Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τρίτη πήγαμε έλατα για κάτι φάσες που είχαμε βρει πριν από καμιά δεκαριά ημέρες. Φάσες κουλούρι, τσαρτσάρες λίγες αγριεμένες, μία στον τρουβά, 4 χάσαμε. Σήμερα πήγα αργά στα χαμηλά περπατητό να δω αν ήρθαν τσιχλίτσες. Καρπώθηκα τις πρώτες 3 για φέτος με G3000 1,55x30,5. Λίγες οι τσίχλες normal για την εποχή, κουνούπια και μύγες, σπαράγγια και ζέστη φουλ το μεσημέρι. Θα τον κάνουμε τον χαβαλέ μας και φέτος απ' ότι δείχνουν τα πράματα. Τσιν-τσιν ακούω τα βράδια και το πρωί ακούω πιασμένες γύρω από το σπίτι μου, δηλαδή τώρα έρχονται. Τα χωράφια με παρατημένο ελαιόκαρπο χτυπημένο από δάκο. Καλά θα πάει.

ΑΠογευματινη βολτουλα με τον Ηλια, τον Ευριπιδη και το Γιαννη, στο μερος που ειχαμε παει και χτες. Αρκετουτσικα πουλακια, σημερα μου περασαν πιο στρωτες, αλλα απο ολες τις κατευθυνσεις. Το τελικο αποτελεσμα ηταν 5 κατω, 2 στο χερι. Δυστυχως η σκυλιτσα βρηκε οτι μπορεσε, το μερος μας εκρυψε πουλια, λογω πυκνου και φραγματων. Ομοιως και χτες, 6 κατω, 2 στο χερι.

Εμένα το απογευματινό για αυτή την εποχή με κάλυψε....αρκετές ντουφεκες,συμπαθητικός πληθυσμός πουλιών...αλλοπροσαλες πορείες λογικό γιατί τα πουλιά ψάχνονται ακόμα!Πολύ ωραία απογευματινό,με τέτοια παρέα πως να χάσεις άλλωστε!

Σημερα ηταν η πρωτη μερα για εφετος που φανηκαν πουλια στο αιγαιο....οπως επισης και κανονικο περασμα με δεντροτσιχλες στα συνορα με βουλγαρια,,.....
Εχθες την νυχτα ακουγα εκατονταδες τσωνια οπου με το ξημερωμα και για 2 ωρες ακομα περναγαν ασταματητα παρα πολλα πουλια...
Τα τσωνια ερχονται αρχες εως μεσα οκτωμβριου πριν ακομα τις τσιχλες ,εγω 10 νοεμβριου δεν εχω ξαναδει ποτε τοσα πολλα να περνανε
επισης χθες σηκωσανε πολλα ορτυκια σε αλπικο σε κυνηγι περδικας...................
Οι επομενες 10 μερες θα δειξουν πολλα,Ειπα και εχθες το τελευταιο καστρο δεν επεσε ακομα...

Last edited:
Καλημερα στην παρεα.Πρώτο περπατητο σημερα, όχι μόνος μου όπως είχα πει, αλλά με ένα φίλο, που τον έπεισα να έρθει, που ήταν ψιλό απογοητευμένος από τα περασματα, και μας βγήκε σε καλό....ειδαμε μιλαμε στην κυριολεξία , όχι ψέματα.. κυνηγετικά, παρά πολλά πουλιά....βεβαια, και πολύς κόσμος στα χωράφια, που σε πολλά μέρη αναγκαζόμαστε να περνάμε ατουφεκιστοι, και να χαζεύουμε τα συνεχόμενα πουλιά, που έφευγαν ατουφεκιστα...
Σύνολο, 5 χτύπησα εγώ, τις 3 βρηκα, και 8-9 ο φίλος μου βρήκε τις 7...σε κάνα 2ωρο περπατητο σε κάμπο παραθαλάσσια Ν. Καβάλας..
https://postimg.cc/8FJbw3fX

Κάποια πληροφορία για τσίχλες και κοτσύφια στη Καβάλα έχουμε.;

....
Οι επομενες 10 μερες θα δειξουν πολλα,Ειπα και εχθες το τελευταιο καστρο δεν επεσε ακομα...
Κυριακή απόγευμα γυρνώντας απο Δ. Μακεδονία σταματήσαμε Αρκιτσα για απογευματινό, μεταξύ 4:15 και 5:10.
Μια τσίχλα πέρασε και τελικα δεν έπεσε (η ...αφιλότιμη)
Τα μαζέψαμε και γυρίσαμε.
Ευτυχώς και ειναι ο Περικλης που μας δίνει ελπίδες με βάση γεγονότα.
Ελπίζω σε νέο ευχάριστο ...γεγονότο, που έλεγε και η θειά προξενήτρα στον Μπακαλόγατο.big smile.

Κυριακή απόγευμα γυρνώντας απο Δ. Μακεδονία σταματήσαμε Αρκιτσα για απογευματινό, μεταξύ 4:15 και 5:10.
Μια τσίχλα πέρασε και τελικα δεν έπεσε (η ...αφιλότιμη)
Τα μαζέψαμε και γυρίσαμε.
Ευτυχώς και ειναι ο Περικλης που μας δίνει ελπίδες με βάση γεγονότα.
Ελπίζω σε νέο ευχάριστο ...γεγονότο, που έλεγε και η θειά προξενήτρα στον Μπακαλόγατο.big smile.
Θεωρω πως λόγω θερμοκρασιών και ότι υπάρχει σχεδόν παντού τροφή και μαλακό έδαφος τα πουλιά είναι στα ψηλά και ακόμα ψάχνονται!

Ρε τις κ...όλες 11 προς 12/11 δεν θα περιμενα τετοιο μπασιμο. Ανάμεικτο και μπαίνουν σε καλό Ρυθμό... Και το πρωί που χάνονται γμτ
Παίρνουν τον αέρα τους και κάνουν την ηλιοθεραπεία τους σε υψόμετρο.
Θα παρακαλάμε να χιονίσει για να δούμε άσπρη μέρα στις τσίχλες και θα κλαίμε για τα έξοδα θέρμανσηςo_O

Από περασματα,τις κρίσιμες ημερομηνίες, κάποιοι φίλοι βαρεσανε πουλιά, μεσοβδόμαδα....
Όσο για το εάν έχει πουλιά, θέλει ψάξιμο...δεν έχει παντου;) και στον κάμπο, έχει αρκετό κόσμο στα χωράφια....

Από περασματα,τις κρίσιμες ημερομηνίες, κάποιοι φίλοι βαρεσανε πουλιά, μεσοβδόμαδα....
Όσο για το εάν έχει πουλιά, θέλει ψάξιμο...δεν έχει παντου;) και στον κάμπο, έχει αρκετό κόσμο στα χωράφια....
ακομα ολα τα πουλια ειναι σε εσας βορεια ,εμεις αναμενουμε αυτη την βδομαδα τον καιρο να δουμε πουλια νοτια,αλλα επειδη εχουνε μπει πολλα πουλια πανω τι θα κανουνε αμα στριμωχθουν απο το καιρο πιστευω αναγκαστηκα θα κατεβουν.[λιγα τα πουλια ακομα περπατητο θηβα]

Μαυρομματι σήμερα ησυχία γενικά. Πρέπει να ήμουν ο μοναδικός που του πέρασαν στρωτά 5 τσίχλες.Ποσες πηρα; καμμία! Είχα τη φαεινή ιδέα να ρίξω καμμία τουφεκιά με την 303. Πριν 20 χρόνια που την (ξανα)είχα, είχα προσαρμοστεί προφανώς επάνω της. Αρχικά συνηθισμένος με το δικαννο, μου φαινόταν ότι σήκωνα πυροβόλο 155χιλ, κάθε φορά που επωμιζα κι έπειτα ενώ ήμουν σίγουρος ότι ήμουν επάνω, τα λίγα τσιχλακια που μου πέρασαν απλά τρόμαξαν. Περιττό να αναφέρω πως με το δικαννακι μου θα τις είχα πάρει και τις 5. Εύκολες βολές - απορώ που πήγαινέ η τουφεκιά.Η πλάκα είναι ότι φεύγοντας πάω δίπλα στον πατέρα μου που πλέον κυνηγάει με την xlr5 μου. Του λέω για φέρε λίγο αυτή και πάρε αυτή ( 303) κι αν περάσει καμμία τσίχλα τουφεκισε. Περναει πραγματι μια στρωτα ωραία. Ρίχνει 3 τίποτα. Μετά περνάει μια καρακαξα καλά τις ξαναριχνει τίποτα. Γυρίζει μου λέει λοιπόν, καθάρισμα αποθήκη αγγελία ένα 500ρικο χαχαχα. Αν ήταν όπλο που θα ήθελα να χρησιμοποιήσω, αύριο κιόλας θα έτρεχα για δοκιμές και ρυθμισματα κλπ. Αλλά ούτως ή άλλως στο μυαλό μου την έχω για ενθύμιο...

...Πάντως το μόνο σίγουρο Τάσο, ότι για τις "φτηνές" αποτυχίες σου... δεν φταίει η 303...!!!
Φταίει όμως η ψυχολογία σου, καθώς είμαι πεπεισμένος, ότι πριν σηκώσεις το συγκεκριμένο τουφέκι για να πυροβολήσεις, μέσα σου, το είχες πιστέψει ότι θα αστοχούσες, μόνο και μόνο διότι θα έριχνες με αυτό το όπλο...!!!
Έτσι δεν είναι...? ;)

Φαντάζομαι πως είχε ασφάλεια κλοπής στο jimny!!!

Παιδιά, το νέο jimny γ@-μ@-ει...!!!
Μια ασυγκράτητη δύναμη με σπρώχνει να το αποκτήσω, αλλά μάλλον θα το αναβάλω μέχρι νεωτέρας...! Από μικρός ήθελα ένα καθαρόαιμο, μικρό και βολικό τζιπάκι που "σκαρφαλώνει" παντού...!!!

Καλησπέρα κύριοι.Δίωρο απογευματινό μετά από 14 ημέρες για τσιχλοκότσυφα.Ελάχιστα πουλιά πιασμένα στα πυκνά πολύ λιγότερα από την προηγούμενη εξόρμηση στον ίδιο κυνηγότοπο σκέτη απογοήτευση Δεκαπέντε χρόνια στο συγκεκριμένο κυνηγότοπο δεν θυμάμαι τέτοια νέκρα. Συνολικά είδα 8 τσίχλες & 2 κοτσύφια τουφέκισα 4 πουλιά και χτύπησα τα 3.Φυσίγγια Rio target load n8 28γρ. και τσοκ ic&lf briley.

Όμορφο δικαννάκι και ωραίος, "στρογγυλός" κοτσυφάκος (θηλυκός)...!!!

Θεωρω πως λόγω θερμοκρασιών και ότι υπάρχει σχεδόν παντού τροφή και μαλακό έδαφος τα πουλιά είναι στα ψηλά και ακόμα ψάχνονται!

Πάντως εγώ, αρκετές φορές που έχω ανέβει στα έλατα από τέλη Οκτώβρη μέχρι και χτες (1200 - 1300μ.) δεν αντιλήφθηκα ποτέ μπασιματιάρες τσίχλες...! Ούτε κοτσύφια...! Ελάχιστα και εκεί τα τσιχλοκότσυφα...!!!

Το Σ/Κ που μόλις μας πέρασε, ανέβηκα και τις 2 ημέρες το μεσημεράκι στον ελατιά για καμιά "χοντρή"...
Πολύ λίγες και πολύ δύσκολα έρχονται στη μπούκα...! Αναγκαία η "γαϊδουρινή" υπομονή για να "χουφτώσεις" μερικές...! Πολύ μικρή η κάρπωση...!
Τα αντίστοιχα απογεύματα τα πέρασα στο κλασσικό απογεματινό, μα και εκεί... σκέτη απελπισία...! Πολύ λίγα τα πουλάκια και όλα το τελευταίο τέταρτο, ίσα με το σκοτάδι...! Κάρπωση πολύ μικρή και από 'κει...!

Status
Not open for further replies.
Back