Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Στο σημερινό απογεματινό μου, ήταν, για πρώτη βολά εφέτος, κάπως ενθαρρυντικά τα πράματα...! Από τις 5 παρά 20 μέχρι τις 6 παρά 10, είδα καμιά 20ριά - 25ριά τσίχλες σε όλο το πέταλο...!
Έτσι, απ' αυτές που μου βγήκαν καλά, όλες, εκτός από μία που είχε σύμμαχο τον αέρα, ήρθαν σπίτι...! Δηλαδή 5 τσιχλάκια...!

Nικολή την επόμενη φορά ρίξε σε απογευματινό φυσίγγια 24άρια skeet 9άρια ή ακόμη καλύτερα 9.5 αν βρείς
Καλοπροαίρετη εισήγηση γνωρίζοντας το αποτέλεσμα ;)..
Y.Γ Αυτό το βγάζει 9.5
Ευχαριστώ Λάμπη, ένα 28γρ σκέφτομαι νο9-10.
Πολύ καλή αρχή είναι φίλε,μπράβο σου!
Δεν την λες και καλή αλλά το δέχομαι.
Φίλε μου γελάγανε οι φούντες των ελιών, τσίχλες παντού κοντά μακριά.
Ξεκινήσανε δειλά δειλά και τα απογευματινά! Ερώτηση: Αυτό το μισό απο πάνω πως το κατάντησες έτσι! Δύο πόδια και μια ουρά! χαχαχα
Αυτή Στέφανε την άρπαξε δοκιμαστικά με Federal target load.
Αν ησουν σε πλαγιά γατε τοτε... τραχανοπλαγιάς...
Νικολη ονειρικο απογευματινο...keep going
Σε πλαγιά ήμουν λίγο ψηλά μέσα σε ένα περιποιημένο λιόφυτο.
Eκεί στο νησί απλώνετε τον τραχανά όπως εμείς fcy πάνω στο δώμα ;
Έτσι ακριβώς :D

Ευχαριστώ Λάμπη, ένα 28γρ σκέφτομαι νο9-10.

Δεν την λες και καλή αλλά το δέχομαι.
Φίλε μου γελάγανε οι φούντες των ελιών, τσίχλες παντού κοντά μακριά.

Αυτή Στέφανε την άρπαξε δοκιμαστικά με Federal target load.

Σε πλαγιά ήμουν λίγο ψηλά μέσα σε ένα περιποιημένο λιόφυτο.
Αυτά που λέω εγώ Νικολιο μου,έχουν μπει πουλακια!ΠΟΥΛΙΑ ΥΠΆΡΧΟΥΝ!!!:D:D:D

Last edited:
Γυριζοντας σημερα απο Χαλκιδικη , μετα απο ψαρεμα....
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ εκει παντα βγαζουμε κατι . . . !!!!
Εκανα μια σταση για τσιχλες στα βουνα της θεσσαλονικης.
Αποτελεσμα πολυ λιγοτερη κινηση απο την πεμπτη και απ'αυτα τα περισσοτερα κοτσιφια....
τεσσερα πουλια εγω και δυο ο φιλος μου.
Περιμενα κατι καλυτερο βλεποντας ερχομενως την χαμηλοτερη θερμοκρασια για φετος στο Αγ. Προδρομο στης 6 το πρωι στους 0 βαθμους.
Αλλα στης 8:30 ο ηλιος παλη εκεγε ....

Νικολη,αν τις "κοβεις στα δυο"και μαλιστα να λειπει το μπροστινο μερος,θα πει οτι εισαι γατονι!!;)
keep walking ....
Να πηγαινεις οσο πιο συχνα μπορεις, για ταπεινη τσιχλιτσα!
:):)
Νικολή να ακούς τον μάστορα και θα γίνεις δεινό ντουφέκι και στην τσίχλα όπως και στον λαγό...θέλει τριβή η τσίχλα γιατί είναι δύσκολος στόχος!

Νικολη,αν τις "κοβεις στα δυο"και μαλιστα να λειπει το μπροστινο μερος,θα πει οτι εισαι γατονι!!;)
keep walking ....
Να πηγαινεις οσο πιο συχνα μπορεις, για ταπεινη τσιχλιτσα!
:):)
Νικολή να ακούς τον μάστορα και θα γίνεις δεινό ντουφέκι και στην τσίχλα όπως και στον λαγό...θέλει τριβή η τσίχλα γιατί είναι δύσκολος στόχος!
Η τσίχλα δεν είναι το στυλ μου αλλά θα πηγαίνω :)

Kαλωσήλθες Στράτο!
Να υποθέσω πως είσαι λάτρης του κυνηγίου της τσαρτσάρας (turdus viscivorus), κρίνοντας από τη φωτό στο προφίλ σου...?
Καλησπερα Νικο.Ευχαριστω.Ειμαι λατρης της τσιχλας γενικως,οχι αποκλειστικα της συγκεκριμενης.Η φωτο ετυχε :)

Καλημέρα, ΒΑ Αττική σήμερα είχε λίγα πουλιά, λιγότερα από χθες από πληροφόρηση που είχα. Περνούσαν ψηλά αλλά αργά και στρωτά τα περισσότερα. Δύο άτομα γεμίσαμε μια πουλιάστρα και κάτι παραπάνω. Γενικά καλά ήταν, ρίξαμε τις τουφεκιές μας και απολαύσαμε μερικές εντυπωσιακές μακρινές τουφεκιές. Τα κουνούπια συνεχίζουν να κλέβουν την παράσταση πάντως.

Αυτά που λέω εγώ Νικολιο μου,έχουν μπει πουλακια!ΠΟΥΛΙΑ ΥΠΆΡΧΟΥΝ!!!:D:D:D

ΤΣΙΧΛΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.sarcastic.

.......... ναι καλά.

και .......... ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ........... αλλά είμαστε 8 χρόνια σε προγράμματα και μνημόνια..yel..yel..yel..yel.

Πρέβεζα σημερα είχε πολλές τσιχλες αφού είπα σε καμία στιγμή να αρχίσω τα τις τουφεκαω αλλά μετά το ξανασκέφτηκα και είχα το νου μου στις ξεκολιαρες γαλαζιες....
Πάντως και σήμερα Τσαρτσαρες πέρασαν αρκετές....

Πρέβεζα σημερα είχε πολλές τσιχλες αφού είπα σε καμία στιγμή να αρχίσω τα τις τουφεκαω αλλά μετά το ξανασκέφτηκα και είχα το νου μου στις ξεκολιαρες γαλαζιες....
Πάντως και σήμερα Τσαρτσαρες πέρασαν αρκετές....
ξεκινα αυριο να της τουφεκας αφου φασσες δεν εχει!

Τσίχλες ακούστηκαν και αποψε στην Πάτρα. Κοτσυφι ουδένα ακόμη. Καλό αυτό
Τα είπαμε γιατρέ κοτσύφια στο ΤΕΙ μόνο. Κάθεσαι στην Πύλη πίνεις την γλυκιά σου σοκολάτα που ζεσταινει τις καρδιες και κάνεις το μπανιστηρι σου...yelling.

Καλησπερα Νικο.Ευχαριστω.Ειμαι λατρης της τσιχλας γενικως,οχι αποκλειστικα της συγκεκριμενης.Η φωτο ετυχε :)

Το ίδιο κι εγώ Στράτο, αλλά, πίστεψέ με, το κυνήγι της τσαρτσάρας στα έλατα είναι... "το κάτι άλλο"...!!! Συμβάλλει σ' αυτό και η άγρια και παρθένα ομορφιά του γενικότερου τοπίου...!!! Αρκεί βέβαια, να υπάρχουν και αρκετά πουλιά για να γίνεται "παιχνίδι", διότι σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσο πολλές και διάσπαρτες παντού οι τσαρτσάρες, σε σύγκριση π.χ. με τις κελαηδότσιχλες...! Είναι, όμως, οι διπλάσιες σε μέγεθος απ' αυτές...!!! Και δυστυχώς εδώ, στη Κεντρική Ελλάδα, αλλά και στη Πελοπόννησο δεν μας επισκέπτονται ιδιαιτέρως τα τελευταία χρόνια, με τρανή εξαίρεση τη σεζόν '16 - '17, που είχαν γεμίσει οι ελατιάδες μας από δαύτες...!!! Πιο τυχεροί κυνηγοί του είδους αυτού, σίγουρα, είναι οι βορειοελλαδίτες, λόγω γεωγραφίας καθαρά (πιο βόρεια)...!!!
Εύχομαι να το ζήσεις με επιτυχία το συγκεκριμένο κυνήγι (εάν δεν το έχεις κάνει ήδη δηλαδή) και θα δεις πόσο όμορφο είναι...!

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back