Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα σε όλη την παρέα, σας διαβάζω πολύ καιρό και έχω κάνει εγγραφή στο forum σας εδώ και αρκετό καιρό, όμως δεν έχω γράψει πότε. Με λένε Λευτέρη. Σήμερα αποφάσισα να γράψω διότι θεωρώ ότι θα ήταν ευγενικό να μοιραστώ μαζί σας μια σημαντική πληροφορία, όπως και εσείς απλόχερα μοιράζεστε πολλες πληροφορίες. Αυτή την στιγμή βρίσκομαι στην βορειοδυτική Γαλλία, επισκέπτομαι την χώρα αυτή 2 φορές τον χρόνο τα τελευταία 25 χρόνια. Πότε δεν έχω δει τόσες πολλές τσίχλες τέτοια εποχή εδώ. Πραγματικά μιλάω για πολύ μεγάλους αριθμούς, και ακόμα μεγαλύτερους στα ψαρόνια. Παρόλο που η ζώνη αποδημίας αυτή δεν αφορά την χώρα μας, δείχνει ότι τα πουλιά δεν έχουν αποφασίσει να αποδημίσουν ακόμα και σε αυτό ευθύνονται οι καιρικές συνθήκες, οι οποίες είναι ιδανικές για τις τσίχλες για να μην έχουν κανένα λόγο να φύγουν ακόμα. Ίσως όντως χρειάζεται λίγο υπομονή ακόμα, ίσως...χωρίς να θέλω να κινδυνολογώ φέτος θα αρκεστούμε στα 4-5 πουλιά σε κάθε εξόρμηση. Αυτά απο εμένα, ελπίζω να βοήθησα.

Καλησπέρα σε όλη την παρέα, σας διαβάζω πολύ καιρό και έχω κάνει εγγραφή στο forum σας εδώ και αρκετό καιρό, όμως δεν έχω γράψει πότε. Με λένε Λευτέρη. Σήμερα αποφάσισα να γράψω διότι θεωρώ ότι θα ήταν ευγενικό να μοιραστώ μαζί σας μια σημαντική πληροφορία, όπως και εσείς απλόχερα μοιράζεστε πολλες πληροφορίες. Αυτή την στιγμή βρίσκομαι στην βορειοδυτική Γαλλία, επισκέπτομαι την χώρα αυτή 2 φορές τον χρόνο τα τελευταία 25 χρόνια. Πότε δεν έχω δει τόσες πολλές τσίχλες τέτοια εποχή εδώ. Πραγματικά μιλάω για πολύ μεγάλους αριθμούς, και ακόμα μεγαλύτερους στα ψαρόνια. Παρόλο που η ζώνη αποδημίας αυτή δεν αφορά την χώρα μας, δείχνει ότι τα πουλιά δεν έχουν αποφασίσει να αποδημίσουν ακόμα και σε αυτό ευθύνονται οι καιρικές συνθήκες, οι οποίες είναι ιδανικές για τις τσίχλες για να μην έχουν κανένα λόγο να φύγουν ακόμα. Ίσως όντως χρειάζεται λίγο υπομονή ακόμα, ίσως...χωρίς να θέλω να κινδυνολογώ φέτος θα αρκεστούμε στα 4-5 πουλιά σε κάθε εξόρμηση. Αυτά απο εμένα, ελπίζω να βοήθησα.
Παμε Γαλλια!!!!! εεεοοοοο για τσιχλες η για.my man. εχω και καινουργια παρτιδα απο κατι χαπακια μουρλια.sarcastic..sarcastic.

Καλο απογευμα! Σηκώθηκα το πρωι και πήγα στο γνωστό μέρος που είχα πάει και χθες για μπάσιμο τσίχλας! Πουλιά σχεδόν τιποτα! 7-8 ειδα όλες και όλες! Η μερα χαρα Θεού δεν μπορούσα να γυρίσω σπιτι! Ξεκίνησα 4 ωρες περπατητο στα γνωστά μέρη και πιο πολυ στα μέρη που τελειώνει το ακρωτήρι και ξεκινάνε ελιες και λίγα αμπέλια! Τσιχλες είχε! Σηκωνόταν πουλιά όχι παρά πολλά αλλά τόσα για να έχει ενδιαφέρον! Δεν το περίμενα να πω την αληθεια καθώς ήταν το πρώτο περπατητο για φέτος και γιατι κατα γενική ομολογία μέχρι τωρα δεν έχουν μπει πουλιά εδω! Κατάφερα 10 πουλιά στο χέρι! Η αποκορύφωση ενας λαγός που πετάχτηκε ενώ έψαχνα μια τσιχλα στη άκρη ενός σχινου! Τον θέρισε το 30αρι Ν8 του Ρουμελιωτη καμία 20αρια μέτρα τραβέρσα! Αν και είχε κάποια αίματα σε ορισμένα πουλιά τα σκοτωματα του ήταν φοβερά!
5ySyFjg.jpg
Πολύ ωραια βολτα εκανες Γιάννη.
Πηρες και πολυ ωραιο δωρο (λαγος) απο την θεά Άρτεμης.
Μπενελι σε συνδυασμο με Ρουμελιώτη ειναι οτι καλυτερο.
Σε μενα τουλάχιστον δουλευουν τέλεια.

Έχουμε ακόμα 15 ημέρες μπροστά μας για να δούμε και κανα μπασιμο της προκοπής, ότι δεν ξεκίνησε καλά το πράγμα είναι σίγουρο αλλά όπως είπε κι ο Γιάννης πιο πάνω η προπερσινη χρονιά δεν έκανε τρελα μπασιματα όμως είχε πολλά πουλιά. Εμείς έχει δεν έχει θα πηγαίνουμε κι ότι γίνει, αυτό είναι το κυνήγι. Όλα καλά θα πάνε κι αν δεν πάνε δε χάθηκε δα κι ο κόσμος. Καλά να είμαστε.

.congrats..well done.

Καλημέρα και χρόνια μας πολλά.
Σημερινή μου μέρα.
Φτάνω κυνηγοτοπο πάω να δέσω όπλο δέχομαι επίθεση από κυριολεκτικά πάνω από 100 κουνούπια που μπαινανε σε μύτη,αυτια όπου να ναι.
Έριξα τα πιο όμορφα εορταστικά καντήλια μου έλυσα όπλο και έφυγα.
Δόξα τω Θεω έχουμε την υγεία μας αλλά κυνηγετικα αει μαμιδια Οκτώβρη.
Νοτιαδουρα θολούρα και μαστούρα.
Αν δεν κάνει 5 Βαθμους και βοριαδάκι να τσιτωνουν οι ρώγες το πρωι δεν ξανάπαω εξοδο

Last edited:
Σε ευχαριστούμε Λευτέρη για την (χρήσιμη) πληροφορία που μοιράστηκες μαζί μας...
Όσο αφορά τις ζώνες αποδημίας...ο πατέρας μου, πριν χρονιά, είχε θηρεύσει γερακότσιχλα που είχε δαχτυλίδι στο πόδι από Αμβέρσα Βελγίου...
Μάλιστα τo ταχυδρόμησε στην αναγραφόμενη σ' αυτό διεύθυνση και μετά λίγο καιρό έλαβε και ευχαριστήρια επιστολή...
Η βορειοδυτική Γαλλία είναι και ιδανικός τόπος διαχείμασης της μπεκάτσας...
Εύχομαι και ελπίζω να μοιραστείς και άλλες κυνηγετικές πληροφορίες ή εμπειρίες σου στο μέλλον...

Καλημέρα και χρόνια μας πολλά.
Σημερινή μου μέρα.
Φτάνω κυνηγοτοπο πάω να δέσω όπλο δέχομαι επίθεση από κυριολεκτικά πάνω από 100 κουνούπια που μπαινανε σε μύτη,αυτια όπου να ναι.
Έριξα τα πιο όμορφα εορταστικά καντήλια μου έλυσα όπλο και έφυγα.
Δόξα τω Θεω έχουμε την υγεία μας αλλά κυνηγετικα αει μαμιδια Οκτώβρη.
Νοτιαδουρα θολούρα και μαστούρα.
Αν δεν κάνει 5 Βαθμους και βοριαδάκι να τσιτωνουν οι ρώγες το πρωι δεν ξανάπαω εξοδο

Έτσι ακριβώς, σε καταλαβαίνω απόλυτα. Το επόμενο ΠΣΚ θα πάω κάτω στο χωριό και βλέπω από τώρα ότι δίνει 32 βαθμούς το μεσημέρι! Νοέμβριο μήνα!
Αν όντως είναι έτσι ούτε που θα ασχοληθώ με τα καρτέρια. Θα ξυπνάω στις 9 το πρωί και θα ρίχνω βέλη με το τόξο μου όλη μέρα σα να είμαι μπέμπης που παίζει. Έλεος πια με το σιχαμένο καιρό της χώρας μας που έχει 9 μήνες βρωμοκαίρι-καλοκαίρι.

Τανάγρα πάλι σήμερα, 12 στο χέρι.. τσιμπήματα από κουνούπια. Πουλιά πολύ λιγότερα από εχθές, όπως και οι ντουφεκιές τριγύρω.. 4 στην τσάντα από 3 άτομα.. κάναμε και μια βόλτα πιο πολύ από περιέργεια για κάνα 10λεπτο και σηκώθηκαν κάποια..

Οι τσίχλες αυτές πηγαν να ξεχειμωνιάσουν εκεί φίλε...Το είπαμε μέρες πριν ,ο καιρός ήταν για δυτική Ευρώπη φέτος ....

Επειδη λογο χαμηλης καρπωσης ειχαμε πει πολλά τις προηγούμενες μέρες
Και καλό είναι να τα κρατάμε για το μέλλον
Είχαμε ένα ξεκάθαρο
Ημερομηνία vs καιρός = 0-1 ....
Απλά εγώ θα έβαζα στην εξίσωση και να ακολούθησαν τα πουλιά άλλους διαδρόμους και για αυτό να έγινε και καλή δουλίτσα στους φίλους μας τους επτανησιους!

Απλά εγώ θα έβαζα στην εξίσωση και να ακολούθησαν τα πουλιά άλλους διαδρόμους και για αυτό να έγινε και καλή δουλίτσα στους φίλους μας τους επτανησιους!

Ακόμα και εκεί χθες και σήμερα δεν πέταγε σπίνος ...εγώ για το σ.κ μιλάω φίλε

Status
Not open for further replies.
Back