Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Παιδιά Μεσόγεια έχει πουλιά μόνο κοντά σε απονωμενα σπίτια και εγκαταστάσεις. Θέλει γνώση του τόπου και κυρίως μεγάλη προσοχή. Υπάρχουν πολλά απαγορευμένα από Αεροδρόμιο, Υμητο κλπ. Μέσα στο Κάμπο υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια δεν ξέρεις πια κατοικουνται και πια όχι. Και πάλι μεγάλη προσοχη

Μπα σήμερα δεν έχει.
Πήγα και ήταν η χειρότερη μέρα από τις αρχές του Οκτώβρη!!! Δύο πέρασαν και τις πηρα. Αλλά 3 κοτσυφια με το που ξεμυτησαν απο τα πεύκα τράβηξαν χειρόφρενο και γύρισαν από εκει που ήρθαν. Αντε να έπεσαν 15 τουφεκιές σε όλη την περιοχη. Τα επιστροφια παλι Μάρτη θα είναι και θα τραβάμε τις κοτσίδες μας once again.......

1 πουλί σήμερα στο καρτέρι στο ίδιο μέρος ο πατέρας.Έχουν χαθεί και κόψει τα πουλιά μου λέει...
Στο καναλακι δίπλα στον σταβλο στις 4 αποψε είχαν συναυλία κανονική. Πρέπει να κελαηδουσαν δεκάδες πουλιά εκει μέσα. Έχουν σταματήσει να περνάνε στα καρτερια αλλά περπατητο είμαι σίγουρος ότι εχει.

Στο καναλακι δίπλα στον σταβλο στις 4 αποψε είχαν συναυλία κανονική. Πρέπει να κελαηδουσαν δεκάδες πουλιά εκει μέσα. Έχουν σταματήσει να περνάνε στα καρτερια αλλά περπατητο είμαι σίγουρος ότι εχει.
Το ΣΚ κανονίζω μια εξόρμηση με τον πατέρα για αρκετά μακριά.Ή θα έχει ή μας βλέπω να βαράμε μύγες.Πάντως έχει να κυνηγήσει πάνω από 10 χρονιά εκεί και θέλουμε να κόψουμε κίνηση και να δει τα μέρη πως είναι και αν έχουν πουλιά όπως τότε.Αλλά την μυρίζομαι την φόλα...

Το ΣΚ κανονίζω μια εξόρμηση με τον πατέρα για αρκετά μακριά.Ή θα έχει ή μας βλέπω να βαράμε μύγες.Πάντως έχει να κυνηγήσει πάνω από 10 χρονιά εκεί και θέλουμε να κόψουμε κίνηση και να δει τα μέρη πως είναι και αν έχουν πουλιά όπως τότε.Αλλά την μυρίζομαι την φόλα...
Έπρεπε να το κανονίσεις από πιο νωρίς.

Δεν πειραζει, να πάτε και ας μην εχει. Βόλτα με τον πατέρα ρε! Δεν υπάρχει καλύτερο. Ο δικός μου δεν πάει πια και δεν τον πήραν και τα χρόνια , 65 είναι , αλλά γόνατα και ένα πρόβλημα στην φτερνα τον έχουν φρενάρει. Την άδεια του την βγάζω κάθε χρόνο όμως και θα το κάνω παντα. Φωνάζει που καίω χρήμα στα φυσίγγια και τα όπλα αλλά πάντα έρχεται να δει τα πουλιά που πηρα.

Δεν πειραζει, να πάτε και ας μην εχει. Βόλτα με τον πατέρα ρε! Δεν υπάρχει καλύτερο. Ο δικός μου δεν πάει πια και δεν τον πήραν και τα χρόνια , 65 είναι , αλλά γόνατα και ένα πρόβλημα στην φτερνα τον έχουν φρενάρει. Την άδεια του την βγάζω κάθε χρόνο όμως και θα το κάνω παντα. Φωνάζει που καίω χρήμα στα φυσίγγια και τα όπλα αλλά πάντα έρχεται να δει τα πουλιά που πηρα.
Εμενα ο δικος μου με εχει τρελανει 8μιση θελει να φευγουμε και εγω τρελενομαι σκοπευτηριο ομως γουσταρει καργα χαχαχαχα

Ο παλιός είναι αλλιώς ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να συναντήσεις πουλιά τώρα .Πριν χρόνια έχω πάει Αργολίδα τελευταίο σκ δεν είχε πουλιά πουθενά και στους φούρνους πριν το Κρανίδι γινότανε της πουτανας να μένεις από φυσίγγια και να χει και 5 μποφόρ αέρα και πήγαμε στη τύχη ψάχνοντας .

Σώπα πατρίδα πολύ μικρός είναι, μακάρι να είναι πάντα καλα ο άνθρωπος!! Γιατί φωνάζει που χαλάς λεφτά που περνάς καλά περπατάς και πόσα άλλα οφέλη; Εξάλλου αν δεν τα χαλάσεις κάπου τι θα τα κάνεις, μασούρια; ο καθένας τα χαλάει όπου του αρέσει.Άλλος κυνήγο,ψάρεμα, μηχανές,αμάξια κλπ.

Ο παλιός είναι αλλιώς ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να συναντήσεις πουλιά τώρα .Πριν χρόνια έχω πάει Αργολίδα τελευταίο σκ δεν είχε πουλιά πουθενά και στους φούρνους πριν το Κρανίδι γινότανε της πουτανας να μένεις από φυσίγγια και να χει και 5 μποφόρ αέρα και πήγαμε στη τύχη ψάχνοντας .
Συμφωνώ, αν δεν τύχει κάτι απρόοπτο θα πάμε πιο πολύ για το χατήρι και ό,τι γίνει!!! Δεν τα χαλάς αυτά τα όνειρα και μόνο που είπε να πάμε σε τέτοιες περιόδους με ό,τι αυτό συνεπάγεται σημαίνει πολλά!Αν και τσαντίζομαι πάρα πολύ στο κυνήγι με τον πατέρα και μόνο με αυτόν, πρέπει να αλλάξει.Δεν ξέρω γιατί αλλά πιανόμαστε πολλές φορές χαχα.Στο τέλος όλα καλά!

Last edited:
Ο τσοπανος, θα περιμενε στη στρουγκα για αρμεγμα. Τα σκυλια, τη δουλεια τους κανανε, ειδαν αγνωστο, κινδυνο, γαυγισανε. Που ειναι το μεμπτο? Αν δεν εχει εκει γυρω βοσκες, για να τα μποδαει ο τσοπανης, δεν υπαρχει λογος να τα πηγαινει κοντα. Ξερουν αυτα, πανε τρωνε, το βραδυ γυρνανε, ταχια αντε παλι. Εχουν προγραμμα που το τηρουν ευλαβικα...
Μαζί σου είμαι. Απλά ρε γαμώτο σκεφτόμουν, ότι εγώ έχω και κάποια ασφάλεια (αχρείαστη να 'ναι). Αν ήμουν για χόρτα ή ήταν καμιά γιαγιά / γυναίκα μόνη της ή κάνα παιδι να κάνει ποδήλατο στον χωματόδρομο (ήμουν σχετικά κοντά στο χωριό) πώς θα ένιωθε να την γαυγίζει μια αγέλη; Προσωπικά, δεν θα ήμουν καθόλου άνετος. (δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους τσοπάνηδες και τα κοπάδια, κάνουν σκληρή δουλειά και είναι μέρος της ισορροπίας του οικοσυστήματος και προσπαθώ να μην ενοχλώ τα ζώα και να αποφεύγω μαντριά και τόπους που βόσκουν)

Status
Not open for further replies.
Back