Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Γιάννη, επίτρεψέ μου μερικά σχόλια στα γραφόμενά σου...

Φυσιολογικότατο!!! Οι διαφορές στο βλητικό αποτέλεσμα αναμεταξύ των αυλών που γράφεις είναι απειροελάχιστες και θεωρούνται αμελητέες...!!!

Αυτό αποκλείεται!!! Κανένα τσοκάκι από μόνο του δεν δύναται να επηρεάσει, επουδενί, την ταχύτητα της γόμωσης...!!!

Αυτό συμβαίνει αποκλειστικά και μόνο επειδή δεν στέλνεις το πυκνό κέντρο της κατανομής στο πουλί...!!! Δεν έχει να κάνει μόνο με το τσοκάκι αυτό καθεαυτό τόσο, όσο με τη σωστή και κεντραρισμένη ντουφεκιά...!!!
Τι να σου επιτρεψω ρε συ Νικο?:)
Κουβέντα κανουμε!
Πιστευω να μου επιτρεπεις κι εσυ...
Το 1.5/10 με το 3.5/10,εχουν διαφορα τουλαχιστον 1 βαθμου(*),συσφιξης.
Το 2ο,δεν το βλεπω να αποκλειεται!
Εχω ξαναπει πως με after market τσοκακι αλλης εταιριας,"μαζευα"σχεδον στο μισο την προσκοπευση που βαζω συνηθως για να εχω επιτυχια!
Πιστευω πως μετα απο καμια 40αρια χρονια(ειμουν και μαθητευόμενος-επιβλεπομενος,ανευ αδειας)που τουφεκαω,καποιες φορες,κουτσοκαταφερνω να είμαι κεντρο...;)
Αν μη τι αλλο,πλέον,αντιλαμβάνομαι πότε δεν ειμαι!
Μιλαω για περιπτώσεις που,απο τυχη εστω,ήμουν!

Να σου πω...
Εχω βιδωσει το μιντ σε τρεις διαφορετικους αυλους.
18.3,18.4,18.5....
Και στους 3,εκανε τα ιδια σκοτωματα!
Σημερα ειχα 18,3.
Ονομαστικο,1.4/10.
Skeet.
Εχω χρησιμοποιησει αρκετα το skeet Seminole,για να εχω ενα μετρο συγκρισης.
Και με το skeet,τα ιδια πουλια θα επερνα πανω κατω,σημερα....
Το ξεχωριστο που εχει το anaconda ειναι πως ΔΕΝ μου εχει χαλασει κοντινο πουλι κι αυτα που,θεωρητικα,ειναι στα ορια του,τα βαραει....αλλιωτικα!
Βλεπεις το πουλι να "μαζευει",να γινεται μια μπαλιτσα κι ενα στεφανι πουπουλα!
Θυμήθηκα τα σκοτωματα των παλιων ροτβαιλ!
Εικονα,που για να την εχω,σ'αυτες τις απιστασεις,επρεπε να ριχνω με 1/2 τσοκ.
Να μου ταιριαξε καλυτερα στις προσκοπευσεις?
Να επηρεάζει την ταχυτητα της γομωσης?
Μα εχω ριξει με 5-6 διαφορετικα φυσιγγια (πυριτιδα-φορτιο)...
Δεν λεω πως μου δινει παραπανω πουλια!
Σ'αυτο το καρτερι,εχω παρει κι εχω χασει...αμετρητα,με διάφορα τσοκαρισματα και φυσίγγια....
Απόψε,κατα τις 17:10,επρεπε να βιδωσω το skeet ή τον κυλινδρο.
Ειναι η ωρα που σκανε μεσα στα μουτρα ή περνανε τραβερσατα λιγο πανω απο τα 5μ.υψος.
Το αφησα βιδωμενο,απο περιεργεια!
Θα συνεχίσω να το κάνω και να μαζευω παρατηρησεις!:)
Ξερεις οτι εχω τη μουρλια μου,με την "εικονα"των καταβολων!!;)
Γιαννη και εγω εχω δανεικο ενα Anaconda Mid στη Fusion Evolve και οντως το παει πολυ καλα συμφωνω με τα λεγομενα σου.

Ξαναβρεθηκα στο καρτερι που ημουν πριν τα Χριστουγεννα...
Σημερα στην συντροφια των δυο,ειχε προστεθει κι ο μεγαλος γιος...
2 αυτοκινητα που συναντησα καμια 500αρια μετρα μακρυτερα και στην συνηθη ροτα των πουλιων,με προδιεθεσε αρνητικα.
Εχει γουστο να κανουν περπατητο....
Εκαναν!
Περασε μια σε βολη και την καταφερα.
Με την τουφεκιά,εμεινα να χαζευω γυρω στα 30 πουλια που ηταν πιασμενα πιο μπροστα και υπο κανονικες συνθηκες θα περνουσαν λιγες λιγες και στρωτα!
Τα πουλια σηκωθηκαν στα ουρανια κι απλα....τις κοιτουσα....
Απο εκει και μετα,αρκεστηκα να τις βλεπω να περνουν 100μ αριστερα μου,κορδονι στα 20μ υψος!:mad:
Πρεπει να περασαν 30 πουλια,"σφαγμενα"! .tired.
Δεν κουνηθηκα,το εχω κοψει χρονια!
Οπου καθομαι,καθομαι!
περασε κανα μισαωρο κι αρχισαν δειλα δειλα....
4 που μου εδωσαν χερι,τις πηρα!
Μια που περασε στα ....5μ, την κλαμπανισα!
"Ρε μπαμπα,αυτη ηταν πεναλντι"!:eek:
Στο γυρισμο,ειχε μαθημα για τις.... εκμεταλλευσιμες αποστασεις,στην τουφεκια!:)

Η φωτο ειναι τραβηγμενη εκει που απορταρισε την τελευταια ο αρκουδακος.
Φανα,μεχρι το γονατο!
Απο εκει,μεσα σε 10 τετραγωνικα,μου βρηκε 3 και μια απο αντιστοιχο μερος!
Αν δεν τον ειχα,θα ειχα αρκεστει στην 1η που επεσε 3μ διπλα στον γιο....
Γριουλα,με την κανη απο την 303,anaconda mid range,ιδιογομωση Α1 #9,5.
Τι τσοκακι ειναι αυτο!!:confused:

Την καλύτερη παρέα είχες μαζί Γιάννη. Να τους χαίρεσαι και τους δύο!

Ξαναβρεθηκα στο καρτερι που ημουν πριν τα Χριστουγεννα...
Σημερα στην συντροφια των δυο,ειχε προστεθει κι ο μεγαλος γιος...
2 αυτοκινητα που συναντησα καμια 500αρια μετρα μακρυτερα και στην συνηθη ροτα των πουλιων,με προδιεθεσε αρνητικα.
Εχει γουστο να κανουν περπατητο....
Εκαναν!
Περασε μια σε βολη και την καταφερα.
Με την τουφεκιά,εμεινα να χαζευω γυρω στα 30 πουλια που ηταν πιασμενα πιο μπροστα και υπο κανονικες συνθηκες θα περνουσαν λιγες λιγες και στρωτα!
Τα πουλια σηκωθηκαν στα ουρανια κι απλα....τις κοιτουσα....
Απο εκει και μετα,αρκεστηκα να τις βλεπω να περνουν 100μ αριστερα μου,κορδονι στα 20μ υψος!:mad:
Πρεπει να περασαν 30 πουλια,"σφαγμενα"! .tired.
Δεν κουνηθηκα,το εχω κοψει χρονια!
Οπου καθομαι,καθομαι!
περασε κανα μισαωρο κι αρχισαν δειλα δειλα....
4 που μου εδωσαν χερι,τις πηρα!
Μια που περασε στα ....5μ, την κλαμπανισα!
"Ρε μπαμπα,αυτη ηταν πεναλντι"!:eek:
Στο γυρισμο,ειχε μαθημα για τις.... εκμεταλλευσιμες αποστασεις,στην τουφεκια!:)

Η φωτο ειναι τραβηγμενη εκει που απορταρισε την τελευταια ο αρκουδακος.
Φανα,μεχρι το γονατο!
Απο εκει,μεσα σε 10 τετραγωνικα,μου βρηκε 3 και μια απο αντιστοιχο μερος!
Αν δεν τον ειχα,θα ειχα αρκεστει στην 1η που επεσε 3μ διπλα στον γιο....
Γριουλα,με την κανη απο την 303,anaconda mid range,ιδιογομωση Α1 #9,5.
Τι τσοκακι ειναι αυτο!!:confused:
Να δω πότε θα σε καλιάσω στα πάτρια:)

μιας και κολοτρογωμουνα το για κανα τσιχλακι απογευματινο καρτερακι την εκανα την βωλταμου,,4,50 στη θεσημου 5,15 αρχησανε να παιζουνε 2 3 μαζι , να μου περασανε καμια 30αρια πουλια και τα περισωτερα σχεδων νυχτωμενα και βγαινωντασμου χαμηλα στους 50 ποντους ,τελικως κρατησα 6 με ωμορφες τουφεκιες, ενα φιλαρακιμου μου ειχε δωσο ενα κουτι λαμπρο τα ασπρα ν,8 γρ δεν γραφανε μιας και τα ειχε χρονια στο σεντουκι αλα μηλαμε κοβανε φωβαιραααα,το λαθος που πηρα το δυκανακι και ετρωγα κλοτσες απο τα λαμπρο μιας και την καραμπιναμου την εδωσα σε ενα ξαδελφακι για γουρουνια και ετσι την ακουσα στερεωφονικα στα αυτιαμου,τετειο λαθος ξανα δεν κανωωωω, παντως γουσταρισαααα.well done.

Πευκενεα Μεγαρων σημερα, παρπατητο 2 ατομα 2 πουλια το ενα στον σακο. Χαλια μαυρα. Ευκαιριες για τουφεκια 3 σε 2μιση ωρες. Επι την ευκαιρια, ξερει κανεις αλλο μερος για περπατητο στα μεγαρα? ή και αλλου που μπορει να με ψευτοκαθοδηγησει για να μην παω τελειως στα τυφλα? Πχ θηβα αυλωνα ορχομενο λειβαδια

Το πρωί ο πατερας μου σε πολύ πυκνο (γι αυτό δεν το προτιμω) κοτετσακι έκανε 10 πουλάκια , τα 7 στο χερι. Πολύ καλές εντυπώσεις τα safari #9 του Κενταύρου. 6,50€ στο μαγαζάκι του χωριού.

μιας και την καραμπιναμου την εδωσα σε ενα ξαδελφακι

Τα όπλα φίλε Σάκη ποτές δεν δανείζονται, για οιονδήποτε λόγο...!!!
Εάν συμβεί κάτι "χοντρό": είτε κλοπή, είτε ατύχημα (ειδικά στα κυνήγια αγριογούρουνων, που "σκοτώνονται" οι "ανεγκέφαλοι" κάθε χρόνο και μυαλό δεν λένε να βάλουνε...), θα βρεις τον "μπελά" σου για τα καλά...!!!
Επίσης, μπορεί να σου επιστρέψουν το όπλο σου χτυπημένο, καταγρατζουνισμένο, ή με την κάννη στραβωμένη :confused:, και τότε... θα θες να σπάσεις, στην κυριολεξία, το κεφάλι αυτουνού του οποίου δάνεισες το οπλάκι σου...!!! :mad:
Πάρα πολλή προσοχή λοιπόν, σε κάτι τέτοιες "παρζακανιές/αλισβερίσια"...!!! ;) Καλύτερα μην τα κάνεις καθόλου!!!

Last edited:
Το πρωί ο πατερας μου σε πολύ πυκνο (γι αυτό δεν το προτιμω) κοτετσακι έκανε 10 πουλάκια , τα 7 στο χερι. Πολύ καλές εντυπώσεις τα safari #9 του Κενταύρου. 6,50€ στο μαγαζάκι του χωριού.
Για πρωινο καρτερακι μια χαρα τα πηγε ο πατερα σου!

μιας και κολοτρογωμουνα το για κανα τσιχλακι απογευματινο καρτερακι την εκανα την βωλταμου,,4,50 στη θεσημου 5,15 αρχησανε να παιζουνε 2 3 μαζι , να μου περασανε καμια 30αρια πουλια και τα περισωτερα σχεδων νυχτωμενα και βγαινωντασμου χαμηλα στους 50 ποντους ,τελικως κρατησα 6 με ωμορφες τουφεκιες, ενα φιλαρακιμου μου ειχε δωσο ενα κουτι λαμπρο τα ασπρα ν,8 γρ δεν γραφανε μιας και τα ειχε χρονια στο σεντουκι αλα μηλαμε κοβανε φωβαιραααα,το λαθος που πηρα το δυκανακι και ετρωγα κλοτσες απο τα λαμπρο μιας και την καραμπιναμου την εδωσα σε ενα ξαδελφακι για γουρουνια και ετσι την ακουσα στερεωφονικα στα αυτιαμου,τετειο λαθος ξανα δεν κανωωωω, παντως γουσταρισαααα.well done.
Ιερόσυλε!! Τα άσπρα λάμπρο (export) ;; Αυτά είναι κειμήλια!!! 32,5 γραμμάρια είχα ακούσει οτι είναι,32 τα αναφέρει εδώ: http://old.kynigesia.gr/article.asp?AID=988 Μια χαρά η κάρπωση σου για απογευματινό!!

Ιερόσυλε!! Τα άσπρα λάμπρο (export) ;; Αυτά είναι κειμήλια!!! 32,5 γραμμάρια είχα ακούσει οτι είναι,32 τα αναφέρει εδώ: http://old.kynigesia.gr/article.asp?AID=988 Μια χαρά η κάρπωση σου για απογευματινό!!
ηταν ιδια με τα πορτοκαλι tordo , 32 gr, GT SNIA klp , ιδιο καψουλι, με μονη διαφορα 1,45 γρ Gm3, εναντι 1,40 στα tordo....δυνατο, χειμερινο

Άρχισαν να εμφανίζονται κοτσύφια ή είναι η ιδέα μου; Νομίζω ότι συνάντησα περισσότερα από προηγούμενες φορές.

20181230-102120.jpg

Άρχισαν να εμφανίζονται κοτσύφια ή είναι η ιδέα μου; Νομίζω ότι συνάντησα περισσότερα από προηγούμενες φορές.

20181230-102120.jpg
Και εγώ χθες τουφεκισα τρία σε σημείο που φέτος ήταν πραγματικά άφαντα .
Από τσίχλες τα ίδια με τις προηγούμενες φορές.

20181230-102120.jpg

Πάντως εγώ παρατηρώ, ότι συνήθως, από Γενάρη και μέχρι το τέλος, οι κότσυφες κάνουν πιο αισθητή την παρουσία τους...! Μακάρι να συμβεί έτσι και φέτος...!!! Αμήν! :)

Status
Not open for further replies.
Back