Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.

Ξαναβρεθηκα στο καρτερι που ημουν πριν τα Χριστουγεννα...
Σημερα στην συντροφια των δυο,ειχε προστεθει κι ο μεγαλος γιος...
2 αυτοκινητα που συναντησα καμια 500αρια μετρα μακρυτερα και στην συνηθη ροτα των πουλιων,με προδιεθεσε αρνητικα.
Εχει γουστο να κανουν περπατητο....
Εκαναν!
Περασε μια σε βολη και την καταφερα.
Με την τουφεκιά,εμεινα να χαζευω γυρω στα 30 πουλια που ηταν πιασμενα πιο μπροστα και υπο κανονικες συνθηκες θα περνουσαν λιγες λιγες και στρωτα!
Τα πουλια σηκωθηκαν στα ουρανια κι απλα....τις κοιτουσα....
Απο εκει και μετα,αρκεστηκα να τις βλεπω να περνουν 100μ αριστερα μου,κορδονι στα 20μ υψος!:mad:
Πρεπει να περασαν 30 πουλια,"σφαγμενα"! .tired.
Δεν κουνηθηκα,το εχω κοψει χρονια!
Οπου καθομαι,καθομαι!
περασε κανα μισαωρο κι αρχισαν δειλα δειλα....
4 που μου εδωσαν χερι,τις πηρα!
Μια που περασε στα ....5μ, την κλαμπανισα!
"Ρε μπαμπα,αυτη ηταν πεναλντι"!:eek:
Στο γυρισμο,ειχε μαθημα για τις.... εκμεταλλευσιμες αποστασεις,στην τουφεκια!:)

Η φωτο ειναι τραβηγμενη εκει που απορταρισε την τελευταια ο αρκουδακος.
Φανα,μεχρι το γονατο!
Απο εκει,μεσα σε 10 τετραγωνικα,μου βρηκε 3 και μια απο αντιστοιχο μερος!
Αν δεν τον ειχα,θα ειχα αρκεστει στην 1η που επεσε 3μ διπλα στον γιο....
Γριουλα,με την κανη απο την 303,anaconda mid range,ιδιογομωση Α1 #9,5.
Τι τσοκακι ειναι αυτο!!:confused:

Και εγώ σήμερα απογευματινό, ούτε ντουφεκιά! Μάλλον τα τσιχλάκια τραπεζόνονται ήδη για πρωτοχρονιά...

Δεν στενοχωριέμαι καθόλου για τις ντουφεκιές, στενοχωριέμαι μόνο για το σκυλάκο που κάθεται φρουρός πάντα με αντίθετο ορίζοντα απο εμένα και με ειδοποιεί γρυλλίζοντας ακόμα και αν ξεκολήσει τσώνι από το απέναντι βουνό, ενώ ό,τι βαράω με τυφλό απόρτ και λίγες οδηγίες τις βρίσκει λες και έχει μαγνήτη... Αν ήταν καλή χρονιά θα έκανε παπάδες...

Απογευματινό αγνάντευμα της νεκρής φύσης...
Ούτε τσώνια δεν περνάνε. Βρε ούτε μια καρακάξα σας λέω, να ρίξουμε κάνα φυσίγγι...

IMG-20181230-172900.jpg

Περπατηματακι σημερα,νοτια αττικη, με τον κολλητο μου κ το εξαιρετικο του ντρατχαρακι που είναι για ολες τις δουλειες...περασαμε πολύ ωραια και ευχαριστηθήκαμε με το παραπανω το δωρο που μας εδωσε η θεα Αρτεμις...Εντυπωσιακο το γεγονός πως δεν ειδαμε ουτε έναν κοτσυφα!!!

Λόγο θηραματικής φτώχειας έχουμε αποφασίσει με την παρέα να ανακαλύψουμε νέα μέρη για την επόμενη χρονιά!
Έτσι και σήμερα πήγαμε σε ένα μέρος που ακούγαμε πολλά αλλά δεν το είχαμε επισκεφτεί.
Έτσι και έγινε πήγαμε και όντως το μέρος είναι πολύ καλό με αρκετό γκι στα δέντρα και αρκετές τσαρτσάρες να ακούγονται.
Είδαμε πώς παίζουν και μαζί με το φιλαράκι πήραμε από μια.
Μετά πήγαμε στον κάμπο και ασχοληθήκαμε με ένα 30άρι κοπαδάκι φάσσες που όμως δεν μπορέσαμε να το στριμώξουμε.
Ακολούθησε τσιπουράκι με φίλους που συναντηθήκαμε και έκαναν και αυτοί την δική τους βόλτα.Ωραία ήταν!

Σήμερα λόγω υποχρεώσεων πήρα τον φίλο μου τον Δημήτρη και τον Φρέντι το επανιελ και φτάσαμε 1230 στον κυνηγότοπο .κεντρική Εύβοια.Με το που κατεβήκαμε από το αμάξι άρχισαν να φεύγουν τσιχλες.να μην πολυλογαμε μέχρις τις 3 πήραμε από 10 πουλιά ο καθένας με 3 ,4 ο καθένας χαμένα. Εύκολα πουλιά κυνηγουσαμε μονοι μας.δυστυχως ελπίζαμε στο απογευματινό το οποίο δεν απέδωσε καθόλου γιατί πέρασαν ελάχιστα πουλιά και όλα 5.30 που σχεδόν μόνο τα άκουγες. Πάντως σήμερα είδαμε πουλιά αρκετά όχι σε όλα τα σημεία που τα βρίσκαμε άλλες χρονιές αλλά το να πιάνεις διψήφιο αριθμό καρπωσης έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα φέτος είναι καλά.ευχομαι σε όλους καλή χρονιά η οποία να είναι ευνοϊκή σε όλους τους τομείς για όλους μας.

Περπατηματακι σημερα,νοτια αττικη, με τον κολλητο μου κ το εξαιρετικο του ντρατχαρακι που είναι για ολες τις δουλειες...περασαμε πολύ ωραια και ευχαριστηθήκαμε με το παραπανω το δωρο που μας εδωσε η θεα Αρτεμις...Εντυπωσιακο το γεγονός πως δεν ειδαμε ουτε έναν κοτσυφα!!!

Σήμερα λόγω υποχρεώσεων πήρα τον φίλο μου τον Δημήτρη και τον Φρέντι το επανιελ και φτάσαμε 1230 στον κυνηγότοπο .κεντρική Εύβοια.Με το που κατεβήκαμε από το αμάξι άρχισαν να φεύγουν τσιχλες.να μην πολυλογαμε μέχρις τις 3 πήραμε από 10 πουλιά ο καθένας με 3 ,4 ο καθένας χαμένα. Εύκολα πουλιά κυνηγουσαμε μονοι μας.δυστυχως ελπίζαμε στο απογευματινό το οποίο δεν απέδωσε καθόλου γιατί πέρασαν ελάχιστα πουλιά και όλα 5.30 που σχεδόν μόνο τα άκουγες. Πάντως σήμερα είδαμε πουλιά αρκετά όχι σε όλα τα σημεία που τα βρίσκαμε άλλες χρονιές αλλά το να πιάνεις διψήφιο αριθμό καρπωσης έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα φέτος είναι καλά.ευχομαι σε όλους καλή χρονιά η οποία να είναι ευνοϊκή σε όλους τους τομείς για όλους μας.
ωραίοι και πολύ καλά για την φετινή χρονιά .congrats.

Το θεμα ειναι και τα νεα μέρη θα ειναι άδεια , οπότε πέρα απο την παρατήρηση του βιότοπου, λίγα πράγματα θα καταλάβεις για τα θηράματα της περιοχής.... πχ θα δεις ένα ωραίο σημείο για απογευματινό , αλλα αν δεν περάσει ούτε τσόνι , δύσκολα θα βγάλεις συμπέρασμα...

Τι κάνεις τώρα δηλαδή που δεν έκανες μία ζωή, με ένα 3 ή 4/10 σε απογευματινό, ειδικά με 9,5 νούμερο σκάγια;
Σίγουρα δεν υπάρχει μια υπερβολή για το mid ? think
Να σου πω...
Εχω βιδωσει το μιντ σε τρεις διαφορετικους αυλους.
18.3,18.4,18.5....
Και στους 3,εκανε τα ιδια σκοτωματα!
Σημερα ειχα 18,3.
Ονομαστικο,1.4/10.
Skeet.
Εχω χρησιμοποιησει αρκετα το skeet Seminole,για να εχω ενα μετρο συγκρισης.
Και με το skeet,τα ιδια πουλια θα επερνα πανω κατω,σημερα....
Το ξεχωριστο που εχει το anaconda ειναι πως ΔΕΝ μου εχει χαλασει κοντινο πουλι κι αυτα που,θεωρητικα,ειναι στα ορια του,τα βαραει....αλλιωτικα!
Βλεπεις το πουλι να "μαζευει",να γινεται μια μπαλιτσα κι ενα στεφανι πουπουλα!
Θυμήθηκα τα σκοτωματα των παλιων ροτβαιλ!
Εικονα,που για να την εχω,σ'αυτες τις απιστασεις,επρεπε να ριχνω με 1/2 τσοκ.
Να μου ταιριαξε καλυτερα στις προσκοπευσεις?
Να επηρεάζει την ταχυτητα της γομωσης?
Μα εχω ριξει με 5-6 διαφορετικα φυσιγγια (πυριτιδα-φορτιο)...
Δεν λεω πως μου δινει παραπανω πουλια!
Σ'αυτο το καρτερι,εχω παρει κι εχω χασει...αμετρητα,με διάφορα τσοκαρισματα και φυσίγγια....
Απόψε,κατα τις 17:10,επρεπε να βιδωσω το skeet ή τον κυλινδρο.
Ειναι η ωρα που σκανε μεσα στα μουτρα ή περνανε τραβερσατα λιγο πανω απο τα 5μ.υψος.
Το αφησα βιδωμενο,απο περιεργεια!
Θα συνεχίσω να το κάνω και να μαζευω παρατηρησεις!:)
Ξερεις οτι εχω τη μουρλια μου,με την "εικονα"των καταβολων!!;)

Προχθές το βράδυ έπαιζαν 5χ5 δύο φιλαράκια συγκυνηγοι, την άλλη μέρα μου είπαν ότι άκουσαν τσιχλες να περνανε. Δεν πολυεδωσα σημασια.
Απόψε μέχρι να γυρίσω σπίτι σε κάνα δεκαλεπτο ακουσα δυο. Τα σπρώχνει το επερχομενο κρύο νοτιότερα , αλλά όπως βράδυ μπήκαν τον Οκτώβρη και δεν φάνηκαν πουθενά, έτσι νύχτα τώρα περνανε και τη μέρα βλέπουμε άδεια φύση... Τι να πω φέτος περιεργα πράγματα

την βωλτασου την εκανες φιλε γιανη;;; περασες ωμορφα;; ασχετως την καρπωση;; θα ερθουνε και καλητερες μερες με κυνηγιαα .well done. να φανταστης φιλαρακι οτι εγω τα τσιχλονιααα τα εχω σε καρτερακι 3 λεπτα απο το σπιτιμουυυυ.yel. μου αρεση το κυνηγητους και το κανω τον μηνα γεναρη φλεβαρη τοτε που εχη παιχνιδη καλοοο,,,,εαν ελεγα να πηγαινω καθημερινα για καρτερακι θα ειχα 6 7 8 πουλακια για πλακαααα,, αλα τι να καμω που ειμαι φερματσηςςςς,,,παρωλαυτα ολα τα κυνηγια τα καμω γιατι το καθενα εχη να σου πρωσφερη και κατι διαφωρετικο φιλεμουυυ,,,,,εχω εδω και μια 6ετια παρατησα την πολη λογο καπιας καταστασης και μενω στο χωριομου και ειμαι ψυχικα καλα και κανω ολαμου τα κυνηγιαααα,,σου ευχωμαι το ειδιοοοο.well done. παρε και μια φωτο τωρα να γουσταρηςςςςς uploading pictures

Ξεκίνησα ολομπούκωτος το πρωί και με βήχα που κάθε γκουχου ήταν λες κ επώμιζα την καραμπίνα στο στέρνο μου!! Άφησα το ζεστό κρεβατάκι και την γυναίκα μου και πήγα στους 2° βαθμούς,με τρελή υγρασία!! Πριν φτάσω στο πρώτο μέρος που κυνηγάω βλέπω 2 αυτοκίνητα Χανιώτες..ωχ λέω,τσάμπα ήρθα! Πάω στο κλασσικό μέρος..άλλα 3 αυτοκίνητα Χανιώτες..χαρά στο κουράγιο τους..τόσα χλμ πρωί πρωί.. έμπνευση της στιγμής ήταν να πάω σε 2-3 κοντινά σχετικά μέρη για ψευτοπερπατητό 1-2 χλμ το καθένα και μετά να πάω για "εξερεύνηση" με φόντο τον Ψηλορείτη!! Μου βγήκε σε καλό!! Εντάξει,δεν έχει τα πουλιά περασμένων χρόνων αλλά τις τελευταίες δυο βδομάδες η κατάσταση συμμαζεύτηκε αρκετά! Περπάτημα κ ψάξιμο θέλει... Απολογισμός για σήμερα 7,7km περπάτημα 8 τσίχλες + 2 χαμένες που έπεσαν εκεί που δεν μπαίνει ούτε αέρας κ 3 κοτσυφοί..οι οποίοι σήμερα πρώτη φορά ήταν αρκετοί!! https://www.photobox.co.uk/my/photo/full?photo_id=501530325965
https://www.photobox.co.uk/my/photo/full?photo_id=501530329253

Γιάννη, επίτρεψέ μου μερικά σχόλια στα γραφόμενά σου...
Εχω βιδωσει το μιντ σε τρεις διαφορετικους αυλους.
18.3,18.4,18.5....
Και στους 3,εκανε τα ιδια σκοτωματα!
Φυσιολογικότατο!!! Οι διαφορές στο βλητικό αποτέλεσμα αναμεταξύ των αυλών που γράφεις είναι απειροελάχιστες και θεωρούνται αμελητέες...!!!
Να επηρεάζει την ταχυτητα της γομωσης?
Αυτό αποκλείεται!!! Κανένα τσοκάκι από μόνο του δεν δύναται να επηρεάσει, επουδενί, την ταχύτητα της γόμωσης...!!!
Το ξεχωριστο που εχει το anaconda ειναι πως ΔΕΝ μου εχει χαλασει κοντινο πουλι
Αυτό συμβαίνει αποκλειστικά και μόνο επειδή δεν στέλνεις το πυκνό κέντρο της κατανομής στο πουλί...!!! Δεν έχει να κάνει μόνο με το τσοκάκι αυτό καθεαυτό τόσο, όσο με τη σωστή και κεντραρισμένη ντουφεκιά...!!!

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back