Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ένα άλλο γεγονός που με προβληματίζει είναι ότι, όταν είπα σε φίλο συγκυνηγο ότι έμεινα εντυπωσιασμένος από τα 10άρια φυσίγγια και μάλλον αυτά θα χρησιμοποιώ στο μέλλον, μου είπε άστο καλύτερα γιατί θα τρως περισσότερα σκάγια. Και όντως όσες τσίχλες έχω φάει φέτος δεν δάγκωσα ποτέ σκαγι για να το φτύσω. Όλα πήγαν στο στομάχι.
Όπως σωστά είπες, δεν δαγκωσες σκαγι για να το φτυσεις, πραγμα που σημαίνει(και είναι γεγονός) ότι ακόμα κ χοντροτερα σκάγια "μένουν μεσα" στις τσίχλες,όποτε κ αυτα μπορεί να πανε στο στομάχι μας αν δεν τα καταλάβει το δόντι μας....

Σίγουρα ένα πολυ ψιλοτερο σκαγι δεν μπορουμε να το εντοπίσουμε ευκολα κ ετσι αυξάνονται οι πιθανοτητες κατάποσης..

Πάντως περισσότερο φοβάμαι μην ραγισω κανα δόντι παρα ότι κινδυνεύω να πάθω.....μολυβδιαση...
Εξάλλου δεν έχει ακουστεί ποτέ τέτοια περιπτωση σε κυνηγό....
Και σίγουρα όλοι μας έχουμε φάει σκάγια, και θα εξακολουθουμε να τρώμε.....
Οι διαφορες σαβουρες, γρήγορο φαγητό κλπ που τρώμε είναι πολυ πιο επικινδυνα........

Ενώ οι πόλεις μας λάμπουν από καθαριότητα!
Έχεις δίκιο Σπυρο.....
Το θέμα είναι πως για τους άδειους κάλυκες ευθυνεται ο κυνηγος κ μόνον αυτός......

Last edited:
Παιδιά, πάντως εγώ δεν έχω βρει σχεδόν ποτέ στο φαγητό μου σκάι μες στο κρέας πουλιού...!!!
Απ' ό,τι έχω συμπεράνει, όλ' αυτά τα χρόνια που κυνηγώ εντατικά τις τσίχλες, όλα τα σκάγια που χτυπούν το τσιχλάκι, προξενούν διαμπερή τραύματα και δεν παραμένουν μες στο κρέας του... Πάρα πολύ σπάνια συμβαίνει το αντίθετο... Σε μένανε τουλάχιστον...

Στο αποψινό απογεματινό μου, στο ίδιο πόστο με εχτές που βάρεσα 14 τσιχλοκότσυφα και πήρα στο χέρι τα 10, έφαγα την πρώτη μου - μάλλον ανέλπιστη κι απροσδόκητη - "φόλα" μου...!!!
Τα πουλιά που πέρασαν ήτανε πολύ λίγα και μες στο μισοσκόταδο, με εξαίρεση ελάχιστες που είδα λίγο μετά τις 17:30 και αναθάρρησα κάπως... Αλλά η συνέχεια απεδείχθη "οδυνηρή"...!
Εν τέλει, βάρεσα έναν κότσυφα τον οποίον δεν βρήκα ποτέ και μία τσιχλίτσα που την καρπώθηκα...
Αύριο και μεθαύριο δεν βλέπω να βγαίνω για απογεματινό καρτεράκι, διότι αναμένονται θυελλώδεις άνεμοι... Αλλά βλέποντας και κάμνοντας...

Παιδιά, πάντως εγώ δεν έχω βρει σχεδόν ποτέ στο φαγητό μου σκάι μες στο κρέας πουλιού...!!!
Απ' ό,τι έχω συμπεράνει, όλ' αυτά τα χρόνια που κυνηγώ εντατικά τις τσίχλες, όλα τα σκάγια που χτυπούν το τσιχλάκι, προξενούν διαμπερή τραύματα και δεν παραμένουν μες στο κρέας του... Πάρα πολύ σπάνια συμβαίνει το αντίθετο... Σε μένανε τουλάχιστον...
Βρε είσαι νοικοκύρης , για αυτό όχι άλλο!!!!.sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Υ.Γ: Nικολαε μου, μ' εσένα θα κλείσω τα αποψινά μου ποσταρίσματα! Καλλό βραδύ και Καλλό Ξημέρωμα!!!:)

Και εγώ έχω πολύ καιρό να βρω σε τσιχλοκοτσύφια.Σε τρυγόνι, λαγό κλπ είχα βρει φέτος.

Αν θα βρουμε σκάγια η όχι μέσα στην τσιχλα εξαρτάται από διάφορους παραγοντες, φυσιγγι, νο σκαγιων,απόσταση βολής κλπ....
Και συνήθως στην τσίχλα μπορεί να έχουμε διαμπερη τραυματα αλλά δεν λείπουν και τα τυφλά......
Και αυτό το βλέπουμε στον καθαρισμό....

Και επίσης, σε πολλες περιπτωσεις αρκετά σκάγια απορρίπτονται μαζί με τα εντόσθια χωρίς φυσικά να τα περνουμε χαμπάρι.......

Εγώ έχω βρει 9αρια κάποιες λίγες φορές παλαιότερα .Άσε που πρέπει να χω καταπιεί καμία 100 σφαιρακια αεροβόλου από μικρός που τα βάζα στο στόμα για να μην ανοίγω συνέχεια το κουτάκι .
Αλλο τα σφαιρακια, αλλο οι mentos φιλε...

Αν θα βρουμε σκάγια η όχι μέσα στην τσιχλα εξαρτάται από διάφορους παραγοντες, φυσιγγι, νο σκαγιων,απόσταση βολής κλπ....
Και συνήθως στην τσίχλα μπορεί να έχουμε διαμπερη τραυματα αλλά δεν λείπουν και τα τυφλά......

Και επίσης, σε πολλες περιπτωσεις αρκετά σκάγια απορρίπτονται μαζί με τα εντόσθια χωρίς φυσικά να τα περνουμε χαμπάρι.......
Τάσο, που να βρω εγώ ρε συ που ρίχνω 28γρ...Ίσα ίσα να πέσει η τσίχλα, όχι να φάνε και οι κότες....sarcastic..very funny..yelling.

Η δεν εχει παρει καθολου σκαγια και πηγε απο ανακοπη

Τάσο, που να βρω εγώ ρε συ που ρίχνω 28γρ...Ίσα ίσα να πέσει η τσίχλα, όχι να φάνε και οι κότες....sarcastic..very funny..yelling.
Γιατί ρε τα 28γρ ν9 που έχουν περιπου 500 σκάγια δεν σκαγιαζουν το πουλι αν σκοπευσεις σωστά? .yelling.
Εμείς τι ρίχνουμε στην τσιχλα δηλαδή, ολη την παραγωγή της μετπλαστ?? .yelling.
Η δεν εχει παρει καθολου σκαγια και πηγε απο ανακοπη
Αν συνέβαινε αυτό δεν θα πηγαινε τουφεκιά χαμένη...... .yel.

Πολιτικά λοιπόν σήμερα και είχε παρά πολύ κόσμο. Πουλια κατι είχε αλλά πέρναγαν στο Θεό το 99%. Το τι κλαμπανι έπεσε σήμερα δεν λέγεται.Τα τουφεκουσαν ολα!!! Σε τσιχλα που πέρασε από εμένα στο λοφακι 50 μέτρα ύψος , μέτρησα να τις ρίχνουν οι από πισω και όσο την έβλεπα 18 φυσίγγια , 6 τριαρες!!!! Θα πέρασε την θάλασσα από την τρομάρα της αυτή και θα έπιασε στα Λουκισια!!! 5 έκανα εγω και οι άλλοι δύο κουλουρακι. Άρα όπου ακούμε πολλά κερασια (τουφεκιες) ας κρατάμε μικρό καλαθι.
καλημερα,τα πουλια καηκανε τις τελευταιες μερες, επεσε τρελο τουφεκιδι, αλλα την προηγουμενη κυριακη δευτερα εγιναν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ νουμερα... τουφεκουσαν ολη μερα, οι πιο πολλοι μεινανε απο φυσιγγια .terror.!!!!!

καλημερα,τα πουλια καηκανε τις τελευταιες μερες, επεσε τρελο τουφεκιδι, αλλα την προηγουμενη κυριακη δευτερα εγιναν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ νουμερα... τουφεκουσαν ολη μερα, οι πιο πολλοι μεινανε απο φυσιγγια .terror.!!!!!
Τουφεκουσαν όλη μέρα;
Πόσα πουλιά πήραν όλη μέρα;
Απίστευτα νούμερα;
Σε καλό δρόμο είμαστε....

Και τώρα πάλι άμα δεν αλλάξει ο καιρός τρεχάτε ποδαράκια μου.

Καλημέρα σε όλους παιδιά χθες και προχθές δύσκολα τα πράγματα πολύ λίγα πουλιά εδώ χθες δηλαδή πήγε να με πάρει ο ύπνος.Μιλησα με φίλους συγκυνηγους και είπαν και αυτοί τίποτα πιστεύω ότι τα πουλιά κατάλαβαν καιρό μείνανε στον κάμπο έτσι αποδείχτηκε διότι σήμερα έχουμε απότομη αλλαγή στον αέρα την υγρασία και στην συνεφφια ας ελπίσουμε από σήμερα.Σορυ για την πολυλογια πρωί πρωί καλά τουφέκια για σημερα

Status
Not open for further replies.
Back