Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Επιστροφή από χωριό που ήμουν την προηγούμενη βδομάδα. Τα πουλιά μπορώ να πω αρκετά αλλά όλα πιασμένα. Με αρκετό περπατητό γινόταν παιχνίδι. Το καλό είναι ότι εκεί οι ντόπιοι δεν τα κυνηγάνε, οπότε δεν έχουν αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά. Μου έκανε εντύπωση ότι σε κάμπο εκατοντάδων στρεμμάτων ήμασταν δύο ντουφέκια, εγώ και ένας φίλος μου. Κάποια απογευματινά καρτέρια έπαιζαν επίσης από τις 4.30 και μετά. Βέβαια η άποψη και των ντόπιων είναι ότι είναι η χειρότερη χρονιά που θυμούνται σε τσιχλοκότσυφα (μάλλον επειδή έχουν συνηθίσει να τα βλέπουν να πετούν, ενώ κυνηγούν φάσσες, γουρούνια κλπ). Όπου υπήρχαν ρεματιές, πυκνά και βάτα στα όρια των χωραφιών, γινόταν καλό παιχνίδι. Με καλύτερη συνεννόηση στο περπάτημα (πολλές φορές δεν είχαμε καν οπτική επαφή) θα είχαμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Η φωτογραφία είναι από ένα πρωινό περπατητό. Φυσίγγια rocket, 30γρ Νο 81/2, τοπικής παραγωγής, για να στηρίζουμε και τον τόπο μας. Η θερμοκρασία στον κάμπο το πρωί στους -2. Εντοπίσαμε και πολλές πιασμένες φάσσες αλλά δυστυχώς κινούνταν όλες στο απαγορευμένο. Εκεί θέλει κυάλια και παρατήρηση αλλά κυρίως χρόνο και αρκετές μέρες άδεια, μάλλον πολυτέλεια για εργαζόμενους στην Αθήνα...

Πρώτο απογευματινό καρτέρι εχθές για το 2019 αφού η βροχή μας χάλασε τα πρωινά μας σχέδια.
Μας έφαγε ο αέρας και το κρύο μιας και στα Μέγαρα το θερμόμετρο έδειχνε 2 βαθμούς.
Τα πουλιά λιγοστά στο σύνολο 5 ,που μας πέρασαν, από τα οποία κρατήσαμε τα 3.
20190101-173943.jpg

Last edited by a moderator:
Καλημερα και απο εμενα, και καλη χρονια να εχουμε με υγεια πρωτα απο ολα...
Σημερινο περπατητο με τον φιλο μου, κανα 2ωρο, με αποτελεσμα 7 στο χερι εγω + 2 χαμενα, και αλλα 7 στο χερι ο φιλος μου, με 3-4 χαμενα...
καλα ηταν καναμε το κεφι μας...
IMG-20190102-104525.jpg

και το πρωην Simson μου... χαρηκα που το πηρε ο φιλος μου, και εμεινε σε καλα χερια:)

Πευκενεα Μεγαρων σημερα, παρπατητο 2 ατομα 2 πουλια το ενα στον σακο. Χαλια μαυρα. Ευκαιριες για τουφεκια 3 σε 2μιση ωρες. Επι την ευκαιρια, ξερει κανεις αλλο μερος για περπατητο στα μεγαρα? ή και αλλου που μπορει να με ψευτοκαθοδηγησει για να μην παω τελειως στα τυφλα? Πχ θηβα αυλωνα ορχομενο λειβαδια
Κώστα, εγώ πηγαίνω πιο ψηλά, προς Αγία Άννα, αν έχεις υπόψη σου. Δυστυχώς σε κάποια σημεία είναι λίγο δύσβατος ο τόπος αλλά έχει αρκετά πυκνά και κάποια συγκεκριμένα σημεία μαζεύουν πουλιά. Εγώ "ψάχνω" αρχικά μία περιοχή από google maps με το γεωφυσικό χάρτη και μετά πηγαίνω ψάχνοντας. Συνήθως πέφτω μέσα ως προς το αν κάνει το μέρος για πουλιά.

Σημερινο περπατητο με τον φιλο μου, κανα 2ωρο, με αποτελεσμα 7 στο χερι εγω + 2 χαμενα, και αλλα 7 στο χερι ο φιλος μου, με 3-4 χαμενα...
IMG-20190102-104525.jpg

και το πρωην Simson μου... χαρηκα που το πηρε ο φιλος μου, και εμεινε σε καλα χερια:)

Ωραίο το Simson!!!.bravo.

Καλημέρα .
Παρόλο που έριξα μόνο ένα φυσίγγι σήμερα χωρίς επιτυχία κι'αυτό άστοχο εντούτοις είδα κάποια κίνηση ενθαρρυντική .
Άλλαξα καί πήγα σε ένα παλιό καρτέρι κατά τίς 10 όπου βρισκόταν πιασμένο από ένα γνωστό -καλό παιδί από άλλη πόλη .
Κατέβηκα χωρίς να κατεβάσω όπλο . Πιάσαμε την κουβέντα καί τούδωσα ένα φυσίγγι AS 1.45 29 gr no.9 να το ρίξει με το πλαγιόκαννο browning που κρατούσε .
Σέ λίγο πετάγεται το τσιχλόνι καί το διπλώνει ο φίλος .Τον ρωτάω πόσες τις έκανε κ μ'απάντησε 16 ....
Mέ ρώτησε γιατί δέν πήγα εφέτος ακόμη εκεί λέγοντας μου ότι πρίν 10 μέρες έκανε 28 πουλιά εκεί .

IMG-20190102-104525.jpg

πολύ ωραία τα όπλα σας! Και ειδικά το πλάγιο... όλα τα λεφτά! Να χαίρεσαι να κυνηγάς!

Ρε παλικάρια μια ερωτηση εκτος θεματος αλλα επειδη εγραφε σε αυτο το θεμα ο Ευριπίδης απο κρητη γι αυτο γραφω εδω.
Εχει καιρο να γραψει ή μου φαινεται;
Αν ειναι θεμα επιλογης οκ.
Να μην επαθε τιποτα ο ανθρωπος.

Αυτην την απορια την εχω και εγωthink,αν ξερει καποιος κατι απο κρητη και θελει ας μας ενημερωσει
Πρώτα απ' όλα σας εύχομαι καλή χρονιά με υγεία κι ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.μια χαρά είναι όλα απλά δεν πολυγραφω για προσωπικούς λόγους οι οποίοι δεν είναι του παρόντος ν αναλυθούν.το σίγουρο είναι φέτος ότι τα καρτερια παρουσιάζουν πολύ φτώχεια και πάμε για 6-7 πουλάκια και αν.το θετικό είναι ότι μπορούμε και βγαίνουμε και απολαμβάνουμε όσοι έχουμε τη συντροφιά του σκύλου μας

Καλη χρονια παιδια και απο μενα! Δυστυχως η δικη μου εικονα στα περιξ Θηβας δεν εκανε ποδαρικο με αλλαγη σκηνικου! Τα ιδια πουλια στα ιδια σημεια, και η καρπωση ιδια (5 αλλα δυστυχως τα δυο μεινανε στα βατα). Φεύγοντας θαυμαζα ενα τεραστιο πληθος ψαρονια τα οποια προσγειωνοντουσαν (ενα τμημα τους) σε σημειο που περασα με το αμαξι...πραγματικα δεν εχω δει απο κοντα τοσα μαζεμενα...σαν τις ακριδες, δεν εβλεπες εδαφος σε εκταση 20 στρεμματα! Πορεια Ευβοια προς Ελλοπια.

Καλησπερα και καλη χρονια!
Ξηρονομη βοιωτιας σημερα δυο ατομα δυο τσιχλες. Μερος δυσκολο με πυκνες ελιες και οι τσιχλες f16. Ευκαιριες για εστω και μπηχτη τουφεκια 4. Δεν ξερω που βαρανε τσιχλες στην αττικοβοιωτια κατι καουμπηδες που ανεβαζουν φωτο με πολλαα πουλια.

κατι καουμπηδες που ανεβαζουν φωτο με πολλαα πουλια.
Εκλαψα!!!! Εχουν πόδια αυτοι! Εμεις ειμαστε κουτσοι! Ρε παιδι μου το πως κτλ τα ξερουμε οκ...ποιος ο λογος να γραφεις οποιος περπαταει βρισκει!

Μεσημεριανό περπατητο μετά το φαγητο για κάνα διωρο, στο τίμιο πλην πολύ πυκνό :( κοτετσακι, απέδωσε 5 τσίχλες στο χέρι για μένα + 3 χαμένες και 3 στο χέρι για τον πατερα + 6 χαμενες. Για αυτό δεν το γουστάρω αυτό το μερος πλέον, έχει λογγιασει σε υπερβολικο βαθμό... :( Σε 1-2 χρονια δεν θα περπατιεται καν
Highlight η πρώτη τσίχλα μου της μέρας ξεκρέμασε από ψηλά με τον Ρουμελιώτη30 Νο10, αλλά έπεσε ζωντανή στην καρδιά του πυκνού ρέματος. Έτρεξα γρήγορα εκει, την άκουσα να χαρχαλευεται, δεν την βρηκα. Στο γυρισμο στο τελος, ξαναπερναω από εκει τίποτα παλι. Φεύγοντας από το σημείο καμιά 20αρια μέτρα πιο περα, βλέπω ένα θυμάρι να κουνιέται, σαν να περπατησε ποντίκι από κατω. Πλησιάζω κλωτσω μέσα κάτι ψευτοκινηθηκε, αλλά δεν φαινοταν καθολου. Αρχίζω με το πόδι να ανασηκώνω τα θυμαρια, ευτυχώς επεμεινα και με τα πολλά βγήκε από μέσα εκείνη η τσίχλα και προλαβα να την πιάσω πριν χωθεί περισσότερο στα θαμνα.
Ο καιρός μαλακός ξεκινήσαμε με συννεφιά και πέντε παρά γυρίσαμε στο αυτοκίνητο με ηλιο.

Καλησπερα και καλη χρονια!
Ξηρονομη βοιωτιας σημερα δυο ατομα δυο τσιχλες. Μερος δυσκολο με πυκνες ελιες και οι τσιχλες f16. Ευκαιριες για εστω και μπηχτη τουφεκια 4. Δεν ξερω που βαρανε τσιχλες στην αττικοβοιωτια κατι καουμπηδες που ανεβαζουν φωτο με πολλαα πουλια.
Έτσι τις βαράμε φίλε....οι καουμπόηδες :)
Και έτσι....
Και έτσι....!

Last edited:
Μην πιστεύετε τίποτα πλεον απο αυτά που βλέπετε στο FB, και όχι μόνο... ειναι τόσο μεγάλη πλεον η εξάρτηση από τα like και ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε γνωστούς αστέρες των social media , που δεν υπολογίζουν τίποτα μπροστά στην ανάρτηση της φωτογραφίας-απόδειξης της κυνηγητικής τους υπεροχής και δεξιότητας σε μια ντουζίνα ομάδες που συμμετέχουν ...κυνήγι με κράχτες , με πλανούρια, κυνήγι σε απαγορευμένο, κυνήγι την νύχτα, φώτο με κατεψυγμένα θηράματα, περυσινές και προπέρσινες φωτογραφίες, ψέματα για τα άτομα που συμμετέχουν, για τις περιοχές που κυνήγησαν...
´Οπου βλέπετε πολλά κεράσια, κρατήστε μικρό καλάθι .sarcastic.

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back