Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Νικο δυστυχως ομως το συγκεκριμενο, και αλλα απ'οσο εχω διαβασει, ξεκολαν οι πλαινες ριγες.

Βίκτωρα, οι κολλήσεις της SKB ήταν άψογες (ασημοκόλληση, η πιο αξιόπιστη και ανθεκτική στο χρόνο), όπως και οι επιμεταλλώσεις στις μεταλλικές επιφάνειες και, γενικότερα, ολόκληρες οι κατασκευαστικές τους διαδικασίες...!!!
Τώρα, το ότι έτυχε κάποιες ρίγες να ξεκολλήσουν σε ένα SKB (άλλωστε έχει συμβεί και σε άλλα, μεγάλα ονόματα), δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οφείλεται σε εγγενή αδυναμία/σφάλμα της κατασκευής αυτής καθεαυτής, αλλά μάλλον είναι αποτέλεσμα κακοσυντήρησης και εκτεταμένης έκθεσης σε περιβάλλον με αυξημένη υγρασία δίχως μέτρα προφύλαξης, και εκεί, την ευθύνη φέρει ακέραια ο χρήστης του όπλου...!
Κανένα όπλο δεν είναι εντελώς "άτρωτο" στην παρατεταμένη υγρασία και συνεπακόλουθη οξείδωση, παρά μόνο το εξ ολοκλήρου ανοξείδωτο σουηδικό αλληλεπίθετο, "Caprinus" (που, παρεμπιπτόντως, διαθέτει και το πιο χαμηλό προφίλ απ' όλα τα σουπερποζέ), το οποίο έχει τιμή εκκίνησης τις 20.000 ευρώ στην πιο minimal εκδοσή του μάλιστα...!!!
Για εμένα τουλάχιστο (η άποψή μου δηλαδή), η SKB υπήρξε μία απ' τις πιο άρτιες και ποιοτικές, κατασκευαστικά, οπλοβιομηχανίες...!!! Εγώ πάντως, είμαι "fan" της...!!!

Last edited:
Βίκτωρα, οι κολλήσεις της SKB ήταν άψογες (ασημοκόλληση, η πιο αξιόπιστη και ανθεκτική στο χρόνο), όπως και οι επιμεταλλώσεις στις μεταλλικές επιφάνειες και, γενικότερα, ολόκληρες οι κατασκευαστικές τους διαδικασίες...!!!
Τώρα, το ότι έτυχε κάποιες ρίγες να ξεκολλήσουν σε ένα SKB (άλλωστε έχει συμβεί και σε άλλα, μεγάλα ονόματα), δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οφείλεται σε εγγενή αδυναμία/σφάλμα της κατασκευής αυτής καθεαυτής, αλλά μάλλον είναι αποτέλεσμα κακοσυντήρησης και εκτεταμένης έκθεσης σε περιβάλλον με αυξημένη υγρασία δίχως μέτρα προφύλαξης, και εκεί, την ευθύνη φέρει ακέραια ο χρήστης του όπλου...!
Κανένα όπλο δεν είναι εντελώς "άτρωτο" στην παρατεταμένη υγρασία και συνεπακόλουθη οξείδωση, παρά μόνο το εξ ολοκλήρου ανοξείδωτο σουηδικό αλληλεπίθετο, "Caprinus", το οποίο έχει τιμή εκκίνησης τις 20.000 ευρώ στην πιο minimal εκδοσή του μάλιστα...!!!
Για εμένα τουλάχιστο (η άποψή μου δηλαδή), η SKB υπήρξε μία απ' τις πιο άρτιες και ποιοτικές, κατασκευαστικά, οπλοβιομηχανίες...!!! Εγώ πάντως, είμαι "fan" της...!!!
10 χρόνια έριχνα με το 505 RC 34 gr sporting σαν βασικό σε αγώνες 100 δίσκων ...
Άν προσθέσουμε σ'αυτό και τους τοπικούς κυνηγετικούς μπορεί να φανταστεί πόσα 34 άρια έριξε αυτό το όπλο σε 10 χρόνια χωρίς ν'αλλάξω ούτε βελόνα !
Σκέτο τάνκς ...

Δεν αμφιβαλλω για τα λεγομενα σας, μιλω για το συγκεκριμενο οπλο, το οποιο τυχαινει να γνωριζω τον ιδιοκτητη του. Αλλα οπλα δεν ξερω, μαλιστα και εγω τα θεωρω ποιοτικα, αν και με χαλαει λιγο το τευτονικο "νευρο" στη μπασκουλα

το τευτονικο "νευρο" στη μπασκουλα

...To "σήμα κατατεθέν" των SaKaBa (σκέτη κ@ύλ@ για εμένα), το οποίο και παραπέμπει κάπως στο θρυλικό και "αθάνατο", γιαπωνέζικο ξίφος, "Katana" (έστω στο δικό μου μυαλό)...!!!

Αρκετά με τα "οπλοφιλικά" μας...! topic. τώρα!

Σήμερα πήγα πάλι στο απογευματινό μου καρτεράκι, με την ελπίδα, η παγωνιά και τα χιόνια να είχαν κατεβάσει λίγα πουλάκια, ή τουλάχιστον, να είχαν αυξήσει την κινητικότητα των ήδη ελαχίστων υπαρχόντων...
Τίποτε απ' αυτά δεν είχε συμβεί τελικά! 2 - 3 είδα όλα κι όλα και πολύ αργοπορημένα, δεν κατάφερα να ντουφεκίσω καν...!
Το κρύο πάρα πολύ...! Στα όρια του ανυπόφορου...! "Ζεμάταγε", όπως λένε χαρακτηριστικά στο χωριό μου...!

Σημερα ειχε 2C 3 μποφορ και ψιλο χιονακι.Πολυ κρυο!!!!Πιο πολυ θυμιζε κυνηγι βαλτου παρα τσιχλας.
Το πρωι πρεπει να με καβαλησαν αναποδα γυρω στις 20-25 τσιχλες χωρις να μου δωσουν καμια ευκαιρια.
Μεχρι τις 9 το απολυτο τιποτα.Ακουω μπροστα και μακρια 6 ντουφεκιες απανωτες.2 ατομα εχουν ξεκινησει
το περπατητο και οι πρωτες τσιχλες ερχονται καρφι πανω μου.Πραγματικα Χριστουγεννιατικο δωρο.Αρχιζει
το γλεντι.Απο το πρωι γυρναγε ενα σαινι πετωντας χαμηλα ολη την ωρα.Το ξαναπαιρνει η ακρη του ματιου
μου 40 μετρα δεξια μου,μονο που αυτη την φορα ηταν μπεκατσα:confused:Eπαιζαν αρκετα πουλια για ωρα.
Φυσιγγια ιδιογομωση 32 και 30γρ Ν10.
Μαζι και η περιεργη του σπιτιου.sarcastic.

Last edited:
Σημερα ειχε 2C 3 μποφορ και ψιλο χιονακι.Πολυ κρυο!!!!Πιο πολυ θυμιζε κυνηγι βαλτου παρα τσιχλας.
Το πρωι πρεπει να με καβαλησαν αναποδα γυρω στις 20-25 τσιχλες χωρις να μου δωσουν καμια ευκαιρια.
Μεχρι τις 9 το απολυτο τιποτα.Ακουω μπροστα και μακρια 6 ντουφεκιες απανωτες.2 ατομα εχουν ξεκινησει
το περπατητο και οι πρωτες τσιχλες ερχονται καρφι πανω μου.Πραγματικα Χριστουγεννιατικο δωρο.Αρχιζει
το γλεντι.Απο το πρωι γυρναγε ενα σαινι πετωντας χαμηλα ολη την ωρα.Το ξαναπαιρνει η ακρη του ματιου
μου 40 μετρα δεξια μου,μονο που αυτη την φορα ηταν μπεκατσα:confused:Eπαιζαν αρκετα πουλια για ωρα.
Μαζι και η περιεργη περιεργη του σπιτιου.sarcastic.

το εργαλειο κανει και απορτ φιλε???.sarcastic.

.my man..my man..my man..my man..my man.
Εδώ Άνω Μεσσηνία , η χειρότερη χρονιά που θυμούνται οι φίλοι μου στο χωριό !!! :(
Τα απογευματινά είναι πεθαμένα, περπατητό κάνουν μόνο οι απελπισμένοι ενώ πρωινό καρτέρι κανείς ...;)
Τα γουρούνια λιγοστέψανε και αυτα που έμειναν πονηρέψανε και έγιναν δύσκολα. Το Σάββατο 5 ώρες στάμπα, σταμάτα ξεκίνα , μέσα σε ενα απίστευτα σφιχτό μέρος , εγκαταλείψαμε σκυλιά και καρτεριτζήδες ξελιγωμένοι ...
Από μπεκάτσες κάτι ειχε φανεί αλλά εδώ και 15 μέρες λόγω του καιρού ξανά χάθηκαν...
Όλοι το εχουν ρίξει στις φάσσες της Αρκαδίας ... εχει αρκετά πουλιά, αλλά απο το πολυ κυνηγητό και το ντουφεκίδη που τρώνε κάθε μέρα απο όλους , αλλάζουν τόπο και δρομολόγια συνεχώς !! Ειναι καθαρά θέμα τύχης να πέσεις πανω τους και τρεις μέρες τώρα , αλλάζουμε συνεχώς μέρη αλλά μόνο οφθαλμόλουτρο κάνουμε σε μονά πουλιά ... που θα πάει , θα γυρίσει ο τροχός o_O

Έχει αρχίσει και φαίνεται πλέον το πρόβλημα από τα τσακάλια ..Έχουν ελαττωθεί σημαντικά οι συναντήσεις με μικρά γουρούνια....Πριν μερικά χρόνια μάνες και ριγωτα τα καλοκαίρια γυρναγαν σε όλο τον κάμπο..Πλέον εάν δει κανένας βγαίνει είδηση...Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα........
Τσίχλες άρχισαν να εμφανίζονται πάντως....
Όντως φέτος οι φασσες είναι παρούσες ..
Βρήκα χθες μια κουρνια από 80/100 πουλιά την ανταλασω μόνο με σοβαρές προτάσεις ....,.yelling..yelling..yelling..yelling..my man..my man.

Αντε παραπονιαρη τις εκαψες τις τσιχλες.yel.

Έχει αρχίσει και φαίνεται πλέον το πρόβλημα από τα τσακάλια ..Έχουν ελαττωθεί σημαντικά οι συναντήσεις με μικρά γουρούνια....Πριν μερικά χρόνια μάνες και ριγωτα τα καλοκαίρια γυρναγαν σε όλο τον κάμπο..Πλέον εάν δει κανένας βγαίνει είδηση...Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα........
Βρήκα χθες μια κουρνια από 80/100 πουλιά την ανταλασω μόνο με σοβαρές προτάσεις ....,.yelling..yelling..yelling..yelling..my man..my man.
Βάζεις την κούρνια... βάζω τα τσίπουρα στο καφενείο .... .sarcastic..sarcastic..sarcastic.

......... ακούω πρόταση για διαπραγμάτευση ........yel..yel..yel.
Βάζεις την κούρνια... βάζω τα τσίπουρα στο καφενείο .... .sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Εισστε μακρια εσεις, εμεις δηλαδη που ειμαστε διπλα κλεφτες θα γινουμε???? Για σας παρακαλω... .yelling.

Ωχ!!!! και δεν εχουμε φυσιγγια!!!!!!!! τα πουλησαμε!!!!!!!!!.hair..hair..hair..hair..crying smile..vert funny..vert funny.

Ωραίος Αλεξ

Kαλημέρα παιδιά...Σήμερα ξανά στο ίδιο μέρος περπατητο με τον φίλο μου, αλλά πενιχρά αποτελέσματα....μάλλον τα τρομαξαμε χθες ( 17 πουλιά) και σήμερα είχε πολύ ηρεμία...έκανα 5 Εγώ και 5 ο φίλος μου....
Καλά ήταν, κάναμε πάλι την βόλτα μας...:)

Πρωινο περπατητο με τον πατέρα, η χειρότερη μέρα ever σήμερα σε 2 ώρες πήρα 2 χέρι εγώ και 1 χαμένη ο πατέρας μου... 10 η ώρα ήμουν σπίτι, εκείνος συνέχισε για αλλου, εγω δεν είχα την παραμικρη όρεξη . Το πρόβλημα δεν είναι η καρπωση, είναι η αδεια φύση που δεν σε κρατάει σε ενδιαφέρον.

Πρωινο περπατητο με τον πατέρα, η χειρότερη μέρα ever σήμερα σε 2 ώρες πήρα 2 χέρι εγώ και 1 χαμένη ο πατέρας μου... 10 η ώρα ήμουν σπίτι, εκείνος συνέχισε για αλλου, εγω δεν είχα την παραμικρη όρεξη . Το πρόβλημα δεν είναι η καρπωση, είναι η αδεια φύση που δεν σε κρατάει σε ενδιαφέρον.

Σε εμάς παρόλο που είχε λίγα πουλιά, βλέπαμε πουλιά...σε μερικά μέρη είχε πολλά άλλα φεύγαν Ρέμα- Ρέμα, αλλά και να τα χτυπούσαμε δώρον άδωρον...

Last edited:
Με την επιμονή του ο πατέρας εφερε αλλες 4 σπιτι, οι 3 τσίχλες και 1 θηλυκό κοτσύφι. Και 2 χαμένες.
Είδες ο παλιός?
Κανονικά το ανάποδο έπρεπε να γίνει.....:)
¨Ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον μπαμπά ..που το λέει ακόμα η καρδιά του.

Status
Not open for further replies.
Back