Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Πως θα πας για ορτυκι εαν δεν εχεις σκυλο.?????...?????....???? Ολομοναχος με τα ποδαρακια μου, τους ξεφτυλιζω τους σκυλαδες στα ορτυκια !!! Γιατι αυτοι πως νομιζεις οτι τα βαρανε? Με φερμες? Ουτε καν! Απο το ποδοβολητο των σκυλιων που κινουνται συνεχεια κοντα τους τα σηκωνουν! Να βρεις μια παρεουλα και να αρχισεις το ορτυκι. Παρατα τες τις τσιχλες. Δεν εχουν καμια απολυτως στρατηγικη σαν θηραμα.
Ενω το κωλοφαρδο ορτυκι εχει και λεγεται τσαλαπαταω χορταρια μηπως και.... Δεν μου λες , πας και για μπεκατσες με αυτη την στρατηγικη? Για λαγο μηπως???

Πως θα πας για ορτυκι εαν δεν εχεις σκυλο.?????...?????....???? Ολομοναχος με τα ποδαρακια μου, τους ξεφτυλιζω τους σκυλαδες στα ορτυκια !!! Γιατι αυτοι πως νομιζεις οτι τα βαρανε? Με φερμες? Ουτε καν! Απο το ποδοβολητο των σκυλιων που κινουνται συνεχεια κοντα τους τα σηκωνουν! Να βρεις μια παρεουλα και να αρχισεις το ορτυκι. Παρατα τες τις τσιχλες. Δεν εχουν καμια απολυτως στρατηγικη σαν θηραμα.
κουδουνακι στο ποδαρι.εχεις τερματησει τους σκυλους φερμας.

Ενω το κωλοφαρδο ορτυκι εχει και λεγεται τσαλαπαταω χορταρια μηπως και.... Δεν μου λες , πας και για μπεκατσες με αυτη την στρατηγικη? Για λαγο μηπως???
Ορέ φίλε τι διαβάζουν τα αυτιά μου και τι ακούν τα μάτια μου !!! 🙃 beer

Σε υψωματα εντος Αττικης για καμια ντοπιαρα φασσα η' κανενα ξεχασμενο τρυγωνακι ημασταν σημερα και στις 07.30 ακουσαμε το μαγικο τσιν, δυο τσιχλες ψυλωμενες αρκετα περασαν απο πανω μας, καλως μας ηρθαν τα κοριτσια.

Φυσικα και παω και για μπεκατσες με αυτη τη στρατηγικη.

κουδουνακι στο ποδαρι.εχεις τερματησει τους σκυλους φερμας.
Καλα οι σκυλαδες απο κοντα δεν παιζονται. Εγω ρε συ με τοσα βιντεο που εβλεπα παλια στο ορτυκι, νομιζα οτι μονο με φερμες βαριονται. Οταν πηγα και ειδα απο κοντα τι γινεται.... Αστο καλυτερα.... 5 σκυλια αμολυτα να μη φερμαρουν ΠΟΤΕ και ο κυνηγος ολη την ωρα τσαπισμα στα φρυγανα με κατι καλαμια 5 μετρα. Φυσικα, αυτο δε σημαινει σε καμια περιπτωση οτι εμπαιζω τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ σκυλαδες που τα σκυλια τους προσφερουν πραγματικο θεαμα.

Aυτό ήθελα να τον ρωτήσω ' αν εφαρμόζει κάποια τεχνική , αλλιώς ένα παίρνεις δέκα αφήνεις.....
Οταν ξερεις να κυνηγας με στρατηγικη, δηλαδη ξερεις να τα τουφεκας, ολα ειναι θεμα περπατηματος. Περπατας.??. Παιρνεις πολλα. Λιγοτερα βεβαια απο τους σκυλαδες που αν τα υπολογισεις εξαιτιας των σκυλιων ειναι σαν τα περπατανε στο τερεν 4 ή 6 ποδια και σε ανοιγμα

Κωστα μου τα λεγαμε και περσυ αυτα. Ο καθενας οπως εχει μεγαλωσει. Εγω για αλλα θηραματα πλην της τσιχλας δεν μπορω να παω. Ουτε μερη κοντα στην Αθηνα υπαρχουν , ουτε μπορω να πηγαινω Μανη - Λαμια - Ηπειρο κλπ. Να παω Λεγρενα η Κωπαιδα με ολον αυτον τον κοσμο και χωρις σκυλο? Ειναι ευλογια να ζεις στην επαρχια, εαν ομως εισαι (ειδικα) Αθηναιος........ Κι επισης ολο το χρονο θα με φαει το περπατητο στους ελαιωνες και στα λαγκαδια. Τα μονα καρτερισια κυνηγια ειναι αυτον τον μηνα, οποτε...........

ΥΓ. Τι εννοεις στρατηγικη σαν θηραμα?

Κωστα μου τα λεγαμε και περσυ αυτα. Ο καθενας οπως εχει μεγαλωσει. Εγω για αλλα θηραματα πλην της τσιχλας δεν μπορω να παω. Ουτε μερη κοντα στην Αθηνα υπαρχουν , ουτε μπορω να πηγαινω Μανη - Λαμια - Ηπειρο κλπ. Να παω Λεγρενα η Κωπαιδα με ολον αυτον τον κοσμο και χωρις σκυλο? Ειναι ευλογια να ζεις στην επαρχια, εαν ομως εισαι (ειδικα) Αθηναιος........ Κι επισης ολο το χρονο θα με φαει το περπατητο στους ελαιωνες και στα λαγκαδια. Τα μονα καρτερισια κυνηγια ειναι αυτον τον μηνα, οποτε...........

Φίλιππε να έρχεσαι Κορινθία που είναι κοντά στην Αθήνα.

Αν περπατάς και ψάχνεις με τρόπο αργο και τεχνική σταμάτα ξεκίνα, ολο και κάτι κάνεις. Ο πατέρας μου έχει υπομονή και ψάχνει αργά κάνοντας ημικύκλια σταμάτα ξεκίνα και πάντα χτύπαγε περισσοτερα απο μένα.

Δεν εχει καμια απολυτως στρατηγικη. Η τουφεκια της ειναι κατα βαση ευκολη λογω των πολλων σκαγιων. Τα φυσιγγια της παμφθηνα. Η ευρεση της σαν θηραμα ειναι επισης πανευκολη γιατι υπαρχει πληθωρα. Κανεις εκει ενα περπατητο στα χαμενα και ολο και καποια θα βαρεσεις. Οσον αφορα τα καρτερια ακους που τουφεκανε οι αλλοι και πας και πιανεις και συ. Αυτο εννοω. Φυσικα, εχω κυνηγησει τσιχλα, αλλα απο τοτε που ανακαλυψα τα υπολοιπα θηραματα, προτιμω να κανω εξοδα και λιγα κυνηγια για θηραμα που αξιζουν, παρα να ασχοληθω με τα τσιχλακια, χωρις αυτο να σημαινει οτι υποβιβαζω τους τσιχλοκυνηγους. Οτι θελει ο καθενας. Σε οτι αρεσκεται και οτι του κανει κεφι.

Φίλιππε να έρχεσαι Κορινθία που είναι κοντά στην Αθήνα.
Γιωργο απο Μεγαρα και κατω εχω παει ελαχιστες φορες κυνηγι κι αυτο με γνωστους που γνωριζαν τα μερη. Δυστυχως δεν τα γνωριζω τα μερη. Βεβαια εαν δεν πας - δεν θα μαθεις.....

Αν περπατάς και ψάχνεις με τρόπο αργο και τεχνική σταμάτα ξεκίνα, ολο και κάτι κάνεις. Ο πατέρας μου έχει υπομονή και ψάχνει αργά κάνοντας ημικύκλια σταμάτα ξεκίνα και πάντα χτύπαγε περισσοτερα απο μένα.
Νωρις το πρωι σηκωνονται κατευθειαν. Απ τις 8 και μετα θελει αυτο που λες. Σιγα σιγα και σταματημα και επιμονη.

Γιωργο απο Μεγαρα και κατω εχω παει ελαχιστες φορες κυνηγι κι αυτο με γνωστους που γνωριζαν τα μερη. Δυστυχως δεν τα γνωριζω τα μερη. Βεβαια εαν δεν πας - δεν θα μαθεις.....
Αν θέλεις στείλε Π.Μ και κανονίζουμε από 15 Οκτώβρη και μετα να έρθεις να πάμε μαζί. Θα χαρώ πολύ.

Δεν εχει καμια απολυτως στρατηγικη. Η τουφεκια της ειναι κατα βαση ευκολη λογω των πολλων σκαγιων. Τα φυσιγγια της παμφθηνα. Η ευρεση της σαν θηραμα ειναι επισης πανευκολη γιατι υπαρχει πληθωρα. Κανεις εκει ενα περπατητο στα χαμενα και ολο και καποια θα βαρεσεις. Οσον αφορα τα καρτερια ακους που τουφεκανε οι αλλοι και πας και πιανεις και συ. Αυτο εννοω. Φυσικα, εχω κυνηγησει τσιχλα, αλλα απο τοτε που ανακαλυψα τα υπολοιπα θηραματα, προτιμω να κανω εξοδα και λιγα κυνηγια για θηραμα που αξιζουν, παρα να ασχοληθω με τα τσιχλακια, χωρις αυτο να σημαινει οτι υποβιβαζω τους τσιχλοκυνηγους. Οτι θελει ο καθενας. Σε οτι αρεσκεται και οτι του κανει κεφι.
Εαν ζεις στην επαρχια τοτε μιλαμε απο αλλη βαση. Μισθωτος, ενοικιο και στην Αθηνα. Περα του οτι τα φυσιγγια δεν ειναι παμφθηνα θα σου πω οτι τα εξοδα που κοιταω πρωτιστως να εχω ειναι αυτα της Βενζινης πλεον. Ας παω και με ενα κουτι φυσιγγια αρκει να φυγω απο αυτο το μπουρδελο που λεγεται Αθηνα. Να ριξω δεκα ντουφεκιες, να ξεφυγει λιγο το μυαλο μου και να περασω καλα με την παρεα μου. Πανω στα Δερβενοχωρια αυτον τον μηνα υπαρχουν καρτερια τσιχλας οπου τα αμαξια ειναι λες και βρισκεσαι στην Ομονοια. Καποιοι απο αυτους δεν εχουν πολλες επιλογες ''λογω κυριως οικονομικου'' για να πανε πιο μακρια.
Στο μονο που συμφωνω για την τσιχλα ειναι οτι σε σχεχη με αλλα θηραματα ειναι πολυπληθης. Σε ολα τα αλλα οχι.
Και φυσικα οπως λες ....... οπως την βρισκει ο καθενας.
Πιο θηραμα κυνηγας πιο πολυ εαν επιτρεπεται? Ποιο σου αρεσει πιο πολυ?

Οι οικονομικές δυσκολίες , η αντικειμενική αδυναμία για τους περισσότερους να διατηρήσουν ένα σκυλί ώστε να κυνηγήσουν το ορτύκι , την πέρδικα , την μπεκάτσα , τον λαγό.....έχουν φέρει την τσίχλα στο σημείο της επικήρυξης . Προσωπικά , έτσι και σαν για να ξορκίσω τις άσχημες χρονιές που προηγήθηκαν , για πρώτη φορά βάζω ένα απολύτως προσωπικό ετήσιο όριο.

Last edited:
η τσιχλα ειναι δυσκολο θηραμα και απαιτει καλη σκοπευτικη ικανοτητα και δε νομιζω οτι χρειαζεται καποια στρατηγικη στο κυνηγι.ολα τα θηραματα εχουν απο χρονια συγκεκριμενο τροπο που κυνηγιουνται

Status
Not open for further replies.
Back