Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
ασχολησου εσυ με τα μπλε πουλακια.sarcastic. και ασε εμας τα μικρα τα παιδακια να παιζουμε με τα τσιχλακια.yelling.
Τα τσιχλακια ειναι φοβερο κυνηγι και αν εχει χορταινεις τουφεκιες, τα μπλε πουλακια ειναι καλα αν εχεις ηρεμιστκα μαζι...

Ο κοτσυφας με τη μαύρη φουντωτή σιλουέτα του και την μακριά ουρά του ξεγελάει το μάτι και οι τουφεκιές μας μένουν (οριακά) πίσω , γι αυτό και νομίζουμε ότι είναι πιο ανθεκτικοί. Μια χαρά σκάνε και με 10αρακια, αρκεί να τον πετυχουμε γεματα.

Ωραία η .....Γιουβέντους* σου ;) Νικόλα.
76 πόντους ειναι η κάνη (?) και με τι τσοκ;

* Vecchia Signora - Γηραιά Κυρία επι το ...καθωςπρεπότερο :p
η granny ειναι τις γυναικας κληροδοτιμα απο τον παππου τις εγω απλα τι γυαλιζω :)
ειναι κοντα στους 71 πονους ξεγελαει φενεται πιο μακρυκανη κ ειναι περιπου ασσος απο τι εχω καταλαβει απο τα συμβολα που εχει χτυπημενο (εχει ενα *-)

Το θέμα είναι σε αποδοση κανης γλεντανε πολλά νεαρά κοριτσακια
δεν ετυχε να δω τι κανει σε θυραμα ακομα Νικο αλλα το καλοκαιρι στο σκοπευτηριο που ειχα ριζει 2 πουλες ειχα γουσταρα πολυ κατι μακρυνες τραβερσες

Μια χαρά σκάνε και με 10αρακια, αρκεί να τον πετυχουμε γεματα.

Αυτό ακριβώς ισχυρίστηκα κι εγώ Bill λίγο πιο πάνω...! Οπότε ας επικεντρωθούμε πρωτίστως στο... καλό σημάδι...!!! Και τότε... οι επιτυχίες δεν θ' αργήσουν, είτε πρόκειται για κότσυφες, είτε για οτιδήποτες άλλο...!!!

Ειπα να βγαλω προχθες την Γρια αλλα δεν κυκλοφορισε τπτ
azelle name meaning

Θρυλικό μοντέλο αυτογεμούς...!!! Έχει πουλήσει πάααααααααρα πολλά κομμάτια σε ολόκληρον τον κόσμο και έχει αποδείξει περίτρανα την αντοχή και αξιοπιστία της...!!! Σήμερα δε, θεωρείται συλλεκτικό...!!!
Πρόσφατα την αναβίωσε ο βέλγικος κολοσσός, με αισθητά βελτιωμένη εργονομία και χωρίς, φυσικά, μηχανισμό ελατηρίου, μα αδρανείας (πολύ καλύτερα έτσι: ακόμη πιότερο απλή και άρα πιο αξιόπιστη και λειτουργική)...!!! Κατασκευάζεται, όπως όλα τα Browning εδώ και πάρα πολλά χρόνια (εκτός απ' τα χειροποίητα Browning: αυτά γίνονται στο Βέλγιο, στην FN), στην Ιαπωνία, στο εργοστάσιο της Miroku (επίσης σημαντικό όνομα στα όπλα)...!!! Και το "made in Japan" κρύβει κι αυτό τη δική του σημασία...!!! ;)

Αυτό ακριβώς ισχυρίστηκα κι εγώ Bill λίγο πιο πάνω...! Οπότε ας επικεντρωθούμε πρωτίστως στο... καλό σημάδι...!!! Και τότε... οι επιτυχίες δεν θ' αργήσουν, είτε πρόκειται για κότσυφες, είτε για οτιδήποτες άλλο...!!!
Νικόλα το καλό σημάδι για να γίνει θα πρέπει τα πουλιά να έρχονται στρωτα κατ' αρχήν κι επίσης να έχεις περιθώριο να τουφεκισεις. Δεν το έγραψα παραπάνω αλλά πρόκειται για κλειστό καρτέρι που το απόγευμα τα πουλιά εμφανίζονται απότομα και δεν έχεις πολύ χρόνο να τραβήξεις το όπλο σωστα, γιατί μετά μπαίνουν στο πυκνό. Να μου πεις κάτσε σε πιο καθαρό μέρος... Έλα που έκατσα όμως και δεν περνούσαν από κει...Οσες τουφεκιές όμως ήταν σε σωστές αποστάσεις κι όχι μες στα μούτρα μου έβλεπα ότι δεν τα έκοβε εύκολα. Το ίδιο πρόβλημα είχε και συνάδελφος πιο κάτω που έλεγε στον φίλο του ότι τα φυσίγγια δεν έκοβαν. Η θερμοκρασία ήταν χαμηλή είναι αλήθεια. Από -2 έως 2 η μέγιστη. Το θέμα σκοπεύσης των τσιχλοκοτσυφων το έχω ξεπεράσει διότι τα κυνηγώ ανελλιπώς 25+ χρόνια τώρα...

Νικόλα το καλό σημάδι για να γίνει θα πρέπει τα πουλιά να έρχονται στρωτα κατ' αρχήν κι επίσης να έχεις περιθώριο να τουφεκισεις. Δεν το έγραψα παραπάνω αλλά πρόκειται για κλειστό καρτέρι που το απόγευμα τα πουλιά εμφανίζονται απότομα και δεν έχεις πολύ χρόνο να τραβήξεις το όπλο σωστα, γιατί μετά μπαίνουν στο πυκνό. Να μου πεις κάτσε σε πιο καθαρό μέρος... Έλα που έκατσα όμως και δεν περνούσαν από κει...Οσες τουφεκιές όμως ήταν σε σωστές αποστάσεις κι όχι μες στα μούτρα μου έβλεπα ότι δεν τα έκοβε εύκολα. Το ίδιο πρόβλημα είχε και συνάδελφος πιο κάτω που έλεγε στον φίλο του ότι τα φυσίγγια δεν έκοβαν. Η θερμοκρασία ήταν χαμηλή είναι αλήθεια. Από -2 έως 2 η μέγιστη. Το θέμα σκοπεύσης των τσιχλοκοτσυφων το έχω ξεπεράσει διότι τα κυνηγώ ανελλιπώς 25+ χρόνια τώρα...

Για εμένα πάντως, φίλε Τάσε, ούτε τα φυσίγγια έφταιγαν, ούτε τα κοτσύφια φορούσαν... "αλεξίσφαιρα γιλέκα"...!!! ;)
Τώρα, όσο για το είδος της ντουφεκιάς (μπηχτής ή καλοσημαδεμένης/καλοζυγισμένης), όλα είναι θέμα συνήθειας και συνεχούς τριβής...!!!
Φυσικά, πάντοτε θα υπάρχουν και οι ατυχείς στιγμές μας, με τις αστοχίες μας, τα στραβοσημαδέματά μας και τα λοιπά τοιαύτα...!!!
Έτσι είναι το κυνήγι...! Τα 'χει αυτά στο πρόγραμμα, είτε το θέλουμε, είτε όχι...!!! :)

2 πρέπει να είναι.. γιατι εμενα γράφει ** και ειναι σαν 3.... Έτσι λέει η μαμά μπραουνινγκ.. δεν το έχω μετρησει αλλά μου φαίνεται στενή για 3.

Το θέμα είναι σε αποδοση κανης γλεντανε πολλά νεαρά κοριτσακια.flamenco.
Νικολας:)
Xaxaxaxaxaxa σορρυ

Θρυλικό μοντέλο αυτογεμούς...!!! Έχει πουλήσει πάααααααααρα πολλά κομμάτια σε ολόκληρον τον κόσμο και έχει αποδείξει περίτρανα την αντοχή και αξιοπιστία της...!!! Σήμερα δε, θεωρείται συλλεκτικό...!!!
Πρόσφατα την αναβίωσε ο βέλγικος κολοσσός, με αισθητά βελτιωμένη εργονομία και χωρίς, φυσικά, μηχανισμό ελατηρίου, μα αδρανείας (πολύ καλύτερα έτσι: ακόμη πιότερο απλή και άρα πιο αξιόπιστη και λειτουργική)...!!! Κατασκευάζεται, όπως όλα τα Browning εδώ και πάρα πολλά χρόνια (εκτός απ' τα χειροποίητα Browning: αυτά γίνονται στο Βέλγιο, στην FN), στην Ιαπωνία, στο εργοστάσιο της Miroku (επίσης σημαντικό όνομα στα όπλα)...!!! Και το "made in Japan" κρύβει κι αυτό τη δική του σημασία...!!! ;)
Δεν λεω ποια ειναι καλυτερη ή χειροτερη απλα η καινουρια A5 δεν εχει καμια μα καμια σχεση με την παλια.

Νικόλαε την κακή μέρα τη δέχομαι άλλωστε το άναφερω στο μήνυμα μου. Το θέμα τριβής δε το δέχομαι γιατί στα τσιχλοκότσυφα ειδικά έχω κάνει όλων των ειδών τις τουφεκιές άπειρες φορές. Το ότι μπορεί να φταίνε και τα φυσίγγια ισχύει, ας μην είμαστε απόλυτοι, γιατί από την πολλή επικέντρωση στη σκόπευση στο τέλος τα ριχνουμε όλα στον εαυτό μας, το οποίο είναι κάτι αντίστοιχο με το να μας φταίνε μόνο τα φυσίγγια. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

2 πρέπει να είναι.. γιατι εμενα γράφει ** και ειναι σαν 3.... Έτσι λέει η μαμά μπραουνινγκ.. δεν το έχω μετρησει αλλά μου φαίνεται στενή για 3.

Το θέμα είναι σε αποδοση κανης γλεντανε πολλά νεαρά κοριτσακια.flamenco.
Τα μαρκαρισμα της ειναι

* = Full
** = Demi
*** = Cylinder

Τα μαρκαρισμα της ειναι

* = Full
** = Demi
*** = Cylinder
Ακριβώς αυτο.
Τοτε είχανε συνήθως τις 3 αυτες επιλογες και λιγότερα τα ...βελτιωμένα (Improved) και τα ...ελαφρώς (π.χ. Light full)

** Demi ή Modified (ΑΚΡΙΒΩΣ μισό ή σημερινά 3 αστέρια στην κλίμακα 1 έως 5)
Το -* στις Α5 ειναι το ΙΜ (Improved Midified) δηλαδή πιο σφιχτό απο το μισό.
Περίπου στα 2,3 * σύσφιξη (αν πούμε οτι το Light Full ειναι στο 1,7 * με το Full ως 1*)
Και πιο αναλυτικότερα εδω:

https://www.24hourcampfire.com/ubbt...topics/2162416/Browning_A5_barrel_choke_marki

Δεν λεω ποια ειναι καλυτερη ή χειροτερη απλα η καινουρια A5 δεν εχει καμια μα καμια σχεση με την παλια.

Συμφωνώ! Άλλωστε, ανέφερα κι εγώ ότι διαφέρει και η ίδια η "καρδιά" (ο μηχανισμός λειτουργίας) του νέου όπλου σε σχέση με το παλαιό...!
Ωστόσο, εκτός απ' το ίδιο όνομα, έχουν και την ίδια όψη/κοψιά...! Εξάλλου, είναι καταφανέστατο ότι η νέα Browning A5, "μιμείται" ή, μάλλον, αντιγράφει, έστω κι "επιδερμικά", την παλιά...!
Μάλλον, η εταιρεία, με τη σύγχρονη αναβίωση αυτού του θρυλικού αυτογεμούς, στοχεύει στους ίδιους τους νοσταλγούς του...!!!

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back