Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Απογευματινό με 11 στο χέρι κ 3 χαμένες, τώρα πάμε στο τζακι
received-385640045538484.jpg

Last edited by a moderator:

Απογευματινό με 11 στο χέρι κ 3 χαμένες, τώρα πάμε στο τζακι
.well done..well done.
Μπραβο που εχεις την θεληση κ τα μαδας μετα το κυνηγι,ειναι οτι καλυτερο κ ετσι πρεπει..εγω δεν μπορω..κ βδομαδα μπορει να τα αφησω στην συντηρηση..
Ο Μητσος εντυπωσιάστηκε από τα A1 28γρ
Εγω εντυπωσιαστηκα απο κατι πυρκαλ 36γρ τα ξερεις?.yelling..sarcastic..sarcastic.
Αντε σειρα σου τωρα Γιαννη να δωσεις ενα γερο μαθημα στις ατακτες τσιχλουλες...:)
Να μου στειλεις με πμ το τηλ του αδελφου σου μπας κ τον μεταπεισω να ξαναπαρει ενα πλαγιοκαννο..αφου το αγαπαει γιατι το πεταει..:(.hair..hair.

Καλησπερα σας! 3 ωρες περπατητο σήμερα το απογευμα πέριξ του σπιτιού μας στο χωριό,ο αδελφός μου με το Μήτσο πήραν 15 πουλάκια και είχαν και 5-6 χαμένα.πουλια είχε αρκετά από οτι μου είπαν,αλλα στριμώχνονταν δυσκολα.φυσιγγια δούλεψαν lambro.ο αδελφος μου τα tordo 32γρ Ν8 και ο Μητσος τα A1 speciale 28gr (6,2€) N8! Και τα δυο πολυ καλα ! Ο Μητσος εντυπωσιάστηκε από τα A1 28γρ θεριζαν μου είπε! Περιμένω πως και πως την αλλη βδομάδα να κατέβω Κρήτη να ρίξω καμία τουφεκια..
OygAufw.jpg

Μπράβο παίδες!!! Εξαιρετική φωτό, με έμφαση στα ποιοτικά και ακριβά δικαννάκια...!!!
(Εμφανώς πιο λεπτοπρόφιλο το Blaser, μόλις 60χιλ. σε σύγκριση με το Guerini... Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ "τρελαίνομαι" για λεπτοπρόφιλα αλληλεπίθετα...! Λένε οι ειδικοί, ότι το λεπτό προφίλ στο σουπερποζέ, εκτός απ' το αισθητικό κομμάτι, μειώνει και το αισθητό κλώτσημα στον ώμο κατά την πυροδότηση, λόγω γεωμετρίας και λιγότερου όγκου γύρω από τον κεντρικό οριζόντιο άξονα του όπλου...! Μάλλον λεπτομέρεια, αλλά απλώς το αναφέρω "εγκυκλοπαιδικά"...)

Πάντως παιδιά, καμία ενημερωση( έως το πρωί που κοιτούσα) από τα site κυνηγετικών συλλόγων Καβαλας- Ελευθερούπολης...
Απλά στο fb το site της Ελευθερούπολης έλεγε ένα αόριστο, σε περίπτωση πλήρους χιονοκαλυψης απαγορεύετε το κυνηγιthink
Δηλ.και 5 εκατοστά χιονοκαλυψης, απαγορευεταιo_O ?
Γιατί πρέπει όλοι οι κυνηγοί να " πριζουμε" τους θηροφύλακες, ενώ με μια ανάρτηση του εκάστοτε συλλόγου, όλα θα ήταν πιο εύκολα?
Α, ούτε το δασαρχείο Καβάλας έβγαλε κάποια ανακοίνωση. .
Κοιτα μην ειμαστε και υπερβολικοι...χιονοκαλυψη πληρης = παμε για τσιπουρα, αμα θελουμε να ειμαστε νομιμοι..αμα αρχισει τωρα ο καθενας "εδω εχει 5 εκατοστα εκει εχει 8" η τα "δεν ειναι πληρης" γτ εδω εχει αλλα παραπερα οχι, ε καταλαβαινεις οτι θα γινει μυλος!!!

Χειρότερη των προσδοκιών μας η περιοχή που κυνηγήσαμε σήμερα. Ξεκινήσαμε με -5 το πρωί και παγωμένο το έδαφος. Με καμιά δεκαριά χιλιόμετρα περπάτημα, 2 άτομα 15 πουλιά χωρίς κανένα χαμενο. Κεντρική Βοιωτία.
Πρώτη φορά έκανα περπατητό με το 2* μιας και ξεκίνησα με 4* αλλά έφευγαν από μακριά τα πουλιά. Τελικά όλα στο μυαλό είναι. Πήρα και κοντινά και μακρινά χωρίς να νιώθω ότι με επηρέαζε.

Last edited:
Πάντως παιδιά, καμία ενημερωση( έως το πρωί που κοιτούσα) από τα site κυνηγετικών συλλόγων Καβαλας- Ελευθερούπολης...
Απλά στο fb το site της Ελευθερούπολης έλεγε ένα αόριστο, σε περίπτωση πλήρους χιονοκαλυψης απαγορεύετε το κυνηγιthink
Δηλ.και 5 εκατοστά χιονοκαλυψης, απαγορευεταιo_O ?
Γιατί πρέπει όλοι οι κυνηγοί να " πριζουμε" τους θηροφύλακες, ενώ με μια ανάρτηση του εκάστοτε συλλόγου, όλα θα ήταν πιο εύκολα?
Α, ούτε το δασαρχείο Καβάλας έβγαλε κάποια ανακοίνωση. .
Κοιτα μην ειμαστε και υπερβολικοι...χιονοκαλυψη πληρης = παμε για τσιπουρα, αμα θελουμε να ειμαστε νομιμοι..αμα αρχισει τωρα ο καθενας "εδω εχει 5 εκατοστα εκει εχει 8" η τα "δεν ειναι πληρης" γτ εδω εχει αλλα παραπερα οχι, ε καταλαβαινεις οτι θα γινει μυλος!!!
Παιδιά είναι σαφέστατο! Μην το "κουράζουμε" άλλο...
Το κυνήγι απαγορεύεται, όταν υπάρχει πλήρης και εκτεταμένη χιονοκάλυψη στον κυνηγότοπο...!!! Όλοι μας, πιστεύω, καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι σημαίνει αυτό...!!! Απλούστατο είναι...!!! Και τον θηροφύλακα να ρωτήσουμε, το ίδιο θα μας πει...!!! Αφήστε τη μεζούρα με τα cm στην άκρη...!!! Δεν χρειάζεται κάποια περαιτέρω διευκρίνιση ο συγκεκριμένος νόμος...!!! Εννοείται φυσικά, πως για να υπάρξει πλήρης και εκτεταμένη χιονοκάλυψη στο ανάγλυφο του κυνηγότοπου, τα εκατοστά του χιονιού είναι τουλάχιστον... αρκετά, και όχι 5 - 6 πόντοι...!!!
Όταν όμως το χιονάκι είναι "τόπους - τόπους", "εδώ κι εκεί" ή "μπαλώματα" κάτω, τότε κυνηγάμε κανονικά...!!! Τουλάχιστον όπως το κατανοώ εγώ προσωπικά, με τη λογική μου...!

Πρώτη φορά έκανα περπατητό με το 2* μιας και ξεκίνησα με 4* αλλά έφευγαν από μακριά τα πουλιά. Τελικά όλα στο μυαλό είναι. Πήρα και κοντινά και μακρινά χωρίς να νιώθω ότι με επηρέαζε.
Μπραβο Στεφανε,εκανες κ καλη προπονηση!
Oscarακια?

πήγε κάποιος Αταλάντη σήμερα;;;;
μιλώντας πριν λίγο με φίλο μέλος του φόρουμ μου είπε πως πληροφορήθηκε ότι πήραν όπλα λόγω απαγόρευσης από χιονοκάλυψη
Μάκη καλησπέρα , χτες και σήμερα πήγαμε η παρέα Αταλάντη .... χαμηλά στο όριο του χωριού ... χτες το πρωί ειχε μπαλώματα και σήμερα τίποτα ... χτες λίγο κόσμο, σήμερα αρκετοί παραπάνω ... κυνηγήσαμε κανονικά, δεν ειδαμε θυροφυλακή πουθενά... γνωστοί που ανέβηκαν λίγο πιό πανω στο Μεγαπλάτανο, κυνήγησαν κανονικά επίσης...
ειχε κάτι πουλάκια , καλά ηταν... απο κρύο, βάλαμε και στις τσέπες μας .yel.

Καλησπερα σας! 3 ωρες περπατητο σήμερα το απογευμα πέριξ του σπιτιού μας στο χωριό,ο αδελφός μου με το Μήτσο πήραν 15 πουλάκια και είχαν και 5-6 χαμένα.πουλια είχε αρκετά από οτι μου είπαν,αλλα στριμώχνονταν δυσκολα.φυσιγγια δούλεψαν lambro.ο αδελφος μου τα tordo 32γρ Ν8 και ο Μητσος τα A1 speciale 28gr (6,2€) N8! Και τα δυο πολυ καλα ! Ο Μητσος εντυπωσιάστηκε από τα A1 28γρ θεριζαν μου είπε! Περιμένω πως και πως την αλλη βδομάδα να κατέβω Κρήτη να ρίξω καμία τουφεκια..
OygAufw.jpg
.well done..well done..shake hands.

Μάκη καλησπέρα , χτες και σήμερα πήγαμε η παρέα Αταλάντη .... χαμηλά στο όριο του χωριού ... χτες το πρωί ειχε μπαλώματα και σήμερα τίποτα ... χτες λίγο κόσμο, σήμερα αρκετοί παραπάνω ... κυνηγήσαμε κανονικά, δεν ειδαμε θυροφυλακή πουθενά... γνωστοί που ανέβηκαν λίγο πιό πανω στο Μεγαπλάτανο, κυνήγησαν κανονικά επίσης...
ειχε κάτι πουλάκια , καλά ηταν... απο κρύο, βάλαμε και στις τσέπες μας .yel.
ok Μένιο ευχαριστώ :)

Χθες έριχνε χιόνι κατά διαστήματα μέχρι το βράδυ, έκανε και πολύ κρύο και δεν βγήκα. Σήμερα βγήκε ήλιος το πρωί και κατά τις 9.00' βγήκα μια βόλτα για 2,5 ώρες, περισσότερο για να περπατήσω ... Είδα 4-5 τσίχλες συνολικά, σε μια μόνο πρόλαβα να ρίξω, αλλά έμεινε η μισή ... μου βγήκε πολύ κοντά 6-8 μέτρα πρέπει να ήταν, και το Ρουμελιώτης 30, αν και με το Brain BL τσοκ, της πήρε όλη την αριστερή πλευρά, το μισό στήθος, φτερούγα, πόδι, κοιλιά τα άντερα έξω ... Όταν την είδα έτσι σιχάθηκα και ξενέρωσα, και δεν την πήρα, την παράτησα εκεί που έπεσε !!!

Πήγε 10.30 η ώρα κ δέν φεύγει απ'το μυαλό να ηρεμήσω να ξεκουραστώ ο πρωινός μ@λάκας που άφησε το καρτέρι του για να μπεί σφήνα μπροστά μας .
Μας χάλασε την μέρα αλλά ανέδειξε κι'ένα άσχημο τρόπο ''σκέπτεσθαι '' που διακρίνει δυστυχώς αρκετούς .

Status
Not open for further replies.
Back