Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Και 'γω είμαι άρρωστος και με τις δεντρότσιχλες και με τα αλληλεπίθετα και, ειλικρινά, χαίρομαι για τους συναδέλφους με τέτοια ντουφεκάκια...!!!
Εγώ παιδιά δεν το αντέχω καθόλου το περπατητό...! Με κουράζει και το βαριέμαι αφάνταστα...! Είμαι "ορκισμένος" καρτεριτζής...!!!
Ωστόσο, σέβομαι ειλικρινά τους "περιπατητές" τσιχλοκυνηγούς...! Αφού τους αρέθει έτσι... "με γεια τους - με χαρά τους"...!
Και έμενα Νίκο δεν μου αρέσουν καθολου τα αλληλεπιθετα λαϊκιστή ποζε..Αλλα αφού αρέσουν σε κάποιους συναδέλφους με γεια τους κ χαρά τους....very happy..very happy.

Και έμενα Νίκο δεν μου αρέσουν καθολου τα αλληλεπιθετα λαϊκιστή ποζε..Αλλα αφού αρέσουν σε κάποιους συναδέλφους με γεια τους κ χαρά τους....very happy..very happy.

Δεκτόν...!!! "Περί ορέξεως... κολοκυθόπιτα"...!!!

Καλημερα στην παρεα,σημερα για φασσες ξεκινησα,οι κυριες ομως δεν μου κανανε τη χαρη να εμφανιστουν,με αποζημιωσαν ομως με το παραπανω οι δεντροτσιχλες που παιζαν στο μερος!
Εκανα 7 πουλια,μπορεσα και βρηκα τα 4!
Φυσιγγια 30γρ.lambro tordo no 9.

Βαγγέλη, οι 3 που δεν βρήκες μήπως σου φύγαν "κοψόφτερες", λόγω Νο 9...? Τι τσοκ χρησιμοποίησες...?
Διότι η εμπειρία μου λέει, πως μάλλον καλύτερο είναι το 8 για τις τσαρτσάρες...! Εσύ μόνο με 9 τις ντουφεκάς Βαγγέλη...? Είσαι ικανοποιημένος...?

Αντε κάνε καμιά γύρα κ πετα κ καμιά κοτρωνα να ξεπεταξεις καμιά τσίχλα κ μην βαριεσαι νέο παιδί....yelling..yelling.
Τάσο είναι από τα κυνήγια που δεν μου αρέσουν καθόλου....το αγαπημένο μου κυνήγι τσίχλας είναι το απογευματινό και τα Μπάσιματα με τα benefits τους;);),Αν και το περπατητο είναι πιο αθλητικό κυνήγι....ποτέ δεν με συγκίνησε...είμαι καλός στο περπάτημα αλλά δεν...για τις κ@ριολ€$ και τις μπεκάτσες περπατάω χωρίς να κολλάω πουθενά!!!Αλλά όπως την βρίσκει ο καθένας!:)

και τις μπεκάτσες περπατάω χωρίς να κολλάω πουθενά!!!
Να πηγενεις έστω κ μια φορά στο τόσο κ για τσιχλα..
Έτσι κι αλλιώς η περπατητη τσιχλοτουφεκια ειναι η καλύτερη εξάσκηση για δαύτες..κ μάλιστα πολλές φορές σε περιβάλλον κ πεταγματα που θα ελεγα οτι παρομοιάζουν αρκετα το μπεκατσοκυνηγι..

Να πηγενεις έστω κ μια φορά στο τόσο κ για τσιχλα..
Έτσι κι αλλιώς η περπατητη τσιχλοτουφεκια ειναι η καλύτερη εξάσκηση για δαύτες..κ μάλιστα πολλές φορές σε περιβάλλον κ πεταγματα που θα ελεγα οτι παρομοιάζουν αρκετα το μπεκατσοκυνηγι..
Ενώ στην μπεκάτσα έχω καλό ποσοστό επιτυχίας...στο περπατητο της τσίχλας είμαι για κλαματα:(:(:D:D

Ενώ στην μπεκάτσα έχω καλό ποσοστό επιτυχίας...στο περπατητο της τσίχλας είμαι για κλαματα:(:(:D:D
Δεν ειναι ευκολο το περπατητο...
Τα πουλια φευγουν με 1000 τροπους συνηθως με ταχυτητα.
Σε ολα αυτα προσθεσε βαρος οπλου και λοιπου εξοπλισμου ,κουραση κλπ

Έτσι οπως τα λες Περικλεα..
Θεωρώ ότι τα αυξημένα αντανακλαστικά κ τα ανοιχτά τσοκ θα κάνουν την διαφορα στο περπατητα...
Στο καρτέρι μετράει πολύ η αντίληψη της αποστασης κ ταχύτητας του στόχου έτσι ώστε να δωθεί κάθε φορά η κατάλληλη προσκοπευση πράγμα οχι εύκολο ιδιαίτερα αν μιλάμε για μακρινές βολές..
Με λίγα λόγια κάποιος στο περπατητο θα κάψει 5,10,20 κουτιά κ κάτι θα μάθει..
Στο καρτέρι αν δεν ξέρει πως κ τι είναι πολύ πιο δύσκολο πιστεύω..

Last edited:
Δεν ειναι ευκολο το περπατητο...
Τα πουλια φευγουν με 1000 τροπους συνηθως με ταχυτητα.
Σε ολα αυτα προσθεσε βαρος οπλου και λοιπου εξοπλισμου ,κουραση κλπ
Συμφωνώ πανουτσο....δεν λέω πως είναι εύκολο....θέλει αρκετή τριβή απλά έχεις πολλές ευκαιρίες για ντουφέκια!
Ναι σιγά...yel.

Έτσι οπως τα λες Περικλεα..
Θεωρώ ότι τα αυξημένα αντανακλαστικά κ τα ανοιχτά τσοκ θα κάνουν την διαφορα στο περπατητα...
Στο καρτέρι μετράει πολύ η αντίληψη της αποστασης κ ταχύτητας του στόχου έτσι ώστε να δωθεί κάθε φορά η κατάλληλη προσκοπευση πράγμα οχι εύκολο ιδιαίτερα αν μιλάμε για μακρινές βολές..
Με λίγα λόγια κάποιος στο περπατητο θα κάψει 5,10,20 κουτιά κ κάτι θα μάθει..
Στο καρτέρι αν δεν ξέρει πως κ τι είναι πολύ πιο δύσκολο πιστεύω..
Το κάθε στυλ κυνηγιού έχει την δυσκολία του....θεωρώ εξίσου δύσκολους και τους δύο τροπους,ντουφεκιας!

Το καρτερι εχει περισσοτερες" σταθερες".
Τα πουλια μπαινουν απο γνωστες κατευθύνσεις,με λιγο πολυ ομοιες ταχυτητες,εχεις σημεια αναφορας αφου εισαι σε γνωριμο τοπο που εχεις και χρονο να τον μελετησεις.
Αν "παρεις τα βηματα"στις προσκοπευσεις,τα πραγματα απλουστευουν κατα πολυ!
Είσαι ηρεμος,ξεκουραστος,βολεμενος οσο σου επιτρεπει ο τοπος και περιμενεις....
Εχεις χρονο,σχεδον παντα εχεις,αρκει να τον διαχειριστεις.
Αντε, να φας λιγο κρυο...:)
Στο περπατητο,εχεις την σωματικη κοπωση,το απροβλεπτο του ξεπεταγματος του θηραματος,τον τοπο που διαφοροποιειται καθε λιγη αποσταση που διανυουμε,θηραματα που ερχονται,απομακρύνονται,διαγωνια,κατακορυφα,σβαρνα,ψηλα,κοντα,μακρυα,πανε γρηγορα,γρηγοροτερα,παρα πολυ γρηγορα,γαμ...τας,πανε να μας βγαλουν τα ματια(καμια φορά :eek:)....
Δε μπορουμε να ξερουμε σε τι κατασταση σωματικης ισορροπιας θα μας βρει το θηραμα την ωρα που θα φανει.
Ο βαθμος δυσκολιας αλλαζει συνεχως,σε πολυ μεγαλυτερο βαθμο σε σχεση μ'ενα καρτερι!
Απο αποψη τεχνικης,πλασαρισματος μας στον κυνηγοτοπο,φυσικης καταστασης,αντανακλαστικων,ταιριασματος με το οπλο μας,βαθμού δυσκολιας.....,θεωρω το περπατητο πολυ πιο δυσκολο και απαιτητικο.

Last edited:
Γι αυτο να πηγαινεις συχνα για να βελτιωθεις, νεο παιδι βαριεσαι να περπατησεις?... βαλε και το 2 η το φουλ πανω για μεγαλυτερο βαθμο δυσκολιας.yel..yel..yel.

Βαγγέλη, οι 3 που δεν βρήκες μήπως σου φύγαν "κοψόφτερες", λόγω Νο 9...? Τι τσοκ χρησιμοποίησες...?
Διότι η εμπειρία μου λέει, πως μάλλον καλύτερο είναι το 8 για τις τσαρτσάρες...! Εσύ μόνο με 9 τις ντουφεκάς Βαγγέλη...? Είσαι ικανοποιημένος...?
Οχι ξεραθηκαν τα πουλια,απλα πεφταν σε σφιχτο μερος και δεν μπορουσα να τις παρω!
Οσο για το νο 9,μια χαρα με εχει βολεψει!
Τσοκ 4 αστρα μαμα εσω εξω.

Περπατητό και ξερό ψωμί...
Αλλάζεις εικόνες και παραστάσεις...στο καρτέρι όλο τα ίδια και τα ίδια βλέπεις....sarcastic.
Καρτέρι μόνο στα μπασίματα για την "ιδέα"...

Ασε που αν έχεις και ένα καλοντρεσαρισμένο σπρινγκερακι-κοκκεράκι να στις ξεπετάει...παίζεις σε άλλο επίπεδο απόλαυσης...

Τι καρτερι εχει περισσοτερες" σταθερες".
Τα πουλια μπαινουν απο γνωστες κατευθύνσεις,με λιγο πολυ ομοιες ταχυτητες,εχεις σημεια αναφορας αφου εισαι σε γνωριμο τοπο που εχεις και χρονο να τον μελετησεις.
Αν "παρεις τα βηματα"στις προσκοπευσεις,τα πραγματα απλουστευουν κατα πολυ!
Είσαι ηρεμος,ξεκουραστος,βολεμενος οσο σου επιτρεπει ο τοπος και περιμενεις....
Εχεις χρονο,σχεδον παντα εχεις,αρκει να τον διαχειριστεις.
Αντε, να φας λιγο κρυο...:)
Στο περπατητο,εχεις την σωματικη κοπωση,το απροβλεπτο του ξεπεταγματος του θηραματος,τον τοπο που διαφοροποιειται καθε λιγη αποσταση που διανυουμε,θηραματα που ερχονται,απομακρύνονται,διαγωνια,κατακορυφα,σβαρνα,ψηλα,κοντα,μακρυα,πανε γρηγορα,γρηγοροτερα,παρα πολυ γρηγορα,γαμ...τας,πανε να μας βγαλουν τα ματια(καμια φορά :eek:)....
Δε μπορουμε να ξερουμε σε τι κατασταση σωματικης ισορροπιας θα μας βρει το θηραμα την ωρα που θα φανει.
Ο βαθμος δυσκολιας αλλαζει συνεχως,σε πολυ μεγαλυτερο βαθμο σε σχεση μ'ενα καρτερι!

Tα είπες όλα...!!! .well done..shake hands.

Οχι ξεραθηκαν τα πουλια,απλα πεφταν σε σφιχτο μερος και δεν μπορουσα να τις παρω!
Οσο για το νο 9,μια χαρα με εχει βολεψει!
Τσοκ 4 αστρα μαμα εσω εξω.

...Σωραίος...!!! Δοκίμασε και το 3άρι για πιο σίγουρα στις πιο μακριούτσικες και είσαι "κομπλέ"...!

Status
Not open for further replies.
Back