Καλησπέρα. Παρασκευή απόγευμα στο χωριό, κατά τις 5.00' είπα να πάω στο καρτέρι μου να δω τι γίνεται, αν έχει έρθει καμιά. Μέχρι τις 6.30' δεν φάνηκε τίποτα. Μετά πέρασαν μερικές (7-8 είδα συνολικά) μακριά και ψηλά. Μέχρι τις 7 παρά 10' έριξα σε 3 που μου πέρασαν κάπως πιο κοντά, αλλά και οι 3 τουφεκιές πήγαν στο βρόντο. Έφυγα απογοητευμένος κι εκνευρισμένος ...
Χθες πήγα πάλι, αλλά κατά τις 6.00' ... Βαρέθηκα να περιμένω. Μέχρι τις 6.45' απολύτως τίποτα !!! Μετά φάνηκαν πάλι μερικές, 7 ή 8 σε ζευγάρια και μονές, αλλά όλες πολύ πιο ψηλά στην πλαγιά, πάνω από τα πυκνά, και καμιά προς το μέρος μου. Σηκώθηκα κι έφυγα ... λίγο πιο κάτω στην πόρτα από πλέγμα, πριν κρεμάσω το τουφέκι στον ώμο για να την ανοίξω να βγω στο δρόμο, στάθηκα ένα λεπτό κι έριξα μια ματιά στον ουρανό. Τότε πέρασε μια από πάνω μου, γύρισα ενστικτωδώς και της έριξα και την είδα να πέφτει, στο περίπου, απέναντι ανάμεσα σε ελιές. Πήγα να την πάρω, μου έφαγε 5-6 λεπτά να τη βρω, εν τω μεταξύ νύχτωσε, κι αν δεν είχα φακό - και αν δεν είχε πέσει ανάσκελα - μάλλον δεν θα την εύρισκα !!!
Και για να προλάβω τον Τάσο, φυσίγγι ιδιογόμωσης cal.16 σε Νο.7 - Αν και είχα μαζί μου μερικά Lambro και B&P σε Νο.8 είχα βάλει το 7αρι στην αρχή, και τις δυο μέρες, γιατί πιο πολύ ήλπιζα να δω καμιά φάσσα ή καμιά κουρούνα, παρά τσίχλα ...

Αλλά μάταια ...