Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Γιάννη με παραξένεψε που εξαφανίστηκαν μονομερα ρε συ. Τα πουλιά δεν τα εκαψα χθες. Έριξα σε αυτά που έπρεπε να ρίξω και το 60% πέρασε ατουφεκιστο και ηρεμο. Τέλος πάντων , πάμε για κάνα κρασάκι τωρα και να σχεδιάσουμε την αυριανή με την παρεα!
Έχω πάει σε μέρος για να δεις τι γίνεται το Φλεβάρη που την προηγούμενη όσοι είχαν βρεθεί εκεί έριξαν όσα φυσίγγια είχαν ένας έριξε 300 μέχρι τις 11 το πρωί και την επομένη ο καλύτερος πήρε 10 τσίχλες αφού ήρθαν κάποιοι και είχαν 1000 φυσίγγια ο κάθε ένας μαζί του που τους είχαν πάρει τηλ.

Έχω πάει σε μέρος για να δεις τι γίνεται το Φλεβάρη που την προηγούμενη όσοι είχαν βρεθεί εκεί έριξαν όσα φυσίγγια είχαν ένας έριξε 300 μέχρι τις 11 το πρωί και την επομένη ο καλύτερος πήρε 10 τσίχλες αφού ήρθαν κάποιοι και είχαν 1000 φυσίγγια ο κάθε ένας μαζί του που τους είχαν πάρει τηλ.
Νταλίκα ναυλώσανε? .sarcastic.

...όλοι μαζί μάλλον ε?.... να τους έρθουν φθηνά τα μεταφορικά!!!.sarcastic..sarcastic.

Άστο φίλε με αυτά που μου είπανε είχα πάρει ότι είχα καμία 12αρια κουτιά και αισθανομουν άσχημα και κατά τις 10 αφού φάγαμε τη φόλα τα λέγαμε εκεί ένας με μια κλούβα είχε μέσα 40 κουτιά ε τι μου λέει με πήρανε τηλ να έρθω και να μην έχω φυσίγγια έπεσε πολύ γέλιο.

Έχω γνωρίσει παλιά ένα μεγάλο άνθρωπο ο οποίος με τους γιους του έφτιαχνε τα αυτοκίνητα στο ξάδελφο μου που είναι μηχανικός .Είχε χαλάσει 4 αυτοκίνητα για το κυνήγι ο παππούς ήταν κονομημενος καθώς είχε γυρίσει για το κυνήγι και όλη την Ελλάδα 10 φορές .Κα οκ μου λέει θα σου πω τρία καρτερία στα καλά νερά στο Βόλο μου έφτιαξε και χάρτη σχεδιαγραμα ακριβώς .Θα πας με το που θα ακούσεις στη τηλεόραση ότι χιόνισε στο Πήλιο ,θα είσαι εκεί για να πιάσεις το καρτέρι από τις 9 το πρωί γιατί στέλνουν τα παιδιά τους με κολατσιό και αυτοί πάνε κατά τις 12 όπου αρχίζουν να περνάνε τα πουλιά για κάθε ημέρα που θα κάτσεις μου λέει ο παππούς θα ρίχνεις 500 φυσίγγια προσεκτικός δε θα ρίχνεις όπου να ναι γιατί αλλιώς θα ρίξεις πολλά παραπάνω και θα σαλταρεις από τις ντουφεκιες αυτό γινεται για λίγες μέρες μόνο στα 3 αυτά καρτερία .Δεν αξιώθηκα να πάω ποτέ από μαλάκια .

Τα περισσότερα πουλιά ήταν ζωντανά κάτι που εκτιμώ ότι τα έπαιρνα με εξωτερικά και λιγα σκάγια (καταλάβαινα ότι έμενα πίσω, αλλά και στην επόμενη τουφεκιά πάλι το ίδιο!)

Eύγε αγαπητέ! Επιτέλους, να ένας κυνηγός, ο οποίος ξέρει καλά τι του γίνεται και δεν ρίχνει το φταίξιμο για τις αστοχίες του στα φυσίγγια...!!!

Eύγε αγαπητέ! Επιτέλους, να ένας κυνηγός, ο οποίος ξέρει καλά τι του γίνεται και δεν ρίχνει το φταίξιμο για τις αστοχίες του στα φυσίγγια...!!!
Εμ΄ εμείς θέλουμε να έχει συγκέντρωση, να έχει και καλή περιφέρεια , να κόβει κοντά, να κόβει μακριά, να μη αλλάζουμε τσόκ, να κόβει και έξω από τα 75 εκατοστά, να μην κλωτσάει, να δουλεύει στη ζεστή να δουλεύει και στο κρύο....τι θέλουμε τέλος πάντων ...τον Τιραμόλα θέλουμε???.sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Κι απόψε, φυσικά, στο κλασικό μου απογευματινό καρτέρι... Aφού μαλάκωσε για τα καλά κι ο καιρός κιόλας, καλή ευκαιρία ήτανε...
Σήμερα διάλεξα ένα "πονηρό" απογιοματινό πόστο που δεν κυνηγιέται σχεδόν καθόλου, παρά μόνον πού και πού από εμένα, άντε κι από έναν ακόμη ντόπιο... Είναι όμως δύσκολο πόστο, που απαιτεί να είσαι σε διαρκή επαγρύπνηση! Θέλει "σπιρτάδα" και σβελτάδα από τον κυνηγό...! Μπηχτές και γρήγορες βολές...!
Όλα τα πουλιά (κυρίως τσίχλες και μερικά κοτσύφια) πέρασαν πολύ αργά, κατά το τελευταίο 20λεπτο-25λεπτο... Νωρίτερα ούτε ένα!
Με μεγάλη συγκέντρωση και προσοχή, έριξα χάμω 14 πουλάκια (12 τσιχλάκια συν 2 κοτσυφάδες)!
Περισυνέλλεξα με τον φακό κεφαλής τα 10 (8 κελαηδόκιχλες συν 2 τετράπαχους αρσενικούς κοτσυφούς)!
Πολύ καλά ήτανε κι απόψε! Σώθηκε η παρτίδα και με το παραπάνω μάλιστα, έστω προς το τέλος...!
Αξιοπερίεργο, το ότι στα 200~ μέτρα δεξιά μου είχανε στηθεί άλλα δύο τσιχλοντουφέκια, αλλά και οι δύο μαζί έριξαν-δεν έριξαν όλα κι όλα 10 όπλα...!

Last edited:
Θέλω να σου στείλω 2 κουτιά ευρωμικτες και να δω πόσες θα βρεις μετά με τον φακό κεφαλης....

Πολιτικά λοιπόν σήμερα και είχε παρά πολύ κόσμο. Πουλια κατι είχε αλλά πέρναγαν στο Θεό το 99%. Το τι κλαμπανι έπεσε σήμερα δεν λέγεται.Τα τουφεκουσαν ολα!!! Σε τσιχλα που πέρασε από εμένα στο λοφακι 50 μέτρα ύψος , μέτρησα να τις ρίχνουν οι από πισω και όσο την έβλεπα 18 φυσίγγια , 6 τριαρες!!!! Θα πέρασε την θάλασσα από την τρομάρα της αυτή και θα έπιασε στα Λουκισια!!! 5 έκανα εγω και οι άλλοι δύο κουλουρακι. Άρα όπου ακούμε πολλά κερασια (τουφεκιες) ας κρατάμε μικρό καλαθι.

Πολιτικά λοιπόν σήμερα και είχε παρά πολύ κόσμο. Πουλια κατι είχε αλλά πέρναγαν στο Θεό το 99%. Το τι κλαμπανι έπεσε σήμερα δεν λέγεται.Τα τουφεκουσαν ολα!!! Σε τσιχλα που πέρασε από εμένα στο λοφακι 50 μέτρα ύψος , μέτρησα να τις ρίχνουν οι από πισω και όσο την έβλεπα 18 φυσίγγια , 6 τριαρες!!!! Θα πέρασε την θάλασσα από την τρομάρα της αυτή και θα έπιασε στα Λουκισια!!! 5 έκανα εγω και οι άλλοι δύο κουλουρακι. Άρα όπου ακούμε πολλά κερασια (τουφεκιες) ας κρατάμε μικρό καλαθι.

Μια χαρά κάνατε και μας τα σπρώξατε στην απέναντι ακτή. Γεμίζω το γιλέκο μου για το απόγευμα..shake hands.

Last edited:
Μια χαρά κάνατε και μας τα σπρώξατε στην απέναντι ακτή. Γεμίζω το γιλέκο μου για το απόγευμα..shake hands.
Εγώ δεν έσπρωξα καμία γιατί μόνο σε 8 έριξα!!!! Μακάρι να έχει πουλάκια και να κάνεις δουλίτσα!!!! Θα πάω και εγώ φυσικα αλλά για 4-5 την κόβω την κατάσταση.

Επιστροφή από Άγιο Θωμά και από πουλιά ελαφρώς μειωμένα ότι γίνεται στο περπατητο
Συνάδελφοι αρκετοί έπεσαν πολλές τουφεκιές
Απολογισμός
View attachment 41719
Ακολούθησε στάση στα Σκούρτα για προμήθεια καρβελιου

View attachment 41721
Δοκιμάστε το ψωμί απ τον φούρνο που είναι απέναντι απ το βενζινάδικο. Λίγο πριν την εκκλησία όπως έρχεστε από άγιο Θωμά. Ακριβώς δίπλα είναι το σπίτι του παππού μου. Το καλύτερο ψωμί που έχω φάει!

Ωραίος, πως σου φάνηκαν;;
Επειδή τα γνωρίζεις και επειδή πήρα 4 κουτάκια, για να τα αξιοποιήσω καλύτερα και επειδή δεν προλαβαίνω για δοκιμές, έχεις άποψη αν είναι κλειστά ή ανοιχτά. Τα δούλεψα με 3άρι τσοκ και πέφταν τραυματισμένα. Να το κλείσω ή να το ανοίξω;
Ευχαριστώ.

Φεύγω για Μέγαρα εντός ώρας θα τα πούμε το βράδυ .Από Παλλήνη μεριά λίγα πράγματα γύρισε φίλος προ λίγου από κει
λίγα πράματα Παλλήνη όντως ,,3 τσιχλάκια και 1 κοτσύφι στο τέλος ,,θα ρεφάρουμε στο απογευματινό !

Status
Not open for further replies.
Back