Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Η κατάσταση με τις ελιές είναι δραματική στους ελαιώνες που πήγα. Οι περισσότερες σάπιες και φαγωμένες από δάκο. Απορώ, δε ραντίζουν; :confused:
Ραντίζουν, αλλα τα φυτοφαρμακα πλεον λογω Ε.Ε. ειναι νεροζούμια.

Σήμερα, εχθές κ προχτές οι τσίχλες είναι πολλές, στα βατα, όπου έχει καρπό.. Θέλω να πιστεύω πως θα κατηφορησουν για να τις χαρείτε. Εδώ βορειοδυτική Μακεδονία δεν τις κυνηγάμε. Οι ελάχιστοι όμως που πήγαν περπάτητο κυρίως χθες πέρασαν καλά. Επίσης το βράδυ άκουσα κ χιονοτσιχλες (κόκκινες), νομίζω λιγο νωρίς.

Άσχετα με το αν εχει πολλά ,λίγα ή και καθόλου θηράματα,είναι καθήκον και χρέος μας να κάνουμε αυτο που πρέπει.Και αυτό δεν είναι άλλο απο το να ειδοποιήσουμε την θηροφυκακή..
Δικαοιολογίες του "δεν ξέρω που να πάρω τηλέφωνο " και πολλές άλλες, δεν υπάρχουν.
Το οτι γυρνάμε την πλάτη σε όλα και απο την άλλη να περιμένουμε αλλά και να απαιτούμε να διορθωθούν τα πραγματα απο άλλους ,ειναι και έναςαπο τους λόγους που φτασαμε ως εδώ.
Και τέλος ,ακόμη και οτι όλοι μας ,τόσο εμείς εδώ όσο και γενικοτερα σαν λαός συζητάμε μονίμως το αυτονόητο ,δείχνει πολλά και ειναι και μια απο τις αιτίες αυτής της κατάστασης που ζούμε γενικότερα.
.congrats..shake hands..well done.

Κάνοντας έναν προσωρινό απολογισμό, στους δύο μήνες που άρχισε το κυνήγι, έχω ντουφεκισει ένα τρυγόνι, μια καρακαξα και μια τσίχλα, με καρπωση μόνο την τελευταία.
Κρίμα Λευτέρη, αλλά ποτέ μην τα παρατάς και να είσαι αισιόδοξος ότι όλα θα 'ρθουν στα "ζύγια" τους...!

Σήμερα, εχθές κ προχτές οι τσίχλες είναι πολλές, στα βατα, όπου έχει καρπό.. Θέλω να πιστεύω πως θα κατηφορησουν για να τις χαρείτε. Εδώ βορειοδυτική Μακεδονία δεν τις κυνηγάμε. Οι ελάχιστοι όμως που πήγαν περπάτητο κυρίως χθες πέρασαν καλά. Επίσης το βράδυ άκουσα κ χιονοτσιχλες (κόκκινες), νομίζω λιγο νωρίς.
Δημήτρη έκανε κάνα μπασίμο από κυριαρίνες εκεί ;
Υπήρχαν χρονιές που στην περιοχή περνούσε το ένα κοπάδι πίσω από το άλλο όταν περιμέναμε τις φάσσες σε αυτές τις ημερομηνίες .

Σήμερα δεν βγήκα, αλλά έμαθα από επιτόπιο βοσκό - κυνηγό, ο οποίος έκατσε για καμιά ώρα (8 με 9) για τσίχλες, ότι δεν πέρασε πούπουλο (και χτες τα ίδια)...!!! Ούτε είδε/αντιλήφθηκε κάτι, γενικότερα στην περιοχή...!
Από αύριο που ξανοίγει σιγά - σιγά, κάτι θ' αρχίσει να μπαίνει...! Τα πιέζουν και οι ημερομηνίες όσο να 'ναι...!

Σήμερα που έκανα μια καταδρομική μιάμιση ωρίτσα για μπεκάτσα από πλαγάκι που πέρασα και χθες και ήταν άδειο σηκώθηκαν πάνω από 50 τσιχλοκότσυφα ανάμικτα. Στο σημείο ο βοριάς σε θέριζε μιλάμε .... φορούσα σκούφο να φανταστείτε και μου έκανε πολύ εντύπωση το θέαμα! Στην υπόλοιπη περιοχή σήκωσα 10-15 τσιχλοκότσυφα ....

Παιδιά φέτος αυτό με τις τσίχλες και τα κοτσίφια δεν περιγράφεται, καθε χρόνο εδω στα μέρη μου εχουμε κοτσίφια(και το καλοκαίρι),
αλλα να πιάσουν τσίχλες(στα χαμηλά τουλάχιστον) εχω να το δώ απ τη σεζον 2012-2013.
Εκείνη τη χρονιά όπου και να πηγαίναμε με ενα φιλαράκι (ειτε για φασσα ειτε για παπια) στη διαδρομη πιαναμε δεξια κ αριστερα απ τις βατσινιές/τσαπουρνιές και μεχρι να φτάσουμε στο μέρος ειχαμε απο 4-5 ο καθενας, ο ενας με δικανο και ο αλλος με το μονόκανο. Αξέχαστη χρονιά, απο τότε δεν ξανα'πιασε η περιοχή τοσα τσιχλοκότσιφα.

Γυρνάω μια βδομάδα τωρα κατι ρεματιές με βατσινιές και το τι ανακατοσούρα γίνεται απο τσιχλοκότσιφα δν περιγράφετε! Το καλό/κακό ειναι οτι τέλειωσα τα 28ρια και δεν μπορώ να ασχοληθώ μαζί τους, απο δω κ περα μόνο φάσσα/υδρόβια και μπεκάτσα! Εκτός αν βρεθεί κανενας απ την παρέα και μου βάλει φιτίλια και ξεσηκωθούμε παλι -_-

......... το μόνο καλό σήμερα ήταν ότι ΔΕΝ είχε κουνούπια.
Πρωτη φορα στην ζωη μου ειδα κουνουπια να προσπαθουν να πεταξουν με 4 μποφορ για να με φανε.sarcastic.
Σημερα ηταν ο καιρος του τρελου.Συνεφια-ηλιο-ψιλοβροχο με 4 μποφορ αερα.Οσες τσιχλες μπηκαν
εσπαγαν λογο αερα στα ρεματα χαμηλα.Δυσκολες ντουφεκιες αν και σηκωσα το οπλο 5-6 φορες μονο.
Και εκει που καθομαι ηρεμος και κοιταω παιρνει η ακρη του ματιου μου ενα κοριτσακι Ρουσικο!
Ερχοτανε πανω απο τα πευκα με κοντρα τον αερα και πεταγε με λασε,μια μεσα στα πευκα μια εξω.
Βγαζω το πρωτο φυσιγγι και βαζω ενα 5αρι.Μου περασε μακρια και μετα βγαινει στο καθαρο,δεν
ακουστηκε καμια ντουφεκια.Πασαρελα κανονικη η κ@ργιολα.Το καλο ειναι οτι φανηκαν στην Αττικη.
1 τσιχλα πηρα,2 κιλα φετα και 10 αυγα:)

Δημήτρη έκανε κάνα μπασίμο από κυριαρίνες εκεί ;
Υπήρχαν χρονιές που στην περιοχή περνούσε το ένα κοπάδι πίσω από το άλλο όταν περιμέναμε τις φάσσες σε αυτές τις ημερομηνίες .
Μόνο το Σάββατο είδα κάποια κοπαδακια καθως κυνηγουσα μπεκάτσες στα 1700 μέτρα. Όχι κάτι ιδιαίτερο όμως.

Αύριο άραγε αξίζει μια βόλτα στα βόρεια του Ν.Αττικης ??
Ο καιρός ακόμα ειναι κλειστός , αν μείνει έτσι δεν θα μπει πούπουλο , αν ανοίξει όμως ίσως κάτι παίξει ??? Ανησυχίες που εχω βραδιάτικα !!! ;);)
Δεν είσαι ο μόνος με αυτες τις ανησυχίες......sarcastic.

Αύριο άραγε αξίζει μια βόλτα στα βόρεια του Ν.Αττικης ??
Ο καιρός ακόμα ειναι κλειστός , αν μείνει έτσι δεν θα μπει πούπουλο , αν ανοίξει όμως ίσως κάτι παίξει ??? Ανησυχίες που εχω βραδιάτικα !!! ;);)
Ο καιρός αύριο το πρωί θα είναι βαρύς με άπνοια και υγρασία, ίσως και αραιή ομίχλη. Έτσι ήταν και σήμερα το πρωί, κατά τις 8 άκουσα μερικές τουφεκιές από το σπίτι, τίποτα το αξιόλογο όμως. Η Πέμπτη δείχνει να είναι η καλύτερη ημέρα από άποψη καιρού για κάτι αξιόλογο, άσε που θα έχει και αέρα που θα κάνει την κατάσταση με τα κουνούπια πιο ανεκτή.

Status
Not open for further replies.
Back