Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Επέστρεψε ο υπεύθυνος πωλήσεων από επαγγελματικο ταξίδι στην Ιταλια. Έχει μια επαφή με το κυνήγι και μόλις με είδε ήρθε και μου είπε ότι σε οποια πόλη και να πήγε γίνεται της μουρλής από κοτσύφια μέσα σε πάρκα κυριως. Ειδος προς εξαφάνιση λένε καποιοι!

Έτσι λέμε κάθε χρόνο και μετά άφαντα τα μαύρα...
Τον χειμώνα που πέρασε είχαμε και αρκετά μαλιστα. Για 15-20 μέρες πέρναγαν 10 κοτσύφια για μια τσιχλα στα απογευματινά. Και μάλιστα σε μια χρονιά που παλι ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΜΠΑΣΙΜΟ Οκτώβρη - Νοέμβρη.

Τον χειμώνα που πέρασε είχαμε και αρκετά μαλιστα. Για 15-20 μέρες πέρναγαν 10 κοτσύφια για μια τσιχλα στα απογευματινά. Και μάλιστα σε μια χρονιά που παλι ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΜΠΑΣΙΜΟ Οκτώβρη - Νοέμβρη.
2 μέρες πέτυχα μαύρα σε απογευματινό με την μία να έχω πάρει 10 και την άλλη 8 νομίζω.Μετά αν είχε δεν ξέρω δεν μπορούσα να πάω.Τις άλλες μέρες περπατητό και καρτέρι εδώ άντε να έπαιρνες 1-2.

2 μέρες πέτυχα μαύρα σε απογευματινό με την μία να έχω πάρει 10 και την άλλη 8 νομίζω.Μετά αν είχε δεν ξέρω δεν μπορούσα να πάω.Τις άλλες μέρες περπατητό και καρτέρι εδώ άντε να έπαιρνες 1-2.
ουτε β.ευβοια δεν ειχε τα κοτσυφια που επρεπε να ειχε ειδικα στον κισσο,εγω περιμενα πολυ περισοτερα ,ηπειρο μεχρι και γεναρη ειχε παρα πολλα.

ουτε β.ευβοια δεν ειχε τα κοτσυφια που επρεπε να ειχε ειδικα στον κισσο,εγω περιμενα πολυ περισοτερα ,ηπειρο μεχρι και γεναρη ειχε παρα πολλα.
Δεν έπεσαν στον κισσό. Τα καρτερια που κοιταγαν κισσο είχαν πολύ λιγα. Τα καρτερια που κοιταγαν παρατημενες ελιες η περιοχές με μυρτιές είχαν σταθερά μαυρα. Τουλάχιστον εδώ γυρω...

Δεν έπεσαν στον κισσό. Τα καρτερια που κοιταγαν κισσο είχαν πολύ λιγα. Τα καρτερια που κοιταγαν παρατημενες ελιες η περιοχές με μυρτιές είχαν σταθερά μαυρα. Τουλάχιστον εδώ γυρω...
Δεν θέλουμε να μας πεις το μέρος ,μόνο δύο συντεταγμένες βορρά και ανατολή.

Τερμα βορεια,ειχε παρα πολλα.
Ειδικα Δεκεμβρη Γεναρη,βαρεσαμε αρκετα,αλλα ακομη και με αψογη συνεργασια 2 ατομων που ξερουν πολυ καλα το μερος,δεν τα εβαζες ευκολα στο χερι.
Θελει 3αδα για να γινει δουλεια.

Τερμα βορεια,ειχε παρα πολλα.
Ειδικα Δεκεμβρη Γεναρη,βαρεσαμε αρκετα,αλλα ακομη και με αψογη συνεργασια 2 ατομων που ξερουν πολυ καλα το μερος,δεν τα εβαζες ευκολα στο χερι.
Θελει 3αδα για να γινει δουλεια.
Γιατί αυτό?περπατητο κάνατε?

Γιατί αυτό?περπατητο κάνατε?
Ναι περπατητο.
Στα καρτερια τα πρωινα,επαιζαν ελαχιστα.Τα ακουγες,αλλα δεν ξεμυτιζαν.
1-2 φορες σταθηκαμε τυχεροι.Για απογευματινα δεν ξερω να σου πω,γιατι πηγαιναμε μονο πρωι λογω αποστασης.
Μονο στο περπατητο εκανες δουλεια,αλλα ειχες να κανεις με κομαντο.

Ναι περπατητο.
Στα καρτερια τα πρωινα,επαιζαν ελαχιστα.Τα ακουγες,αλλα δεν ξεμυτιζαν.
1-2 φορες σταθηκαμε τυχεροι.Για απογευματινα δεν ξερω να σου πω,γιατι πηγαιναμε μονο πρωι λογω αποστασης.
Μονο στο περπατητο εκανες δουλεια,αλλα ειχες να κανεις με κομαντο.
Άρα ρε φίλε δεν είχε πουλιά, έπρεπε τα κισσουδια να μαυρίζουν, κάθονταν κάτω και λόγω καιρού δεν ζοριστηκαν, για καρτέρι λέω εγώ.

Άρα ρε φίλε δεν είχε πουλιά, έπρεπε τα κισσουδια να μαυρίζουν, κάθονταν κάτω και λόγω καιρού δεν ζοριστηκαν, για καρτέρι λέω εγώ.
Ε?
Το οτι δεν ανεμιζαν στα καρτερια,δεν σημαινει οτι δεν ειχε πουλια.
Ειτε με ζεστο καιρο,ειτε με παγετο,δεν δουλευαν τα καρτερια.
Στις ρεματιες,τους κισσους,τα βατα και τα λιοστασια γινοταν χαμος.
Αλλα ηταν κυνηγημενα στον υπερθετικο βαθμο.Στο βατο μεσα εμπαινες και δεν εβγαινε.Εριχνες σε μια τσιχλα και αφου απομακρυνοσουν,εβγαιναν και 2-3 κοτσυφια απο μεσα.
Δεν αναφερομαι στο Προκοπι.
Εγω οταν λεω βορεια,εννοω τερμα ταβανι,ψηλα....

Status
Not open for further replies.
Back