Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Ψιλοκινησουλα??? Εξαρτάται πως το βλέπεις ο καθένας....4 πουλιάστρες γεμάτες δεν τις λες ψιλοκινησουλα...
Για τον κάμπο μιλάς σίγουρα! Καλύτερα να μην μιλήσω. Ημιορεινά, ορεινά δεν ανέβηκαν πουλιά, ούτε η Αμφιλοχία ούτε το Αγρίνιο είχε χθες πουλιά. Ούτε εγώ είδα, η πιασμενες παίξανε, ούτε στης σκαμνιες δεν ανέβηκαν πουλιά άμα ξέρεις, οπότε βγάλε τα συμπεράσματα σου.

Για τον κάμπο μιλάς σίγουρα! Καλύτερα να μην μιλήσω. Ημιορεινά, ορεινά δεν ανέβηκαν πουλιά, ούτε η Αμφιλοχία ούτε το Αγρίνιο είχε χθες πουλιά. Ούτε εγώ είδα, η πιασμενες παίξανε, ούτε στης σκαμνιες δεν ανέβηκαν πουλιά άμα ξέρεις, οπότε βγάλε τα συμπεράσματα σου.
Απ' την Πρέβεζα μπήκαν πολλά πουλιά Λούρο και καρφί πάνω απ' τον κάμπο...εγώ είπα ότι βαρεσανε πουλιά...το πώς πραγματικά δεν Μ ενδειαφερει είναι δικό τους θέμα. Αλλά δεν είναι και απαραιτητο ότι έγινε με αθέμιτο τρόπο.

Last edited:
Ο καθένας κρίνει με τα δικά του κριτήρια και εμπειρίες, άλλος βλέπει 30 πουλιά και λέει μεγάλο μπασιμο, άλλος ( όπως εγώ) λέε λίγα πράγματα. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που κάνουν τη τρίχα τριχιά για τους δικούς τους λόγους. Παράδειγμα πήγα στο κυνηγαγαζο τη Τρίτη και έλεγαν κάτι παιδιά για καλο μπασιμο τη Κυριακή, επειδή τους ξέρω και τούς είδα στη περιοχή που ήμουν εγώ και επειδή πάω εκεί πάνω από 10 χρόνια, είναι προφανές ότι δεν έχουν δει ( εκεί) μεγάλο μπασιμο..... τώρα αν εννοούν τα 30-40 πουλιά μεγάλο μπασιμο τι να πω..... όπως βολεύεται ο καθένας......

Ο καθένας κρίνει με τα δικά του κριτήρια και εμπειρίες, άλλος βλέπει 30 πουλιά και λέει μεγάλο μπασιμο, άλλος ( όπως εγώ) λέε λίγα πράγματα. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που κάνουν τη τρίχα τριχιά για τους δικούς τους λόγους. Παράδειγμα πήγα στο κυνηγαγαζο τη Τρίτη και έλεγαν κάτι παιδιά για καλο μπασιμο τη Κυριακή, επειδή τους ξέρω και τούς είδα στη περιοχή που ήμουν εγώ και επειδή πάω εκεί πάνω από 10 χρόνια, είναι προφανές ότι δεν έχουν δει ( εκεί) μεγάλο μπασιμο..... τώρα αν εννοούν τα 30-40 πουλιά μεγάλο μπασιμο τι να πω..... όπως βολεύεται ο καθένας......
Μεγαλο μπασιμο ειναι να αφηνεις αυτη που ερχεται για την πισω που ερχεται καλυτερα και την τριτη για την τεταρτη που ερχεται ακομη καλυτερα και αυτο να συνεχιζει επι 2-3 ωρες. Τωρα και εγω το Σαββατο ειδα πουλια να περνανε στο Θεο και αυτα σπαστα ανα διαστηματα. Τι και αν ειδα 100+ πουλια??? Αυτο δεν ειναι μπασιμο , ειναι περασματακι.

Δεν υπάρχει περίτωση, πουλιά θα έχει......τώρα θα είναι, αργότερα θα είναι δεν ξέρω, αλλά η χρονιά θα πάει καλά
Μπορεί να χαθούν κάποια μπασίματα ή γιατί θα μπούν νύχτα ή γιατί θα μπούν πιο ορεινά ,αλλά με τον πρώτο χειμώνα θα γεμίσει ο κάμπος.

Centro_76 o υπεραισιόδοξος :)
Βασικη προυποθεση ειναι να υπαρξει αυτο που λες πρωτο χειμωνα. Αν ειμαστε με τα κοντοβρακια και τα αμανικα μεχρι τα Χριστουγεννα απλα δεν.....

Μεγαλο μπασιμο ειναι να αφηνεις αυτη που ερχεται για την πισω που ερχεται καλυτερα και την τριτη για την τεταρτη που ερχεται ακομη καλυτερα και αυτο να συνεχιζει επι 2-3 ωρες. Τωρα και εγω το Σαββατο ειδα πουλια να περνανε στο Θεο και αυτα σπαστα ανα διαστηματα. Τι και αν ειδα 100+ πουλια??? Αυτο δεν ειναι μπασιμο , ειναι περασματακι.
Σωστά τα λες.....εγώ αυτό τελευταία φορά το είδα το 16 και λίγο το 17

Τα μπασιματα τραβάνε κάποιες φορές και μέσα στο Νοέμβρη...... θυμάμαι 2020 10 Νοεμβρίου ( θυμάμαι χαρακτηριστικά τη μέρα γιατί έχω γενέθλια) είμασταν για μπεκάτσα (χαμηλά κιόλας σε κάμπο) και από το πουθενά ξεκινάει ένα εξωπραγματικό μπασιμο, από κοτσύφια κυρίως, για σχεδόν 2 ώρες, μιλάμε για ατελείωτα πουλιά, κορδόνι που λέμε, αφού θυμάμαι με τον καλό μου φίλο Κώστα, καθόμασταν κάποιες στιγμές και τα χαζεύαμε......

Σκατοκαιρος...τον μπατάρει πάλι νότια από το βράδυ και ξεκίνησε να μας πιτσιλα. Έριξε ελάχιστο νερό και εκεί μέσα στη συνεφια και στο νοτιά,ένας παλαβός φίλος πήγε και έπιασε 12..πουλιά ξεκίνησαν να μπαίνουν μετά τις 8 από όσο μου είπε.

Η ταπεινή μου άποψη είναι ότι τα δείγματα που έχουμε μέχρι τώρα είναι πολύ καλά... και οι μέρες που έρχονται θα είναι καλύτερες.
Μπορεί ο καιρός να είναι ζεστός και η νοτιαδούρα να μας χαλάει ... αλλά εκεί κάπου στις 28 και στο πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη δεν ξέρουμε τι θα φέρει..
Λίγο υπομονή και να κάνουμε όσες πιο πολλές εξόδους μπορούμε.. με σύμμαχο τον καιρό..
Ακόμα και το να βγούμε στο βουνό πλέον κάτω απο όλες αυτές τις δυσκολίες που έχουμε είναι όφελος... ας το απολαμβάνουμε όσο πιο πολύ μπορούμε..!!!!

Η ταπεινή μου άποψη είναι ότι τα δείγματα που έχουμε μέχρι τώρα είναι πολύ καλά... και οι μέρες που έρχονται θα είναι καλύτερες.
Μπορεί ο καιρός να είναι ζεστός και η νοτιαδούρα να μας χαλάει ... αλλά εκεί κάπου στις 28 και στο πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη δεν ξέρουμε τι θα φέρει..
Λίγο υπομονή και να κάνουμε όσες πιο πολλές εξόδους μπορούμε.. με σύμμαχο τον καιρό..
Ακόμα και το να βγούμε στο βουνό πλέον κάτω απο όλες αυτές τις δυσκολίες που έχουμε είναι όφελος... ας το απολαμβάνουμε όσο πιο πολύ μπορούμε..!!!!
Εγώ πάντα αισιόδοξα τα βλέπω τα πράγματα....και έτσι θα ειναι

Σκατοκαιρος...τον μπατάρει πάλι νότια από το βράδυ και ξεκίνησε να μας πιτσιλα. Έριξε ελάχιστο νερό και εκεί μέσα στη συνεφια και στο νοτιά,ένας παλαβός φίλος πήγε και έπιασε 12..πουλιά ξεκίνησαν να μπαίνουν μετά τις 8 από όσο μου είπε.
Γέμισε το fb από αναρτήσεις από Χιώτες και από ότι φαίνεται το εκμεταλεύτηκαν αρκετοί το σημερινό απρόσμενο περασματάκι εν μέσω ψιλόβροχου!!!

Ψυχραιμία μωρε..
Ψυχραιμία..
Σημαντική μερα αύριο..
Κάτι προσπαθεί να φτιάξει για Δευτέρα Τρίτη,οχι κάτι ιδανικό..Αλλα να γυρίσει λιγο τους ανεμους βορεια απο εμάς..
Τουλάχιστον θα εχει ξαστεριά..
Απο 10-11 του μηνα αλλου λιγες αλλου πολλες μπαινουν καθε μερα πουλακια..

Μπορουσε και καλύτερα μπορουσε και πολυ χειρότερα όμως οπως το 2022 και το 2020 ...
Υπομονή

Status
Not open for further replies.
Back