Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εγω εντυπωσιαστηκα απο κατι πυρκαλ 36γρ τα ξερεις?.yelling..sarcastic..sarcastic.
Αντε σειρα σου τωρα Γιαννη να δωσεις ενα γερο μαθημα στις ατακτες τσιχλουλες...:)
Να μου στειλεις με πμ το τηλ του αδελφου σου μπας κ τον μεταπεισω να ξαναπαρει ενα πλαγιοκαννο..αφου το αγαπαει γιατι το πεταει..:(.hair..hair.
Χαχα,Λες να μην τα ξερω....sarcastic.
Άσε μην παίζεις με τον πόνο μου:(..
Χώρις να το παιζω κυνηγάρας αν ημουν σήμερα εκει και δεν κρατούσα όπλο θα είχαν παρει τα διπλάσια πουλιά..έχουν καλομάθει όλο εγω να ξεσηκωνω τα πουλιά και να ερχόνται συστημένα σε αυτούς στο καθαρό και σήμερα τα είδαν ζόρια.μου το είπαν κιόλας άσε που έχασαν πολλές,τους κατσάδιασα.hair...
Αυτος δίκανο να ειναι και οτι ειναι,ορθόκανό η πλαγιοκανο δεν έχει θέμα..θέμα έχει με τις σκαλίδες οπως λέει,τα αυτογεμη..

...Πιο πολύ με μπέρδεψε αυτό το άρθρο, έτσι όπως τα περιπλέκει τα πράγματα, παρά με διαφώτισε...!!!
Εγώ προσωπικά, εμμένω στην πεποίθησή μου, ότι: "όταν υπάρχει πλήρης και εκτεταμένη χιονοκάλυψη στον κυνηγότοπο, το κυνήγι απαγορεύεται!"
Από 'κει και πέρα, ο καθείς, ας πράξει κατά το δοκούν, αλλά με προσωπική του ευθύνη για οτιδήποτε τόνε βρει...!

πληρηηη χιονοκαλυψηηη παιδες εδω σε εμαςςς τα τσιχλονια απλα τα βλεπω το απογευματακι να αναιβενουνε κανονικα απο το σπιτιμου πηγαινωντας για την κουρνατουςςςς.hair..sheep
Το ίδιο και εδώ σε μένα, στα 900 με 1000 μέτρα υψόμετρο...!!! Δεν μπορώ ούτε καν να βγάλω το αμάξι μου από την αυλή μου για να πάω οπουδήποτε...!!! Όλοι οι δρόμοι (και η αυλή μου) έχουν παγωμένο χιόνι(!) και με τις θερμοκρασίες "Σιβηρίας" που θα συνεχίσουν για μέρες... με βλέπω να ξεχνάω...ακόμη και ότι είμαστε σε περίοδο κυνηγίου...!!! Υπομονή και ψυχραιμία λοιπόν, μέχρι να μαλακώσει ο καιρός και να λιώσει τα χιόνια και τους πάγους, είτε με βροχές, είτε με ήλιο...!!!
Και πολλή προσοχή, όποιοι βγαίνουν πεζοί υπό τέτοιες συνθήκες παγετού, μην γλιστρήσουν και πέσουν και σπάσουν τίποτα από τον πάγο...!!!

Last edited:
Το κάναμε και εμείς το βολταράκι μας το Σάββατο ,με κάποιους φίλους από δώ,σε γνωστά μερη κάτω από το αυλάκι...
Το πρωί επικρατούσε παγετός και παρά τα πολλά ντουφέκια δεν είχε την ανάλογη κάρπωση.
Αλλάξαμε δυο τρια σημεία αλλα ο κόσμος πολυς.Ούτε περπατητό δεν μπορούσες να κάνεις...
Αποφασίσαμε να κάτσουμε για απογευματινό,με το σκεπτικό οτι τα πουλιά θα ανέβουν απο τον κάμπο,διότι το βράδυ πέφτει παγετός.
Ανεβαίνοντας κατά της 2 στο καρτέρι είδαμε 4 με 5 πουλιά να ανεβαίνουν....Κοιταχτήκαμε χωρίς να μιλήσουμε...
Τελικά δεν πέσαμε εξω......από την ώρα που κάτσαμε μέχρι της 5 και κάτι ανέβαιναν κατά κύμματα....
Επιτέλους ένα απογευματινό βγαλμένο απο άλλες χρονίες που δεν θύμηζε με τίποτα την φετινή φτωχή περίοδο.
Κάψαμε μπόλικα φυσιγγάκια μιάς και τα πουλάκια πέρναγαν σχετικά σε μεγάλο υψος ,αλλά μας έδωσαν την ευκαιρία για όμορφες ντουφεκιες από αυτές που σε κάνουν να χαμογελάς μόνος στο βουνό..
5 ατομα πηραμε 50+ πουλάκια στο απογευματινό με 16 χαμένα δυστηχως ,λόγω της ιδιομορφίας της περιοχής...
Καλά περάσαμε....ελπίζω να το επαναλάβουμε σύντομα....;)

Το κάναμε και εμείς το βολταράκι μας το Σάββατο ,με κάποιους φίλους από δώ,σε γνωστά μερη κάτω από το αυλάκι...
Το πρωί επικρατούσε παγετός και παρά τα πολλά ντουφέκια δεν είχε την ανάλογη κάρπωση.
Αλλάξαμε δυο τρια σημεία αλλα ο κόσμος πολυς.Ούτε περπατητό δεν μπορούσες να κάνεις...
Αποφασίσαμε να κάτσουμε για απογευματινό,με το σκεπτικό οτι τα πουλιά θα ανέβουν απο τον κάμπο,διότι το βράδυ πέφτει παγετός.
Ανεβαίνοντας κατά της 2 στο καρτέρι είδαμε 4 με 5 πουλιά να ανεβαίνουν....Κοιταχτήκαμε χωρίς να μιλήσουμε...
Τελικά δεν πέσαμε εξω......από την ώρα που κάτσαμε μέχρι της 5 και κάτι ανέβαιναν κατά κύμματα....
Επιτέλους ένα απογευματινό βγαλμένο απο άλλες χρονίες που δεν θύμηζε με τίποτα την φετινή φτωχή περίοδο.
Κάψαμε μπόλικα φυσιγγάκια μιάς και τα πουλάκια πέρναγαν σχετικά σε μεγάλο υψος ,αλλά μας έδωσαν την ευκαιρία για όμορφες ντουφεκιες από αυτές που σε κάνουν να χαμογελάς μόνος στο βουνό..
5 ατομα πηραμε 50+ πουλάκια στο απογευματινό με 16 χαμένα δυστηχως ,λόγω της ιδιομορφίας της περιοχής...
Καλά περάσαμε....ελπίζω να το επαναλάβουμε σύντομα....;)
Μπραβο Φιλιππε παντα τετοια

Σήμερα το πρωί άκουσα και μετά είδα τσίχλα στη Νέα Σμύρνη! Κατόπιν τούτου δεν μπορεί παρά να εμφανιστούν πολλές στους κυνηγοτόπους! Σάββατο έκανα μία σύντομη βόλτα προς Τανάγρα. Έπαιζαν αρκετά πουλιά, αν είχε και πιο πολλά ντουφέκια θα ανέμιζαν περισσότερες. Είδα στα κλεφτά και έναν λαγό αλλά εξαφανίστηκε σε κλάσμα δευτερολέπτου...

επιτελους το σκ κινηθηκαν τα πουλια σε καρτερια και ευχαριστηθικαμε τουφεκιες ,πρωτο οριο για φετος ,ν.φθιωτιδας.[τασο,imperial 34 n7 και hunting perfection 33gr 8-9 ,ολα τα πουλια τουμπα:)]
ΑΠΟ ΚΟΜΠΟΤΑΔΕΣ ΜΕΞΙΑΤΕΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΑΝ ΚΙΝΙΘΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ

Nοτια αττικη αρκετα πουλακια σημερα...δυστυχως δεν βρηκα ποτε μια τσιχλα κ έναν κοτσυφα...με λιγη ευστοχια παραπανω μπορουσα 3-4 ακομα που μου πηραν το οπλο...με καμια ωριτσα παραπανω περπατημα η ημερα ηταν για οριο…

Status
Not open for further replies.
Back