Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
το ότι πήγες μαζί τους
το φαντάστηκα από πίσω τους κάτι σαν σε ταινία θέλω να πώ :)
Ετσι ακριβως εγεινε Μακη,με προσπερασε το πρωτο θυριο και μου λεει ελα μαζι!Μονο απο πισω τους μπορουσα
να παω......αν πηγαινα μπροστα θα με παταγανε τα νταμαρια.sarcastic..sarcastic.

Τελικά δεν κρατήθηκα και κατά τις εννιά πήγα μια βόλτα!είδα έναν ντόπιο κότσυφα που τελευταία στιγμή ενώ ερχόταν πανω μου λογκιασε....και μια τσίχλα που ενώ πέρασε μακρυά επειδή είχα καθαρό της έριξα και το passing μαζί με τα Ρουμελιώτης 30 με έβγαλαν ασπροπροσωπο,εξαιρετική καταβολή!

Καλημέρα σύντροφοι!
Σήμερα...είχε ξάπλα! Οπότε δεν ξέρω αν είχε....κουνούπια!....γιατί πουλιά σίγουρα δεν πέρασαν!

Με την ευκαιρία...θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση...
Η γλαφυρότητα των περιγραφών....για τα φυσίγγια....τα τσόκ....και τα "μέτρα" που χτυπάει ο κάθενας... νομίζω πως είναι μακρία από την ουσία του κυνηγίου καθ εαυτου!
Τέτοιες γλαφυρές περιγραφές θα είχαν νοήμα...σε νήματα για την σκοποβολή...αλλά το κυνήγι δεν είναι σκοποβολή!

Sorry για το πιθανό Off topic....αλλά τις τελευταιές μέρες διαβάζοντας τις περιγραφές ένιωσα την ανάγκη να το γράψω!
Μήν το πάρει κανείς προσωπικά...απλά ήθελα να κάνω αυτήν την παρατήρηση.
Καλή συνέχεια σε όλους!

Προφανως ο Αλεξης εννοει πως δεν περικλειεται το κυνηγι μονο στη στιγμη της τουφεκιας, για να το αναλυσουμε οσο, με μετρα, διατρησεις, και χαρακτηριστικα. Επ'αυτου εχει δικιο, ομως ενα σημαντικο μερος του κυνηγιου ειναι και η σωστη τουφεκια, που θα καταβαλλει το θηραμα με τροπο που δεν θα ταλαιπωρηθει, και συγχρονως θα το αφησει και σχεδον αθικτο και καταλληλο για φαγωμα. Ειναι ομως ενα κομματι του κυνηγιου, και συμφωνω, ενα κομματι σημαντικο, οσο σημαντικα ειναι και τα αλλα κομματια

Αν το κυνήγι δεν είναι και σκοποβολή,τοτε πως πέφτει το θήραμα?
Θέλω να πιστεύω ότι όλοι έχουμε την οξυδέρκεια να καταλάβουμε το νόημα της τοποθέτησης.
Προσωπικά...δεν έχω κανένα ενδιαφέρον να μάθω τι φυσίγγια,τσοκ χρησιμοποιεί ο κάθενας...ούτε βέβαια...στα πόσα μέτρα ρίχνει την τσίχλα. Πόσο μάλλον όταν η περιγραφή είναι τόσο γλαφυρή που μπορεί να αγγίζει για μερικούς τα όρια της αυτοπροβολής.
Αντιθέτως...με ενδιαφέρει πολύ...να ανταλλάσω πληροφορίες...για το που είχε πουλιά...και τι συνάντησε ο καθένας στο κυνηγότοπο που πήγε.
Για εμένα....αυτό είναι κυνήγι!
Sorry και πάλι για το off topic.

Πιστεύω πως ο φιλος overlord εννοεί πως είναι λίγο κουραστικό να αναφέρονται συνεχώς όταν έχουμε χτυπήσει 5 τσίχλες με τι φυσίγγι τι τσοκ και τι απόσταση. Εν μέρει συμφωνώ καθώς αυτή η αναφορά δεν ωφελεί πουθενά. Αν π.χ εγώ τουφεκαω με τσοκ τάδε και φυσίγγι και όπλο τάδε και χτυπήσω 10 τσίχλες, θα τρέξουν όλοι οι υπόλοιποι να αγοράσουν τα ιδια; Προσωπικά δεν με χαλάει να αναφέρεται αλλά δε με ωφελεί και πουθενά. Αντιθέτως στο συγκεκριμένο τοπικ ωφελεί αν είχε πουλιά η οχι και σε ποιες κατά προσέγγιση περιοχές.

Καλημέρα σύντροφοι!
Σήμερα...είχε ξάπλα! Οπότε δεν ξέρω αν είχε....κουνούπια!....γιατί πουλιά σίγουρα δεν πέρασαν!

Με την ευκαιρία...θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση...
Η γλαφυρότητα των περιγραφών....για τα φυσίγγια....τα τσόκ....και τα "μέτρα" που χτυπάει ο κάθενας... νομίζω πως είναι μακρία από την ουσία του κυνηγίου καθ εαυτου!
Τέτοιες γλαφυρές περιγραφές θα είχαν νοήμα...σε νήματα για την σκοποβολή...αλλά το κυνήγι δεν είναι σκοποβολή!

Sorry για το πιθανό Off topic....αλλά τις τελευταιές μέρες διαβάζοντας τις περιγραφές ένιωσα την ανάγκη να το γράψω!
Μήν το πάρει κανείς προσωπικά...απλά ήθελα να κάνω αυτήν την παρατήρηση.
Καλή συνέχεια σε όλους!
Καταλαβαινω απόλυτα πως το εννοεις και σε τι φαση σκέψης ησουνα οταν το έγραφες. Αλλα........
Το κυνηγι (οπως ολα τα θεματα στη ζωη ) ειναι τεραστιο. Γιατι ειναι τεραστια η γκάμα ψυχοσύνθεσης των ανθρωπων και καθε ανθρωπου μεσα στο χρονο. Τιποτα δεν ειναι "πολυ απλο" και οταν ακούμε καποιον να λεει "τα πραγματα ειναι απλα" μαλλον δεν εχει μεγαλη αναλυτικη ικανοτητα.
Τι μας οδηγεί , αρεσει και κραταει στο κυνηγι ;κ
- αλλους η αγαπη για τα σκυλια
- αλλους η αγαπη για τα οπλα και τη σκοποβολή
- αλλους η επαφη με τη φυση με πολυ ουσιαστικό τροπο
-αλλους η σωματική άσκηση και εγρήγορση αντανακλαστικών
- και αλλους (ισως και μενα και εσενα ) η στρατηγική σκεψη και εφαρμογή της όλης διαδικασίας
Συνηθως δεν ειναι ενας ο λογος για τον καθενα αλλα καποιος συνδυασμός . Ενας ομως ειναι ο κυρίαρχος , ας τον βρουμε μεσα μας και ας αφησουμε τους αλλους να το κανουν για τους δικους τους λογους.
( οι αποψεις μας να κατατίθενται και διαλογος να γινεται και σε ευχαριστω για την αφορμή)

Θέλω να πιστεύω ότι όλοι έχουμε την οξυδέρκεια να καταλάβουμε το νόημα της τοποθέτησης.
Προσωπικά...δεν έχω κανένα ενδιαφέρον να μάθω τι φυσίγγια,τσοκ χρησιμοποιεί ο κάθενας...ούτε βέβαια...στα πόσα μέτρα ρίχνει την τσίχλα. Πόσο μάλλον όταν η περιγραφή είναι τόσο γλαφυρή που μπορεί να αγγίζει για μερικούς τα όρια της αυτοπροβολής.
Αντιθέτως...με ενδιαφέρει πολύ...να ανταλλάσω πληροφορίες...για το που είχε πουλιά...και τι συνάντησε ο καθένας στο κυνηγότοπο που πήγε.
Για εμένα....αυτό είναι κυνήγι!
Sorry και πάλι για το off topic.
Κάτι που σε εσένα μπορεί να μην αρέσει και δικαίωμα σου φυσικά,σε άλλους μπορεί να τους αρέσει και να τους ενδιαφέρει!:)offttopic.

Η περιγραφη που θα κανω πχ για το πρωινο μου κυνηγι, ειναι και ενας τροπος να σας μεταφερω τις σκεψεις μου και το πως περασα σημερα το πρωι. Ειναι και ενας τροπος να θυμηθω καποια στιγμη, αν το θελησω, μετα απο καιρο, πως ηταν το σημερινο πρωινο. Ετσι θα δωσω οσες πιο πολλες πληροφοριες μπορω, ή θα κανω την περιγραφη με τετοιο τροπο οπως την εχω στο μυαλο μου.

Καταλαβαινω απόλυτα πως το εννοεις και σε τι φαση σκέψης ησουνα οταν το έγραφες. Αλλα........
Το κυνηγι (οπως ολα τα θεματα στη ζωη ) ειναι τεραστιο. Γιατι ειναι τεραστια η γκάμα ψυχοσύνθεσης των ανθρωπων και καθε ανθρωπου μεσα στο χρονο. Τιποτα δεν ειναι "πολυ απλο" και οταν ακούμε καποιον να λεει "τα πραγματα ειναι απλα" μαλλον δεν εχει μεγαλη αναλυτικη ικανοτητα.
Τι μας οδηγεί , αρεσει και κραταει στο κυνηγι ;κ
- αλλους η αγαπη για τα σκυλια
- αλλους η αγαπη για τα οπλα και τη σκοποβολή
- αλλους η επαφη με τη φυση με πολυ ουσιαστικό τροπο
-αλλους η σωματική άσκηση και εγρήγορση αντανακλαστικών
- και αλλους (ισως και μενα και εσενα ) η στρατηγική σκεψη και εφαρμογή της όλης διαδικασίας
Συνηθως δεν ειναι ενας ο λογος για τον καθενα αλλα καποιος συνδυασμός . Ενας ομως ειναι ο κυρίαρχος , ας τον βρουμε μεσα μας και ας αφησουμε τους αλλους να το κανουν για τους δικους τους λογους.
( οι αποψεις μας να κατατίθενται και διαλογος να γινεται και σε ευχαριστω για την αφορμή)

.RESPECT.

Status
Not open for further replies.
Back