Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το κυνήγι είναι πολυεπίπεδο και κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικά γούστα και ενδιαφέροντα. Για εμένα το αν τα πουλιά περνούσαν ψηλά και έπρεπε να βάλω το φουλ ή ο αέρας τα έκανε να περνάνε πάνω από τις ελιές και τα έπαιρνα με τη μούφα είναι μια σημαντική πληροφορία για την κυνηγετική ημέρα. Διαφορετικά θα αρκούμαστε με τις αναφορές του ihunt ότι στο νομό Αττικής φάνηκαν λίγες τσίχλες και μερικές φασσες.
Εδώ μοιραζόμαστε εμπειρίες και βιώματα σαν να ήμασταν μια παρέα στο καφενείο.
Εγώ πάντως με όποιον κυνηγό μιλήσω θα τον ρωτήσω και τι είδε και τι καιρό ειχε και πως περνούσαν τα πουλια και με τι τσοκ κυνήγησε και με τι φυσίγγια έριξε και πως του φάνηκαν... Κυνήγι πήγαμε, τι θα έπρεπε να πούμε μόνο κουτσομπολιό για τα άλλα καρτέρια και τους κυνηγούς αν ακούσαμε πολλές τουφεκιές, αν θεωρούμε ότι έχουν κασετόφωνο και αν θα βρουν τα πουλιά στα πυκνά που κυνηγάνε;

Α, γεια σου! Τώρα που το λες, κάτι θυμάμαι κι εγώ... Πάντως, καλά τους έκανε (εάν και ήταν "παρακινδυνευμένη" η ενέργεια αυτή)...!!!
Λοιπόν... 1992 το κάνα εγώ. Ήμουν 29 ετών ο πατέρας μου που ήταν παρεαμου ήταν τότε 57.Το αποτέλεσμα; καποιες σχετικές κλωτσοπατιναδες γιατί ήταν 4 άτομα και φόβος να μην τουφεκιστουμε και έχουμε άλλα........!! Οπότε το καλύτερο είναι το τηλ στην αρμόδια αρχή και τέλος

Άσχετα με το αν εχει πολλά ,λίγα ή και καθόλου θηράματα,είναι καθήκον και χρέος μας να κάνουμε αυτο που πρέπει.Και αυτό δεν είναι άλλο απο το να ειδοποιήσουμε την θηροφυκακή..
Δικαοιολογίες του "δεν ξέρω που να πάρω τηλέφωνο " και πολλές άλλες, δεν υπάρχουν.
Το οτι γυρνάμε την πλάτη σε όλα και απο την άλλη να περιμένουμε αλλά και να απαιτούμε να διορθωθούν τα πραγματα απο άλλους ,ειναι και έναςαπο τους λόγους που φτασαμε ως εδώ.
Και τέλος ,ακόμη και οτι όλοι μας ,τόσο εμείς εδώ όσο και γενικοτερα σαν λαός συζητάμε μονίμως το αυτονόητο ,δείχνει πολλά και ειναι και μια απο τις αιτίες αυτής της κατάστασης που ζούμε γενικότερα.

Άσχετα με το αν εχει πολλά ,λίγα ή και καθόλου θηράματα,είναι καθήκον και χρέος μας να κάνουμε αυτο που πρέπει.Και αυτό δεν είναι άλλο απο το να ειδοποιήσουμε την θηροφυκακή..
Δικαοιολογίες του "δεν ξέρω που να πάρω τηλέφωνο " και πολλές άλλες, δεν υπάρχουν.
Το οτι γυρνάμε την πλάτη σε όλα και απο την άλλη να περιμένουμε αλλά και να απαιτούμε να διορθωθούν τα πραγματα απο άλλους ,ειναι και έναςαπο τους λόγους που φτασαμε ως εδώ.
Και τέλος ,ακόμη και οτι όλοι μας ,τόσο εμείς εδώ όσο και γενικοτερα σαν λαός συζητάμε μονίμως το αυτονόητο ,δείχνει πολλά και ειναι και μια απο τις αιτίες αυτής της κατάστασης που ζούμε γενικότερα.
Πατρίδα συμφωνώ απόλυτα!Το μοναδικό που μπορούμε να κάνουμε σε αυτή την κατάσταση είναι τηλέφωνο στην θηροφυλακη!το αν θα ενεργήσουν αυτοί ή όχι δεν περνάει από το χέρι μας!

Νομιζω παρασκευη και σκ ειναι οι κρισιμες μερες,τουλαχιστον για εμαςτους νοτιοτερους, οπως ειναι φετος το σκηνικο...αν δεν μπουν κ αυτες τις μερες πουλια τοτε η φετινη χρονια θα ειναι πρωτοφανης...ο καιρος ειναι παντως περιεργος,σε εμας εχουν ανθισει τα δεντρα...

Καλημέρα σύντροφοι!
Σήμερα...είχε ξάπλα! Οπότε δεν ξέρω αν είχε....κουνούπια!....γιατί πουλιά σίγουρα δεν πέρασαν!

Με την ευκαιρία...θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση...
Η γλαφυρότητα των περιγραφών....για τα φυσίγγια....τα τσόκ....και τα "μέτρα" που χτυπάει ο κάθενας... νομίζω πως είναι μακρία από την ουσία του κυνηγίου καθ εαυτου!
Τέτοιες γλαφυρές περιγραφές θα είχαν νοήμα...σε νήματα για την σκοποβολή...αλλά το κυνήγι δεν είναι σκοποβολή!

Sorry για το πιθανό Off topic....αλλά τις τελευταιές μέρες διαβάζοντας τις περιγραφές ένιωσα την ανάγκη να το γράψω!
Μήν το πάρει κανείς προσωπικά...απλά ήθελα να κάνω αυτήν την παρατήρηση.
Καλή συνέχεια σε όλους!

Ιδικά ρε φίλε αυτό το 40/50/60 μέτρα και εμένα με ανάβει πολλές φορές ..αλλά τα έχουμε ξαναπεί οπότε η κουβέντα αυτή δεν έχει νόημα ...Το μόνο σίγουρο είναι όσο πιο μακριά ντουφεκας τόσο πιό πολλά τραυματισμένα τρωνε οι αλεπουδες...

Θέλω να πιστεύω ότι όλοι έχουμε την οξυδέρκεια να καταλάβουμε το νόημα της τοποθέτησης.
Προσωπικά...δεν έχω κανένα ενδιαφέρον να μάθω τι φυσίγγια,τσοκ χρησιμοποιεί ο κάθενας...ούτε βέβαια...στα πόσα μέτρα ρίχνει την τσίχλα. Πόσο μάλλον όταν η περιγραφή είναι τόσο γλαφυρή που μπορεί να αγγίζει για μερικούς τα όρια της αυτοπροβολής.
Αντιθέτως...με ενδιαφέρει πολύ...να ανταλλάσω πληροφορίες...για το που είχε πουλιά...και τι συνάντησε ο καθένας στο κυνηγότοπο που πήγε.
Για εμένα....αυτό είναι κυνήγι!
Sorry και πάλι για το off topic.
Πολλοι ομως θελουν να μαθουν και το οπλο και το φυσιγγι και το τσοκ και τις αποστασεις που τουφεκαει τσιχλες ο καθενας, δεν σημαινει οτι αν δεν μου αρεσει εμενα κατι δεν αρεσει και σε καποιον αλλο ουτε και θα κανω παρατηρηση να του πω μη γραφεις τετοια γιατι δεν με ενδιαφερουν η με ενοχλουν. Τελος απο μενα το οφ τοπικ

Καλημερα καλη & ασφαλη σαιζον σε ολους,πρωτη εξοδος σημερα με πολλες προσδοκιες,αλλα τζιφος,περιοχη Χανια-Στερνες με αρκετη υγραασια και απνοια, σβουριξανε καμια 50 πουλια στο θεο,πηρα μια, τουφεκισα και αλλες 3 και αυτο ηταν,αυριο παλι.

;)
Ιδικά ρε φίλε αυτό το 40/50/60 μέτρα και εμένα με ανάβει πολλές φορές ..αλλά τα έχουμε ξαναπεί οπότε η κουβέντα αυτή δεν έχει νόημα ...Το μόνο σίγουρο είναι όσο πιο μακριά ντουφεκας τόσο πιό πολλά τραυματισμένα τρωνε οι αλεπουδες...
Γενικώς όσο ποιο λιγο περιγράφουμε κυνηγετικά στιγμιότυπα, τόσο λιγότερα παραμύθια θα λέμε!

Έχω ξενερώσει τόσο πολύ που παρόλο που είμαι χωρίς επαγγελματικές υποχρεώσεις, βαριέμαι να πάω για πρωινό.
Κάνοντας έναν προσωρινό απολογισμό, στους δύο μήνες που άρχισε το κυνήγι, έχω ντουφεκισει ένα τρυγόνι, μια καρακαξα και μια τσίχλα, με καρπωση μόνο την τελευταία.

Last edited:
Πατρίδα συμφωνώ απόλυτα!Το μοναδικό που μπορούμε να κάνουμε σε αυτή την κατάσταση είναι τηλέφωνο στην θηροφυλακη!το αν θα ενεργήσουν αυτοί ή όχι δεν περνάει από το χέρι μας!

Με λίγα λόγια ,αν κάποια στιγμή απλά κάνουμε αυτό που πρέπει(συνειδητά) θα δούμε ποσο «μαγικά» αλλάζει ο κόσμος.

Status
Not open for further replies.
Back