Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
ου θυμίζει καρμπόν τη καράπτωχη σε τσιχλοκότσυφα, σεζόν 2012 - 2013...!!!
Καλησπέρα Νικόλαε,
Αν και η "λογιστική σου ανάλυση" μου χτυπάει κάπως....θα σου πω ότι το 2012-2013 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για όσους κυνηγούσαν στην Μεσσηνία!
Τότε...είχε πουλιά από Νοέμβριο στο Μεσσηνιακό κάμπο...πράγμα πρωτόγνωρο για τους ντόπιους που κυνηγάνε παραδοσιακά τσίχλα στην Μεσσηνία μόνο Ιανουάριο και Φεβρουάριο.
Κάτεβαινα σχεδόν κάθε ΠΣΚ....και δούλευαν τα πάντα (πρωινά - περπατητά - απογευματινά)
Για φέτος...εγώ είμαι αισιόδοξος...παρόλο που μέχρι τώρα εμείς δεν έχουμε δει περάσματα...κάποιοι άλλοι έχουν καεί! Απλά δεν ξέρουν το hunters life.
Φιλικά....

Καλησπέρα Νικόλαε,
Αν και η "λογιστική σου ανάλυση" μου χτυπάει κάπως....θα σου πω ότι το 2012-2013 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για όσους κυνηγούσαν στην Μεσσηνία!
Τότε...είχε πουλιά από Νοέμβριο στο Μεσσηνιακό κάμπο...πράγμα πρωτόγνωρο για τους ντόπιους που κυνηγάνε παραδοσιακά τσίχλα στην Μεσσηνία μόνο Ιανουάριο και Φεβρουάριο.
Κάτεβαινα σχεδόν κάθε ΠΣΚ....και δούλευαν τα πάντα (πρωινά - περπατητά - απογευματινά)
Για φέτος...εγώ είμαι αισιόδοξος...παρόλο που μέχρι τώρα εμείς δεν έχουμε δει περάσματα...κάποιοι άλλοι έχουν καεί! Απλά δεν ξέρουν το hunters life.
Φιλικά....

Παντού & πάντοτε υπάρχουν και οι εξαιρέσεις στον κανόνα...!!! Καλησπέρα και σε σένανε Αλέκο!

Ούτε και σήμερα το πρωί υπήρξε μπάσιμο...!!! Μόνο κάτι λιγοστές πιασμένες ανέμιζαν πού και πού και τις έπερνε το μάτι μου...! Πάει κι ο Οκτώβρης και συνεχίζεται η ίδια πτωχή εικόνα...!!! Πού είναι και πότε θα γίνουν εφέτος τα τσιχλοκοτσυφομπασίματα...? Οέο...? (Μάλλον ρητορικόν το ερώτημα...!)

Υ.Γ.: Χαρακτηριστικά ενθυμούμαι παιδιά, πέρυσι τέτοιες μέρες, οι κότσυφες (μόνο κότσυφες) έμπαιναν για 2 - 3 συναπτά πρωινά ασταμάτητα και κοπαδιαστά...!!! Σε όλα τα ύψη - μήκη - πλάτη...!!! "Σχοινί - κορδόνι" το πήγαιναν ένα πράμα...!!!

Last edited:
Που να τις δειτε ρε παιδια αφου καθωνται ακομα μεσα στο δασος σε υψομετρο 900 μετρα και ο καιρος ειναι καλοκαιρι ,ας χαλασει ο καιρος ας ριξει κανενα χιονι στα βουνα και μετα θα δειτε,
αυτα σε σημερινο κυνηγι μπεκατσας και ειχε και μπεκατσες και παλαβωσε το σκυλακι

Σημερα χτυπαει το τηλ μου κατα τις 10:00 στην δουλεια.4 φιλοι στην Οινοη ειδαν 2 τσιχλες.
Μου λεει ο Δημητρακης....Δεν το εχω ξαναδει αυτο ψηλε με κανενα Νοτια,γραψε την ημερομηνια!
Παρε μου 2 μισοκιλα με σουσαμι του απανταω και εγω.sarcastic.

Στο σημερινό απογευματινό, φάνηκαν 6 - 7 τσιχλοκότσυφα, έριξα σε 3 από δαύτα και τα πήρα (2 τσιχλούλες + 1 κοτσυφίνα). Εντύπωση μου έκανε, το ότι οι τσίχλες δεν ήταν "στεγνές": αντιθέτως, είχαν λιπάκι...! Παράξενο για τέτοια εποχή και μετά από μακρά αποδημία...

Στο σημερινό απογευματινό, φάνηκαν 6 - 7 τσιχλοκότσυφα, έριξα σε 3 από δαύτα και τα πήρα (2 τσιχλούλες + 1 κοτσυφίνα). Εντύπωση μου έκανε, το ότι οι τσίχλες δεν ήταν "στεγνές": αντιθέτως, είχαν λιπάκι...! Παράξενο για τέτοια εποχή και μετά από μακρά αποδημία...
Και η δική μου είχε κάμποσο λίπος Νικόλα, τα καπούλια της ήταν ολοκίτρινα !!! Παράξενο όντως ...
Μάλλον δεν ζορίστηκαν πολύ στο ταξίδι τους, και δεν κατανάλωσαν όλο το απόθεμα ... ;) :D

Και η δική μου είχε κάμποσο λίπος Νικόλα, τα καπούλια της ήταν ολοκίτρινα !!! Παράξενο όντως ...
Μάλλον δεν ζορίστηκαν πολύ στο ταξίδι τους, και δεν κατανάλωσαν όλο το απόθεμα ... ;) :D
Στελιο λογικο ειναι με το λιπος.Εγω περιμενω να δω τσιχλες μαυρες τον αλλο μηνα απο την πολυ ηλιοθεραπεια που κανουν:D

Δεν ειναι περιεργο
Ειναι φυσικο.
Ειναι πουλια που αποδημουν με μονη πιεση το ενστικτο τους κι οχι με τον καιρο στον κ@λο τους!
Ομορφα και στρωτα,ταξιδευοντας ΝΥΧΤΑ,διανυοντας "λογικες"γι'αυτα αποστασεις,ετσι οπως το επιδιωκουν!

Δεν ειναι περιεργο
Ειναι φυσικο.
Ειναι πουλια που αποδημουν με μονη πιεση το ενστικτο τους κι οχι με τον καιρο στον κ@λο τους!
Ομορφα και στρωτα,ταξιδευοντας ΝΥΧΤΑ,διανυοντας "λογικες"γι'αυτα αποστασεις,ετσι οπως το επιδιωκουν!

Καλημέρα φίλε.....πάρα πολύ σωστά ....Πουλιά με εύκολη μετακίνηση....

Κάποια στιγμή είχε ανεβάσει κάποιος ένα ενδιαφερον άρθρο με μελέτη για τον μεταβολισμό από τα τσιχλοκοτσυφα. Έχουν τόσο γρήγορο μεταβολισμό που παρατηρήθηκε ότι τα πουλιά μιας περιοχής που θηρευονταν το μεσημέρι ειχαν εμφανώς περισσότερο λίπος, το οποίο είχε αποθηκευτεί από την πρωινή βοσκή, κατά μέσο όρο από αυτά που θηρευονταν το πρωί όπου το λίπος είχε μεταβολιστει για να βγει το κρύο βράδυ.
Δεν μου κάνει λοιπόν εντύπωση πουλιά πιασμένα εδώ και 2-3 μέρες με ζεστό καιρό και άρα λιγότερες καύσεις να έχουν προλάβει να βάλουν λίπος... Τροφή υπάρχει.

Status
Not open for further replies.
Back