Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Έγινε η βόλτα μόνος τρία πουλακια στο περπατητο
Αλλά είναι χτικιάρες και Πουτ@ν3$ συγνώμη απο τη διαχείριση για τα μπενιλίκια
Παω Παρασκευή 5:15 περίπου άρχισαν να περνούν αρκετα πουλιά ίσα που πρόλαβα κατέβηκα και έριξα μια Τουφεκιά λέω θα παω σήμερα κατά τις 5:00 ρε τις χτικιάρες πάλι τα ίδια νωρίτερα περνούσαν πάλι κάθισα μέχρι τις 5:40 δε πέρασε τίποτα και έφυγα
Πέμπτη θα παω απο τις 3:30 θα παρω και κολατσιό μαζί
Με την ανακατοσουρα που προκαλει τωρα ο καιρος λογο του Νοτιά με τη συννεφια, τα πουλια περνανε λιγο νωριτερα...

Η "καβαντζούλα" συνεχίζει να μου δίνει εδώ και αρκετόν (πολύν) καιρό αρκετούτσικες (μπόλικες) ευκαιρίες κάθε απόγιομα που τήνε επισκέπτομαι για το λατρεμένο μου τσιχλοκαρτεράκι...!! Ένα κουτάκι (25 φουσέκια) +/- το καίω καθημερινώς...!!
Αρκετές (πολλές) κοκκινίτσες (σε μπουλουκάκια κυρίως) αντικρίζω ή/και ακούω εφέτος τ' απογέματα, απ' τα τέλη του Νιόβρη κι έπειτα...!!
Και κοτσυφάδες αρκετούτσικοι τώρα τελευταίως...!!

.exciting.

Last edited:
Με την ανακατοσουρα που προκαλει τωρα ο καιρος λογο του Νοτιά με τη συννεφια, τα πουλια περνανε λιγο νωριτερα...
Όχι ρε Κώστα βλέπουν το αμάξι το αναγνωρίζουν και φεγν πιο νωρίς οι πτανες
Χα χα

Όχι ρε Κώστα βλέπουν το αμάξι το αναγνωρίζουν και φεγν πιο νωρίς οι πτανες
Χα χα
Ποτε δεν παω απογευματινο καρτερι, την τελευταια στιγμη....αρκετα πουλια ειναι στα πυκνα ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ "πηδήσουν" για τα απεναντι πυκνα της κουρνιας...αρα αν πας εστω κ στις 17.00, αρκετα θα φυγουν νωρις ΜΟΝΟ με την παρουσια σου...βλεπω αρκετους που πανε την τελευταια στιγμη κ δεν ριχνουν πανω απο 2 ή 3 τουφεκιες ως το σουρουπο...εγω στα μεροι μου, πηγαινω απο τις 16:00 με 16.15 κ απο τις 16:45 δειλα-δειλα, τουφεκαω τις πρωτες "βιαστικές" οπως τις ονομαζω...

Ποτε δεν παω απογευματινο καρτερι, την τελευταια στιγμη....αρκετα πουλια ειναι στα πυκνα ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ "πηδήσουν" για τα απεναντι πυκνα της κουρνιας...αρα αν πας εστω κ στις 17.00, αρκετα θα φυγουν νωρις ΜΟΝΟ με την παρουσια σου...βλεπω αρκετους που πανε την τελευταια στιγμη κ δεν ριχνουν πανω απο 2 ή 3 τουφεκιες ως το σουρουπο...εγω στα μεροι μου, πηγαινω απο τις 16:00 με 16.15 κ απο τις 16:45 δειλα-δειλα, τουφεκαω τις πρωτες "βιαστικές" οπως τις ονομαζω...
Κώστα αφήνω το αμάξι αρκετα μακρυά γιατί εκεί δε παει αμάξι περπατάω καμία 300 βήματα να παω απο πίσω μεριά να μη με καταλάβουν η θόρυβο με το αμάξι το μέρος μπροστα αριστερά δεξιά είναι πιάτο σου έρχονται στη μούρη τα πουλιά
Ολόκληρη καταδρομική κάνω θα παω πιο νωρίς καλά σήμερα είχε νοτια και πολύ αέρα και μη σου πω καλύτερα που δεν πρόλαβα γιατί θα μου φταίγαν και τα φυσίγγια στο τέλος

Καλησπέρα και πάλι! Θα βάλω αλλά δυο βίντεο από το σημερινό κυνήγι .ουσιαστικά σήμερα έκανα δοκιμή πρώτη φορα την κάμερα..συγχωρέστε με για τον μικρό χρόνο και την κακή ποοοτητα του κάθε βίντεο καθώς δεν έχω μάθει ακόμα να κάνω μοντάζ ούτε και να κατεβάζω σε ανάλογη ποιότητα της shotkam τα βίντεο.
Η πρώτη τσίχλα ήταν η πιο μακρύνη της μέρας ..
Στο δεύτερο βίντεο ακόμα δεν έχω καταλάβει πως έφυγε ο κότσυφας..ήταν και τυχερός ,δεν είχα άλλο φυσιγγι στο όπλο ..

Η "καβαντζούλα" συνεχίζει να μου δίνει εδώ και αρκετόν (πολύν) καιρό αρκετούτσικες (μπόλικες) ευκαιρίες κάθε απόγιομα που τήνε επισκέπτομαι για το λατρεμένο μου τσιχλοκαρτεράκι...!! Ένα κουτάκι (25 φουσέκια) +/- το καίω καθημερινώς...!!
Αρκετές (πολλές) κοκκινίτσες (σε μπουλουκάκια κυρίως) αντικρίζω εφέτος τ' απογέματα, απ' τα τέλη του Νιόβρη κι έπειτα...!!
Και κοτσυφάδες αρκετούτσικοι τώρα τελευταίως...!!

.exciting.
Και πάντως πολύ λιγότερες από πέρσι.:(

εν μερη κωστα συνφωνο μαζισου,αλα και αυτες παιζουνε για κουρνα διαφωρετικες ωρες αρχηζουνε διλα διλα απο το μεσημερακι και η τελευταιες αργα στης 5,30 ωρα και τοτε σου περνουνε τα σκουφιααααα .sarcastic. αυτο παθενω και εγω στα απογευματιναααα,,,,ΥΓ αλο ενα καρτερακι σημερα χωρις καρπωση μιας και περασανε μετα της 5,30 ωρα χωρις να πρωλαβενης να επωμισης και βεβαια να της βρης μετα μεσα στην σκοτιδαααα,,,,και η καινουργιαμου φυλακτρα φυσικη βεβαιααα,,μιας και αλαξανε και μπαινουνε τα πουλια καμια 100αρια μετρα πιω πανω απο το παλιομου καρτερακιι παντως την τρελαμας την κανουμε καμια 300αρια μετρα απο το σπιτιμουυυυ;)

Γιάννη αυτά που είδες εσύ δεν είναι τίποτα σε σχέση με άλλες χρονιές αλλά παρ' όλα αυτά με ένα καλό χιόνια και πάγο θα γίνει δουλίτσα. Αυτά τα μέρη δεν περπατιουνται ,μόνο αν έχεις σκυλάκι θα πάρεις λίγα πουλάκια.
Τα μέρη αυτά τα ξέρω ήταν η μητέρα μού από εκεί.... όντως δεν περπατιουνται αλλά ούτε σκύλος μπαίνει στα περισσότερα...μόνο με πολύ παγετό αναγκάζονται να ανεμισουν και να δουλέψει το απόγευμα...

Ειπαμε , δεν εξαρτάται η επιβίωση μας από τις τσιχλες. Απο το να παω σε μια καφετέρια προτιμώ να παω στα καρτερια και να πίνω τον απογευματινό μου καφέ. Αν ρίξω τουφεκιες καλώς, αν όχι πάλι καλώς αφού έχω κάνει κάτι που μου αρέσει ούτως ή άλλως!
Σκέφτομαι με τον ίδιο τρόπο. Αν όμως η καφετέρια έχει όμορφες σερβιτόρες, αρχίζω και κάνω δεύτερες σκέψεις!:D

Ένα σύντομο περπάτητο , 3ης ώρες .... Πέριξ Βοιωτίας αρκετή Υγρασία, με δυσκολία η ανεύρεση των πουλιών από τα σκυλιά.....αλλά έγινε η δουλειτσα
View attachment 65123
Διαβάζω διάφορα ακούω διάφορα,ένα είναι το σίγουρο οποίος κυνηγός δεν προσαρμόζονται στης τωρινές συνθήκες του κυνηγιού τής τσίχλας και περιμένει από καρτέρι και στα ίδια και τα ίδια μέροι να γίνεται η δουλειά χαμένος βγαίνει..... δυστυχώς.
Τα δύο διαφορετικά παπούτσια αριστερά και δεξιά, τι ρόλο βαράνε;:D

εν μερη κωστα συνφωνο μαζισου,αλα και αυτες παιζουνε για κουρνα διαφωρετικες ωρες αρχηζουνε διλα διλα απο το μεσημερακι και η τελευταιες αργα στης 5,30 ωρα και τοτε σου περνουνε τα σκουφιααααα .sarcastic. αυτο παθενω και εγω στα απογευματιναααα,,,,ΥΓ αλο ενα καρτερακι σημερα χωρις καρπωση μιας και περασανε μετα της 5,30 ωρα χωρις να πρωλαβενης να επωμισης και βεβαια να της βρης μετα μεσα στην σκοτιδαααα,,,,και η καινουργιαμου φυλακτρα φυσικη βεβαιααα,,μιας και αλαξανε και μπαινουνε τα πουλια καμια 100αρια μετρα πιω πανω απο το παλιομου καρτερακιι παντως την τρελαμας την κανουμε καμια 300αρια μετρα απο το σπιτιμουυυυ;)
Παντα φυσικες οι φυλαχτρες....;)

20230113_164842.jpg

Έγινε η βόλτα μόνος τρία πουλακια στο περπατητο
Αλλά είναι χτικιάρες και Πουτ@ν3$ συγνώμη απο τη διαχείριση για τα μπενιλίκια
Παω Παρασκευή 5:15 περίπου άρχισαν να περνούν αρκετα πουλιά ίσα που πρόλαβα κατέβηκα και έριξα μια Τουφεκιά λέω θα παω σήμερα κατά τις 5:00 ρε τις χτικιάρες πάλι τα ίδια νωρίτερα περνούσαν πάλι κάθισα μέχρι τις 5:40 δε πέρασε τίποτα και έφυγα
Πέμπτη θα παω απο τις 3:30 θα παρω και κολατσιό μαζί
Κάνε πικ νικ από τις 11:30!😁

Παντως παιδες στην κυπρο και απο τις δικες μου παραρηρησεις και απο φιλους φανατικους τσιχλαδες ολη την σεζον πυ δεν κυνηγιυν ενδημικο τετοιο πραμα δεν εχουμε ξαναζησει
Τι καρτερι τι περπατητο δεν βλεπεις πουλι να κινηθει
Εχω απαγορευμενο διπλα στο σπιτι με καλαμιωνα που αλλες χρονιες οσο λιγα και να ηταν τα πουλια θα σηκωνα απο μεσα για οφθαλμολουτρο 50 πουλια το ελαχιστο
Και σηκωνω μια-καμια
Ανεκαθεν απο το σπιτι στο σουρουπο θα περνουσαν καμια 30αρια πουλια
Ουτε και ενα
Μειωση δεν υπαρχει!
Φαι υπαρχει πολυ
Απλα η ελειψη χειμωνα και ο βιασμος της φυςης που μοιαζει με καθρεφτη απο το φωροβολταικα και τα παλουκια + τα καμενα πιστευω οτι ολα μαζι εχουν βαλει το λιθαρακ τους ωστε τα πουλια να μας τιμουν ολο και λιγοτερο…..
Θα δειξει
Μακαρι απλα να εχω λαθος

Δεν επιτρεπονται ουτε και τα εκπαιδευτικα τις κυριακες :(

Ένα σύντομο περπάτητο , 3ης ώρες .... Πέριξ Βοιωτίας αρκετή Υγρασία, με δυσκολία η ανεύρεση των πουλιών από τα σκυλιά.....αλλά έγινε η δουλειτσα
View attachment 65123
Διαβάζω διάφορα ακούω διάφορα,ένα είναι το σίγουρο οποίος κυνηγός δεν προσαρμόζονται στης τωρινές συνθήκες του κυνηγιού τής τσίχλας και περιμένει από καρτέρι και στα ίδια και τα ίδια μέροι να γίνεται η δουλειά χαμένος βγαίνει..... δυστυχώς.
Για να κάνεις ένα ωραίο περπατητο όπως πρέπει βασική προϋπόθεση είναι να στο επιτρέπει ο τόπος.οταν είσαι σε μέρος που ο μισος έχει συρματοπλέγματα ο άλλος μισος είναι γεμάτος πρόβατα κατσίκες και βοσκούς που γκαριζουνε ε τότε δε μπορείς να περπατησεις και το παλεύεις όπως μπορείς δυστυχως

Καλημέρα ! Ξαναβαζω τα σχετικά βιντεο καθώς τα έσβησα κατά λάθος .. δέν έχω μάθει ακόμα να κάνω μοντάζ τα βίντεο ούτε να τα βάζω σε ανάλυση shotkam..χθες ήταν η πρώτη φορά που την χρησιμοποίησα..όλα τα βίντεο είναι από το χθεσινό περπατητο ..
Το πρώτο είναι μια κλασική τουφεκια περπατητου τσίχλας,με το πουλί να κινείται χαμηλά και γρήγορα και να σου κρύβετε κιόλας από εμπόδια ..
Το δεύτερο είναι η πια μακρύνη τουφεκια που έκανα χθες..Το τρίτο την κόντραρε ο αέρας είχε πολύ άερα χθες ..
Και το τελευταίο δεν μπορώ να καταλάβω πως χάθηκε αυτό το πουλί (κότσυφας) ..ήταν και τυχερός καθώς δεν είχα άλλο φυσιγγι στο όπλο..

Καλημέρα ! Ξαναβαζω τα σχετικά βιντεο καθώς τα έσβησα κατά λάθος .. δέν έχω μάθει ακόμα να κάνω μοντάζ τα βίντεο ούτε να τα βάζω σε ανάλυση shotkam..χθες ήταν η πρώτη φορά που την χρησιμοποίησα..όλα τα βίντεο είναι από το χθεσινό περπατητο ..
Το πρώτο είναι μια κλασική τουφεκια περπατητου τσίχλας,με το πουλί να κινείται χαμηλά και γρήγορα και να σου κρύβετε κιόλας από εμπόδια ..
Το δεύτερο είναι η πια μακρύνη τουφεκια που έκανα χθες..Το τρίτο την κόντραρε ο αέρας είχε πολύ άερα χθες ..
Και το τελευταίο δεν μπορώ να καταλάβω πως χάθηκε αυτό το πουλί (κότσυφας) ..ήταν και τυχερός καθώς δεν είχα άλλο φυσιγγι στο όπλο..
Καλορίζικη η κάμερα ψηλε

Status
Not open for further replies.
Back