Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλημέρα βγήκα ΒΑ Αττική καιρός ιδανικός πουλιά άφαντα.
Κόλλησα και με το ΙΧ με ξεκολλησε οδική μαμομερα για μένα σημερα
Κολλησε σε λασπη η χιονι? Αληθεια προς Καπανδριτι εριξε πραμα?

Λάσπη χιόνι είχε μόνο στη ράχη της Μαλακάσας κανονικοτατα
Τωρα στην ταλαιπωρια σ πανω καθομαι και σε ζαλιζω, αλλα παντα ειχα απορια: αμα κολλησεις σε χωραφια, πως βγαζεις ακρη με την οδικη για το που θα σε βρει? Με συντεταγμενες απο google maps?

Τωρα που θα φαμε την απαγορευση μεχρι και στο Κορωπι που δεν ειδαν χιονι ουτε μ κυαλια, βλεπω να μιλαμε μονο για ελαιοδεντρα!!!! Ο μεγαλυτερος εχθρος του κυνηγου ειναι το φβ! Γαργαλανε το θεμα απαγόρευση μονοι τους απο την προηγουμενη εβδομαδα....απορω γινεται σκοπιμα αυτη η προβοκατσια η απλα είναι βλακες?
Καλημέρα παιδιά και καλή χρονιά σε όλους.Η άποψη μου είναι ότι ανεβάζοντας φωτογραφίες προκαλούμε τον κάθε είδους κομπλεξικο να μας σχολιάσει αρνητικά.Πιστευω οτι αν μέναμε στις πληροφορίες οι οποιες σίγουρα ειναι αναγκαίες μεταξύ μας θα ήταν πολύ καλύτερα.Αλωστε δεν χρειάζεται να αποδειξουμε τίποτα σε κανέναν.Προς Θεού μην παρεξηγηθεί κανείς!! Καταθέτω απλά την άποψη μου και τίποτα αλλο

Τωρα στην ταλαιπωρια σ πανω καθομαι και σε ζαλιζω, αλλα παντα ειχα απορια: αμα κολλησεις σε χωραφια, πως βγαζεις ακρη με την οδικη για το που θα σε βρει? Με συντεταγμενες απο google maps?
Στέφανε δε με ζαλίζεις καθόλου.
Είχα μείνει κοντά σε άσφαλτο στρωμένο δρόμο.
Ειμασταν σε ανοιχτή γραμμή στο κινητό από όταν μπήκε σε κάποιο γνωστό κεντρικό σημείο μέχρι να φτάσει σε μένα.
Στο τέλος του έριξα και μια ντουφεκια στον αέρα για να προσανατολιστει.
Μου λέει τέτοια περίπτωση δεν μου έχει τύχει ξανά χαχαχαχχαχα βράσε και άσε.
Πρέπει να πάρω ένα Jimny το συντομότερο.πλακα είναι ότι μόλις βγήκα από ένα κρυωμα που με ταλανιζε 7-8 μέρες και βράχηκα μέχρι το κόκκαλο και με ξαναβλέπω ταβλα

Στέφανε δε με ζαλίζεις καθόλου.
Είχα μείνει κοντά σε άσφαλτο στρωμένο δρόμο.
Ειμασταν σε ανοιχτή γραμμή στο κινητό από όταν μπήκε σε κάποιο γνωστό κεντρικό σημείο μέχρι να φτάσει σε μένα.
Στο τέλος του έριξα και μια ντουφεκια στον αέρα για να προσανατολιστει.
Μου λέει τέτοια περίπτωση δεν μου έχει τύχει ξανά χαχαχαχχαχα βράσε και άσε.
Πρέπει να πάρω ένα Jimny το συντομότερο.πλακα είναι ότι μόλις βγήκα από ένα κρυωμα που με ταλανιζε 7-8 μέρες και βράχηκα μέχρι το κόκκαλο και με ξαναβλέπω ταβλα
Περαστικα φιλε!
Με τετρακινηση ξεμπερδευεις απο τετοια θεματα, οποτε σκεψου το σιγα σιγα!

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Μαγευτικό τοπίο με το που ξυπνησαμε το πρωι στην Ορεινή Τριφυλια, χιόνι γύρω γύρω σε όλα τα βουνά Μεσσηνίας, Ηλείας, Αρκαδίας και Λακωνίας που ήταν ορατα και καθόλου πάγος.

Δυστυχώς ο καιρός δεν έλεγε να καθαρίσει. Από βροχή σε χιόνι και από χιόνι σε βροχη πήγαινε με μικρα διαστηματα ανοιχτου καιρού

Σε δύο στιγμές που ανοιξε ο καιρος έκανα από μια βόλτα κοντα στο σπιτι. 5 βαρεσα την μια φορά και 4 την άλλη στον ίδιο κυπαρρισωνα.

Όμως και τις δύο φορές βραχηκα και λασπωσα πολύ και εγώ και το σκυλι και το οπλο, αφού μας έπιασε γερη βροχή ξανα και σιχαθηκα τον εαυτό μου.

Μπάνιο όλα και ξεκούραση... Ακόμα μια ανοίγει, μια κλεινει και παίζει με τα νεύρα μας...

Όπλο winchester sx3 field edition, carlsons IC choke και lambro skeet τα φυσίγγια από προπερσι. Αν και κάποια πουλιά είχαν αίματα, όλα ηταν άμεσα νεκρα και με πολλά τραύματα, αφού καθαρίστηκαν και μαγειρεύτηκαν άμεσα (για αυτό και δεν μπόρεσα να τα βγάλω φωτό όλα μαζί).

Last edited:
Τωρα που θα φαμε την απαγορευση μεχρι και στο Κορωπι που δεν ειδαν χιονι ουτε μ κυαλια, βλεπω να μιλαμε μονο για ελαιοδεντρα!!!! Ο μεγαλυτερος εχθρος του κυνηγου ειναι το φβ! Γαργαλανε το θεμα απαγόρευση μονοι τους απο την προηγουμενη εβδομαδα....απορω γινεται σκοπιμα αυτη η προβοκατσια η απλα είναι βλακες?

...Είναι σίγουρα βλάκες και γελοίοι...!!! (Μην το ψάχνεις...)

Καλημέρα παιδιά και καλή χρονιά σε όλους.Η άποψη μου είναι ότι ανεβάζοντας φωτογραφίες προκαλούμε τον κάθε είδους κομπλεξικο να μας σχολιάσει αρνητικά.Πιστευω οτι αν μέναμε στις πληροφορίες οι οποιες σίγουρα ειναι αναγκαίες μεταξύ μας θα ήταν πολύ καλύτερα.Αλωστε δεν χρειάζεται να αποδειξουμε τίποτα σε κανέναν.Προς Θεού μην παρεξηγηθεί κανείς!! Καταθέτω απλά την άποψη μου και τίποτα αλλο

Σεβαστή η άποψή σου Κώστα, και εμένα με βρίσκει αρκετά σύμφωνο θα έλεγα...!
Ωστόσο, εγώ θα έλεγα πως και καμιά φωτογραφιούλα με τ' αγαπημένα μας θηράματα δεν θα ήταν κι άσχημη, απλώς, καλό και σώφρον θα ήταν, να μην είναι ιδιαίτερα "βεβαρυμένη" σε αριθμό/πληθώρα σκοτωμένων θηραμάτων...! Π.χ. μια πολυπληθής παρέα σε περπατητό τσίχλας, καλό είναι να μην ανεβάσει όοοοοοοολα τα πουλιά (που μπορεί να είναι και σε τριψήφιο νούμερο) από όοοοοολα τα άτομα σε μία και μοναδική φωτό...! Θα μπορούσε να ανεβάσει, ενδεικτικά, μερικά "όμορφα" κομμάτια απ' όλους, είτε, να ανεβάσει σε ξεχωριστές φωτό την ατομική συγκομιδή/κάρπωση του καθενός...!

Last edited:
Με τετρακινηση ξεμπερδευεις απο τετοια θεματα

Και αν έχεις και το σωστό ελαστικό (π.χ. παντός καιρού ή εδάφους, τα λεγόμενα "Mud+Snow"), γίνεται πολύ πιο εύκολη η κατάσταση, είτε σε λάσπη, είτε σε χιόνι, είτε σε λασπόχιονο...!!!
Τουλάχιστον η δική μου, προσωπική εμπειρία, αυτό μ' έχει διδάξει...!!! Έχω ένα Daihatsu Sirion 1.3 4X4 του 2007, και του φοράω τα M+S Vector 4 Seasons ελαστικά της Goodyear...!!! Δεν μπορείτε να φανταστείτε από που με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο το συγκεκριμένο, μικρούλι αμαξάκι...!!! Επίσης, η λάσπη, το χιόνι και η άμμος δεν θέλουν πολύ γκάζι και πολλές στροφές...!!! Μαλακά το γκάζι, λίγες στροφές και σταθερά...!!! Αυτή είναι η συνταγή...!!!

Last edited:
Το λέω και το φωνάζω συνέχεια ,μην γινεστε μελοι σε ομάδες στο fb έχει μαζευτεί πολύ βλακεια. !!

Για Μοδι ελεγα το σκ αλλα με τα καραγκιοζακια και τις απαγορευσεις περαστικα μου!
Φιλε θα επρεπε απο μονος σου να μην θες να πας σε ενα μερος με χιονοστρωση ,και οχι να περιμενεις να στο απαγορευσει καποιος......

Παιδιά, καλό και σώφρον είναι, να μην ρισκάρουμε μία εξόρμηση στον κυνηγότοπο με τέτοιες άθλιες και αντίξοες καιρικές συνθήκες...!!! Αναφέρομαι στον ολικό παγετό με παντελή χιονοκάλυψη και χιονόπτωση...!!!
Πέρα απ' το παράνομο του πράγματος (το κυνήγι σε συνθήκες πλήρους χιονοκάλυψης απαγορεύεται), δεν χρειάζεται (το κυριότερο) για μια "ανοησία" μας, να γίνει το αγαπημένο μας χόμπι αιτία για να πάθουμε κάτι κακό, χωρίς κανέναν απολύτως (σοβαρό) λόγο...!!! Χρειάζεται λογική και αυτοσυγκράτηση λοιπόν, σε τέτοιες ακραίες περιπτώσεις...!!!
Εγώ προσωπικά, για παράδειγμα, ζω μόνιμα και κυνηγώ αποκλειστικά σε ορεινό μέρος, το οποίο από εχτές, έχει βάλει μισό με ένα μέτρο χιόνι (αναλόγως το υψόμετρο)...!!! Η θερμοκρασία είναι συνεχώς στο μείον και θα συνεχίσει έτσι για αρκετές ημέρες ακόμη...!!! Τα δρομάκια μέσα στο χωριό μου είναι εντελώς αδιάβατα, είτε από οχήματα (κυρίως), είτε από πεζούς (με τα χίλια ζόρια)...!!! Οπότε, προβλέπω να λιώνει αυτός ο τεράστιος όγκος χιονιού και πάγου μετά από κάνα 10ήμερο...!!! Τότες, ίσως μπορέσω να ξαναβγώ για κυνήγι...!!! Μέχρι τότε... υπομονή και να το πάρουμε και απόφαση (δεν γίνεται και διαφορετικώς)...!!! Ας χαρούμε και το όμορφο χιονάκι ντε...!!! ;):)

Σημερα ειπαμε αφου η Παρνηθα επιασε χιονι δεν μπορει θα παιξει κανενα πουλακι χαμηλα.
Πολυ κρυο,ψιλοβροχο και το απολυτο τιποτα στον αερα.Οπως τα εβαλα τα φυσιγγια ετσι
τα εβγαλα μετα απο 3 ωρες.Και μη χειροτερα λεγανε στο χωριο μου...Νομιζω οτι εχουμε
πιασει πατο φετος,δεν υπαρχουν χειροτερα απο αυτα.

Status
Not open for further replies.
Back