Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Α
Θυμάμαι και εγω σοβαρό άρθρο για κοτσύφια που στην διάρκεια κρυας νύχτας είχαν χάσει 7-9 γραμμάρια ή το 10+ % του βάρους τους.
Αφου δεν κυνηγάμε, έψαξα και βρήκα κάτι πολύ ενδιαφέρον.
Καλο και για τα καρτέρια για ...καφέ.
http://users.uoa.gr/~alegakis/index_el_files/PDFfiles/TelikiAnafora.pdf
Για πρόγευση διαβάστε τις 7 πρώτες σελίδες.
Σοβαρή ενίσχυση του μεταβολισμού πριν την αποδημία, στις ενδιάμεσες στάσεις τα πουλια δεν πετάνε παρά μόνο τρέφονται και διπλασιασμός βάρους σε πουλια κατω απο τα 150 γραμμάρια.
Ας τα διαβάσουμε φέτος, ώστε του ...ΧΡΟΝΟΥ να είμαστε έτοιμοι μόλις εμφανιστούμε οι τσίχλες.:(

Πρόκειται περί... "οάσεως" εις την έρημο...!!!
Γενικα το Ιονιο ειναι μεσα στην γραμμη της αποδημιας..προπερσυ κυριως ειχαμε καει στο τουφεκιδι να μην αναφερω παλιοτερα που στηνοταν 12 ατομα στην σειρα και ερχοταν οι τσιχλες κατα κυματα και γινοταν πολεμος αλλα και φετος δεν παει ασχημα..μερα παρα μερα κανει καλο μπασιματακι και τα πουλια μενουν

Καλημερα, και καλο μηνα,μετα απο νυχτερινα τσιν τσιν αποφασισα μετα απο ενα 8ημερο απουσιας πηγα πρωινο ακρωτηρι Χανια μεχρι τις 6,45 τιποτα μετα φανικαν μερικες τριαδες δυαδες οχι τιποτα το σημαντικο συνολο να ειδα καμια εικοσαρια με το ματι για κανενα εικοσαλεπτο,καταφερα να παρω παλι μια μετα νεκρα και εφυγα κατα τις 8.30,ελπιζω αυριο και σκ που βαζει λιγο βοριαδακι να ειναι καλυτερα τα πραγματα.

Και εδώ κάτι λιγα φανερώθηκαν σημερα αλλά κ εδω στον θεο..
Περίμενα μπας κ φιλοτιμηθεί κάποιο να χαμηλώσει ..
Τελικά κράτησα δυο απο τις ελάχιστες που πέρασαν χαμηλά κ μια ψηλωμενη φεύγοντας που την ευχαριστήθηκα κ έσκασε μπροστά μου στο μισό μετρο..
Οι πρώτες τις χρονιάς είναι γεγονός..
S-32 ν8 του '05 γεμισμένα με aquila 2 άψογα συντηρημενα ..έτσι για να θυμόμαστε...

Γενικα το Ιονιο ειναι μεσα στην γραμμη της αποδημιας..προπερσυ κυριως ειχαμε καει στο τουφεκιδι να μην αναφερω παλιοτερα που στηνοταν 12 ατομα στην σειρα και ερχοταν οι τσιχλες κατα κυματα και γινοταν πολεμος αλλα και φετος δεν παει ασχημα..μερα παρα μερα κανει καλο μπασιματακι και τα πουλια μενουν
Ωραίος Μίλτο!απογευματινό τέτοια εποχή για εμάς εδω φαντάζει απίστευτο ακόμα κ τις παλιές καλές εποχές..
Ειναι απορίας άξιο παρότι βρισκόμαστε απέναντι ,εδω να μην έχει πουλια..
Άλλο παράδειγμα η Ζάκυνθος που 25,26/10 κάηκε απο τα σμπαρα...
Και δεν μιλάω μόνο για τωρα στα περάσματα..κ πέρσι τον χειμώνα αν θυμαμε καλά είχατε τσιχλες..και είμαστε "μια πόρτα"..
Ιθάκη δεν έχω έρθει ποτέ,ίσως να έχει τροφή. Εδω οι ελιές πάνε χαλιά σε σύγκριση με αλλα χρονια το ιδιο κ φετος απο οτι ακουω..
Μπορεί κ η μορφολογία του τόπου να είναι ιδανική..Δεν ξέρω τι να πω..

Και εδώ κάτι λιγα φανερώθηκαν σημερα αλλά κ εδω στον θεο..
Περίμενα μπας κ φιλοτιμηθεί κάποιο να χαμηλώσει ..
Τελικά κράτησα δυο απο τις ελάχιστες που πέρασαν χαμηλά κ μια ψηλωμενη φεύγοντας που την ευχαριστήθηκα κ έσκασε μπροστά μου στο μισό μετρο..
Οι πρώτες τις χρονιάς είναι γεγονός..
S-32 ν8 του '05 γεμισμένα με aquila 2 άψογα συντηρημενα ..έτσι για να θυμόμαστε...
Μπράβο Τάσαρε, καλή αρχή φίλε.

καλημέρα
μετά απο προβλήματα που ειχα με το pc ξανα στην παρέα
τα νέα καθόλου καλα φέτος απο ευβοια
όλες οι εξορμήσεις απο 1 έως 6 πουλιά
τελικά αυτό το στατιστικά 2 συνεχόμενες χρονιες χάλια δεν μπορεί να συμβεί δυστηχώς μπορεί
θα το παλέψω πάντως για μια βδομαδα ακόμη μπας και

Τηλεφωνική ανταπόκριση
Πολλά πουλιά πολλά
Πολύ ψηλά πολύ
6.30 7.30 μπήκαν
Καλημέρα σύντροφοι!
Επιτέλους....μπήκαν....αλλά μάλλον ήξεραν ότι τα περιμέναμε.....
Όπως πρόλαβε και έγραψε ο Μάκης.....στον ΘΕΟ!!
Για να δούμε!
Kαλημερα παιδια.Για ποια περιοχη μιλαμε?

Κάψιμο σήμερα....
20181101-083754.jpg

Λεπτομέριες αργότερα . . . .

Last edited by a moderator:
Kαλημερα παιδια.Για ποια περιοχη μιλαμε?
Εγώ ήμουν στην γνωστή....ΒΑ Αττική!...μόνο που αυτή την φορά δεν πήγα στο γνωστό μου καρτέρι! Δοκίμασα αλλού! Τα πουλιά έμπαιναν ασταμάτητα και περισσότερο από 1 ώρα...αλλά σε πολύ μεγάλο ύψος έχοντας πορεία!
Δυστηχώς ή ευτυχώς κόσμο δεν είχε....

Εγώ ήμουν στην γνωστή....ΒΑ Αττική!...μόνο που αυτή την φορά δεν πήγα στο γνωστό μου καρτέρι! Δοκίμασα αλλού! Τα πουλιά έμπαιναν ασταμάτητα και περισσότερο από 1 ώρα...αλλά σε πολύ μεγάλο ύψος έχοντας πορεία!
Δυστηχώς ή ευτυχώς κόσμο δεν είχε....
Σε ευχαριστω για την ανταποκριση.Εκανες κατι? Περασε και τιποτα πιο χαμηλα ντουφεκισιμο?

Σε ευχαριστω για την ανταποκριση.Εκανες κατι? Περασε και τιποτα πιο χαμηλα ντουφεκισιμο?
Αν με έχεις παρακολουθήσει...νούμερο δεν γράφω ποτέ...ούτε ανεβάζω φωτογραφίες. Για να απαντήσω όμως στην ερώτηση σου θα σου πω πως ότι ήταν "πιασμένο" μπροστά μου το πήρα! Στα υπόλοιπα...οι ευκαιρίες για να πάρεις κάτι...ήταν για εμένα μηδενικές! Οι φίλοι όμως που λένε ότι βαράνε στα 50 και στα 60+ αν πραγματικά βαράνε...θα μπορούσαν να είχαν κάνει σεφτέ!
Νομίζω να σε κάλυψα!

Καλημερα!ν.ανατολικη αττικη μπηκαν λιγα πουλια για καμια ωριτσα,οχι τιποτα σπουδαιο.Σε 3 εριξα πηρα τις 2.Μετα πηγα με τα σκυλακια για κανενα ορτυκι κ μπορω να πω οτι ειχε αρκετες πιασμενες.Αυριο θα δοκιμασω κ κανενα περπατητο μαλλον

Αν με έχεις παρακολουθήσει...νούμερο δεν γράφω ποτέ...ούτε ανεβάζω φωτογραφίες. Για να απαντήσω όμως στην ερώτηση σου θα σου πω πως ότι ήταν "πιασμένο" μπροστά μου το πήρα! Στα υπόλοιπα...οι ευκαιρίες για να πάρεις κάτι...ήταν για εμένα μηδενικές! Οι φίλοι όμως που λένε ότι βαράνε στα 50 και στα 60+ αν πραγματικά βαράνε...θα μπορούσαν να είχαν κάνει σεφτέ!
Νομίζω να σε κάλυψα!
Nαι δεν ζητησα νουμερα και φωτο απλα αν το χαρηκες και σου δοθηκανε ευκαιριες δεδομενου του οτι πεταγανε ψηλα οπως ανεφερες.

Status
Not open for further replies.
Back