Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
περίπου 5:40 μάζεψα να φύγω σηκώνω το κεφάλι μου και περνάει η μπεκατσα περί τα 50 μέτρα στο πλάι μου, την ώρα που τη χάζευα και τη χάνω απ τα μάτια μου ακούω μια 3αρα από πιο πάνω. Φτάνω στο αμάξι κι ο θηροφυλακας ξαναγύρισε με χαιρετάει και πάει και τη στήνει κρυμμενος παραδιπλα από το αμάξι του τύπου και τον περίμενε να κατέβει. Κοινώς μάλλον την π....ισε...ο τυπάκος.

Kαλά να πάθει το καθίκι...!!! .evil.

Τώρα που λέτε για καρτέρι μπεκατσες δέχθηκα έλεγχο στο ένα απογευματινό στην Αρκαδία από τη θηροφυλακη. Μου συνέστησε να μην κάτσω μέχρι αργά λέγοντας μου ξέρεις γιατί στο λέω για την μπεκατσα. Η ώρα ήταν περίπου 5 μιση του λέω σε 10 λεπτά θα φυγω. Φεύγει προς τα κάτω με το αυτοκίνητο. Πραγματικά περίπου 5:40 μάζεψα να φύγω σηκώνω το κεφάλι μου και περνάει η μπεκατσα περί τα 50 μέτρα στο πλάι μου, την ώρα που τη χάζευα και τη χάνω απ τα μάτια μου ακούω μια 3αρα από πιο πάνω. Φτάνω στο αμάξι κι ο θηροφυλακας ξαναγύρισε με χαιρετάει και πάει και τη στήνει κρυμμενος παραδιπλα από το αμάξι του τύπου και τον περίμενε να κατέβει. Κοινώς μάλλον την π....ισε...ο τυπάκος.
Αν δεν τον πιάσουν με θήραμα η κατηγορία λαθροθηρίας δυστυχώς δεν ευσταθεί ,δεν του κάνουν τιποτα

https://kentavros.tv/gerakotsixlesstoklarip1/
Ωραιο αποσπασμα..παραδοσιακο κυνηγι..
Ξερω οτι καπιοι δεν συμφωνειται,αλλα για εμενα εχει κ αυτο την ομορφια του..ισως γιατι ετσι ξεκινησα με το 36αρι..
Αν μου δινοταν ευκαιρια ναι θα εκανα ενα τετοιο κυνηγι..

Αν δεν τον πιάσουν με θήραμα η κατηγορία λαθροθηρίας δυστυχώς δεν ευσταθεί ,δεν του κάνουν τιποτα
Αν κάνει την διαπίστωση ο θηροφυλακας οτι το έκανε στο δικαστήριο θα πάει, χρήμα θα δώσει , αυτό τσούζει.
Αν καταδικαστεί είναι θέμα έδρας.
Αυτά (ορθά τα λέει ο φίλος από την Άνδρο), είναι δουλειά του εισαγγελέα και του δικαστή να τα κρίνουν...!!! Αυτοί θα αποφασίσουν για τον λαθροθήρα "καραγκιόζη" αυτόνανε και τον... κάθε εκάστοτε λαθροθήρα "καραγκιόζη"...!!!

Last edited:
Ξερω οτι καπιοι δεν συμφωνειται,αλλα για εμενα εχει κ αυτο την ομορφια του..ισως γιατι ετσι ξεκινησα με το 36αρι..
Μπα... Έτσι καθιστά στο κλαρί κάπως μου "κακοφαίνεται" να τα τουφεκάω...! Προτιμώ στο φτερό: είναι πιο "αντρίκια" η ντουφεκιά και απείρως πιο θεαματική/απολαυστική...!!!
(Άσε που όσες φορές έχω ντουφεκίσει τσαρτσάρες καθιστές στον έλατο, συνήθως σκαλώνουν επάνω, και δεν τις καρπώνομαι ποτές...!!! Κρίμα τα πουλάκια...)

Last edited:
Μπα... Έτσι καθιστά στο κλαρί μου κάπως μου κακοφαίνεται να τα τουφεκάω...! Προτιμώ στο φτερό: είναι πιο "αντρίκια" η ντουφεκιά και απείρως πιο θεαματική/απολαυστική...!!!
(Άσε που όσες φορές έχω ντουφεκίσει τσαρτσάρες καθιστές στον έλατο, συνήθως σκαλώνουν επάνω και δεν τις καρπώνομαι ποτές...!!! Κρίμα τα πουλάκια...)

Με μονοκανο και μικρό διαμέτρημα έχει πολύ ενδιαφέρον και έχει αρκετό βαθμό δυσκολίας καθώς μια λάθος ανάσα και η βολή πάει εντελώς αλλού... Τα λίγα γραμμάρια, το μικρό βαρος του οπλου με τα πρωτογονα σκοπευτικα και το φουλ τσοκ δεν συγχωρούν...

οντως Τασο θα εχει πολυ παιδική νοσταλγια και θα ήταν μαγεια αν είχα και τα παιδια μου στη φυλαχτρα να ρίχνουμε βολές, να κάνουμε μάθημα και να λέμε ιστορίες ...

Last edited:
Κάπως έτσι και γω φίλε Τάσο αλλά έκανα τον σκύλο (τσανταδορος) γύρω στα 9 -10 ,άλλες εποχές τέλη Αυγούστου αντιχούσαν όλα τα λιοφυτα από τις φωνές των κεφαλαδων και αλλά περαστικά . Με το που έβγαζε την άδεια ο τατας ερχόταν σπίτι να με πάρει βόλτα , δεν κάναμε περπατητο όπως οι άλλοι αλλά καρτέρι στην γωνία ενός χωραφιού που στην μέση υπήρχε μια μισοξερη ελιά μόνο που λες και είχε μαγνήτη μετά από κάθε επιτυχημένη βολή ερχόταν πάντα και καθιζε άλλος αγνοώντας την παρουσία μας. Όπλο αν θυμάμαι καλά ένα μονοκανο H&R ενώ είχε και επαναληπτική μοσυ δεν την έπαιρνε σε αυτό το κυνήγι και φυσίγγια fiocchi κόκκινου και πρασίνου χρώματος ρελιαστο κλείσιμο με άσπρο χαρτάκι με το νούμερο σκαγιων τυπωμένο, βολές γύρω στα 20 με 25 μέτρα . Παραδοσιακό κυνήγι στα νησιά τότες γιαυτο υπήρχαν και αρκετά σπάνια διαμετρηματα 32,24, . Δεν μ'αρέσει και μένα αυτός ο τρόπος αλλά γούστα είναι αυτά βέβαια.

Λαμβάνω την αφορμή από τον φίλο Κωνσταντίνο, και γράφω δυο λόγια για το μονόκαννο που ανέφερε, το H&R (Harrington & Richardson), έτσι, για την "ιστορία"...:

H H&R είναι μια αμερικανική φίρμα που κατασκευάζει μόνο μονόκαννα, τα οποία πουλάνε "τρελά" στις ΗΠΑ...!

Με ένα και μόνο βασικό τμήμα, τη βάση του μονόκαννου, η H&R έχει στήσει μια γκάμα από μονόκαννα που καλύπτουν κάθε πιθανή επιθυμία του πελάτη που ψάχνει ένα απλό και φτηνό λειόκαννο, ή ραβδωτό με μια κάννη.

Η γκάμα του λειόκαννου περιλαμβάνει τα τρία δημοφιλή διαμετρήματα, 12, 20 και 36, με μαύρες ή χρωμιωμένες βάσεις, με ξύλινα ή συνθετικά κοντάκια. Επίσης έχει και μοντέλα για "επιβιωτιστές", μοντέλα "combo" που συνοδεύονται από δεύτερη ραβδωτή κάννη, καθώς και «εκκεντρικές» εκδόσεις στις οποίες το λειόκαννο συνοδεύεται από μια σειρά υποδιαμετρημάτων.

Τα τεχνολογικά φόντα των όπλων της H&R, συγκρινόμενα με σύγχρονα οπλα, είναι φτωχά. Μια βάση από χυτό ατσάλι, όχι ιδιαίτερα καλοφινιρισμένη αφού φαίνεται η ραφή του καλουπιού, έναν μηχανισμό απλό, μερικοί τον λένε πρωτόγονο, με πλαστικό υποφυλακτήρα και «σίδερο» πάπιας, συνθέτουν το σκηνικό. Και όμως, αυτό το απλό κατασκεύασμα πουλά πάνω από 58 000 όπλα το χρόνο στις ΗΠΑ μόνο...!

Στην Ελλάδα, η H&R αντιπροσωπεύεται από την "DIAMANCO sport" (Δ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.) στον Ταύρο (Αθήνα).

Last edited:
Μπα... Έτσι καθιστά στο κλαρί κάπως μου "κακοφαίνεται" να τα τουφεκάω...! Προτιμώ στο φτερό: είναι πιο "αντρίκια" η ντουφεκιά και απείρως πιο θεαματική/απολαυστική...!!!
(Άσε που όσες φορές έχω ντουφεκίσει τσαρτσάρες καθιστές στον έλατο, συνήθως σκαλώνουν επάνω, και δεν τις καρπώνομαι ποτές...!!! Κρίμα τα πουλάκια...)
Εχεις δικιο,αλλα απο την αλλη μερια μια χτυπημενη τσιχλα στο κλαρι κ μια στο φτερο=δυο νεκρες τσιχλες.
Μου θυμιζει κ την παροιμια να σε καψω Γιαννη να σε αλοιψω λαδι..
Ομως συμφωνω απολυτα οτι στην πρωτη περιπτωση δεν υπαρχει δυνατοτητα διαφυγης..
Με μονοκανο και μικρό διαμέτρημα έχει πολύ ενδιαφέρον και έχει αρκετό βαθμό δυσκολίας καθώς μια λάθος ανάσα και η βολή πάει εντελώς αλλού... Τα λίγα γραμμάρια, το μικρό βαρος του οπλου με τα πρωτογονα σκοπευτικα και το φουλ τσοκ δεν συγχωρούν..
Βαθμο δυσκολιας δεν νομιζω οτι υπαρχει..
Με μονοκαννο 36αρι φουλ τσοκ κ φυσιγγια απο 12-μαγκνουμ 19γρ δεν υπηρχε κανενα προβλημα..
Ακομα κ στα "τυφλα" τουφεκωντας στην φουντα της ελιας που εκατσε η τσιχλα χωρις να την βλεπω αυτη επεφτε..
Αν εβαζε καποια κλαδια μπροστα τοτε ηταν το δυσκολο,"ασπιδα σωτηριας"..
Λιγα τα γραμμαρια αλλα ο αριθμος των σκαγιων ειναι υπεραρκετος για αυτου του ειδους τις τουφεκιες..
Μιλαμε παντα για βολες σε λογικες αποστασεις..
οντως Τασο θα εχει πολυ παιδική νοσταλγια και θα ήταν μαγεια αν είχα και τα παιδια μου στη φυλαχτρα να ρίχνουμε βολές, να κάνουμε μάθημα και να λέμε ιστορίες ...
Ειναι χρονια που λεω να παρω το 36αρι, το καρεκλακι κ τον καφε μου κ να κατσω στο ιδιο μερος που καθομουν πιτσιρικας αλλα δεν το εχω κανει πραξη..3-4 τουφεκιες θελω να καταφερω να ριξω,οχι παραπανω..ετσι για να μου φυγει η νοσταλγια...

Έχω την εντύπωση ότι αλλάζει το σκηνικό με τα τσιχλοκότσυφα. Αν δεν έριχνα στο γάμο του καραγκιόζη σήμερα στο απογευματινό καρτέρι θα τη γέμιζα την πουλιάστρα. Μέχρι κάποια στιγμή μου έφταιγαν όλα ( τσοκ,φυσίγγια). Μόλις πήρα απόφαση να βγάλω το Brain TM και να βάλω το Briley 3* άρχισε να βελτιώνεται η κατάσταση. Royal βολές κυρίως, από τις 4:40 μέχρι τις 5:30. Τελικά έπεσαν 7 πουλιά από τα οποία βρήκα τα 6. Ελπίζω να παραμείνουν τα πουλιά μπας και σωθεί η παρτίδα φέτος. Θερμοκρασία 5 βαθμοί με ελαφρύ βοριαδάκι. Αρχαίες Κλεωνές
hX3hXSV.jpg

mcD692q.jpg

Εχεις δικιο,αλλα απο την αλλη μερια μια χτυπημενη τσιχλα στο κλαρι κ μια στο φτερο=δυο νεκρες τσιχλες.
Μου θυμιζει κ την παροιμια να σε καψω Γιαννη να σε αλοιψω λαδι..
Ομως συμφωνω απολυτα οτι στην πρωτη περιπτωση δεν υπαρχει δυνατοτητα διαφυγης..

Βαθμο δυσκολιας δεν νομιζω οτι υπαρχει..
Με μονοκαννο 36αρι φουλ τσοκ κ φυσιγγια απο 12-μαγκνουμ 19γρ δεν υπηρχε κανενα προβλημα..
Ακομα κ στα "τυφλα" τουφεκωντας στην φουντα της ελιας που εκατσε η τσιχλα χωρις να την βλεπω αυτη επεφτε..
Αν εβαζε καποια κλαδια μπροστα τοτε ηταν το δυσκολο,"ασπιδα σωτηριας"..
Λιγα τα γραμμαρια αλλα ο αριθμος των σκαγιων ειναι υπεραρκετος για αυτου του ειδους τις τουφεκιες..
Μιλαμε παντα για βολες σε λογικες αποστασεις..

Ειναι χρονια που λεω να παρω το 36αρι, το καρεκλακι κ τον καφε μου κ να κατσω στο ιδιο μερος που καθομουν πιτσιρικας αλλα δεν το εχω κανει πραξη..3-4 τουφεκιες θελω να καταφερω να ριξω,οχι παραπανω..ετσι για να μου φυγει η νοσταλγια...
Φιλαράκι η φετινή χρονιά είναι ότι πρέπει με την θηραματικη ελειψη που υπαρχει τι είχαμε τι χάσαμε ,πάρτο να το χαρείς.

Τελευταίο αποχαιρετιστήριο κυνηγακι με το φιλαράκι από τις 2:45 μέχρι τις 5:35 με πολύ κρύο και βοριά που ξύριζε κόντρα με λάμα Wilkinson:D σήμερα ήταν η πρώτη φορά που θα θέλαμε να έχουμε στην τσίχλα νο8 , αντί 9 και 10 που ρίχναμε. Χάσαμε αρκετές κοψοφτερες που κρατούσαν σκάγια και έπεφταν μακριά. Εν τέλει με πολύ κόπο 11 χέρι και οι δύο μαζι και περίπου άλλες τόσες οι μη καταβεβλημενες άμεσα που χαθηκαν. Δύο περιπτώσεις μας έκαναν να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Πρώτη περίπτωση , σηκώνεται τσίχλα από ελιά, την αφήνω στρώνει μπαμ και πέφτει πατσαβούρα σε καθαρο με το χαρακτηριστικό γδουπο. Πάω να τη μαζέψω , από δω η τσίχλα από κει η τσίχλα, άφαντη η τσιχλα. Πώς πέφτει τυχαία το μάτι μου σε παραδιπλανο σκινο να είναι στην άκρη του έτοιμη να χωθει ολοζωντανη! Έπαθα σοκ, φωνάζω το φιλαράκι βάζουμε το σκυλί μέσα στο πυκνακι, μετά από 2-3 λεπτά κυνηγητού επανιελ-τσιχλας μας την εφερε. Θα ορκιζόμαστε ότι έπεσε 100 χρόνια νεκρη . Δεύτερη περίπτωση, στο απογευματινό, μου μπαίνει σούρουπο μια τσίχλα στα 20μ περίπου, πρώτο μπαμ τραυματίζεται και γερακωνει, δεύτερο μπαμ κοπανιεται στον αέρα ακόμα και πάει να φύγει, τρίτο φυσιγγι (ευτυχώς είχαμε ανταλλάξει εκεί όπλα ) και πεφτει... Άμα κρατούσα το δικαννο την έχανα, θα έπεφτε σκαγιασμενη κι αυτή άντε βρες την στα σκοταδια. Τουλάχιστον περπατήσαμε αρκετά , μαζέψαμε 2 κιλά μανιτάρια πήραμε μπόλικο οξυγόνο και ανανεώσαμε ραντεβού για επόμενη σεζόν ,εκτός και με βολεψει κάπως το προγρομμα το Φλεβάρη και προλάβω τπτ. Πουλιά δεν είχε όπως πάντα , μαζεμένα σε 2-3 συγκεκριμένα σημεία που τα ξέρουμε και πάμε καρφί ήταν. Αυτές τις μερες έχει πάει αρκετά και για μπεκάτσα το φιλαρακι μου με τα σεττερ του, δεν έχει σηκώσει πουλι!

Θερμοκρασία 5 βαθμοί με ελαφρύ βοριαδάκι. Αρχαίες Κλεωνές
Mια χαρά είναι οι καιρικές συνθήκες εκεί...! Βγαικάτε και ντουφεκάτε και για μας, που ο καιρός μας έχει (απο)κλείσει μέσα για τα καλά...!!!

Mια χαρά είναι οι καιρικές συνθήκες εκεί...! Βγαικάτε και ντουφεκάτε και για μας, που ο καιρός μας έχει (απο)κλείσει μέσα για τα καλά...!!!
Δεν πειράζει Νικόλα εσύ είσαι όλη την σεζόν από τους προνομιούχους της υπόθεσης :):).hunter.1.hunter.1
αλίμονο σε εμάς που μια Κυριακή μας έμεινε και αυτή θα λουφαξουμε σαν τα κατσουλια :(:(

Κορινθία σήμερα επιτέλους μια καλή ημέρα με αρκετές τσίχλες και 3-4 μπεκάτσες μέσα και γύρω από περιβόλια σε χαμηλό σχετικά υψόμετρο. Δυστυχώς η καραμπίνα με πρόδωσε αρκετές φορές με τη γλώσσα να μένει ανεβασμένη με το 2ο φυσίγγι και να πρέπει να τραβάω πίσω και να αφήνω το κλείστο για να ολοκληρωθεί ο κύκλος. Καμιά ιδέα για το τί μπορεί να φταίει και πώς διορθώνεται (beretta urika 2);

Last edited:
Κορινθία σήμερα επιτέλους μια καλή ημέρα με αρκετές τσίχλες και 3-4 μπεκάτσες μέσα και γύρω από περιβόλια. Δυστυχώς η καραμπίνα με πρόδωσε αρκετές φορές με τη γλώσσα να μένει ανεβασμένη με το 2ο φυσίγγι και να πρέπει να τραβάω πίσω και να αφήνω το κλείστο για να ολοκληρωθεί ο κύκλος. Καμιά ιδέα για το τί μπορεί να φταίει και πώς διορθώνεται (beretta urika 2);
πρεπει να πας σε οπλουργο φιλε...

Το απόγευμα μίλησα τηλεφωνικός με τον Θηροφυλακα Θηβών
Από Ασωπία μέχρι Σκούρτα -Πανακτο κτλ
όλα είναι φουλ στο χιόνι άρα και απαγορευτικά
Οπότε αύριο θα πέσει ύπνος
Χαμηλα Οινοη ξερεις τι γινεται πατριδα??

Status
Not open for further replies.
Back