Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Ευχαριστούμε Περικλή. Δίνε εσύ την πρόβλεψή του, είναι χρήσιμη για οσους μένουμε Αθήνα και μπορούμε να πάμε κάπου μονο 1-2 φορες από 2-3 μερες.
Τουλαχιστον να το προγραμματίσουμε 2-3 μερες νωρίτερα και να πάμε με πιθανότητες.
Αν περάσουνε από αλλού μακάρι να τις δούνε και να τις χτυπήσουν οι πιό εύκαιροι.
Εδώ πρόβλεψη καιρού κάνουν με χιλιάδες πληροφορίες και δορυφόρους και κάνουν λάθος στο 24ωρο.

Εγω φέτος σε 3 εξοδους εχω βαρεσει περισσότερες απο περυσι με 14 εξοδους.
Έχει ξεκινήσει καλα η χρονια .
Οτι κουνηθεί μεχρι Τεταρτη μεσα στην ανταρα και το κρυο απο πανω
Ιδικα φασες πιστευω θα φανουν..
.. Μετά οκ παμε για νεκρη περιοδο..Αλλα το ειχαμε πει μερες τωρα , οπότε θεωρω οτι δεν επεσε κανενας απο τα σύννεφα..

Ειμαι σίγουρος ομως βλέποντας την πορεια του κρυο και στις 2 κατεβάσιες που εκανε ,οτι με το πρωτο γυρισμα που θα κανει θα γινει ιστορικο περασμα..

Εδω θα ήμαστε να δουμε...
Μια απ τα ιδια, σε 3 εξοδους σχεδον τα περσινά πουλια. Μακαρι μετα το γυρισμα του καιρου να καουμε στο ντουφεκιδι

Σήμερα στο πρωινό μου καρτέρι δεν σημειώθηκε καθόλου μπάσιμο, παρά μόνον φανήκανε αρκετά τσιχλάκια από τα ήδη ντοπιασμένα στο μέρος αυτό...
Με υπομονή, ''γκρέμισα'' 12 κελαηδότσιχλες, απ' τις οποίες έμασα τες 8. Πάλι καλά...
Τα πολυαναμενόμενα φασσιά άφαντα προς το παρόν, αλλά δεν απελπίζομαι καθόλου... Απεναντίας...!! :cool::cool:

Σήμερα στο πρωινό μου καρτέρι δεν σημειώθηκε καθόλου μπάσιμο, παρά μόνον φανήκανε αρκετά τσιχλάκια από τα ήδη ντοπιασμένα στο μέρος αυτό...
Με υπομονή, ''γκρέμισα'' 12 κελαηδότσιχλες, απ' τις οποίες έμασα τες 8. Πάλι καλά...
Τα πολυαναμενόμενα φασσιά άφαντα προς το παρόν, αλλά δεν απελπίζομαι καθόλου... Απεναντίας...!! :cool::cool:
αμα εκανα 12 θα εκανα κολοτουμπες μπράβο!!! δεν ξερω στα μερη μου τα τελευταία 4-5χρονια έχουμε μια μεγάλη τέμνουσα κατάσταση τα μπασίματα, θυμάμαι πριν αυτό το χαλι μαύριζε ο ουρανος από τσίχλες αυτά ήταν μπασίματα!!!

Σήμερα στις 6 η ώρα το πρωί στην Νέα Ιωνία, που βρέθηκα με το φιλαράκι μου, για να φύγουμε παρέα, γινόταν χαμός από πιασμένες στα πεύκα. Τα πουλιά πλέον μπαίνουν βράδυ. Ότι γινόταν πέρυσι, γίνεται και φέτος. Μόνο στα πολύ ψηλά - ορεινά - καρτέρια, τα βρίσκεις μέχρι τις 10 το πρωί. Στα πεδινά, πίκρα. Έχει αλλάξει η θερμοκρασία του Οκτώβρη. Είναι πιο βολικό να πετάνε με δροσιά παρά με 30άρια. Ήπιες θερμοκρασίες ίσον μικρότερη κόπωση. Τα πουλιά προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες. Έχουν και την ευφυία και την σωματική ικανότητα να το κάνουν. Το βλέπουμε στην αλλαγή συμπεριφοράς και στα πρωϊνά καρτέρια, μεσούσης της σεζόν. Είναι ψόφια τα πράγματα. Μόνο με χιόνι και παγωνιά, κυκλοφορούν πλέον σε αριθμούς τα πρωινά. Μέχρι στιγμής πάντως, έχω δει περισσότερες τσίχλες, από όσες είχα δει πέρυσι, όλο τον Οκτώβρη. Προσωπικά, μέχρι να αρχίσουν τα περπατητά, δεν μπορώ να κρίνω την χρονιά. Σε ένα μήνα θα έχει δείξει, όχι νωρίτερα. Τσίχλες υπάρχουν! Απλά αλλάξανε και μάθανε να κρύβονται!

Να αφήσεις τα μεροι μου ήσυχα 😛😛😛.
Ειναι πολυ νωρις για τότε να πουμε.οτιδηποτε
Μη φοβάσαι δε θα έρθω σε εσένα :D
Στο σπίτι μου κάτω θέλω να πάω να κυνηγήσω τετραήμερο, αλλά ακόμα δεν έχει μπει τίποτα και αγχώνομαι :)

Σήμερα στις 6 η ώρα το πρωί στην Νέα Ιωνία, που βρέθηκα με το φιλαράκι μου, για να φύγουμε παρέα, γινόταν χαμός από πιασμένες στα πεύκα. Τα πουλιά πλέον μπαίνουν βράδυ. Ότι γινόταν πέρυσι, γίνεται και φέτος. Μόνο στα πολύ ψηλά - ορεινά - καρτέρια, τα βρίσκεις μέχρι τις 10 το πρωί. Στα πεδινά, πίκρα. Έχει αλλάξει η θερμοκρασία του Οκτώβρη. Είναι πιο βολικό να πετάνε με δροσιά παρά με 30άρια. Ήπιες θερμοκρασίες ίσον μικρότερη κόπωση. Τα πουλιά προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες. Έχουν και την ευφυία και την σωματική ικανότητα να το κάνουν. Το βλέπουμε στην αλλαγή συμπεριφοράς και στα πρωϊνά καρτέρια, μεσούσης της σεζόν. Είναι ψόφια τα πράγματα. Μόνο με χιόνι και παγωνιά, κυκλοφορούν πλέον σε αριθμούς τα πρωινά. Μέχρι στιγμής πάντως, έχω δει περισσότερες τσίχλες, από όσες είχα δει πέρυσι, όλο τον Οκτώβρη. Προσωπικά, μέχρι να αρχίσουν τα περπατητά, δεν μπορώ να κρίνω την χρονιά. Σε ένα μήνα θα έχει δείξει, όχι νωρίτερα. Τσίχλες υπάρχουν! Απλά αλλάξανε και μάθανε να κρύβονται!
Παντα βραδυ γινονται αυτες οι μεταναστευσεις !! Δεν αλλαξανε τωρα ! Εμας στα περασματα μεγαλα η μικρα τα πουλια πηγενουν απο το νοτο προς το βορρα ! Πραγμα λιγο απηθανο αφου ταξηδευουν απο βορρα προς το νοτο αρα ειναι αυτα που λετε εσεις "πιασμενα" και απλα εξερευνουν τον τοπο για να βοσκησουν !

Παντα βραδυ γινονται αυτες οι μεταναστευσεις !! Δεν αλλαξανε τωρα ! Εμας στα περασματα μεγαλα η μικρα τα πουλια πηγενουν απο το νοτο προς το βορρα ! Πραγμα λιγο απηθανο αφου ταξηδευουν απο βορρα προς το νοτο αρα ειναι αυτα που λετε εσεις "πιασμενα" και απλα εξερευνουν τον τοπο για να βοσκησουν !
Δεν ξέρω που κυνηγάς, αλλά Αττικοβοιωτία που κυνηγάω, τα πουλιά έρχονται σχεδόν πάντα όπως και σε εσάς, από Νότο προς Βορρά. Πιστεύω πως αλλάζουν κατεύθυνση, όταν νοιώσουν ότι κάπου πρέπει να σταματήσουν, γιατί ο αντίθετος άνεμος τα βοηθάει στην ήπια πτήση, για να ελέγξουν και στην προσγείωση.

Εννοείται πως έρχονται από τον Βορρά με βορεινό άνεμο, που τα βοηθάει στην μακράς διάρκειας πτήση. Όταν όμως είναι να βρούνε τοποθεσία να "πιάσουν", γυρνάνε κυκλικά, από τον Νότο προς Βορρά, για να μπορέσουν να προσγειωθούν πιο εύκολα. Είναι θέμα αεροδυναμικής. Χρειάζεται αντίθετο άνεμο η ομαλή προσγείωση.

Εννοείται πως έρχονται από τον Βορρά με βορεινό άνεμο, που τα βοηθάει στην μακράς διάρκειας πτήση. Όταν όμως είναι να βρούνε τοποθεσία να "πιάσουν", γυρνάνε κυκλικά, από τον Νότο προς Βορρά, για να μπορέσουν να προσγειωθούν πιο εύκολα. Είναι θέμα αεροδυναμικής. Χρειάζεται αντίθετο άνεμο η ομαλή προσγείωση.
Εδω που τα λέμε, δε θελουν και 19 χιλιόμετρα για να προσγειωθουν....τον κυκλο τον κανουν αφου εχουν επιλεξει στο περιπου ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ θα βουτηξουν
για pit-stop.

Στα ηπειρωτικά καρτερία τα πουλιά έρχονται από Β,ΒΔ,ΒΑ.
Στα παραθαλάσσια έρχονται από Ν,ΝΑ,ΝΔ,Α,Δ..
Το μεγάλο εμπόδιο είναι η θάλασσα!
Ανάλογα που βρίσκεται,που θα την συναντήσουν,θα γυρίσουν να πιάσουν στεριά, σιγουριά.
Σκεφτητε που βρίσκεται η θάλασσα σε σχέση με τα καρτερια σας και τον άξονα μετακίνησης Βοράς -Νοτος...
Άλλος βασικός παράγοντας είναι οι μπόρες και το κλείσιμο του καιρού.
Σε πολύ ορεινά καρτερια η κίνηση τους είναι κατά κανόνα από βορια.

Στα ηπειρωτικά καρτερία τα πουλιά έρχονται από Β,ΒΔ,ΒΑ.
Στα παραθαλάσσια έρχονται από Ν,ΝΑ,ΝΔ,Α,Δ..
Το μεγάλο εμπόδιο είναι η θάλασσα!
Ανάλογα που βρίσκεται,που θα την συναντήσουν,θα γυρίσουν να πιάσουν στεριά, σιγουριά.
Σκεφτητε που βρίσκεται η θάλασσα σε σχέση με τα καρτερια σας και τον άξονα μετακίνησης Βοράς -Νοτος...
Άλλος βασικός παράγοντας είναι οι μπόρες και το κλείσιμο του καιρού.
Σε πολύ ορεινά καρτερια η κίνηση τους είναι κατά κανόνα από βορια.
Σωστος ειδικα Βοιωτία παντα περνανε από βορά προς νότο

Status
Not open for further replies.
Back