Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Κορινθία σήμερα επιτέλους μια καλή ημέρα με αρκετές τσίχλες και 3-4 μπεκάτσες μέσα και γύρω από περιβόλια σε χαμηλό σχετικά υψόμετρο. Δυστυχώς η καραμπίνα με πρόδωσε αρκετές φορές με τη γλώσσα να μένει ανεβασμένη με το 2ο φυσίγγι και να πρέπει να τραβάω πίσω και να αφήνω το κλείστο για να ολοκληρωθεί ο κύκλος. Καμιά ιδέα για το τί μπορεί να φταίει και πώς διορθώνεται (beretta urika 2);

το πρόβλημα είναι η γλώσσα και συμβαίνει στο μοντέλο αυτό της beretta
λύση βρήκαν πολλοί με αντικατάσταση της από γλώσσα 390
έχει συζητηθεί εδώ αλλά δεν θυμάμαι πότε και σε ποιό τόπικ
http://www.oplognosia.com/ea/ea198.php
Τασο ειχα εγω παρόμοιο θεμα με την Urika μου. Σε μενα το κλείστρο έσπρωχνε το φυσιγγι κάπως λόξα, λογω της γλώσσας με αποτελεσμα το φυσιγγι απο την αποθήκη καποιες φορες να βρίσκει στην άκρη του χείλους της θαλαμης και να μην μπαίνει μεσα. Οπως πολυ σωστα σου ειπε ο Μακης άλλαξα τη γλώσσα βαζοντας μια καινουρια για 390 (προσοχή την κυρτή κι οχι την ίσια) οπως εκαναν πριν κι αλλοι ομοιοπαθείς συνάδελφοι. Το οπλο δουλεύει άψογα. Απλα οπως το περιγράφεις δεν ξερω αν σε εσενα εναι θεμα επαναντατικου ελατηρίου...
Εδώ το ειχα γραψει αλλα δυστυχως εχουν χαθεί οι φωτο....
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/beretta-team.100/page-175#post-274440

Όχι, ψηλά προς το μοναστήρι αγίων νηπιων..
Παιδιά μην αγχώνεστε εάν πάτε εκεί που ακούγατε τις τουφεκιές θα δείτε ότι ο τόπος είναι γεμάτος από δισκάκια αφού δεν έχει κυνήγι φέτος είπαμε να το κάνουμε σκοπευτήριο

Παιδιά μην αγχώνεστε εάν πάτε εκεί που ακούγατε τις τουφεκιές θα δείτε ότι ο τόπος είναι γεμάτος από δισκάκια αφού δεν έχει κυνήγι φέτος είπαμε να το κάνουμε σκοπευτήριο
Εκτός αν δεν κατάλαβα που ακριβώς λέτε.Εγω μιλάω για Άγιο Θωμα

Καλημέρα .
Σήμερα πέσαμε σε πυκνή κυνηγετική συγκέντρωση .
Εκτός αυτού πάντοτε υπάρχουν καί ''πονηροί '' που όταν δούν ότι έριξες 1-2 πουλιά τσούπ μπαίνουν μπροστά ...
Τέσσερα τσιχλόνια κι'ένα κοτσύφι θηλυκό πήρα . Είδα όμως αρκετά πουλιά .

το πρόβλημα είναι η γλώσσα και συμβαίνει στο μοντέλο αυτό της beretta
λύση βρήκαν πολλοί με αντικατάσταση της από γλώσσα 390
έχει συζητηθεί εδώ αλλά δεν θυμάμαι πότε και σε ποιό τόπικ
http://www.oplognosia.com/ea/ea198.php

Τασο ειχα εγω παρόμοιο θεμα με την Urika μου. Σε μενα το κλείστρο έσπρωχνε το φυσιγγι κάπως λόξα, λογω της γλώσσας με αποτελεσμα το φυσιγγι απο την αποθήκη καποιες φορες να βρίσκει στην άκρη του χείλους της θαλαμης και να μην μπαίνει μεσα. Οπως πολυ σωστα σου ειπε ο Μακης άλλαξα τη γλώσσα βαζοντας μια καινουρια για 390 (προσοχή την κυρτή κι οχι την ίσια) οπως εκαναν πριν κι αλλοι ομοιοπαθείς συνάδελφοι. Το οπλο δουλεύει άψογα. Απλα οπως το περιγράφεις δεν ξερω αν σε εσενα εναι θεμα επαναντατικου ελατηρίου...
Εδώ το ειχα γραψει αλλα δυστυχως εχουν χαθεί οι φωτο....
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/beretta-team.100/page-175#post-274440

Να στε καλά παιδιά, την καλημέρα μου.

Η μέρα ξεκίνησε σήμερα με μεγάλες προσδοκίες λόγω της χθεσινής εικόνας στο απογευματινό. Πήρα και τον κουμπάρο μαζί πρώτη φορά φέτος και πήγαμε στο γνωστό περπατητό (Αγ. Βασίλειο, 6 χλμ). Ε, λοιπόν, μάπα το καρπούζι. Μετά βίας ρίξαμε από 20 φυσίγγια. Πουλιά ούτε τα μισά από όσα είχε παραμονή Χριστουγέννων... Ξεκινήσαμε με -4 βαθμούς το πρωί, πολύς ο πάγος.
GcrfBgg.jpg

Εμφανως περισσοτερα πουλια σημερα λογω κακοκαιριας! Αν δεν βλεπαμε κ σημερα πουλια θα υπηρχε προβλημα! Πρωινο,απολαυστικοτατο καρτερι σε πλατανια, με ωριμο πλεον τον κισσο και 11 τσιχλοκοτσυφα (η μια κοκκινη) στο χερι :D
nsi sipe πρωι πρωι και αργοτερα euromix παλιας κοπης. Ξυριζαν κ τα δυο
Περιοχη Αττικη!!

Ειχαμε ενα ανακατεμα τις προηγουμενες μερες στην Αττικη, γτ σημερα εκανα ενα ωραιο 2ωρο περπατητο με τουφεκιες και σε πουλια που επαιζαν και οχι μονο σε σηκωμενα απο μενα ως συνηθως...γεμισε η πουλιαστρα 10.30 οποτε τα μαζεψα και "γεια σας"! Ετσι κ αλλιως μόνος τις τρωω, αρκουν τοσες! Α παρεπιπτοντως και αρκετα μαυρα!

Καλησπερα σας! 3 ωρες περπατητο σήμερα το απογευμα πέριξ του σπιτιού μας στο χωριό,ο αδελφός μου με το Μήτσο πήραν 15 πουλάκια και είχαν και 5-6 χαμένα.πουλια είχε αρκετά από οτι μου είπαν,αλλα στριμώχνονταν δυσκολα.φυσιγγια δούλεψαν lambro.ο αδελφος μου τα tordo 32γρ Ν8 και ο Μητσος τα A1 speciale 28gr (6,2€) N8! Και τα δυο πολυ καλα ! Ο Μητσος εντυπωσιάστηκε από τα A1 28γρ θεριζαν μου είπε! Περιμένω πως και πως την αλλη βδομάδα να κατέβω Κρήτη να ρίξω καμία τουφεκια..
OygAufw.jpg

Last edited:
Πάντως παιδιά, καμία ενημερωση( έως το πρωί που κοιτούσα) από τα site κυνηγετικών συλλόγων Καβαλας- Ελευθερούπολης...
Απλά στο fb το site της Ελευθερούπολης έλεγε ένα αόριστο, σε περίπτωση πλήρους χιονοκαλυψης απαγορεύετε το κυνηγιthink
Δηλ.και 5 εκατοστά χιονοκαλυψης, απαγορευεταιo_O ?
Γιατί πρέπει όλοι οι κυνηγοί να " πριζουμε" τους θηροφύλακες, ενώ με μια ανάρτηση του εκάστοτε συλλόγου, όλα θα ήταν πιο εύκολα?
Α, ούτε το δασαρχείο Καβάλας έβγαλε κάποια ανακοίνωση. .

Status
Not open for further replies.
Back