλαβαίνουν να πιάσουν πουθενά, όπου και να πάνε σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, τρώνε ανελέητο τουφεκιδι
Εγω λεω να ξεκιναει το κυνήγι Δεκεμβρίο.Δεν θα ξεχάσω την προηγούμενη χρονιά συνάδελφό στις 23 Οκτωβρίου να λέει: επιτέλους άρχισαν τα απογευματινά. Έλεος δηλαδή ακόμα δεν είχαν προλάβει να έρθουν τα πουλιά και άρχισαν τα απογευματινά, πως να ντοπιάσουν τα πουλιά μετά.
Ας απαγορεψουμε την τσιχλα τοτε ρε μαγκες Οκτωβρη και Νοεμβρη για να πιασουν καλα τα πουλια. Πληροφοριακα να σου πω οτι εγω ξεκιναω απογευματινα κατα τις 10-12 Οκτωβρη και περπατητα απο τις 15 και μεχρι να ξεκινησουν να μαζευουν τις ελιες και παω στα ιδια και στα ιδια σημεια. Αν βοηθαει ο καιρος εχει παντα πουλια μεχρι στις 28 Φλεβαρη. Ειτε πολλα ειτε λιγοτερα. Οποτε στην πραξη οι θεωριες περι διωξιματος των πουλιων απο το κυνηγι τους νωρις ειναι λανθασμενες. Επισης λανθασμενη ειναι η αποψη οτι η τσιχλα που θα δεις να περναει ατουφεκιστη απο ενα καρτερι θα μεινει 4 μηνες εκει που την ειδες. Τα πουλια ματακινουνται ΣΥΝΕΧΩΣ. Αυτα τα λιγα απο εμενα.Δεν θα ξεχάσω την προηγούμενη χρονιά συνάδελφό στις 23 Οκτωβρίου να λέει: επιτέλους άρχισαν τα απογευματινά. Έλεος δηλαδή ακόμα δεν είχαν προλάβει να έρθουν τα πουλιά και άρχισαν τα απογευματινά, πως να ντοπιάσουν τα πουλιά μετά.
εσυ μητσο εισαι αδιορθωτοςΞεκιναει η περιοδος των μπασιματων πλεον. Αυριο θα παω και εγω. Σημερα που δεν μπορουσα να ριξω ειδα τσιχλες. Αυριο δεν θα δω! Δεν εχει σημασια. Με καλεσαν για λαγο αυριο αλλα αρνηθηκα. Τελος οι τριχες!!! Καθε ευκαιρια για εξοδο απο εδω και περα θα αφιερωνεται μονο στις επισημες αγαπημενες.
Ενοχος χωρις κανενα ελαφρυντικο!.Το ομολογω...εσυ μητσο εισαι αδιορθωτος