Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πας απο παλια εθνικη, 40 χιλομετρα λιγοτερα πηγαινελα (απο Νοτια προαστια Αθηνων), μηδενικα διόδια, ιδιος χρονος ταξιδιου, δεν περνας απο τα γυφταρια της Θηβας! Οντως μεσημερι τα γυφτακια εχουν κανει παιχνιδι να πετανε πετρες στα διερχομενα. Πολυ πιθανον αμα σταματησει καποιος να κανουν καταδρομικη στο αμαξι!!
Δικιο έχεις για τα χιλιόμετρα και την αποφυγή των γυφτων, αλλά πήγαινα από κει πολλά χρόνια και πετύχαινα νταλίκες πολλές που δε μπορούσες να προσπεράσεις εύκολα και σε πηγαιναν καροτσάκι. Επίσης πολλές φορές χιόνια στην Καζα με οποια ταλαιπωρία συνεπάγεται.

Δικιο έχεις για τα χιλιόμετρα και την αποφυγή των γυφτων, αλλά πήγαινα από κει πολλά χρόνια και πετύχαινα νταλίκες πολλές που δε μπορούσες να προσπεράσεις εύκολα και σε πηγαιναν καροτσάκι. Επίσης πολλές φορές χιόνια στην Καζα με οποια ταλαιπωρία συνεπάγεται.
Οντως δυσκολοτερος δρομος, και με χιονια δεν συμφερει σιγουρα..αλλη λυση ειναι να χασεις κανα δεκαλεπτο να περασεις περα απο Θηβα, και ετσι δε περνας απο την γεφυρα με τα γυφταρια! Το προβλημα ειναι στην επιστροφη βασικα. Το πρωι κοιμουνται!!!!

κατάφερα και πήγα στο καρτέρι σήμερα δίπλα στο σπίτι στο χωριο, κατά τις 17:15 που σχόλασα,έκατσα κανένα 20 λεπτό εθεάθη μόνο μια τσίχλα.δεν μπορώ να κάνω και περπατητο γαμω την τύχη μου,μέχρι να τελειώσουμε τις ελιές..περπατητο οσο λίγες και να έχει θα ρίξω τις τουφεκιές μου..

Καλησπέρα κύριοι.Δίωρο απογευματινό μετά από 14 ημέρες για τσιχλοκότσυφα.Ελάχιστα πουλιά πιασμένα στα πυκνά πολύ λιγότερα από την προηγούμενη εξόρμηση στον ίδιο κυνηγότοπο σκέτη απογοήτευση Δεκαπέντε χρόνια στο συγκεκριμένο κυνηγότοπο δεν θυμάμαι τέτοια νέκρα. Συνολικά είδα 8 τσίχλες & 2 κοτσύφια τουφέκισα 4 πουλιά και χτύπησα τα 3.Φυσίγγια Rio target load n8 28γρ. και τσοκ ic&lf briley.

Πας απο παλια εθνικη, 40 χιλομετρα λιγοτερα πηγαινελα (απο Νοτια προαστια Αθηνων), μηδενικα διόδια, ιδιος χρονος ταξιδιου, δεν περνας απο τα γυφταρια της Θηβας! Οντως μεσημερι τα γυφτακια εχουν κανει παιχνιδι να πετανε πετρες στα διερχομενα. Πολυ πιθανον αμα σταματησει καποιος να κανουν καταδρομικη στο αμαξι!!

Για να καταλάβω το μέρος που την πέφτουν είναι στην ευθεία μετά το Lidl πριν την διασταύρωση που κάνεις αριστερά για Θήβα?

Καλησπέρα κύριοι.Δίωρο απογευματινό μετά από 14 ημέρες για τσιχλοκότσυφα.Ελάχιστα πουλιά πιασμένα στα πυκνά πολύ λιγότερα από την προηγούμενη εξόρμηση στον ίδιο κυνηγότοπο σκέτη απογοήτευση Δεκαπέντε χρόνια στο συγκεκριμένο κυνηγότοπο δεν θυμάμαι τέτοια νέκρα. Συνολικά είδα 8 τσίχλες & 2 κοτσύφια τουφέκισα 4 πουλιά και χτύπησα τα 3.Φυσίγγια Rio target load n8 28γρ. και τσοκ ic&lf briley.
Μπραβο Φώτη! Γενικα πολύ κακή χρόνια μέχρι τωρα ειδικά απο την Κεντρική Ελλάδα και κάτω..ο κοτσύφας σαν τρυγόνι είναι..θηρίο φαίνεται!

γύρω στης 15.00 μια ώρα περίπατος με την σκυλίτσα,χωρίς όπλο,δίπλα στ απογευματινά καρτέρια 1 τσίχλα σηκώθηκε
η μικρή έμπαινε τρέχοντας και στο πυκνό αλλά η 1 έμεινε 1
ανάψαμε το καντήλι στο ξωκκλήσι που πηγαίνω κι επιστρέψαμε :)

Για να καταλάβω το μέρος που την πέφτουν είναι στην ευθεία μετά το Lidl πριν την διασταύρωση που κάνεις αριστερά για Θήβα?
Ναι ναι ακριβως! Ενα γεφυρακι που απο κατω εχει τις παράγκες τους. Αλλα νταξει ξαναλεω δεν κανουν και μπλοκο! Περναει πολυ αυτοκινητο απο το σημειο δεν ειναι μοναχικα! Απλα τα γυφτακια οπου βρεθουν πολλα κανουν μαλακιες! Ρε για καμια τσιχλα θα πουμε?

Φώτη ωραίος το έκανες το κέφι σου
τώρα για τα λίγα πουλιά,αυτή χρονιά άλλον θα την θυμόμαστε αρνητικά :)

Σήμερα πρεμιέρα για τσίχλα για μένα .
Οκ χωρίς βέβαια πολλές προσδοκίες .
Πιάνω το καρτέρι μου ,πάνω πιό ψηλά κάτι λαγάδες με 5-6 σκυλιά .
Ανέμιζαν πολύ λίγες χωρίς ευκαιρία στο ξεκούρνιασμα .Βλέπω ένα F16 (περδίκι ) που τόβγαλαν οι λαγάδες και οι οποίοι βέβαια ποτέ δέν του ρίχνουν νάρχεται κατά πάνω μου .
Βολή ρουαγιάλ το παίρνω . Αφού το πιάνω στα χέρια μου κάτι μέσα μου μου λέει ότι δέν το άξιζα .
Σε κάνα 10λεπτο μου φέρνουν 2ο λουκούμι τραβέρσα και το οποίο αφήνω να πάει ατουφέκιστο πρός την απαγορευμένη ζώνη .
Πήρα μία κ μοναδική τσίχλα με CSB1 cx 2000 1.70 x32 n.8.5 (2η ντουφεκιά) με lb6 .Εγγύηση δύναμης για 2η πάντα ,όχι 1η .

Αττικη σημερα πιο πολυ για να πω οτι βγηκα μια βολτα και ειδα κατι λιγα πουλακια! Καλα ηταν για τοσο κοντα! Τρια εγω κ πεντε αντιστοιχα το ταιρι!
Μεγαλη εντυπωση τα σπαραγγια που καταφεραμε κ μαζεψαμε μια τηγανια, πολυ περιεργο...

Ανέμιζαν πολύ λίγες χωρίς ευκαιρία στο ξεκούρνιασμα .Βλέπω ένα F16 (περδίκι ) που τόβγαλαν οι λαγάδες και οι οποίοι βέβαια ποτέ δέν του ρίχνουν νάρχεται κατά πάνω μου .
Βολή ρουαγιάλ το παίρνω . Αφού το πιάνω στα χέρια μου κάτι μέσα μου μου λέει ότι δέν το άξιζα .
Σε κάνα 10λεπτο μου φέρνουν 2ο λουκούμι τραβέρσα και το οποίο αφήνω να πάει ατουφέκιστο πρός την απαγορευμένη ζώνη .
Πήρα μία κ μοναδική τσίχλα με CSB1 cx 2000 1.70 x32 n.8.5 (2η ντουφεκιά) με lb6 .Εγγύηση δύναμης για 2η πάντα ,όχι 1η .
Πιστευω εισαι απο τους λιγους που θα ειχαν τετοιο σκεπτικο Λαμπη, μπραβο σου.well done.

Αττικη σημερα πιο πολυ για να πω οτι βγηκα μια βολτα και ειδα κατι λιγα πουλακια! Καλα ηταν για τοσο κοντα! Τρια εγω κ πεντε αντιστοιχα το ταιρι!
Μεγαλη εντυπωση τα σπαραγγια που καταφεραμε κ μαζεψαμε μια τηγανια, πολυ περιεργο...
Αυτό με τα σπαράγγια το είδα κ πριν λίγες μέρες αναρτημένο στο fb απο συνάδελφο.Αν προσθέσεις τις βροχές του καλοκαιριού (εδώ κάτω έβρεξε τουλάχιστον 2 μέρες όλους τους μήνες),τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες,ορισμένα αμπέλια έχουν ήδη ανοίξει(!!!) και γενικά δεν θυμάμαι άλλη τόσο περίεργη χρονιά..βασικά "τρελή" χρονιά! Αυτό αποσυντόνισε κ τα πουλιά..δεν εξηγείται αλλιώς! Δεν γίνεται Κρήτη να έχουμε ψαρόνια μεγάλα κοπάδια,που είχα χρόνια να δώ,απ το Σεπτέμβρη,χελιδόνια(!!) ακόμα κ τώρα,ορτύκια μέχρι πριν μερικές μέρες κ το πιο κουφό κάποια τρυγόνια πριν μια βδομάδα(!!!) και μετά λέμε για τσίχλες!! Σ έναν απ τους καλύτερους τσιχλότοπους της Κρήτης,που έχουμε πάει κ με τα παιδιά (Γιάννη,Βίκτωρα,Ευριπίδη,Μύρο) άλλες χρονιές,τέτοια εποχή στο περπατητό έβλεπες πουλιά κ με λίγη προσοχή,μάζευες...στο ίδιο μέρος φέτος πάντα τα πουλιά που βλέπω (οχι καρπώνομαι) είναι μονοψήφια!! Είναι άλλα μέρη πάλι,που ενώ γενικά δεν κρατάνε πουλιά (πχ στο βουνό,σχεδόν ..σπανό! ,που πάμε για λαγό-πέρδικα) όποτε ανεβήκαμε έβλεπες 20-30 τσίχλες.. Χθές πάλι στο fb ένα παιδί απο άλλο νομό του νησιού κ νότια κιόλας είχε αναρτήσει ένα ...χαμόστρωμα απο τσίχλες..σηκώνω τα χέρια ψηλά,απολαμβάνω τις μίνι διακοπές μου προς το παρόν και ...άγνωσται αι βουλαί της τσίχλας!!

Ενας φιλος μου ελεγε (για διαφορετικο αντικειμενο αλλα το προσαρμοζω στο κυνηγι)...σου δινει ο Θεός το θηραμα στο πιατο και εσυ δεν το παιρνεις! Ε γιατι να σου ξαναδώσει?!..επισης σε ενα τυπου σειρα documentary με κυνηγι στο νοβα (meat eater λεγεται), είπε ένας: αυτο που βρισκεις στην αρχη της εξόρμησης και δεν το χτυπας για κατι καλυτερο, ειναι συνηθως αυτο που θα ψαχνεις στο τελος της εξορμησης οταν θα εισαι ακομα με αδεια χερια!
Φυσικα η φιλοσοφια με την οποια προσεγγιζει κανεις το κυνηγι ειναι προσωπικη, και σεβαστη ως και αξια θαυμασμού πιθανον σε καποιες περιπτωσεις!

Ενας φιλος μου ελεγε (για διαφορετικο αντικειμενο αλλα το προσαρμοζω στο κυνηγι)...σου δινει ο Θεός το θηραμα στο πιατο και εσυ δεν το παιρνεις! Ε γιατι να σου ξαναδώσει?!..επισης σε ενα τυπου σειρα documentary με κυνηγι στο νοβα (meat eater λεγεται), είπε ένας: αυτο που βρισκεις στην αρχη της εξόρμησης και δεν το χτυπας για κατι καλυτερο, ειναι συνηθως αυτο που θα ψαχνεις στο τελος της εξορμησης οταν θα εισαι ακομα με αδεια χερια!
Φυσικα η φιλοσοφια με την οποια προσεγγιζει κανεις το κυνηγι ειναι προσωπικη, και σεβαστη ως και αξια θαυμασμού πιθανον σε καποιες περιπτωσεις!
Στέφανε κάθε άνθρωπος έχει κ διαφορετικές προσεγγίσεις -αρχές καί κάποτε συμβαίνουν κάποια γεγονότα που δρούν καταλυτικά ως πρός τις μετέπειτα στάσεις -συμπεριφορές .
Θα αναφέρω ότι απο μικρός έμαθα να κυνηγώ τα περδίκια παγανιά επιστρέφοντας συνήθως με 0- 1-2-3 περδίκια ,σκισμένα παντελόνια κ πόδια από γλιστρίματα ,ασπάλαθους κλπ
Όταν πιάναμε το ζευγαράκι μας είμαστε πολύ χαρούμενοι κ περήφανοι .Μιά χρονιά μ'έπεισε ο ξάδελφος να στηθούμε καρτέρι (ναί καρτέρι ) στο τέλειωμα μεγάλης χαράδρας .
Κτυπήσαμε 21 απο τα 22 που πέρασαν κάτω .Τελειώνοντας αλλοιλοκοιταχτήκαμε κ νοιώσαμε μια αποστροφή για τους ίδιους μας τους εαυτούς .
Ήταν η 1η κ η τελευταία αλλά καί καταλυτική για την κυνηγετική μας παιδεία .

Status
Not open for further replies.
Back