Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλημερούδια παίδες!
Να συμπληρώσω μόνο στο χτεσινό μου ραπόρτο, ότι χτες το απόγιομα είχανε στηθεί και άλλα 4 τσιχλοντουφέκια καμιά 200αριά μέτρα δεξιά μου, τα οποία έριξαν όλα μαζί ούτε 10 όπλα...!!! Ήτανε τέτοια η απογοήτευσή τους... που άρχιζαν να τα μαζεύουν και να φεύγουν από τις 18:00 και κάτι...!!! Φανταστείτε λοιπόν τι "καραφτώχεια" επικράτησε στα χτεσινά απογεματινά μας...!!! Ας ελπίσουμε να ήτανε μόνο μία σύντομη παρένθεση...!

Μπράβο Γιώργαρε!
Κι εγώ αποζητάω σαν τρελός μια-δυο ακόμη έστω, τελευταίες εξορμήσεις στο αγαπημένο μου ελατοδάσος για καμιάν τσαρτσάρα, αλλά δυστυχώς, τα αρκετά χιόνια που καλά βαστούν εκεί ψηλά, δεν μού το επιτρέπουν...
Ελπίζω, έστω, ως τις 20 του μηνός που βγαίνει η κυριαρίνα από τα νομίμως θηρεύσιμα, να κάμει αρκετή ζέστη ώστε να λειώσουν τα πολλά χιονάκια μπας και ανέβω εκεί πάνω για τις τελευταίες, αποχαιρετιστήριες τσαρτσαρο-ντουφεκιές...! Ίδωμεν...
Αλλά και να μην... δεν πειράζει, ικανοποιημένος είμαι εφέτος με το είδος αυτό, έχω ήδη πάρει μπόλικα κομμάτια με όμορφες εικόνες και στιγμιότυπα έως και την έλευση των χιονιάδων... Ας είμαστε καλά για του χρόνου...!
Και μιαν ερώτηση: το ομορφούτσικο δικαννάκι της φωτό (όμορφο ξύλο στο κοντάκι) τι μάρκα/μοντέλο είναι...;
Νικόλα, να σε ρωτήσω κάτι, ως ειδικός που είσαι: οι κυργιαρίνες μένουν στα έλατα, όταν πέσει χιόνι ή μήπως αυτό τις "σπρώχνει" πιο κάτω; Ρωτάω γιατί θέλω και εγώ να ανεβώ σε αγαπημένο ελατομέρος καλυμμένο με χιόνια και φοβάμαι μήπως κάνω όνειρα "ες μάτην" και οι πανέμορφες τσαρτσάρες έχουν μετακινηθεί χαμηλότερα..

καλημερα,τα πουλια καηκανε τις τελευταιες μερες, επεσε τρελο τουφεκιδι, αλλα την προηγουμενη κυριακη δευτερα εγιναν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ νουμερα... τουφεκουσαν ολη μερα, οι πιο πολλοι μεινανε απο φυσιγγια .terror.!!!!!
Για Κυριακή Δευτέρα ισχυει. Την Κυριακή που ήμουν εγω απλά διάλεγα το πιο καλό για να το βρω. Έφυγα στις 10:30 με 22 στο χερι και 3 χαμενα. Για τα απίστευτα νουμερα μην ψαρώνετε και πολυ αν και χτυπήθηκαν πολλά πουλια. Το 90% ήταν κλαμπανοτουφεκιες στα 80 μέτρα υψος όπως και χθες. Αν και έχω σοβαρή υπόνοια ότι κοντά στο χωριο δούλευε νταλαρας. Μερικοί δεν χορταίνουν με τιποτα παλικάρια. Αν δεν σου φτάνουν 25 πουλιά και 50-60 φυσίγγια που έχεις ρίξει για να τα πάρεις είσαι να μην πω τι....

περισσότερο φοβάμαι μην ραγισω κανα δόντι παρα ότι κινδυνεύω να πάθω.....μολυβδιαση...
Εξάλλου δεν έχει ακουστεί ποτέ τέτοια
Δοντι να ραγίσει δε προκειται, οπως επισης δεν υπαρχει περιπτωση ακόμα και 10 νουμερο σκαγι, να μην το καταλαβεις!
Κολλαει στο δοντι, και νιωθεις εναν διαπεραστικο πονο!!!!
Μολυβδιαση απο σκαγια παθαινεις μονο αμα τα πιείς απο το κυαθιο φαντάζομαι!.big smile.
Δεν ξερω κατα ποσο θα λιωσουν απο τα υγρα του στομαχου, για να απορροφηθει ο μολυβδος απο το εντερο και να περάσει στην κυκλοφορια...
Θεωρω οτι θα περάσουν απειραχτα και θα καταλήξουν στην τουαλετα μας την επόμενη το πρωι!

Για τα απίστευτα νουμερα μην ψαρώνετε και πολυ αν και χτυπήθηκαν πολλά πουλια. Το 90% ήταν κλαμπανοτουφεκιες στα 80 μέτρα υψος όπως και χθες.
Ναι ρε πρεπει να επεσε πολυ κλαμπανι...αν ηταν απιστευτα τα νουμερα, θα ειχαμε γεμισει στο φβ με φωτογραφίες "περιξ ΑττικοΒοιωτιας" με καπο αυτοκινήτου...
Γιατι ο λακαμας δεν κρατιέται και θα την κανει την μαλακια του!

Καλημέρα κύριοι, το ΣΚ βρέθηκα και εγώ στα πολιτικά και μπορώ να πω, το Σάββατο ότι ήταν λίγο καλυτέρα από την Κυριακή στο πλήθος των πουλιών.. Στο θέμα της κάρπωσης της προηγούμενης Κυριακής και Δευτέρας, από 3 διαφορετικά ατομα που βρήκα και μίλησα στα καρτέρια μίλαγαν ολοι για πολλα πουλια, πολυ πανω απο το οριο, και σαν επιστεγασμα αυτων των λεγομενων μου το επιβεβαιωσε και ο θηροφυλακας που μου εκανε έλεγχο.

Καλημέρα κύριοι, το ΣΚ βρέθηκα και εγώ στα πολιτικά και μπορώ να πω, το Σάββατο ότι ήταν λίγο καλυτέρα από την Κυριακή στο πλήθος των πουλιών.. Στο θέμα της κάρπωσης της προηγούμενης Κυριακής και Δευτέρας, από 3 διαφορετικά ατομα που βρήκα και μίλησα στα καρτέρια μίλαγαν ολοι για πολλα πουλια, πολυ πανω απο το οριο, και σαν επιστεγασμα αυτων των λεγομενων μου το επιβεβαιωσε και ο θηροφυλακας που μου εκανε έλεγχο.
Σου είπε μήπως και πόσα όπλα πηρε???? Γιατί αν ξέρει ότι είχαν ξεπεράσει το όριο τους έκανε έλεγχο και όσους βρήκε υπεραριθμους έπρεπε να προβεί σε μήνυση και κατασχέσεις οπλων. Για τους Κήπους έμαθα εγω ότι πήραν όπλα και καλά εκαναν.

Ναι ρε πρεπει να επεσε πολυ κλαμπανι...αν ηταν απιστευτα τα νουμερα, θα ειχαμε γεμισει στο φβ με φωτογραφίες "περιξ ΑττικοΒοιωτιας" με καπο αυτοκινήτου...
Γιατι ο λακαμας δεν κρατιέται και θα την κανει την μαλακια του!
Οντως, μερικοί κυνηγάνε πλέον μόνο για το fb.

Σου είπε μήπως και πόσα όπλα πηρε???? Γιατί αν ξέρει ότι είχαν ξεπεράσει το όριο τους έκανε έλεγχο και όσους βρήκε υπεραριθμους έπρεπε να προβεί σε μήνυση και κατασχέσεις οπλων. Για τους Κήπους έμαθα εγω ότι πήραν όπλα και καλά εκαναν.
Δεν νομιζω να εκανε κατι τετοιο, αν κρινω απο τον ελεγχο που μου ασκησε.. Δυστυχως ηταν και πολυ ερειστικος, και για αυτο δεν ειχα περαιτερω συζητηση με τον συγκεκριμενο!

Δεν νομιζω να εκανε κατι τετοιο, αν κρινω απο τον ελεγχο που μου ασκησε.. Δυστυχως ηταν και πολυ ερειστικος, και για αυτο δεν ειχα περαιτερω συζητηση με τον συγκεκριμενο!
Έπρεπε να πάρεις το όνομά του, που είναι υποχρεωμένος να σου δώσει, και στη συνέχεια γραπτή καταγγελία στην Ομοσπονδία που ανήκει. Μετά, τηλεφωνικό follow-up της καταγγελίας με σκοπό να σου ζητήσουν συγνώμη όσοι άχρηστοι τον προσέλαβαν και εν τέλει να απολυθεί.
Με τους υπαλλήλους μας πρέπει να είμαστε αυστηροί.

Δοντι να ραγίσει δε προκειται, οπως επισης δεν υπαρχει περιπτωση ακόμα και 10 νουμερο σκαγι, να μην το καταλαβεις!
Μην το λες,εξαρτάται κ πως τρώει ο καθένας κ ένα τόσο ψιλό νουμερο αν δεν καταφέρει να το "βρει" το δόντι μας δυσκολα θα το καταλάβουμε...
Θεωρω οτι θα περάσουν απειραχτα και θα καταλήξουν στην τουαλετα μας την επόμενη το πρωι!
Σίγουρα.... Και αυτό σημαινει ότι τα σκάγια δεν εντοπιζονται κ τόσο ευκολα......

Εκτός κ τα καταλαβαίνουμε κ τα καταπινουμε.. Χαχα
Όπως ένας που έτρωγε μανταρινια με κουκουτσια κ τα κατέβαζε όλα κάτω γιατί βαριόταν να τα φτυσει χαχα..

Το 90% ήταν κλαμπανοτουφεκιες στα 80 μέτρα υψος όπως και χθες.
Στησε ρε φίλε έναν υπαίθριο παγκο με φυσιγγια να βγάζεις μεροκάματο... :p

να σου ζητήσουν συγνώμη όσοι άχρηστοι τον προσέλαβαν και εν τέλει να απολυθεί
Φιλε πιθανότερο ειναι πεσω σε σεντουκι με λιρες ενω ψαχνω κανα κοτσυφα, παρα να του ζητησουν συγγνώμη και να απολυσουν θηροφυλακα επειδη ειναι εριστικος!

Φιλε πιθανότερο ειναι πεσω σε σεντουκι με λιρες ενω ψαχνω κανα κοτσυφα, παρα να του ζητησουν συγγνώμη και να απολυσουν θηροφυλακα επειδη ειναι εριστικος!
Κανένα πρόβλημα. Του χρόνου μαζευόμαστε και βγάζουμε άδεια σε συνεργαζόμενο σύλλογο στο δασαρχείο με μοναδικό σκοπό το οικονομικό πλήγμα στην ομοσπονδία.

Νικόλα, να σε ρωτήσω κάτι, ως ειδικός που είσαι: οι κυργιαρίνες μένουν στα έλατα, όταν πέσει χιόνι ή μήπως αυτό τις "σπρώχνει" πιο κάτω; Ρωτάω γιατί θέλω και εγώ να ανεβώ σε αγαπημένο ελατομέρος καλυμμένο με χιόνια και φοβάμαι μήπως κάνω όνειρα "ες μάτην" και οι πανέμορφες τσαρτσάρες έχουν μετακινηθεί χαμηλότερα..

Λεωνίδα, για να εγκαταλείψουν τα έλατα και τα κλασικά τους ενδιαιτήματα οι κυργιάρες και να κατέβουν χαμηλότερα - μαζικά κι όχι σποραδικά και μεμονωμένα - θα πρέπει το χιόνι και ο παγετός στα κλασσικά τους ενδιαιτήματα (δηλ. στα κλασικά τόπια/μέρη τους) να είναι και εξαιρετικά σε ένταση, αλλά και παρατεταμένα σε διάρκεια...!

Εάν δεν είναι έτσι, και μπορούν να βρουν αρκετή τροφή εκεί ψηλά (δεδομένου του ότι δεν είναι και τα πιο λαίμαργα πουλιά, αλλά ολιγαρκή σε τροφή), τότε πολύ δύσκολα ξεκολλάνε από 'κει - μαζικά τουλάχιστον - με προορισμό τα χαμηλότερα χειμαδιά...

Για του λόγου το αληθές, να αναφέρω πως σήμερα κιόλας το πρωί, κατευθυνόμενος προς το ελατομέρος που τις κρατάει και τις κυνηγάω, με σκοπό να δω εάν κρατάει ακόμη χιόνια εκεί, αντίκρυσα από το αμάξι πλησιάζοντας προς τον κυνηγότοπο, πάρα πολλές οι οποίες έβοσκαν διάσπαρτες χάμω σε ένα οροπέδιο στα 1.200 μέτρα (απαγορεύεται το κυνήγι εκεί), κι έτσι όπως περνούσα με τ' αμάξι, τις σήκωνα διαδοχικά τη μία μετά την άλλη και ανέμιζαν στον ουρανό...!!! Ένα απίστευτο και χορταστικό για τα μάτια θέαμα...!!!

Έπρεπε να πάρεις το όνομά του, που είναι υποχρεωμένος να σου δώσει, και στη συνέχεια γραπτή καταγγελία στην Ομοσπονδία που ανήκει. Μετά, τηλεφωνικό follow-up της καταγγελίας με σκοπό να σου ζητήσουν συγνώμη όσοι άχρηστοι τον προσέλαβαν και εν τέλει να απολυθεί.
Με τους υπαλλήλους μας πρέπει να είμαστε αυστηροί.

Θαλή, μού θύμισες την παροιμία: "Σηκώθηκαν τα πόδια, να βαρέσουν το κεφάλι...!!!"
Πρέπει εμείς να σεβόμαστε και να πειθαρχούμε στα όργανα της τάξεως κι όχι τα όργανα σε εμάς...!!!
Οι ρόλοι του καθενός (κυνηγοί και θηροφύλακες) είναι απολύτως διακριτοί μεταξύ τους...!!! Μην τους συγχέουμε...!
Ας αναρωτηθούμε καλύτερα: μήπως εμείς, ως "κυνηγαρέοι", είμαστε τελικά οι ερειστικοί στην όλη υπόθεση...;;;

Last edited:
Πρέπει εμείς να σεβόμαστε και να πειθαρχούμε στα όργανα κι όχι τα όργανα σε εμάς...!!!
Έχω ιδιαίτερη "δυσανεξία" στον τροπο που το διατυπώνεις.... Τους περισσότερους απο αυτους θα τους χαρακτήριζα "οργανα", απλα επειδη παραπέμπει η λεξη σε αλλα οργανα..
Ο σεβασμος ομως ναι πρεπει να υπαρχει, αλλα ακομα και αυτος εκατέρωθεν... Οταν το παίζει "σεριφης" ο αλλος, καλο ειναι να μην περιμενει τιποτα παραπανω απο το να το παιξω ινδιανος!

Μετά από πολύ καιρό χωρίς κυνήγι πήγα ΣΚΔ στη Κύμη. Εκεί πήγα ψηλά σε βουνό και έκανα πρωινό, 12 το Σάβ.,6 την Κυρ. και 2 τη Δευτ., συν 4 σε δύο απογευματινά. Γενικά φτωχά τα πράγματα εκεί. Η πλειοψηφία των πουλιών κοτσύφια. Το χάρηκα όμως πολύ και ξέφυγα λίγο από τις σκοτουρες της καθημερινότητας.

Attachments

• IMG_20220205_081150.jpg
    IMG_20220205_081150.jpg
    510,2 KB · Προβολές: 54
Status
Not open for further replies.
Back