Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
καλησπέρα τσιχλαδες.....χθες περπατοκαρτερο είχε πουλακια σ σχεση με τις προηγούμενες βδομαδες....θ είχα φτάσει κοντα στο όριο γιατι ημουν ο τυχερός της παρέας κ πέρασαν τα περισσότερα σε εμένα αλλα λογο δοκιμής φυσιγγιων εκανα αρκετά κλασιματα
εν τέλει 4 άτομα 11 πουλάκια στ χέρι....Δυστυχώς 15 πουλια χαμένα....

Aρα, .....πουλιά υπάρχουν....bbq2

Στα κοντινά σας μέρη μάλλον δεν υπάρχουν
μπα πουλιά ιδιαίτερα δεν υπάρχουν, ο συνδυασμός όπλων-φυσιγγίων-σκοπευτών-σκύλου απέδωσε τα μέγιστα
φέτος καίμε και βενζινούλα για δαύτες ;)

Μετά από τρεις εβδομάδες απραξίας δοκιμάσαμε την τύχη μας πέριξ της Θήβας ,σε κάποια μέρη υπήρχαν κάποιες τσίχλες ,αλλά προφανώς πιεσμένες και έντονα κυνηγημένες έφευγαν ατσαλα και μακριά.με πολύ περπάτημα καταφέραμε 2 άτομα 10 πουλιά και χάσαμε δυστυχώς αλλά 10 .ρίξαμε ο καθένας μας με το ζορι 1 κουτί φυσίγγια . Πιστεύω πως είναι η χειρότερη χρονιά για τις τσίχλες στα 35 χρόνια και βάλε που ασχολουμαι με το κυνήγι. Γεροι να είμαστε φίλοι καλές γιορτές να εχουμε, θα έρθουν και καλές χρονιές.......

Μετά την χθεσινή φόλα, όπου από τις 4.00' μέχρι που νύχτωσε είδα όλες κι όλες 5 τσίχλες, έριξα 3 τουφεκιές απελπισίας χωρίς να πάρω φτερό ... και μετά τη σημερινή κούραση, που ρίχναμε τα λιπάσματα στις ελιές με τον ανιψιό μου κι ένα εργάτη και τελειώσαμε στις 4.30' περίπου ... η λογική έλεγε να αράξω στο σπίτι να χαλαρώσω !!! Αλλά ... με έτρωγε, ήταν και ο καιρός γλυκός, και πετάχτηκα στο καρτέρι. Πάλι 5-6 περάσανε, 3 τουφεκιές έριξα και πήρα 2. Ειδικά την πρώτη τη χάρηκα σαν 5, γιατί ήταν πάρα πολύ ψηλά κι έπεσε κατακόρυφα στριφογυρίζοντας σαν ελικοπτεράκι 10 μέτρα δίπλα μου ξερή.
Και η δεύτερη έπεσε ξερή επίσης και κοντά μου, αλλά από την άλλη πλευρά του φράκτη (πλέγματος) ... Είχε μια πόρτα εκεί και πήγα να μπω αλλά την είχαν δέσει φέτος με χοντρό σύρμα διπλοστριμμένο σε 3 σημεία, δεν είχα και πένσα μαζί μου, και δεν άνοιγε με τίποτα!!!! Έτσι αναγκάστηκα να πάω από την κεντρική πόρτα του χωραφιού, κάπου 100+100 μέτρα για να την πάρω ... κι άλλα τόσα για να γυρίσω πίσω !!!
IMG-20181223-173448.jpg

Μετά την χθεσινή φόλα, όπου από τις 4.00' μέχρι που νύχτωσε είδα όλες κι όλες 5 τσίχλες, έριξα 3 τουφεκιές απελπισίας χωρίς να πάρω φτερό ... και μετά τη σημερινή κούραση, που ρίχναμε τα λιπάσματα στις ελιές με τον ανιψιό μου κι ένα εργάτη και τελειώσαμε στις 4.30' περίπου ... η λογική έλεγε να αράξω στο σπίτι να χαλαρώσω !!! Αλλά ... με έτρωγε, ήταν και ο καιρός γλυκός, και πετάχτηκα στο καρτέρι. Πάλι 5-6 περάσανε, 3 τουφεκιές έριξα και πήρα 2. Ειδικά την πρώτη τη χάρηκα σαν 5, γιατί ήταν πάρα πολύ ψηλά κι έπεσε κατακόρυφα στριφογυρίζοντας σαν ελικοπτεράκι 10 μέτρα δίπλα μου ξερή.
Και η δεύτερη έπεσε ξερή επίσης και κοντά μου, αλλά από την άλλη πλευρά του φράκτη (πλέγματος) ... Είχε μια πόρτα εκεί και πήγα να μπω αλλά την είχαν δέσει φέτος με χοντρό σύρμα διπλοστριμμένο σε 3 σημεία, δεν είχα και πένσα μαζί μου, και δεν άνοιγε με τίποτα!!!! Έτσι αναγκάστηκα να πάω από την κεντρική πόρτα του χωραφιού, κάπου 100+100 μέτρα για να την πάρω ... κι άλλα τόσα για να γυρίσω πίσω !!!
IMG-20181223-173448.jpg
Στέλιο το SKB ποιάς χρονολογίας είναι ;

IMG-20181223-173448.jpg
Ποιο λίπασμα ρίξτε αν επιτρέπεται?

Xτες, στο καθιερωμένο μου απογεματινό, πέρασαν 4 τσιχλάκια κι 1 κότσυφας πολύ αργά (17:30 κι ύστερα)...! Μπόρεσα και έριξα μόνο σε μία (καθότι περνούσαν σαν "ρουκέτες", σύρριζα στο ανάγλυφο) και την πήρα.

Σήμερα: το μεσημεράκι ανέβηκα στα έλατα (1200μ.) για καμιά κυριαρίνα (turdus viscivorus)... Η γνωστή εικόνα: πολύ λίγες και πονηρεμένες, εμφανίζονταν πού και πού, δεν ζύγωναν καθόλου για να τις ντουφεκίσω...! Μία μονάχα έκανε το λάθος και το "πλήρωσε φθηνά το τομάρι" της...! Εν συνεχεία, πήγα πιο χαμηλά, για περπάτημα γύρω από μια λιμνούλα σε ένα οροπέδιο (~800μ. υψόμετρο), μπας και σηκώσω κάνα μικρό παπάκι ή κάνα μπεκατσίνι (ενίοτε πέφτουν εκεί)... Δεν βρήκα απολύτως τίποτε...! Ούτε τσιχλοκότσυφα δεν υπήρχαν καλά - καλά, παρά μόνο ελάχιστα που, όμως, δεν έδωσαν ευκαιρία για βολή...! Τελείωσα με το σύνηθες απογεματινό μου καρτεράκι: πέρασαν πάλι 4 - 5 τσιχλοκότσυφα πολύ αργά στην ώρα, εκ των οποίων κράτησα έναν κότσυφα και μία τσιχλίτσα.

Τελικός, σημερινός απολογισμός: 3 πουλάκια: μία τσαρτσάρα, μία τσιχλίτσα κι ένας κότσυφας. Λίγα, αλλά... "ποικίλα"! Ευχαριστήθηκα την βόλτα μου σε ωραία τοπία, σε συνδυασμό με την όμορφη, ανοιξιάτικη, σημερινή ημέρα...!!!

Last edited:
Γεια σου ρε Greg
Μπραβο σου με της ωραιες εικονες που μας μεταφερης....
απο το τοπιο
απο τον εξοπλισμο
απο τα θυραματα
το τζακι......
Εεεεε βαζεις και αυτες της φατσες για συντρόφια....
Και μας γονατιζεις......congrats..congrats..congrats.
Φίλε να τα χαιρεσαι απιστευτες φατσουλες .....:)

Συνάδελφοι σας ευχαριστώ πολύ! Χριστόδουλε μας έχεις μεταφέρεις και εσύ πολλές φορές μοναδικά με τα κυνήγια σου και τα πανέμορφα σου τα σκυλιά!

Αφού όλη μέρα καθαρίζαμε όχτους και κόβαμε ξύλα, ήμουν πτώμα, αλλά είπα να πάω και στο καρτέρι. Μάλιστα σήμερα αποφάσισα να μαζέψω και χόρτα που έχει πολλά το μέρος. Μαζί μου όλη μέρα πάντα ο μικρός ο σκύλος

Στο καρτέρι πήρα και την αδερφή του μικρού σκύλου που μου τη δίνει το φιλικό ζευγάρι που την έχω δώσει για να την εκπαιδεύω και για να την έχω ως back up αν πάθει κάτι το δικό μου.

Στο καρτέρι πέρασαν περίπου 15 πουλιά καλά, με τα 10 να είναι για σκότωμα και από αρχάριο... Τα σκυλιά ήταν σε εγρήγορση συνέχεια και μερικές τις έβλεπαν ή τις άκουγαν πριν από μένα και με βοηθούσαν να ενεργοποιηθώ...

Δυστυχώς λόγω κούρασης είχα τραγικά αργές αντιδράσεις και ποσοστά... Κατάφερα μόνο μια... Η μεγαλύτερη απόδειξη της σκοπευτικής μου αργοστροφίας, το γεγονός πως στα σεσημασμένα αγριοπερίστερα που πέρασαν (ένα κοπάδι των 12 και το οποίο δεν ξαναπειράζω μέχρι την επόμενη κυνηγετική σεζόν) σημάδεψα αυτό που ήταν πρώτο με απόσταση από τα άλλα και έπεσαν τα δυο τελευταία! το ζευγάρι των ανθρώπων που είχε έρθει μαζί και δεν έχουν ιδέα από κυνήγι μου λέγανε το πόσο μαγική βολή έκανα και πήρα δυο μαζί, αλλά εγώ πήγαινα να σκάσω...

Μια άκρως επιτυχημένη βολή βάσει αποτελέσματος δεν είναι κατανάγκην μια σωστή βολή...

Όπλο και πάλι Winchester SX3 Field Edition (το χέρι μου δεν πάει να διαλέξει το 725 με τίποτα), choke LM Carlsons, Lambro Sporting & Skeet ανάμικτα από πρόπερσι...

Ας ελπίσουμε να είμαστε σε φόρμα αύριο...

Last edited:
Καλησπέρα, έξοδος σε μέρος λίγο μακρυνό σήμερα που πάω 2-3 φορές κάθε χρονιά. Μια από τις τελευταίες (φρούδες όπως αποδείχτηκε) ελπίδες. Ο τόπος άδειος, είδα 2-3 πουλιά, τουφέκισα ένα, μάζεψα τον άδειο κάλυκα και γύρισα σπίτι. Βγαίνω μια φορά τη βδομάδα αν μπορέσω και πάλι το βαρυγκομάω φέτος, γιατί ξέρω το αποτέλεσμα από πριν...

στα σεσημασμένα αγριοπερίστερα που πέρασαν (ένα κοπάδι των 12 και το οποίο δεν ξαναπειράζω μέχρι την επόμενη κυνηγετική σεζόν) σημάδεψα αυτό που ήταν πρώτο με απόσταση από τα άλλα και έπεσαν τα δυο τελευταία!

Gregory μια χαρά ήτανε τελικά...! Τα 2 (ολίγον τυχερά, ομολογουμένως) αγριοπερίστερα έσωσαν για τα καλά την παρτίδα...!
Μια ερώτηση με τι νούμερο τα κατέβασες...; Και την προηγούμενη φορά...;

Gregory μια χαρά ήτανε τελικά...! Τα 2 (ολίγον τυχερά, ομολογουμένως) αγριοπερίστερα έσωσαν για τα καλά την παρτίδα...!
Μια ερώτηση με τι νούμερο τα κατέβασες...; Και την προηγούμενη φορά...;

Χθες έριξα μια τριάρα. Τα δύο στην αποθήκη ήταν sporting No8 και το 1 το πρωτο ήταν skeet No 9,5. Σήμερα ήταν sporting No 8

Status
Not open for further replies.
Back