Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
αλο ενα ωμορφω απογευματινο καρτερακι εκλησε και σημερααα.my man. τα τσιχλονια ωπος παντα παιξανε αργουτσικααα:( αλα η τουφεκιες παισανεεε.terror. με 2 βαθμους θερμοκρασια τα ματακιαμου γιαλιζαν και η μηταρααα εσταζεεε.ha ha. μιας και εβγαλε ενα βοριαδακι παγωμενοοοο,, με ενα τουφεκι ακωμη παρακατομου θα γηνωντανε χαμωςςςς.terror. παντως περασα ωμορφα με ωμορφες τουφεκιεςςςς,,,, το απωτελεσμα 7 στο χερι 2 χαμενες στην νυχτουλα:( ΥΓ αυριο παλι,,και τα 28αρια ν8 του κενταυρου μαμουσανεεεεεε.RESPECT.

Καλησπερα και καλη χρονια!
Ξηρονομη βοιωτιας σημερα δυο ατομα δυο τσιχλες. Μερος δυσκολο με πυκνες ελιες και οι τσιχλες f16. Ευκαιριες για εστω και μπηχτη τουφεκια 4. Δεν ξερω που βαρανε τσιχλες στην αττικοβοιωτια κατι καουμπηδες που ανεβαζουν φωτο με πολλαα πουλια.
Επειδή εγω εβαλα φωτο το Σαββατο απο βοιωτια και το σχολιο σου με ενοχλησε αφανταστα σε παρακαλω αλλη φορα πριν γραψεις κατι ..... να το ξανασκεφτεις.....
Αυτο που κανετε και εσυ και Ο Στεφανος απο κατω....ειναι παρα πολυ ασχημο....
Αν σας ενοχλει τοσο πολυ που καποιοι καταφερνουν να πιασουν 10 πουλακια να μας το πειτε να μην ξαναγραψουμε.
Καποιος που κυνηγαει ΜΟΝΟΝ ΤΣΙΧΛΑ και βγαινει καθε εβδομαδα για κυνηγι και ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ δεν γινετε να μην τις πετυχει καπου.
Θα φαει μια δυο τρεις φολες καποια στιγμη θα τις πετυχει......
Το θετικο που αποκομιζεις απο το περπατητο ...ειναι οτι μαθαινεις περιοχες και διαβαζεις τον τοπο.
Ποιος ο λογος να πας μεσα στις πυκνες ελιες οταν δεν μπορεις να σηκωσεις οπλο;;;;
Υπαρχουν απεραντες εκτασεις ατην αττικοβοιωτια ευτυχως που ειναι ιδανικες για περπατητο.
Εξοπλισου λοιπον με υπομονη ...με ενα καλο ζευγαρι μποτακια ....φουλαρηαε το αμαξι βενζηνα .... και ξεκιμα να περπατας και να αλλαζεις μερη......
Αν και εσυ φτασεις να περπατας σε καθε εξοδο 6 8 10 χλμ θα δεις οτι τα 10 και τα 12 πουλακια για φετος ...δεν ειναι ακατορθωτα.
Στον πευκενεα που περπατησες,σε πληροφορω οτι φετος εχω φαει 4 φολες σε απογςυματινο καρτερι.... δεν πεταει ουτε σπινος..... Στην Αγια Αννα που εγραψε ο φιλος κατι κινητε ...αλλα απο το πολυ το ντουφεκιδι που χουν φαει τα πουλια ...δεν προκειτε να τους βαλει χερι.
Ειναι προτημοτερο να ρωτησεις καποιον που πηγε και βαρεσε πουλια .....αντι να τον χλευασεις

Υγ. Στην βοιωτια που πας..... προσεχε το αμαξι σου και μην αφηνεις τιποτα μεσα αξιας..... γιατι εγω τις 10 τσιχλες που βαραω ...τις εχω πληρωσει χρυσες.Μου χουν ανοιξει 2 φορες το αμαξι ...με τις αναλογες ζημιες

Last edited:
Επειδή εγω εβαλα φωτο το Σαββατο απο βοιωτια και το σχολιο σου με ενοχλησε αφανταστα σε παρακαλω αλλη φορα πριν γραψεις κατι ..... να το ξανασκεφτεις.....
Αυτο που κανετε και εσυ και Ο Στεφανος απο κατω....ειναι παρα πολυ ασχημο....
Αν σας ενοχλει τοσο πολυ που καποιοι καταφερνουν να πιασουν 10 πουλακια να μας το πειτε να μην ξαναγραψουμε.
Καποιος που κυνηγαει ΜΟΝΟΝ ΤΣΙΧΛΑ και βγαινει καθε εβδομαδα για κυνηγι και ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ δεν γινετε να μην τις πετυχει καπου.
Θα φαει μια δυο τρεις φολες καποια στιγμη θα τις πετυχει......
Το θετικο που αποκομιζεις απο το περπατητο ...ειναι οτι μαθαινεις περιοχες και διαβαζεις τον τοπο.
Ποιος ο λογος να πας μεσα στις πυκνες ελιες οταν δεν μπορεις να σηκωσεις οπλο;;;;
Υπαρχουν απεραντες εκτασεις ατην αττικοβοιωτια ευτυχως που ειναι ιδανικες για περπατητο.
Εξοπλισου λοιπον με υπομονη ...με ενα καλο ζευγαρι μποτακια ....φουλαρηαε το αμαξι βενζηνα .... και ξεκιμα να περπατας και να αλλαζεις μερη......
Αν και εσυ φτασεις να περπατας σε καθε εξοδο 6 8 10 χλμ θα δεις οτι τα 10 και τα 12 πουλακια για φετος ...δεν ειναι ακατορθωτα.
Στον πευκενεα που περπατησες,σε πληροφορω οτι φετος εχω φαει 4 φολες σε απογςυματινο καρτερι.... δεν πεταει ουτε σπινος..... Στην Αγια Αννα που εγραψε ο φιλος κατι κινητε ...αλλα απο το πολυ το ντουφεκιδι που χουν φαει τα πουλια ...δεν προκειτε να τους βαλει χερι
Φιλε δεν ηταν καρφι για εσενα. Ειδα σημερα στο fb φωτο(καθημερινα κυνηγετικα νεα) με 60 τσιχλες και πισω ελιες πυκνες κ ελεγε περιοχη ταναγρα. Το "καουμποηδες" δεν ειναι προσβολη. Απλα εγω αυτο δεν το καταλαβαινω..να σηκωσεις 5-6 να σου περασουν κ αλλες 4 οκ. 60??

Φιλε δεν ηταν καρφι για εσενα. Ειδα σημερα στο fb φωτο(καθημερινα κυνηγετικα νεα) με 60 τσιχλες και πισω ελιες πυκνες κ ελεγε περιοχη ταναγρα. Το "καουμποηδες" δεν ειναι προσβολη. Απλα εγω αυτο δεν το καταλαβαινω..να σηκωσεις 5-6 να σου περασουν κ αλλες 4 οκ. 60??
Ατοπο το σχολιο σου λοιπον σε αυτο το φορουμ..... στο φβ επρεπε να το κανεις και οχι εδω.
Εσυ αν εβρισκες ενα μερος φετος ..... που κραταγε πουλια...... θα βγαινες φορα παρτιδα και θα το ελεγες;;;;;
Για ξανασκεψου το.....

Ατοπο το σχολιο σου λοιπον σε αυτο το φορουμ..... στο φβ επρεπε να το κανεις και οχι εδω.
Εσυ αν εβρισκες ενα μερος φετος ..... που κραταγε πουλια...... θα βγαινες φορα παρτιδα και θα το ελεγες;;;;;
Για ξανασκεψου το.....
Θεωρω οτι μπορω να πω μια γενικη διαπιστωση. Αυτο που λες το καταλαβαινω θα αλλαξεις 10 μερη θα βαρεσεις απο καμια μεχρι 10-12. Το 60 ομως μου φαινεται παραλογο. Τεσπα...καλα κυνηγια

Για ξανασκεψου το.....
Τσαμπα παρεξηγηθηκες! Δεν ξερω πως συμπερανες οτι αναφερθηκαμε σε σενα..δεν νομιζω να χεις κανει ποτε σχολιο τυπου "οποιος εχει ποδια" συνοδευομενο απο φωτο με 60 πουλια...

Στο χώρο μας δεν είναι ασυνήθιστο να ακούς υπερβολές ,δεν χρειάζεται να αποδειξουμε τίποτε ...κι όταν ανεβάζουμε κάτι και δεν είναι από το φόρουμ ας το διευκρινίζουμε να είμαστε ποιο σαφείς για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις

Στεφανε αν ανατρεξεις τις σελιδες θα δεις οτι τελευταιος εγω αναρτησα 30 τσιχλες στην βοιωτια ......και εβαλα φωτο με τις τσιχλες μονο τις δικες μου......
Το τι κανουν στο φβ δεν με ενδιαφερει ...αλλα ηταν αστοχο αυτο που κανατε......
Πηγαινετε στο φβ εκει που τα ειδατε να κανετε την κριτικη σας

Στεφανε αν ανατρεξεις τις σελιδες θα δεις οτι τελευταιος εγω αναρτησα 30 τσιχλες στην βοιωτια ......και εβαλα φωτο με τις τσιχλες μονο τις δικες μου......
Το τι κανουν στο φβ δεν με ενδιαφερει ...αλλα ηταν αστοχο αυτο που κανατε......
Πηγαινετε στο φβ εκει που τα ειδατε να κανετε την κριτικη σας
Φιλιππα το που θα γραψω δεν θα μου το πεις εσυ καλως η κακως...σχετικα με εμενα λοιπον εαν αυτο που εγραψα αφορουσε εσενα θα ελεγε το ονομα σου μιας και εισαι και συ εδω στην παρεα...σχολιασα μαζι με τον kostas89 την κατασταση που παρουσιαζουν φωτογραφιες στο FACEBOOK και ΟΧΙ εδω στο φόρουμ...εδω στο φορουμ δεν εχω δει κατι κκατι κραυγαλεο...εαν δω θα το πω....

Ρουφιάνα επαρχία μου έχεις πάρει τα μυαλά λεμεεεεεεεε .,,,,,..,,,,,.
Σε 10 λεπτά από το σπίτι βρίσκομαι στον κυνηγοτοπο να κάνω τα γούστα μου .hunter.1.hunter.1 δίχως άγχος νεύρα αμέτρητα χλμ και τρέξιμο για να προλάβω
Δύο απογευματινά μέχρι τώρα
με 3 τσίχλες να με ακολουθούν
και 2 καρβελοσκυλα να μου επιτιθονται αλλά χαλάλι .very funny.
Σήμερα ανακάλυψα ένα καινούργιο κοτετσακι που ήταν φουλ από τσίχλες και το ευχάριστο αρκετά κοτσύφια
Αύριο αν δεν βρέχει θα ποιο τον ελληνικο μου εκεί και ότι προκύψει .hunter.1.hunter.1

Ρουφιάνα επαρχία μου έχεις πάρει τα μυαλά λεμεεεεεεεε .,,,,,..,,,,,.
Σε 10 λεπτά από το σπίτι βρίσκομαι στον κυνηγοτοπο να κάνω τα γούστα μου .hunter.1.hunter.1 δίχως άγχος νεύρα αμέτρητα χλμ και τρέξιμο για να προλάβω
Δύο απογευματινά μέχρι τώρα
με 3 τσίχλες να με ακολουθούν
και 2 καρβελοσκυλα να μου επιτιθονται αλλά χαλάλι .very funny.
Σήμερα ανακάλυψα ένα καινούργιο κοτετσακι που ήταν φουλ από τσίχλες και το ευχάριστο αρκετά κοτσύφια
Αύριο αν δεν βρέχει θα ποιο τον ελληνικο μου εκεί και ότι προκύψει .hunter.1.hunter.1
Βρε μπας και καθόσουν στο καρτέρι που καθόμουν χθες; Ήμουν Βυτίνα μέχρι και σήμερα το απόγευμα, κι επειδή θυμάμαι ότι έλεγες κάτι για Βυτίνα τις προάλλες...

Επιστροφή από Βυτινα και πέριξ από 29/12 που ήμουν εκεί. Όπως έγραψε και πιο πάνω ο φίλος, τι ωραίο πράγμα να τρως το μεσημέρι να φοράς τα κυνηγετικά σου και σε 10 λεπτά να είσαι για απογευματινό και μάλιστα καλό τηρουμένων των αναλογιών για φέτος. Έκανα 4 απογευματινά και 1 πρωινό κυνήγι. 29/12 το απόγευμα είχε τα πιο πολλά πουλιά στη συντριπτική πλειοψηφία κοτσύφια , τσίχλες λίγες. Ήμουν όμως σε άσχημη μέρα κι έτσι πήρα 4 κοτσύφια και 1 τσίχλα, 2 χαμένα. Είχα αστοχίες, αλλά συνειδητοποίησα γρήγορα ότι τα κοτσύφια είναι αρκετά πιο ανθεκτικά στις τουφεκιές από τις τσίχλες. Λέω ωραία σήμερα είχε ας πάω το πρωί...Το πρωί δεν πέρασε ούτε το 1/8 με αποτέλεσμα να φύγω με μια τσίχλα. Τα επόμενα απογευματινά δεν ήταν τόσο δυνατά όσο το πρώτο, αλλά με καλύτερη ρέντα έφτανα 3-4 τη φορά χωρίς να αστοχώ όπως την πρωτη μέρα. Έμελλε στην καλύτερη κυνηγετικά ημέρα εγώ να είμαι στη χειρότερη. Συμβαίνουν κι αυτά ενίοτε. Παρεμπιπτόντως όσες τσίχλες τουφέκισα έπεφταν αμέσως, τα κοτσύφια έφυγαν αρκετά τσαλακωμένα και συνέχιζαν. Είδα και δύο μπεκατσες συνολικά στις 4 ημέρες. Δεχτηκα κι έλεγχο από τη θυροφυλακη από ένα πολύ ευγενικό παλικάρι. Έφυγα γεμάτος εικόνες από μέρη μαγικά, τα απόλυτα μέρη για κυνήγι...Θα μπορούσα να τα είχα πάει και καλύτερα αλλά δε με απασχολεί καθόλου αυτό!!!

Παρεμπιπτόντως όσες τσίχλες τουφέκισα έπεφταν αμέσως, τα κοτσύφια έφυγαν αρκετά τσαλακωμένα και συνέχιζαν.
Σαφώς πιο μεγάλοι οι κοτσυφαράδες απ' τις τσίχλες, εάν όχι τα φετινάρια, σίγουρα οι ενήλικοι, που εάν είναι και τετράπαχοι... έχουν ακόμη μεγαλύτερα "κουράγια"...! Κανονικά χρειάζονται πιο πολλά σκάγια απ' το κέντρο της κατανομής (τουτέστιν πιο προσεκτική ντουφεκιά), είτε, το πολύ - πολύ, κάνα νούμερο πιο χοντρά σκάγια (π.χ. 8 αντί 9, ή 9 αντί 10)...! Αλλά νομίζω ότι και με τα ίδια, ψιλά σκάγια που έχουμε για την τσιχλίτσα, εάν η ντουφεκιά πάει σωστή και κεντραρισμένη πάνω στον κότσυφα, τότε πέφτει άμεσα και δαύτος, "θέλει δεν θέλει"...! Το κύριο δηλαδή για μένα, είναι η σωστή (προ)σκόπευση (όπως πάντα άλλωστε) και μετά τα τεχνικά...!
Εννοείται, βέβαια, ότι ντουφεκάς και με το ενδεικνυόμενο τσοκ πάντα, σε συνάρτηση με την απόσταση του στόχου...! Αλλά το ντεμί ή 3 άστρα, είναι η χρυσή τομή για τα τσιχλοκότσυφα (και όχι μόνο), είτε μακριά, είτε μεσαία, είτε κοντά...! Εάν το μάθεις καλά, δεν θα 'χεις να φοβάσαι τίποτα...!

Last edited:
γενικα ακουστηκαν χθες για πουλακια για να δουμε θα αλλαξει κατι!
Ακουσα κι εγω χθες φιλε.
Μαλιστα ελεγε... Ελατε να παρετε πουλακια...ο Σπυρος ο παραγωγος απο τα Μεγαρα!.sarcastic.
Κατι αρχιζει και παιζει παντως το τελευταιο διαστημα, αντε να δουμε τι θα φερει και η Σοφια...

Status
Not open for further replies.
Back