Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Και η δική μου είχε κάμποσο λίπος Νικόλα, τα καπούλια της ήταν ολοκίτρινα !!! Παράξενο όντως ...
Μάλλον δεν ζορίστηκαν πολύ στο ταξίδι τους, και δεν κατανάλωσαν όλο το απόθεμα ... ;) :D
Πραγματι αξιοπεριεργο, εχω χτυπησει 9 τσιχλες, βρηκα τις 6 και ηταν ολες φορτωμενες...
Δεν ειναι περιεργο
Ειναι φυσικο.
Ειναι πουλια που αποδημουν με μονη πιεση το ενστικτο τους κι οχι με τον καιρο στον κ@λο τους!
Ομορφα και στρωτα,ταξιδευοντας ΝΥΧΤΑ,διανυοντας "λογικες"γι'αυτα αποστασεις,ετσι οπως το επιδιωκουν!
Καλημέρα φίλε.....πάρα πολύ σωστά ....Πουλιά με εύκολη μετακίνηση....

Μάλλον δεν βιάζονταν αυτά τα παχιούτσικα πουλάκια... Τρώγανε καλά - καλά στις στάσεις τους καθ' οδόν, για να γεμίσουν "μπαταρίες", δηλαδή ενέργεια, με τη μορφή λίπους...! Ε, και έτυχε να τις καρπωθούμε κι εμείς με "γεμάτες τις μπαταρίες" τους... Ίσως είχαν σκοπό να συνεχίσουν το ταξίδι τους και δεν ήταν ο τελικός τους προορισμός το σημείο που τις συναντήσαμε...

Last edited:
Έχουν τόσο γρήγορο μεταβολισμό που παρατηρήθηκε ότι τα πουλιά μιας περιοχής που θηρευονταν το μεσημέρι ειχαν εμφανώς περισσότερο λίπος, το οποίο είχε αποθηκευτεί από την πρωινή βοσκή, κατά μέσο όρο από αυτά που θηρευονταν το πρωί όπου το λίπος είχε μεταβολιστει για να βγει το κρύο βράδυ.
Δεν μου κάνει λοιπόν εντύπωση πουλιά πιασμένα εδώ και 2-3 μέρες με ζεστό καιρό και άρα λιγότερες καύσεις να έχουν προλάβει να βάλουν λίπος... Τροφή υπάρχει.

.congrats..shake hands..well done. Έτσι ακριβώς είναι Στέφανε...!!! Πάρα πολύ εύστοχη και ορθή η επισήμανσή σου...!!!

Η τσίχλα, είναι δυνατόν, μέσα σ' ένα πρωί να βάλει λίπος αρκετό στο σώμα της, ώστε να τη καρπωθούμε εμείς στο απογεματινό παχιά - παχιά...! Εάν δε, η νύχτα είναι παγωμένη και κάψει όλο της το λίπος για να ζεσταθεί, το επόμενο πρωί θα ξημερωθεί άπαχη και αδύνατη, για να ξαναπαχύνει κατά τη διάρκεια της ημερήσιας βοσκής της...!!! Και ούτω καθεξής... Διαθέτουν, όντως, τάχιστο μεταβολισμό...!!!

Δηλαδή το πρωί τρώνε και μέχρι το μεσημέρι έχουν κιτρινίσει στο λίπος; Μου φαίνεται υπερβολικό ρε παιδιά. Μπορεί και να ισχύει όμως! Αν είναι αλήθεια αυτό βέβαια μου κάνει εντύπωση πως επιβιώνουν από την αποδημία. Θα πρέπει να τρώνε κάθε μέρα πολύ και να μένουν σε ένα μέρος μερικές μέρες πριν συνεχίσουν.

.congrats..shake hands..well done. Έτσι ακριβώς είναι Στέφανε...!!! Πάρα πολύ εύστοχη και ορθή η επισήμανσή σου...!!!

Η τσίχλα, είναι δυνατόν, μέσα σ' ένα πρωί να βάλει λίπος αρκετό στο σώμα της, ώστε να τη καρπωθούμε εμείς στο απογεματινό παχιά - παχιά...! Εάν δε, η νύχτα είναι παγωμένη και κάψει όλο της το λίπος για να ζεσταθεί, το επόμενο πρωί θα ξημερωθεί άπαχη και αδύνατη, για να ξαναπαχύνει κατά τη διάρκεια της ημερήσιας βοσκής της...!!! Και ούτω καθεξής... Διαθέτουν, όντως, τάχιστο μεταβολισμό...!!!
Θυμάμαι και εγω σοβαρό άρθρο για κοτσύφια που στην διάρκεια κρυας νύχτας είχαν χάσει 7-9 γραμμάρια ή το 10+ % του βάρους τους.

Όλα καλά ρε σύντροφοι.....στα καρτέρια δεν είναι κάνεις??
Έχω την εντύπωση ότι το ρίξατε στην αμπελοφιλοσοφία του καλοκαιριού....και οι τσίχλες περνάνε ατουφέκιστες!!
Για να μπαίνουμε στον ίσιο δρόμο σιγά σιγά.....

Δηλαδή το πρωί τρώνε και μέχρι το μεσημέρι έχουν κιτρινίσει στο λίπος; Μπορεί και να ισχύει όμως! Πώς επιβιώνουν από την αποδημία? Θα πρέπει να τρώνε κάθε μέρα πολύ και να μένουν σε ένα μέρος μερικές μέρες πριν συνεχίσουν.

.well done. (Έτσι είναι Βασίλη...!)

Έχω την εντύπωση ότι το ρίξατε στην αμπελοφιλοσοφία του καλοκαιριού....και οι τσίχλες περνάνε ατουφέκιστες!!

Πρεπει να παω στο καρτερι για κουλουργια και τυροπιτες?Εχω φουρνο και στην γειτονια μου:D

Ποια καρτερια και για ποιον λογο?
30€ το πηγαινελα συν 10€....autan!!

Από Δευτέρα ξεκινάω τη δίαιτα της τσίχλας.
Θα ξεκοιλιάζομαι όσο μπορώ από την ανατολή έως τη δύση και μετά θα πηγαίνω να κοιμηθώ γυμνός στα βουνά για να τα χάσω το βράδυ.
Μην ξεχασεις να πετας 30 χιλιομετρα την ημερα μεταξυ των γευματων:D

Από Δευτέρα ξεκινάω τη δίαιτα της τσίχλας.
Θα ξεκοιλιάζομαι όσο μπορώ από την ανατολή έως τη δύση και μετά θα πηγαίνω να κοιμηθώ γυμνός στα βουνά για να τα χάσω το βράδυ.

Μη ξεχνας και το περασμα απο διαφορα πεδια βολης... βοηθαει οσο ναναι

Μη ξεχνας και το περασμα απο διαφορα πεδια βολης... βοηθαει οσο ναναι
Δεν περνάω και από λίγα. Δύο φορές από ομόνοια, μία το πρωί και μία το βράδυ που μου κάνουνε πρωινό και απογευματινό καρτέρι. και μερικοί που κάνουνε περπατητό σε όλη την Αθήνα. Βάλε και τους λαθρο που σε λοχεύουνε τη νύχτα από όπου και άν περάσεις. (λαθροθήρες εννοώ)

Καλησπέρα σε όλους,
Αν αυτούς του καιρούς (Γραίο με άπνοια και υγρασία) τους έκανε στα τρυγόνια, θα είχαμε τζορνάδες!
Τα τσιχλοκότσυφα όμως είναι χειμωνιάτικα και οι όροι... αλλάζουν.
Κάντε λίγο υπομονή. μέχρι τα μισά του Νοέμβρη!

Status
Not open for further replies.
Back