Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα συνάδελφοι,

Το γύρισμα του καιρού έφερε νέα πουλάκια τουλάχιστον στην περιοχή της Ορεινής Τριφυλίας που βρίσκομαι. Δυστυχώς ο καιρός δεν μας αφήνει να το εκμεταλλευτούμε μέχρι στιγμής καθώς βρέχει καταρρακτωδώς κατά διαστήματα, ενώ υπάρχουν και διαστήματα με χαλάζι και χιονόνερο. Κόβει για κάποια μικρά διαστήματα μισής ώρας μέχρι να ξαναρχίσει, σπάζοντάς μας τα νεύρα. Σε ένα τέτοιο διάστημα που έκοψε σήμερα το απόγευμα αποφάσισα να πάω στο καρτέρι. Πήγα στις 4:45 και έως τις 5:00 θα είδα τουλάχιστον 20 πουλιά σε διάφορες κατευθύνσεις και ύψη. Κατάφερα 3 τσίχλες μονοντούφεκες και το σκυλί τις έφερε αμέσως όλες.

Μετά έπιασε μια καταιγίδα και με το σκύλο δεμένο για να μην βραχεί πολύ έτρεξα στο αμάξι. Στη διαδρομή πετάχτηκε μια τσίχλα και της έριξα μια μπηχτή που την πήρε γεμάτη και έπεσε σε ένα μεγάλο βατιώνα από την άλλη μεριά του μονοπατιού. Το σκυλί κοβόταν τα πάει αλλά δεν το άφησα γιατί δεν ήθελα να βραχούμε όλοι παραπάνω... Μπήκαμε μέσα στο αμάξι και το σκυλί ήταν με ένα μόνιμο παράπονο και κοίταγε από το τζάμι το μονοπάτι που ήρθαμε...

Έκοψε γύρω στις 5:30 και άνοιξα να δω τι θα κάνει... Ε έφυγε σφαίρα, χώθηκε στη βατιώνα και μου την έφερε μετά από 5 λεπτά στα πόδια και ενώ ήμουν έτοιμος να πάω να δω τι γίνεται γιατί άκουγα που έκλαιγε από τα τρυπήματα... Χάρηκα τόσο πολύ λες και είχα κάνει το καλύτερο κυνήγι της ζωής μου...

Γρήγορη επιστροφή σπίτι, καλό φαΐ στο σκυλάκο και ύπνο μαζί με το μεγάλο σκύλο στο ζεστό δωμάτιο...

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Το γύρισμα του καιρού έφερε νέα πουλάκια τουλάχιστον στην περιοχή της Ορεινής Τριφυλίας που βρίσκομαι. Δυστυχώς ο καιρός δεν μας αφήνει να το εκμεταλλευτούμε μέχρι στιγμής καθώς βρέχει καταρρακτωδώς κατά διαστήματα, ενώ υπάρχουν και διαστήματα με χαλάζι και χιονόνερο. Κόβει για κάποια μικρά διαστήματα μισής ώρας μέχρι να ξαναρχίσει, σπάζοντάς μας τα νεύρα. Σε ένα τέτοιο διάστημα που έκοψε σήμερα το απόγευμα αποφάσισα να πάω στο καρτέρι. Πήγα στις 4:45 και έως τις 5:00 θα είδα τουλάχιστον 20 πουλιά σε διάφορες κατευθύνσεις και ύψη. Κατάφερα 3 τσίχλες μονοντούφεκες και το σκυλί τις έφερε αμέσως όλες.

Μετά έπιασε μια καταιγίδα και με το σκύλο δεμένο για να μην βραχεί πολύ έτρεξα στο αμάξι. Στη διαδρομή πετάχτηκε μια τσίχλα και της έριξα μια μπηχτή που την πήρε γεμάτη και έπεσε σε ένα μεγάλο βατιώνα από την άλλη μεριά του μονοπατιού. Το σκυλί κοβόταν τα πάει αλλά δεν το άφησα γιατί δεν ήθελα να βραχούμε όλοι παραπάνω... Μπήκαμε μέσα στο αμάξι και το σκυλί ήταν με ένα μόνιμο παράπονο και κοίταγε από το τζάμι το μονοπάτι που ήρθαμε...

Έκοψε γύρω στις 5:30 και άνοιξα να δω τι θα κάνει... Ε έφυγε σφαίρα, χώθηκε στη βατιώνα και μου την έφερε μετά από 5 λεπτά στα πόδια και ενώ ήμουν έτοιμος να πάω να δω τι γίνεται γιατί άκουγα που έκλαιγε από τα τρυπήματα... Χάρηκα τόσο πολύ λες και είχα κάνει το καλύτερο κυνήγι της ζωής μου...

Γρήγορη επιστροφή σπίτι, καλό φαΐ στο σκυλάκο και ύπνο μαζί με το μεγάλο σκύλο στο ζεστό δωμάτιο...

σε τι υψομετρο εισαι?

οριακα αυριο θα δειτε και εκει χιονι αυριο να πεφτει........
Δίνει και για πάγους Περικλή (κάτι -4, -6) και δεν θα αφήσει τίποτα... Περασαμε τις ελιές με ειδικο χαλκο για να αυξηθεί η παγοανθεκτικοτητα, θα σκεπάσουμε ξινά και κέντραδες, φτιάξαμε νεα αποστραγγιστικα αυλάκια σε κάθε δεντρο και χωραφι και ο Θεός βοηθός!

Αν χαλάσουν τα δεντρα, να τις βράσουμε τις τσίχλες...

Δίνει και για πάγους Περικλή (κάτι -4, -6) και δεν θα αφήσει τίποτα... Περασαμε τις ελιές με ειδικο χαλκο για να αυξηθεί η παγοανθεκτικοτητα, θα σκεπάσουμε ξινά και κέντραδες, φτιάξαμε νεα αποστραγγιστικα αυλάκια σε κάθε δεντρο και χωραφι και ο Θεός βοηθός!

θα κανει παγους ναι με την πρωτη ξαστερια θα ριξει μαυροπαγο

Συγγνωμη για το εκτος θεματος αλλα θελω να ρωτησω κατι σχετικο με τα δεντρα.
Το αχυρο περιμετρικά του κορμου για προστασια της ριζας κανει κατι ή παλιες συνηθειες(εβαζε ο παππους μου στις ελιες).

Το αχυρο περιμετρικά του κορμου για προστασια της ριζας κανει κατι ή παλιες συνηθειες(εβαζε ο παππους μου στις ελιες).
εγω φιλε ξερω οτι ο παγος τις τσακιζει απο ψηλα...ιδικα εαν ειναι κομμενες λογο μαζεματος..στο σημειο που εχει κοπει..κλαφτα..σαπισε μεχρι μεσα....
υπαρχουν και πιο αρμοδιοι να σου απαντησουν...............

Μπορεί να παρέχει κάποια μικρή μόνωση για αυτό και καλό είναι να μην γίνονται χειμερινα οργώματα ώστε το καλοκαίρινο ξερό χορτάρι να κρατάει κάποια ζεστή. Ακόμα καλύτερο, άσβεστη κοπριά γύρω από κάθε δέντρο, αλλά οπωσδήποτε ασβέστη και χαλκό την άνοιξη στο χώμα γιατί μετά θα γεμίσει το δέντρο μικρόβια σε υπόγειο και υπέργειο μερος με την πρώτη ζεστη

εγω φιλε ξερω οτι ο παγος τις τσακιζει απο ψηλα...ιδικα εαν ειναι κομμενες λογο μαζεματος..στο σημειο που εχει κοπει..κλαφτα..σαπισε μεχρι μεσα....
υπαρχουν και πιο αρμοδιοι να σου απαντησουν...............
Ξεκινάει σωστά από πάνω και ανάλογα με το πόσο σκληρός είναι ο πάγος προχωράει και καταστρέφει τους ιστούς έως κάτω... Βασικό όπως αναφέρθηκε να μην υπάρχουν τομές (κοψίματα)γιατί περνάει το κρύο πιο εύκολα μέσα, ούτε το δέντρο να είναι φορτωμένο με καρπό γιατί για να τον θρέψει έχεις πολλούς χυμούς και παθαίνει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά.

Yπαρχουν ειδικά σκευάσματα και πρωτόκολλα παγοπροστασιας για τα δεντρα, η Διεύθυνση Κυπαρισσίας έχει ήδη βγάλει ανακοινώσεις εδώ και μέρες και παρέχει σκευάσματα.

Εδώ η ζημιά που κάνει ο παγετός στην ελιά κατά μέσο όρο ανάλογα με τον παγετο

Ευτυχώς εφέτος που δεν έχουν καρπό οι ελιές, αφού γλιτώνουμε, έτσι κι αλλιώς, το κάψιμο/αχρήστεμα του καρπού έστω...!

Gregory μπράβο για τις γνώσεις σου και την αγάπη σου για τα ελαιόδεντρα και τους καρπούς τους...!!! Και για το μεράκι σου να τα φροντίζεις...!!!
Μου θύμισες τον μακαρίτη, συνονόματο και συνεπώνυμό μου παππού, για τον οποίο οι ελιές ήτανε... "η μεγάλη του αγάπη" μέχρις τα τελευταία του (στα 85 του, πριν ~9 έτη), και ας μην ήτανε κατ' επάγγελμα αγρότης...!!! Τις χρονιές, λοιπόν, που είχε αρκετόν έως πολύν ελαιόκαρπο, "άνοιγε η καρδιά του"...!!! Αντιθέτως, τις φτωχές χρονιές, αλλά και τις χρονιές που τις "έκαιγε" ο πάγος, "μαράζωνε"...! Τόσο πολύ τις "πονούσε" τις κακομοίρες τις ελίτσες...!!! Θεός σ'χωρέστον...!!! Ήτανε πραγματικά "ψυχούλα"...!!! "Δεν είχε πατήσει ούτε μυρμήγκι" στη ζωή του...! Πράος ανθρωπάκος και ήσυχος σαν αρνάκι...!!! Και έφαγε και ανελέητο κυνηγητό στα χρόνια του εμφυλίου από τους φασίστες (του είχαν ήδη εκτελέσει τον απλώς ιδεολόγο κομμουνιστή πατέρα του, ο οποίος ήταν ανάπηρος πολέμου από το Μικρασιατικό μέτωπο, και του είχαν κάψει και το πατρικό του σπίτι)...!!! Ευτυχώς γλίτωσε ο ίδιος (αλλά και η μανούλα του), αφού φυγαδεύτηκε για μια ένα χρόνο (μέχρι το τέλος του εμφυλίου) σε ένα υπόγειο ταβερνάκι στην Ομόνοια της παλιάς Αθήνας, κάνοντας τον υπαλληλάκο εκεί...!!! Εκείνο το αφεντικό του, του έσωσε τη ζωή, με κίνδυνο να "φάει" κι αυτός το κεφαλάκι του...!!! Θεός σ'χωρέστον και δαύτονα...!!!

Last edited:
Βρε μπας και καθόσουν στο καρτέρι που καθόμουν χθες; Ήμουν Βυτίνα μέχρι και σήμερα το απόγευμα, κι επειδή θυμάμαι ότι έλεγες κάτι για Βυτίνα τις προάλλες...
Τασο εγω ειμαι απο την απεναντι μερια της Βυτινας στο Λυκαιο ορος
αλλα εχω κυνηγησει στα περιξ της Βυτινας Αλωνισταινα κτλ
Εκει κραταγε και ελατοτσιχλες τωρα δεν ξερω εχω να παω αρκετο καιρο ;)

Τασο εγω ειμαι απο την απεναντι μερια της Βυτινας στο Λυκαιο ορος
αλλα εχω κυνηγησει στα περιξ της Βυτινας Αλωνισταινα κτλ
Εκει κραταγε και ελατοτσιχλες τωρα δεν ξερω εχω να παω αρκετο καιρο ;)
Εμένα είναι η πεθερά μου από την Καμενιτσα Βυτίνας και κυνήγησα στον κάμπο κάτω απ την Καμενιτσα. Κοτσύφια πολλά είχε, λίγες τσίχλες καθόλου ελατοτσιχλες δεν είδα, προφανώς είναι πιο ψηλά. Είδα 2 μπεκατσες μέσα σε 4 φορές που πήγα παντως....Τα υπόλοιπα μέρη που μου λες δεν τα ξέρω, καθότι ψάρακας ακόμη από τα μέρη σου!

Στο θέμα μας παιδιά, τσίχλα κοτσύφι.
Τωρα που θα φαμε την απαγορευση μεχρι και στο Κορωπι που δεν ειδαν χιονι ουτε μ κυαλια, βλεπω να μιλαμε μονο για ελαιοδεντρα!!!! Ο μεγαλυτερος εχθρος του κυνηγου ειναι το φβ! Γαργαλανε το θεμα απαγόρευση μονοι τους απο την προηγουμενη εβδομαδα....απορω γινεται σκοπιμα αυτη η προβοκατσια η απλα είναι βλακες?

Status
Not open for further replies.
Back