Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καθενοι ηρθαν οι βροχες, ηρθαν τα χιονια, έφυγαν τα χιονια ..τα πουλια πιστα στο ραντεβου τους!
Μιλάμε παντα μόνο για περπάτημα...
Σημερα βέβαια αφοσιωθηκαμε σε ενα κοκερακι που εχει παρει ο φιλος ενος έτους... βελτιώνεται εξοδο με την εξοδο αλλα θελει δουλιτσα..
Εν τέλει και μετα απο αρκετές περιπέτειες (βουλιαξα και με τα δυο ποδια μέχρι γονατο σε ενα χωραφι!, με τραβαγε με το οπλο!), 21 στο γιλεκο..αρκετες αστοχιες και δυο χαμενα αλλα οκ κλασσικα πραγματα..
Απλα πηγαιναμε με ρυθμους χελωνας και σταματουσαμε συχνά καθως περισσοτερο ασχολιομασταν με τον σκυλακο, και ετσι μας πήρε η ωρα...
Εσύ που δεν ξέρεις τον τοπο βουλιαξες. Ο δικός μου γεννημα θρέμμα Καθενιωτης που βούλιαξε σχεδόν μεχρ τα @ρχιδι@ τι να πει?????

Σήμερα το απόγευμα πήγαμε Μάνδρα κ περπατήσαμε καμιά ώρα. Κλαμπανισα 3-4, ο πατέρας πήρε 2. Λιγότερα πουλιά απ το προηγούμενο σκ. Μετά πήγαμε Άγιο Βλάση για καρτέρι. 15 άτομα! Πρώτη κ τελευταία φορά. 1 κοτσύφι βάρεσα κ εκεί που έπεσε δεν πέρναγε σαύρα, ούτε κ ο σκύλος. Έπεσαν 15 τουφεκιες από το πλακωτο κ καμιά 10αρα απ τον Άγιο Βλάση. Πάρτε με μαζί σας εσείς που ξέρετε που είναι τα πουλιά και θα βάλλω τα φυσίγγια .sarcastic.

Στο απογευματινό σώθηκε η κατάσταση στο τελος. Πήρα 7 πουλιά με 9 τουφεκιες. Πολυ λίγες τουφεκιές στις γύρω περιοχες.
Δεν έκανες καλή δουλειά, δεν τα έσπρωξες αρκετά απέναντι. Αν εξαιρέσεις μία μονοντούφεκη μαύρη, κουλούρι Θεσσαλονίκης ολοστρόγγυλο.

Δεν έκανες καλή δουλειά, δεν τα έσπρωξες αρκετά απέναντι. Αν εξαιρέσεις μία μονοντούφεκη μαύρη, κουλούρι Θεσσαλονίκης ολοστρόγγυλο.
Αφού σου είπα μόνο 8 τουφεκισα το πρωί και οι πέντε είναι στο ψυγείο!!! Αρα πρέπει να μαλωσεις τους υπόλοιπους του λόχου που δεν τις κλαμπανισαν αρκετά.....

Αφού σου είπα μόνο 8 τουφεκισα το πρωί και οι πέντε είναι στο ψυγείο!!! Αρα πρέπει να μαλωσεις τους υπόλοιπους του λόχου που δεν τις κλαμπανισαν αρκετά.....
Στο ίδιο ακριβώς σημείο σήμερα ούτε το 10% του χθεσινού και από 40 μέτρα και πάνω (όσον αφορά στο υψόμετρο που λέει και ο Αρναούτογλου).

Στο ίδιο ακριβώς σημείο σήμερα ούτε το 10% του χθεσινού και από 40 μέτρα και πάνω (όσον αφορά στο υψόμετρο που λέει και ο Αρναούτογλου).
Ακριβώς μεγάλη διαφορά σήμερα με προχθές γι'αυτό κάθε μέρα είναι ξεχωριστή.

1.60×31 η G3000 κ σε 67.5 εκει να δεις...ξεσκονιζει τσιχλες κ μπεκατσινια κοντα & μακρια...τα ξεσκονιζει ομως...
1.60x29 με spark τάπα ακοπό κάλυκα κλεισμένο 57.8 6* και 2000 καψυλι έκοβα τα πουλιά στη μέση μέχρι 20 μέτρα το είχα φτιάξει για ορτύκια και τελικά το ριξα το χειμώνα στις τσιχλες

Επέστρεψα από Μέγαρα άμα ξαναπάω για φέτος να με φτυσετε πιο μεγάλη φόλα δεν έχω φάει .Κοιτάξτε τώρα και τι έχουν κάνει οι συνάδελφοι

Attachments

• IMG_20220206_150351.jpg
    IMG_20220206_150351.jpg
    933,2 KB · Προβολές: 161
  • IMG_20220206_150402.jpg
    IMG_20220206_150402.jpg
    1.017,1 KB · Προβολές: 158
  • IMG_20220206_150441.jpg
    IMG_20220206_150441.jpg
    920,1 KB · Προβολές: 159
  • IMG_20220206_150448.jpg
    IMG_20220206_150448.jpg
    703,8 KB · Προβολές: 159
  • IMG_20220206_150505.jpg
    IMG_20220206_150505.jpg
    1 MB · Προβολές: 158
Επέστρεψα από Μέγαρα άμα ξαναπάω για φέτος να με φτυσετε πιο μεγάλη φόλα δεν έχω φάει .Κοιτάξτε τώρα και τι έχουν κάνει οι συνάδελφοι
Παλιογυφταιοι βρωμιάρηδες, ετσι τα κανουν και σπιτι τους φαινεται...

Εσύ που δεν ξέρεις τον τοπο βουλιαξες. Ο δικός μου γεννημα θρέμμα Καθενιωτης που βούλιαξε σχεδόν μεχρ τα @ρχιδι@ τι να πει?????
Λιωσανε τα χιονια και το εδαφος εχει κορεστεί απο νερα...
Σε ορισμενα σημεια που δεν τα έβλεπε ο ηλιος ακομα και τωρα δυο βδομάδες μετα ειδα χιονακι (ελαχιστο βεβαια, αλλα επιβεβαιώνει οτι εριξε πολυ πραγμα)..

Ολοένα κ το πλαστικο δίνει την θέση του στο χαρτί σε πολλα προιοντα.......
Μάλλον ειναι καιρός να επιστρέψουμε στους χαρτινους κάλυκες με τα οποια μειονεκτήματα τους, γιατί δυστηχως ολο αυτό το σκηνικό δεν προκειται να αλλάξει.......

Είναι καθαρά θέμα χρόνου ... ή θα μπεί σημαντικό τέλος ανακύκλωσης που θα αυξήσει την τιμή, ή θα πάμε σε χάρτινους κάλυκες ...
Πάντως η εικόνα είναι απαράδεκτη και πρέπει να προβληματίζει ολους μας ... στα παραδοσιακά καρτέρια υπάρχει απίστευτη σαβούρα ... εάν ήμουν ιδιοκτήτης του χώρου , γεωργός κλπ θα τα ειχα πάρει στο κρανίο σίγουρα ...

Ολοένα κ το πλαστικο δίνει την θέση του στο χαρτί σε πολλα προιοντα.......
Μάλλον ειναι καιρός να επιστρέψουμε στους χαρτινους κάλυκες με τα οποια μειονεκτήματα τους, γιατί δυστηχως ολο αυτό το σκηνικό δεν προκειται να αλλάξει.......
Λενε οτι οι καλυκες ειναι διασπομενοι στο περιβαλλον. και το χαρτινο μολυνει και το πλαστικο μολυνει αστα να πανε!!!!
Προσπαθουσε καποτε ενας γυφτος να πουλησει κατι γλαστρες και ο μαγκας στο χωριο του κανε κατι παζαρια αλλο πραγμα. Του λεει στο τελος ο γυφτος "κουμπαρε, σε κανω πλακα τοση ωρα και θα σου χαρισω μια γλαστρα, αλλα να ξερεις...εγω γυφτος ειμαι αλλα εσυ πο μενα πιο γυφτος εισαι!!!!!!".
Ποσο δικιο ειχε ο γυφτος. Εχουμε καταντισει πιο γυφτοι απο τους γυφτους στο θεμα καρτερι, φυσιγγια, καφεδες, νερα, σκατα.

Είναι καθαρά θέμα χρόνου ... ή θα μπεί σημαντικό τέλος ανακύκλωσης που θα αυξήσει την τιμή, ή θα πάμε σε χάρτινους κάλυκες ...
Πάντως η εικόνα είναι απαράδεκτη και πρέπει να προβληματίζει ολους μας ... στα παραδοσιακά καρτέρια υπάρχει απίστευτη σαβούρα ... εάν ήμουν ιδιοκτήτης του χώρου , γεωργός κλπ θα τα ειχα πάρει στο κρανίο σίγουρα ...
Άστα να πάνε οπως τα λες.Άντε να ήταν το χωράφι σου κορυφαίο καρτέρι και να αντίκριζες όλα αυτά....Να βοσκήσουν τα ζώα και να τρώνε τις σκουριές, να μαζέψουν χόρτα, να μαζέψουν μανιτάρια...

Σάββατο πρωί Πολιτικά κάποιοι που περπατούσαν έριξαν τουφεκιδι εγώ μόνος στο περπατητο τα πουλιά έφευγαν μακρια έκατσα σε ένα σημείο και πήρα 6. Το μεσημερι ανέβηκα στο πατρικό μου Β. Εύβοια στους κισους καλα ηταν στο απογευματινό καλα και στο πρωινό (φωτο) σήμερα

Attachments

• 7D0DC92C-53A4-4879-8D0E-B29F94903C27.jpeg
    7D0DC92C-53A4-4879-8D0E-B29F94903C27.jpeg
    517,1 KB · Προβολές: 71
Λενε οτι οι καλυκες ειναι διασπομενοι στο περιβαλλον. και το χαρτινο μολυνει και το πλαστικο μολυνει αστα να πανε!!!!
To μόνο που κατάφεραν κάποιες εταιρίες ήταν να φτιάξουν φωτοδιασπωμενους συγκεντρωτηρες....
Το χαρτί μπορει να μολυνει αλλά θα λιώσει κ θα εξαφανίστει...
Το πλαστικο δυστυχώς αντέχει, τα τρακτέρ που οργώνουν επαναφέρουν στην επιφάνεια αρκετα παλιους καλυκες με εξαφανισμενο παφυλα αλλά με αναλλοίωτο πλαστικο.....

Μόνο όταν υπήρχαν κίνητρα ηξεραν να μαζευουν σκουπιδοσακουλες, βλέπε δώρο φυσιγγια από κάποιους κυνηγετικους συλλόγους.....
Αλλα αυτό δεν είναι λυση, πρεπει ο καθένας απο μόνος του να το κάνει κ δίχως ανταλλαγματα...
Η φυση είναι το....σπίτι μας.......

Και αυτά είναι που φαίνονται.
Συνάδελφος είπε ότι έχει ρίξει φέτος πάνω από 2500 φυσίγγια. Πολλαπλασιάστε με 30 γραμμάρια το φυσιγγι θα δείτε ότι έχει σκορπίσει 75 κιλά μόλυβδο στο περιβάλλον.
Δεν το λέω υπό μορφή μομφής, αλλά σαν προβληματισμό όλων μας προς το περιβάλλον.
Ένα άλλο γεγονός που με προβληματίζει είναι ότι, όταν είπα σε φίλο συγκυνηγο ότι έμεινα εντυπωσιασμένος από τα 10άρια φυσίγγια και μάλλον αυτά θα χρησιμοποιώ στο μέλλον, μου είπε άστο καλύτερα γιατί θα τρως περισσότερα σκάγια. Και όντως όσες τσίχλες έχω φάει φέτος δεν δάγκωσα ποτέ σκαγι για να το φτύσω. Όλα πήγαν στο στομάχι.
Για το θέμα των καλύκων θα πω δύο ιστορίες.
Σε απογευματινό καρτέρι κάποιες φορές το προλάβαινε ένας άλλος με το μικρό παιδί του. Όσες φορές προλάβαινα έβλεπα κάτω δεκάδες καινούργιους κάλυκες, προφανώς από αυτόν αφού στον χαιρετισμό που του έκανα όταν πέρναγα δίπλα του είχα δει στην φυσιγγιοθηκη του ίδιο χρώμα φυσίγγια. Ένα απόγευμα λοιπόν πήγα μπροστά τους, έβγαλα μια πλαστική σακούλα και άρχιζα να μαζεύω τους κάλυκες λέγοντας στο παιδί του ότι αν δεν σεβόμαστε την φύση και την περιουσία του άλλου σε λίγα χρόνια θα μας απαγορεψουν το κυνήγι. Τον έκανα μαλάκα μπροστά στο παιδί του.
Και το δεύτερο, την τελευταία μέρα διαλέγω το πιο βρώμικο καρτέρι, πάω μια ώρα νωρίτερα και με μαγνήτη που έχω βάλει στην βέργα που καθαρίζω το όπλο μαζεύω όλη την βρωμιά.

Status
Not open for further replies.
Back