15-18 μέτρα. Όχι παραπανωMε τόσο ψιλά, μάλλον θα 'τανε αρκετά κοντά ε...;
15-18 μέτρα. Όχι παραπανωMε τόσο ψιλά, μάλλον θα 'τανε αρκετά κοντά ε...;
Μπράβο Γρήγορη απολαυστικό το ποστ.Συνάδελφοι σας ευχαριστώ πολύ! Χριστόδουλε μας έχεις μεταφέρεις και εσύ πολλές φορές μοναδικά με τα κυνήγια σου και τα πανέμορφα σου τα σκυλιά!
Αφού όλη μέρα καθαρίζαμε όχτους και κόβαμε ξύλα, ήμουν πτώμα, αλλά είπα να πάω και στο καρτέρι. Μάλιστα σήμερα αποφάσισα να μαζέψω και χόρτα που έχει πολλά το μέρος. Μαζί μου όλη μέρα πάντα ο μικρός ο σκύλος
Στο καρτέρι πήρα και την αδερφή του μικρού σκύλου που μου τη δίνει το φιλικό ζευγάρι που την έχω δώσει για να την εκπαιδεύω και για να την έχω ως back up αν πάθει κάτι το δικό μου.
Στο καρτέρι πέρασαν περίπου 15 πουλιά καλά, με τα 10 να είναι για σκότωμα και από αρχάριο... Τα σκυλιά ήταν σε εγρήγορση συνέχεια και μερικές τις έβλεπαν ή τις άκουγαν πριν από μένα και με βοηθούσαν να ενεργοποιηθώ...
Δυστυχώς λόγω κούρασης είχα τραγικά αργές αντιδράσεις και ποσοστά... Κατάφερα μόνο μια... Η μεγαλύτερη απόδειξη της σκοπευτικής μου αργοστροφίας, το γεγονός πως στα σεσημασμένα αγριοπερίστερα που πέρασαν (ένα κοπάδι των 12 και το οποίο δεν ξαναπειράζω μέχρι την επόμενη κυνηγετική σεζόν) σημάδεψα αυτό που ήταν πρώτο με απόσταση από τα άλλα και έπεσαν τα δυο τελευταία! το ζευγάρι των ανθρώπων που είχε έρθει μαζί και δεν έχουν ιδέα από κυνήγι μου λέγανε το πόσο μαγική βολή έκανα και πήρα δυο μαζί, αλλά εγώ πήγαινα να σκάσω...
Μια άκρως επιτυχημένη βολή βάσει αποτελέσματος δεν είναι κατανάγκην μια σωστή βολή...
Όπλο και πάλι Winchester SX3 Field Edition (το χέρι μου δεν πάει να διαλέξει το 725 με τίποτα), choke LM Carlsons, Lambro Sporting & Skeet ανάμικτα από πρόπερσι...
Ας ελπίσουμε να είμαστε σε φόρμα αύριο...
γιασου ρε φιλαρακημου γιωργοοοο και εχω πρωχτες σε κνηγι μπεκατσας μου τρυγηρνουσε ενα κοπαδακι τσρτσαρες καμια 25αρια πουλια αλα η ρουφιανες πωνηρεμενεςςςςς μωλις με βλεπανε στα 40 μετρα σηκωνοντουσαν εκη που βωσκουσανε μια ηθελα να κρατησω μιας και εχω να της κυνηγησω πωλα χρονια απο τον χωρτιατη φιλε εκη ειχε και εχη παιχνιδη καλο μεσα στα γκι που βωσκανε εχω φαη κατι κρυοκαρτεριαααα γαμησετααααα,,παντως ειναι ενα πωλη ωμορφο κυνηγι η τσαρτσαριτσαααΕχθές η παρέα αποφασίσαμε να πάμε αρκετά ψηλά στο δάσος για τσαρτσάρες...
picture upload sites
Τα πουλιά δεν ήταν πολλά και σε συνδυασμό με τον μαλακό σχετικά καιρό δεν υπήρχε η κίνηση που αναμέναμε.
Σε αυτό προστίθεται το γεγονός ότι το γκι ήταν πολύ και σε όλο το δάσος οπότε οι τσίχλες ήταν διασκορπισμένες.
Πήραμε τέσσερα πουλιά όλοι μαζί και κατά της 09:30 αποφασίσαμε να πάμε στις ελιές για περπατητό.
Και εκεί δεν είχε πολλά πουλιά αλλά δεν βαριόσουν κιόλας.
Πήραμε καμιά 15αριά με τα κοτσύφια να είναι περισσότερα σε 45λεπτη βόλτα.
Στο τέλος ανάψαμε φωτιά,έπεσαν τα σουβλάκια και τα λουκάνικα και το τσίπουρο έρεε άφθονο!
Περάσαμε πάρα πολύ ωραία παρά την ομολογουμένως πολύ κακή θηραματικά εικόνα που είχαν τα κυνηγοτόπια που επισκεφτήκαμε!
Μπράβο ρε παίχτες!Πρωινό περπατητο σήμερα με τον αδερφο μου στο Δίστομο, πουλιά δεν είχε δυστυχώς. Φέραμε 7 σπίτι και άλλα τόσα για τις αλεπες. Βρήκαμε κοτσυφακια πάντως, ρίξαμε και καμιά 20αρια τουφεκιες οπότε μια χαρά ήταν η βόλτα.
![]()
Μπράβο παίχτες !Πρωινό περπατητο σήμερα με τον αδερφο μου στο Δίστομο, πουλιά δεν είχε δυστυχώς. Φέραμε 7 σπίτι και άλλα τόσα για τις αλεπες. Βρήκαμε κοτσυφακια πάντως, ρίξαμε και καμιά 20αρια τουφεκιες οπότε μια χαρά ήταν η βόλτα.
![]()
Powerbore?Πρώτη πρωινή εξόρμηση σήμερα, με λίγο καρτέρι κι αρκετό περπατητό. Τα πουλιά λίγα και πολύ φοβισμένα, δεν έδιναν ευκαιρία για σωστές τουφεκιές. Το πρωί 2 μαύρες όλες κι όλες. Ύστερα 6 χλμ σε 3 ώρες (συνήθως το κάνουμε 4,5 ώρες). Αποτέλεσμα 2 τουφέκια, 19 πουλιά στην τσάντα με 3 χαμένα. Οι κότσυφες ελάχιστοι έως ανύπαρκτοι. Νωρίς το πρωί δούλεψα λίγες SIPE NSI σε Νο 8 αλλά μου φάνηκαν αρκετά δυνατές. Φουλ υγρασία μέχρι την ώρα που φύγαμε.
Sorry για τη φωτο αλλά δεν είχα έμπνευση!
![]()
Κουταλά-Αγ. Βασίλειο
ΝαιPowerbore?
Ευτυχώς γλύτωσες τα χειρότερα Βασίλη .Πέριξ χωριού χαμηλα σημερα. Σε σχεση με 24/12/2017 ουτε το 1/3 θεασεις φετος! Ξεκιναμε με μια χαμένη ο φιλος (πριν πάρουμε το σκυλι) και μια στο χερι εγώ , αλλά ψάχνοντας την στο σκινο κοντεψα να βγάλω το αριστερο μάτι μου σ ένα κλαρακι που πεταχτηκε. Με Στράβωσε και έκανε τρεις ώρες να συνέλθει το ματι, ουσιαστικα έχασα ολο το κυνηγι με θολή όραση... Δεν εφτανε αυτο, η σκύλα μου έφαγε και μια τσίχλα λίγο παρακατω...πλέον δεν μπορώ να σημαδέψω και μονοφθαλμα, αν το είχα κανει θα είχα πάρει κι αλλες. Εν τέλει με πολύ περπατημα 3 χέρι εγώ και 4 το φιλαρακι με 2-3 χαμένες εκαστος και δεν ρίξαμε μαζί ούτε κουτί !
Καλά Χριστούγεννα σε όλους και να μας φυλάει ο Χριστός από την κακια στιγμή !
Ενδιαφέρον κονσεπτ!!!