Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλο απογευμα! Σηκώθηκα το πρωι και πήγα στο γνωστό μέρος που είχα πάει και χθες για μπάσιμο τσίχλας! Πουλιά σχεδόν τιποτα! 7-8 ειδα όλες και όλες! Η μερα χαρα Θεού δεν μπορούσα να γυρίσω σπιτι! Ξεκίνησα 4 ωρες περπατητο στα γνωστά μέρη και πιο πολυ στα μέρη που τελειώνει το ακρωτήρι και ξεκινάνε ελιες και λίγα αμπέλια! Τσιχλες είχε! Σηκωνόταν πουλιά όχι παρά πολλά αλλά τόσα για να έχει ενδιαφέρον! Δεν το περίμενα να πω την αληθεια καθώς ήταν το πρώτο περπατητο για φέτος και γιατι κατα γενική ομολογία μέχρι τωρα δεν έχουν μπει πουλιά εδω! Κατάφερα 10 πουλιά στο χέρι! Η αποκορύφωση ενας λαγός που πετάχτηκε ενώ έψαχνα μια τσιχλα στη άκρη ενός σχινου! Τον θέρισε το 30αρι Ν8 του Ρουμελιωτη καμία 20αρια μέτρα τραβέρσα! Αν και είχε κάποια αίματα σε ορισμένα πουλιά τα σκοτωματα του ήταν φοβερά!
5ySyFjg.jpg

Last edited:
Καλο απογευμα! Σηκώθηκα το πρωι και πήγα στο γνωστό μέρος που είχα πάει και χθες για μπάσιμο τσίχλας! Πουλιά σχεδόν τιποτα! 7-8 ειδα όλες και όλες! Η μερα χαρα Θεού δεν μπορούσα να γυρίσω σπιτι! Ξεκίνησα 4 ωρες περπατητο στα γνωστά μέρη και πιο πολυ στα μέρη που τελειώνει το ακρωτήρι και ξεκινάνε ελιες και λίγα αμπέλια! Τσιχλες είχε! Σηκωνόταν πουλιά όχι παρά πολλά αλλά τόσα για να έχει ενδιαφέρον! Δεν το περίμενα να πω την αληθεια καθώς ήταν το πρώτο περπατητο για φέτος! Κατάφερα 10 πουλιά στο χέρι! Η αποκορύφωση ενας λαγός που πετάχτηκε ενώ έψαχνα μια τσιχλα στη άκρη ενός σχινου! Τον θέρισε το 30αρι Ν8 του Ρουμελιωτη καμία 20αρια μέτρα τραβέρσα! Αν και είχε κάποια αίματα σε ορισμένα πουλιά τα σκοτωματα του ήταν φοβερά!
5ySyFjg.jpg
Μπράβο Γιάννη . Τον λαγό μ'αυτό το χρώμα τον λέμε λαγό του κάμπου εμείς κάτω ...

Καλο απογευμα! Σηκώθηκα το πρωι και πήγα στο γνωστό μέρος που είχα πάει και χθες για μπάσιμο τσίχλας! Πουλιά σχεδόν τιποτα! 7-8 ειδα όλες και όλες! Η μερα χαρα Θεού δεν μπορούσα να γυρίσω σπιτι! Ξεκίνησα 4 ωρες περπατητο στα γνωστά μέρη και πιο πολυ στα μέρη που τελειώνει το ακρωτήρι και ξεκινάνε ελιες και λίγα αμπέλια! Τσιχλες είχε! Σηκωνόταν πουλιά όχι παρά πολλά αλλά τόσα για να έχει ενδιαφέρον! Δεν το περίμενα να πω την αληθεια καθώς ήταν το πρώτο περπατητο για φέτος και γιατι κατα γενική ομολογία μέχρι τωρα δεν έχουν μπει πουλιά εδω! Κατάφερα 10 πουλιά στο χέρι! Η αποκορύφωση ενας λαγός που πετάχτηκε ενώ έψαχνα μια τσιχλα στη άκρη ενός σχινου! Τον θέρισε το 30αρι Ν8 του Ρουμελιωτη καμία 20αρια μέτρα τραβέρσα! Αν και είχε κάποια αίματα σε ορισμένα πουλιά τα σκοτωματα του ήταν φοβερά!
5ySyFjg.jpg
Μπράβο Γιάννη,κάθε φορά που βγαίνεις τα θερίζεις!Η αλήθεια είναι πως και εγώ είδα ωραία πράγματα από τα 30αρια του,αυτά και τα dynamic 30 του καραμανιδη είναι τα αγαπημένα μου 30αρια!

Μπράβο Γιάννη . Τον λαγό μ'αυτό το χρώμα τον λέμε λαγό του κάμπου εμείς κάτω ...
Ευχαριστώ Λαμπη! 2200gr ακαθάριστος ήταν!
Μπράβο Γιάννη,κάθε φορά που βγαίνεις τα θερίζεις!Η αλήθεια είναι πως και εγώ είδα ωραία πράγματα από τα 30αρια του,αυτά και τα dynamic 30 του καραμανιδη είναι τα αγαπημένα μου 30αρια!
Ευχαριστώ Ηλία! Να δούμε και τον χειμώνα τι λένε,γιατι σήμερα είχε καλοκαίρι! Αν τραβάνε και τον χειμώνα θα ειναι super!

Μην γκρινιαζετε ρε αγορια και μην βιαζεστε να βγαλετε συμπερασμα για την χρονια που περπαταμε.
Θυμαμαι προπερσι, που ηταν μια εξαιρετικη χρονια για το τσιχλικοτσυφο,τα μπασιματα ηταν μια μετριοτητα λιαν επιεικώς!
Εχουν μπει πουλια,σε μεγαλα νουμερα και βρισκονται στα ψηλα .
Οι συνθηκες,απο αποψη υγρασίας κι εδαφους ειναι πολυ καλες.
Λογικα,θα κρατηθουν τα πουλια που μπαινουν....
Προσωπικα,προτιμω ασυζητητί να μην ριξω τουφεκια στα μπασιματα και να εχω το υπολοιπο της χρονιας,απο το να "καω"2-3 φορες και να μην τα ξαναδω!
Πιστευω πως εχει ακομη πουλια,πισω.
Δεν "σφιγγει" ο καιρος!
Δεν υπαρχει λογος να ζοριστουν τα πουλια και να ερθουν!
Θα μπαινουν λιγα λιγα και την ΝΥΧΤΑ!
Για να δουμε....

Τοσα χρονια κυνηγαω αυτο το πραγμα δεν το εχω ξανασυναντηση! Ας πουμε οτι μπαινουν λιγα λιγα την νυχτα,που ειναι? Γιατι δεν τα βλεπουμε? Για μενα δεν υσχηει αυτο που λες! Τα πουλια φετος εχουν μπει τοπικα ,αμα ριξει χιονια φετος μονο τοτε θα δουμε πουλια,τοτε θα στριμωχτουν λιγο,μεχρι τοτε ουτε το περπατητο μας σωνει.εκτοε,που το ευχομαι απο την πεμπτη να κανει ,2,3 καλα μπασιματα γιατι στο τελος θα γινουμε ολοι γουρουναδες:)

Μην γκρινιαζετε ρε αγορια και μην βιαζεστε να βγαλετε συμπερασμα για την χρονια που περπαταμε.
Θυμαμαι προπερσι, που ηταν μια εξαιρετικη χρονια για το τσιχλικοτσυφο,τα μπασιματα ηταν μια μετριοτητα λιαν επιεικώς!
Εχουν μπει πουλια,σε μεγαλα νουμερα και βρισκονται στα ψηλα .
Οι συνθηκες,απο αποψη υγρασίας κι εδαφους ειναι πολυ καλες.
Λογικα,θα κρατηθουν τα πουλια που μπαινουν....
Προσωπικα,προτιμω ασυζητητί να μην ριξω τουφεκια στα μπασιματα και να εχω το υπολοιπο της χρονιας,απο το να "καω"2-3 φορες και να μην τα ξαναδω!
Πιστευω πως εχει ακομη πουλια,πισω.
Δεν "σφιγγει" ο καιρος!
Δεν υπαρχει λογος να ζοριστουν τα πουλια και να ερθουν!
Θα μπαινουν λιγα λιγα και την ΝΥΧΤΑ!
Για να δουμε....

Προπερσι καλέ μου φίλε έκανε 3 μεγάλα περάσματα 2 ημερών .......Ειχα ρίξει 22 κουτιά σε 15 μέρες ..και φέτος 5..!!!!!....
Πέρυσι 14 κουτιά τις ίδιες μέρες περίπου
Το 2015/16 με 7 κουτιά πλησιάζει πολύ ..
Το 2014/2015 13 κουτιά
Από 2007 έως 2014 καθόμουν 7 μέρες κάτω και όχι 15 οπότε δεν υπάρχει μετρο σύγκριση ς..Αλλά είναι κατά μέσο όρο 7.5 τον εβδομαδα ,δηλαδή 15 το 15νθημερο..!!!!
Από 1999 έως 2008 έκανα μόνο σ.κ εξορμήσεις τον Οκτώβρη και μερικά 3μερα
Δεν μπορώ να το μετρήσω
Αλλά ο μέσος όρος στους μήνες είναι στα 14.2 κουτιά .Με σαφώς λιγότερες εξορμήσεις όμως .
Είμαι λίγο βλαμμενος που κρατάω τέτοια στοιχεία το ξέρω ..Χαχσχα
Έχω και για όλους τους φλεβαριδες από το 1999 μέχρι σήμερα (αριθμό φυσίγγια)
Επίσης και καρπωσεις μπεκατσας από το 2000 έως σήμερα .(το μόνο θήραμα που κρατάω αριθμό )
Είτε μας αρέσει είτε όχι το φετινό δεν έχει ξαναγίνει

Τοσα χρονια κυνηγαω αυτο το πραγμα δεν το εχω ξανασυναντηση! Ας πουμε οτι μπαινουν λιγα λιγα την νυχτα,που ειναι? Γιατι δεν τα βλεπουμε? Για μενα δεν υσχηει αυτο που λες! Τα πουλια φετος εχουν μπει τοπικα ,αμα ριξει χιονια φετος μονο τοτε θα δουμε πουλια,τοτε θα στριμωχτουν λιγο,μεχρι τοτε ουτε το περπατητο μας σωνει.εκτοε,που το ευχομαι απο την πεμπτη να κανει ,2,3 καλα μπασιματα γιατι στο τελος θα γινουμε ολοι γουρουναδες:)
Κωστα,λαγαδες και μπεκατσαδες που κυνηγανε σε ψηλα μερη,συναντούν τσιχλες σε μεγαλους αριθμους!
Κοσμος που μενει σε μερη που ειναι διαδρομοι αποδημιας,μιλαει για πολυ "τσικ-τσικ",τη νυχτα.
Ακομη και αξημερωτα ακουγονται κι αφηνουν υποσχεσεις για μια "ζεστη"μερα στα καρτερια!
Ωστοσο,οταν ξημερωνει,δεεενννν!
Τα πουλια θα φανουν και θα κινηθουν οταν το ΕΠΙΒΆΛΛΕΙ ο καιρος!

Σαν τα πυρκαλ σούπερ...my man.
Ωραίος ο κύριος λαγός..μια χαρά σε πάνε φέτος...well done..well done.
Χαχα! Τα πυρκαλ τα σούπερ ήταν μοναδικά!
Έχει λαγούς φέτος εδω Τάσο! Αλλά ειναι και θέμα τύχης!
Όσον αφορά τις τσιχλες γενικά σήμερα κυνήγησα περπατητο σε μέρη που κυνηγάω πολλά χρόνια! Τα πουλιά δεν ήταν άφαντα! Είχε κάποιες τσιχλες! Αλλά σιγουρα άλλες χρονιές είχε περισσότερα τέτοια εποχή στο περπατητο!Προσωπικά πιστευω μέχρι τις 10 -15 Νοέμβρη θα ξεκαθαρίσει η χρόνια!

Σήμερα Νότια Ελλάδα ούτε τσιν.Όσα χρόνια κυνηγώ ίσως είναι από τις πιο φτωχές χρονιές σε μπασιματα και στο ορτυκι και στη τσίχλα. Ας ευελπιστούμε ότι είναι λόγω καιρού, μην απελπιζομαστε όμως γιατί η πορεία μπορεί να είναι αντιστρόφως ανάλογη με τα πρώτα δείγματα γραφης

5ySyFjg.jpg
Μπραβο ρε γιαννο τι ωραιες εκπληξεις και συγκινησεις που προσφερει το κυνηγι...!!!!!!

Προπερσι καλέ μου φίλε έκανε 3 μεγάλα περάσματα 2 ημερών .......Ειχα ρίξει 22 κουτιά σε 15 μέρες ..και φέτος 5..!!!!!....
Πέρυσι 14 κουτιά τις ίδιες μέρες περίπου
Το 2015/16 με 7 κουτιά πλησιάζει πολύ ..
Το 2014/2015 13 κουτιά
Από 2007 έως 2014 καθόμουν 7 μέρες κάτω και όχι 15 οπότε δεν υπάρχει μετρο σύγκριση ς..Αλλά είναι κατά μέσο όρο 7.5 τον εβδομαδα ,δηλαδή 15 το 15νθημερο..!!!!
Από 1999 έως 2008 έκανα μόνο σ.κ εξορμήσεις τον Οκτώβρη και μερικά 3μερα
Δεν μπορώ να το μετρήσω
Αλλά ο μέσος όρος στους μήνες είναι στα 14.2 κουτιά .Με σαφώς λιγότερες εξορμήσεις όμως .
Είμαι λίγο βλαμμενος που κρατάω τέτοια στοιχεία το ξέρω ..Χαχσχα
Έχω και για όλους τους φλεβαριδες από το 1999 μέχρι σήμερα (αριθμό φυσίγγια)
Επίσης και καρπωσεις μπεκατσας από το 2000 έως σήμερα .(το μόνο θήραμα που κρατάω αριθμό )
Είτε μας αρέσει είτε όχι το φετινό δεν έχει ξαναγίνει
Περικλή, πολύ καλά κάνεις που κρατάς αυτές τις σημειώσεις, κρατάω κ εγω κάτι ανάλογο κ πέρα απο την βοήθεια που μου δίνουν σε όλα τα κυνήγια, μου φέρνουν στο μυαλό ωραίες αναμνήσεις!

Όπως λένε οι πειρσσότεροι και για εμένα φέτος είναι ο χειρότερος Οκτώβρης που θυμάμαι. Δεν απελπίζομαι όμως γιατί η αλήθεια είναι ότι έχει και πολλά πιασμένα πουλιά, κάτι που επίσης δεν θυμάμαι να έχω συναντήσει τέτοια εποχή. Συν ότι ακόμα κοτσύφια δεν έχουν φανεί οπότε δεν θα μου κάνει εντύπωση αν τα περάσματα γίνουν μέχρι τις 15 Νοέμβρη. Ίδωμεν! :)

Όπως λένε οι πειρσσότεροι και για εμένα φέτος είναι ο χειρότερος Οκτώβρης που θυμάμαι. Δεν απελπίζομαι όμως γιατί η αλήθεια είναι ότι έχει και πολλά πιασμένα πουλιά, κάτι που επίσης δεν θυμάμαι να έχω συναντήσει τέτοια εποχή. Συν ότι ακόμα κοτσύφια δεν έχουν φανεί οπότε δεν θα μου κάνει εντύπωση αν τα περάσματα γίνουν μέχρι τις 15 Νοέμβρη. Ίδωμεν! :)
Το ερχομενο σ.κ έχει δυνατότητα να δώσει ...θα δούμε

Status
Not open for further replies.
Back