Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Θαλή, μού θύμισες την παροιμία: "Σηκώθηκαν τα πόδια, να βαρέσουν το κεφάλι...!!!"
Πρέπει εμείς να σεβόμαστε και να πειθαρχούμε στα όργανα κι όχι τα όργανα σε εμάς...!!!
Οι ρόλοι του καθενός (κυνηγοί και θηροφύλακες) είναι απολύτως διακριτοί μεταξύ τους...!!!
Όχι, δε συμφωνώ καθόλου. Οι εποχές έχουν αλλάξει.
Πρέπει να σεβόμαστε και να πειθαρχούμε στα όργανα σαφώς. Επίσης τα όργανα οφείλουν να σέβονται αυτόν που ελέγχουν και να είναι ευγενικοί μαζί του. Είναι υποχρέωσή τους. Το απαιτώ και το επιβάλλω.

Πάρε για παράδειγμα την αστυνομία. Είναι τόσο ευγενικοί και κύριοι εδώ και πολλά χρόνια στην Ελληνική Αστυνομία που μόνο σεβασμό σου βγάζουν με τη συμπεριφορά τους και σε τυχαίους ελέγχους και στα τμήματα όταν πας. Έχει μειωθεί καθόλου η επάρκειά τους από την ευγένεια; Το αντίθετο. Δεν υπάρχει έγκλημα που να μην εξιχνιάζει η ΕΛΑΣ αν θέλει. Το κράτος, οι νόμοι και η πολιτεία μόνο τους βάζουν τρικλοποδιές.
Κατάφεραν σε ένα σώμα δημοσίων υπαλλήλων να ανεβάσουν τόσο πολύ το επίπεδό τους σε σχέση με το παρελθόν, και δεν μπορούμε εμείς σαν κυνηγητική ομοσπονδία; Ντροπή μας.

Last edited:
Είναι τόσο ευγενικοί και κύριοι εδώ και πολλά χρόνια στην Ελληνική Αστυνομία που μόνο σεβασμό σου βγάζουν με τη συμπεριφορά τους και σε τυχαίους ελέγχους
Σιγουρα μενεις Ελλάδα? .big smile.
Οχι ενταξει για να μην ειμαι αδικος .. προφανώς μεγαλο ειναι το ποσοστο ειδικα στους "νεοεξερχομενους" αστυνομικους, που ειναι παιδια με ηθος, αξιοπρέπεια και παιδεια...Θελουμε λιγα χρονακια ακομα για να αποτελουν τον κανονα ομως...

Επέστρεψα από Μέγαρα άμα ξαναπάω για φέτος να με φτυσετε πιο μεγάλη φόλα δεν έχω φάει .Κοιτάξτε τώρα και τι έχουν κάνει οι συνάδελφ
Επέστρεψα από Μέγαρα άμα ξαναπάω για φέτος να με φτυσετε πιο μεγάλη φόλα δεν έχω φάει .Κοιτάξτε τώρα και τι έχουν κάνει οι συνάδελφοι
Μάλλον έχασες τα καλά τα απογευματινά.. τοίς καλές μέρες..Τώρα δεν έχει....

Σιγουρα μενεις Ελλάδα? .big smile.
Οχι ενταξει για να μην ειμαι αδικος .. προφανώς μεγαλο ειναι το ποσοστο ειδικα στους "νεοεξερχομενους" αστυνομικους, που ειναι παιδια με ηθος, αξιοπρέπεια και παιδεια...Θελουμε λιγα χρονακια ακομα για να αποτελουν τον κανονα ομως...
Κάθε φορά που πάω στο τμήμα μου για υποθέσεις σχετικά με τα όπλα οι άνθρωποι είναι ευγενέστατοι.
Καμιά δεκαριά φορές που μου έκαναν έλεγχο τα τελευταία 2 χρόνια που κυκλοφορούσα νόμιμα εν μέσω καραντίνας ήταν πάλι ευγενέστατοι. Δε θυμάμαι ποτέ μου αγενή αστυνομικό. Ίσως ήμουν τυχερός, ίσως επειδή και εγώ είμαι πολύ ευγενικός μαζί τους γιατί σέβομαι τη δουλειά τους.

Θαλή, μού θύμισες την παροιμία: "Σηκώθηκαν τα πόδια, να βαρέσουν το κεφάλι...!!!"
Πρέπει εμείς να σεβόμαστε και να πειθαρχούμε στα όργανα της τάξεως κι όχι τα όργανα σε εμάς...!!!
Οι ρόλοι του καθενός (κυνηγοί και θηροφύλακες) είναι απολύτως διακριτοί μεταξύ τους...!!! Μην τους συγχέουμε...!
Ας αναρωτηθούμε καλύτερα: μήπως εμείς, ως "κυνηγαρέοι", είμαστε τελικά οι ερειστικοί στην όλη υπόθεση...;;;
Διαφωνώ κάθετα. Το όργανο που λες, εν τσιχλα αδερφέ Νικολα, οφείλει να είναι άψογο στην συμπεριφορα του απέναντι σε εμένα και σε εσένα και σε οποιονδήποτε άλλο που πλησιάζει στην εξοχή για να τον ελέγξει. Να δείξει ταυτότητα που αποδεικνύει την ιδιότητα του και να είναι τυπικος. Αν με αντιμετωπίσει σαν κατσαπλια θα έχει την ίδια αντιμετώπιση και από εμενα. Τον σεβασμό μου θα τον κερδίσει , δεν θα τον επιβάλλει ο κάθε ιδιωτικός υπάλληλος που ζει από τα δικά μου τα λεφτά. Είμαι νόμιμος , δεν κάνω μαλακιες και το στυλ κομάντο και navy seal που έχουν μερικοί από αυτούς με εκνευρίζει αφανταστα. Όχι όλοι , είναι και παιδιά που έρχονται με την καλή κουβέντα και το καλαμπούρι και κάνουν την δουλειά τους όπως πρεπει. Αυτός που γράφτηκε πιο πάνω και παραδέχτηκε ότι δεν εκανε την δουλειά του αφού δεν έγραψε αυτούς που υπερέβησαν τα όρια και εριστικός ηταν.

17:15 επιασα και με την ψυχή στο στομα. Καρτέρι κοντινό που πριν μερικές μερες είχαν περάσει ελάχιστα πουλια. Όμως όπως σωστά έχει γραφτεί εδω , κάθε μερα άλλη μερα!!! 1000% φρέσκα πουλιά που περνούσαν πολύ καλά και σχετικά αμεριμνα. 11 χέρι , 2 χαμένα με 20 καμμένα 28αρια Ρουμελιώτη νο9. Τα 7/10 ήταν κοτσύφια.
20220207_181810.jpg

Χτες δεν είχα κουράγιο ούτε να κλ@$ω που λέμε, σερί απ' τη σαββατιάτικη εφημερία, απλώς έπεσα για ύπνο το μεσημέρι και ξύπνησα το βράδυ. Οπότε σήμερα μετά τη δουλειά καρφί για κυνήγι, γιατί αύριο μας περιμένει πάλι ένα δύσκολο τουλάχιστον 30ωρο.
Στην αρχή είχα κάποια κλαμπανάκια απ' την κούραση συν κάποιες κράμπες, γιατί ήμουν κι αφυδατωμένος. Αλλά έστρωσε σχετικά γρήγορα το χέρι ευτυχώς. Πριν λίγες μέρες αγόρασα τα δύο τσοκ που είχε αγγελία ο Σταύρος @StaPap , σε πολύ συναδελφική τιμή και τον υπερευχαριστώ δημόσια. Εκείνος δεν τα είχε βρει μαζί τους και μου έστελνε αυτές τις μέρες - ανήσυχος φαντάζομαι - αν τα δοκίμασα. Σήμερα το μέρος που πήγα ενδεικνυόταν γάντι για το Briley Spectrum LM. Φυσίγγια τα τελευταία Άρτεμις 32γρ Νο8. Το τσοκάκι σαν διάμετρος βγαίνει στον 18.3 μου 3/10 (σαν τεσσάρι δηλαδή), όμως στην πράξη είδα αυτό που διαβάζω τόσα χρόνια για ένα καλό LM τσοκ. Στα κοντινά ευκολία σαν τεσσάρι και στα μακρινά καταβολές σαν τριάρι. Έριξα 30 φυσίγγια και πήρα 9 τσίχλες στο χέρι (η μία κοκκινίτσα) καθώς και 4 χαμένα (το ένα κοτσύφι). Για το τσοκ μπορώ να δηλώσω ένα συγκρατημένο (λόγω πρώτης εικόνας) ενθουσιασμό. Όχι τόσο απ' τα κοντινά, που ανέμενα να είναι δυνατά τα σκοτώματα του όπως και ήταν στην πράξη, αλλά απ' τις καρτεράτες που έριξα σε αποστάσεις απαγορευτικές για το 4* μαμά και τα πουλιά έπεσαν τέζα χωρίς κιχ. Παρασύρθηκα και λίγο σε δύο περιπτώσεις και έριξα και σε απαγορευτικές - για αυτή τη σύσφιγξη - τσίχλες, οι οποίες σκαγιάστηκαν (οι 2 απ' τις 4 χαμένες) και λόγγοσαν.
07.02.2022 (2).jpgΕδώ το αποτέλεσμα ενός μίνι περπατητού με 4 χέρι και 2 χαμένα, μόλις είχα κάτσει στο καρτέρι.
07.02.2022 (3).jpgΚι εδώ στο αμάξι με άλλες 5 στο καρτέρι και άλλα 2 χαμένα. Η τέρμα δεξιά, η τελευταία που βγήκε σούρουπο σβάρνα και τυχερός ων, απλώς την αποκεφάλισα και δεν τη διέλυσα.

Νικόλα, να σε ρωτήσω κάτι, ως ειδικός που είσαι: οι κυργιαρίνες μένουν στα έλατα, όταν πέσει χιόνι ή μήπως αυτό τις "σπρώχνει" πιο κάτω; Ρωτάω γιατί θέλω και εγώ να ανεβώ σε αγαπημένο ελατομέρος καλυμμένο με χιόνια και φοβάμαι μήπως κάνω όνειρα "ες μάτην" και οι πανέμορφες τσαρτσάρες έχουν μετακινηθεί χαμηλότερα..
Άμα έχει σπόρο ο ιξος η ο μαλλοκεδρος πιο πολύ ο μαλλοκεδρος δεν πάνε πουθενά άμα δεν έχει σπόρο πέφτουν στο χορταρακι οπότε φεύγουν.

Χτες δεν είχα κουράγιο ούτε να κλ@$ω που λέμε, σερί απ' τη σαββατιάτικη εφημερία, απλώς έπεσα για ύπνο το μεσημέρι και ξύπνησα το βράδυ. Οπότε σήμερα μετά τη δουλειά καρφί για κυνήγι, γιατί αύριο μας περιμένει πάλι ένα δύσκολο τουλάχιστον 30ωρο.
Στην αρχή είχα κάποια κλαμπανάκια απ' την κούραση συν κάποιες κράμπες, γιατί ήμουν κι αφυδατωμένος. Αλλά έστρωσε σχετικά γρήγορα το χέρι ευτυχώς. Πριν λίγες μέρες αγόρασα τα δύο τσοκ που είχε αγγελία ο Σταύρος @StaPap , σε πολύ συναδελφική τιμή και τον υπερευχαριστώ δημόσια. Εκείνος δεν τα είχε βρει μαζί τους και μου έστελνε αυτές τις μέρες - ανήσυχος φαντάζομαι - αν τα δοκίμασα. Σήμερα το μέρος που πήγα ενδεικνυόταν γάντι για το Briley Spectrum LM. Φυσίγγια τα τελευταία Άρτεμις 32γρ Νο8. Το τσοκάκι σαν διάμετρος βγαίνει στον 18.3 μου 3/10 (σαν τεσσάρι δηλαδή), όμως στην πράξη είδα αυτό που διαβάζω τόσα χρόνια για ένα καλό LM τσοκ. Στα κοντινά ευκολία σαν τεσσάρι και στα μακρινά καταβολές σαν τριάρι. Έριξα 30 φυσίγγια και πήρα 9 τσίχλες στο χέρι (η μία κοκκινίτσα) καθώς και 4 χαμένα (το ένα κοτσύφι). Για το τσοκ μπορώ να δηλώσω ένα συγκρατημένο (λόγω πρώτης εικόνας) ενθουσιασμό. Όχι τόσο απ' τα κοντινά, που ανέμενα να είναι δυνατά τα σκοτώματα του όπως και ήταν στην πράξη, αλλά απ' τις καρτεράτες που έριξα σε αποστάσεις απαγορευτικές για το 4* μαμά και τα πουλιά έπεσαν τέζα χωρίς κιχ. Παρασύρθηκα και λίγο σε δύο περιπτώσεις και έριξα και σε απαγορευτικές - για αυτή τη σύσφιγξη - τσίχλες, οι οποίες σκαγιάστηκαν (οι 2 απ' τις 4 χαμένες) και λόγγοσαν.
View attachment 41857Εδώ το αποτέλεσμα ενός μίνι περπατητού με 4 χέρι και 2 χαμένα, μόλις είχα κάτσει στο καρτέρι.
View attachment 41858Κι εδώ στο αμάξι με άλλες 5 στο καρτέρι και άλλα 2 χαμένα. Η τέρμα δεξιά, η τελευταία που βγήκε σούρουπο σβάρνα και τυχερός ων, απλώς την αποκεφάλισα και δεν τη διέλυσα.
Πως τα βλεπεις τα Αρτεμις Βill...;;;

17:15 επιασα και με την ψυχή στο στομα. Καρτέρι κοντινό που πριν μερικές μερες είχαν περάσει ελάχιστα πουλια. Όμως όπως σωστά έχει γραφτεί εδω , κάθε μερα άλλη μερα!!! 1000% φρέσκα πουλιά που περνούσαν πολύ καλά και σχετικά αμεριμνα. 11 χέρι , 2 χαμένα με 20 καμμένα 28αρια Ρουμελιώτη νο9. Τα 7/10 ήταν κοτσύφια.
View attachment 41854
Ναι, κάθε μέρα άλλη μέρα. Η διαφορά λοιπόν από χθές εδώ ήταν ο αέρας. Ξερίζωνε δέντρα για 3 λεπτά, μετά άπνοια για άλλα 5 και ξανά πάλι. Ε, δεν κυνηγάς έτσι.

Εδω β.κερκυρα η κυχλες αφαντες για μια ακομα χρονια δεν ξερω τον λογο που εχουμε αυτη την καταντια ...κανενας παλιος κυνηγο; Δεν εχει βρεθει σε 6 σηνεχομενη χρονια χωρις πουλια οι διλοι μοτ πηγενουν στα καρτερι; Και δεν βαρουν 3 πουλια

Εδω β.κερκυρα η κυχλες αφαντες για μια ακομα χρονια δεν ξερω τον λογο που εχουμε αυτη την καταντια ...κανενας παλιος κυνηγο; Δεν εχει βρεθει σε 6 σηνεχομενη χρονια χωρις πουλια οι διλοι μοτ πηγενουν στα καρτερι; Και δεν βαρουν 3 πουλια
Αυτον τον λόγο τον ψάχνω πιο πολλα χρονια κ δεν τον βρίσκω.......υποθέσεις.....
Είναι να μην γίνει η αρχή σε κάτι.............
Και να φανταστώ πως ουτε κ στο περπατητο έχει πουλια? Τι σου λένε όσοι πανε?

Last edited:
Εγώ αυτον τον λόγο τον ψάχνω πιο πολλα χρονια κ δεν τον βρίσκω.......υποθέσεις.....
Είναι να μην γίνει η αρχή σε κάτι.............
Και να φανταστώ πως ουτε κ στο περπατητο έχει πουλια? Τι σου λένε όσοι πανε?
Τιποτα τασο οσα παιδια πανε περπατητο..
.η ν.κερκυρα δεν ξερω τι κανη ..εδω παντος κουλουρι καταντια λεμε

Συνάδελφοι ήμουν Βαθύκοιλo το Σάββατο και όντως είχε αρκετά πουλιά (25 τσιχλοκότσιφα στο χέρι και 5 χαμένα τα περισσότερα καρτέρι)
Έμεινα από φυσίγγια στις 12:30. (3 κουτάκια s4 είχα μαζί μου)

Υ.Γ. Μου είπαν οτί στο Αχίλλειο 10 χλμ από κει που ήμουν γίνεται χαμός από τσιχλοκότσιφα)

Συνάδελφοι ήμουν Βαθύκοιλo το Σάββατο και όντως είχε αρκετά πουλιά (25 τσιχλοκότσιφα στο χέρι και 5 χαμένα τα περισσότερα καρτέρι)
Έμεινα από φυσίγγια στις 12:30. (3 κουτάκια s4 είχα μαζί μου)

Υ.Γ. Μου είπαν οτί στο Αχίλλειο 10 χλμ από κει που ήμουν γίνεται χαμός από τσιχλοκότσιφα)
Εγω ημουν το προπερασμένο που ειχε και κατα τοπους χιονι στους Μυλους, αλλα αν δεν περπατουσαμε θα τρωγαμε φόλα. Ίσως να είναι προς τη θάλασσα τα πουλιά, στα πιο πεδινά, αφού έχει το Βαθυκοιλο και τα Αχίλλειο.

Status
Not open for further replies.
Back