Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα απογευματινό μετά από αρκετό καιρό σε αμπελώνες χωρίς ιδιαίτερες προσδοκίες Τα πουλιά περισσότερα από τις τελευταίες ημέρες του 2018 μου έδωσαν την ευκαιρία για λίγες όμορφες καρτερίσιες τουφεκιές .Όπλο FABARM eurolion mk 2 τσοκ 3° φυσίγγια RIO game load n9.Απολογισμος 5τσιχλες και 2κοτσύφια στην πουλιάστρα και 1κοτσυφας χαμένος.

Καρτέρι απογευματινό με τον κολλητό. Από τις 4:00 μέχρι που νύχτωσε. 5 φυσίγγια κάψαμε και οι δύο μαζί... Κι αυτές οι λίγες τσίχλες που έπαιξαν με τον καιρό πριν 5 μέρες εξαφανίστηκαν. Τα 24 και τα 34 γραμμάρια μας μάραναν....

Καλησπερα κυριοι,οι βορειοι εχετε δει με τα κρυα καμια τσαρτσαρα ή γερακοτσιχλα;
Φετος δεν μπορεσα να τις πετυχω στην περιοχη μου και μου κανει εντυπωση!
Kαλησπέρα Γιάννη! Όντως είναι (πολύ) λίγες οι τσαρτσάρες εφέτος...! Όπως και πέρυσι άλλωστε...!
Ορεινή Φωκίδα που πήγα εφέτος αρκετές φορές, από τέλη Οκτωβρίου μέχρι και πριν τις εορτές, πάνω από 4 δεν έκανα (μία μόνο φορά), και είχα και "μηδενικά" και "άσσους"...!!! Οπότε φαντάσου "φτώχεια"...! Δηλαδή, για να ντουφεκίσεις καμία, χρειάζεται "γαϊδουρινή" υπομονή με "ατσάλινα" νεύρα...! Γερακότσιχλα (turdus pilaris) δε, δεν έχω δει, μήτε ακούσει καθόλου εφέτος...!
Στη βόρεια Ελλάδα πάντως, παραδοσιακά έχει περισσότερες...! Και τώρα, κατόπιν τέτοιας βαρυχειμωνιάς στα Βαλκάνια και σε μας, υποθέτω πως κάτι επιπλέον θα φάνηκε... Ας μας πληροφορήσει κάποιος Βορειοελλαδίτης, λάτρης του είδους...

Last edited:
Μετά απο αρκετές μέρες απραξίας λόγω της κακοκαιρίας , αποφάσισα να πάω το πρωί τη δεύτερη έξοδο για το '19. Την πρώτη βρήκα δυο τσίχλες κ είπα κ ευχαριστώ!! Περπατητό 9 περίπου χιλιομέτρων σε 2 διαφορετικά κομμάτια παρέα με τον τετράποδο φίλο μου. Σε ορισμένα σημεία δεν υπήρχε οχι τσίχλα αλλά ούτε σπίνος και σε άλλα , πολύ πυκνά , με το που έμπαινε ο σκύλος μέσα κ άρχιζα το τουφεκίδι μπορεί να βγαίνανε κ 50 τσίχλες!! Γενικά είχε πουλιά! Μου φέρμαρε ο σκύλος σ ένα πυκνό κομματάκι κ μια μπεκάτσα κ επειδή το κάνει κ με τους κοτσυφούς ήμουν έτοιμος για την έξοδο κανενός κερομύτη , ώσπου άκουσα το δυνατό φτεροκόπημα της..σάστισα , την είδα για κλάσματα του δευτερολέπτου κ στιγμιαία αποφάσισα να μην τουφεκίσω στο περίπου μήπως φανεί στο καθαρό..μάταια!! Την έκανε απ το πίσω λιόφυτο με τον σκύλο να την κυνηγάει αλλά τελικά να μην την ξαναβρίσκουμε σε ψάξιμο που κάναμε.. Συνεχίζουμε το κυνήγι στο δεύτερο μέρος που πήγαμε , είχαμε κ 3 χαμένες τσίχλες..τη μια την πήρε κ μου την έκρυψε ο σκύλος..χα χα.. Δεν πειράζει , συγχωρεμένος ο Φρίξος..βρήκε 2-3 που τις είχα ξεγραμμένες.. Άντε βρές αυτήν! https://www.photobox.co.uk/my/photo/full?photo_id=501568175422 Στο δρόμο προς το αμάξι , αποφάσισα για μια παράκαμψη κ δικαιώθηκα.. δίπλα στο ρυάκι ήταν μια όμορφη κυρία που πήγε να φύγει σαν φάντασμα αλλά ..συνελήφθη!! https://www.photobox.co.uk/my/photo/full?photo_id=501568172919 Και μια αναμνηστική να δεί κ ο Τάσος τα φυσίγγια..ξεστόκαρα σήμερα!! Δουβρης,oscar,lambro 28gr,super felt,direct 34,saga, κ κυρίως alfa game 31γρ. https://www.photobox.co.uk/my/photo/full?photo_id=501568171902

Kαλησπέρα Γιάννη! Όντως είναι (πολύ) λίγες οι τσαρτσάρες εφέτος...! Όπως και πέρυσι άλλωστε...!
Ορεινή Φωκίδα που πήγα εφέτος αρκετές φορές, από τέλη Οκτωβρίου μέχρι και πριν τις εορτές, πάνω από 4 δεν έκανα (μία μόνο φορά), και είχα και "μηδενικά" και "άσσους"...!!! Οπότε φαντάσου "φτώχεια"...! Δηλαδή, για να ντουφεκίσεις καμία, χρειάζεται "γαϊδουρινή" υπομονή με "ατσάλινα" νεύρα...! Γερακότσιχλα (turdus pilaris) δε, δεν έχω δει, μήτε ακούσει καθόλου εφέτος...!
Στη βόρεια Ελλάδα πάντως, παραδοσιακά έχει περισσότερες...! Και τώρα, κατόπιν τέτοιας βαρυχειμωνιάς στα Βαλκάνια και σε μας, υποθέτω πως κάτι επιπλέον θα φάνηκε... Ας μας πληροφορήσει κάποιος Βορειοελλαδίτης, λάτρης του είδους...
Αρνητικο Νικολαε,μονο δεντροτσιχλες εχουν φανει φετος,γερακοτσιχλες καθολου,παρολη την κακοκαιρια.
Αλλες χρονιες,τα πρωτα θηραματα που εμαφανιζοταν με τα χιονια,στο βουνο αλλα και στα δεντρα στον καμπο,ηταν οι γερακοτσιχλες.
Βεβαια,ακομα ειναι νωρις,τις περιμενουμε εδω στα Βορεια τον Φεβρουαριο!

Καλησπερα κυριοι,οι βορειοι εχετε δει με τα κρυα καμια τσαρτσαρα ή γερακοτσιχλα;
Φετος δεν μπορεσα να τις πετυχω στην περιοχη μου και μου κανει εντυπωση!
μην σου κανει εντυπωση θα κανουμε χρονια να τις ξαναδουμε.με τα χιονια που εριξε πριν 2 χρονια δεν εμεινε τιποτα απο την υπερθυρευση.τιποτα δεν ειναι τυχαιο.

μην σου κανει εντυπωση θα κανουμε χρονια να τις ξαναδουμε.με τα χιονια που εριξε πριν 2 χρονια δεν εμεινε τιποτα απο την υπερθυρευση.τιποτα δεν ειναι τυχαιο.
Επιτρεψε μου Βαγγελη να διαφωνησω! Αυτο που λες κρυβη μια μικρη αληθεια αλλα εγω περσυ τις βρηκα για μεγαλο διαστημα σε μεγαλους αριθμους!!

Πρώτη έξοδος για το 2019 και αφού τελείωσε ο λαγός, τα φτερωτά είναι μονόδρομος. Επίσκεψη στον κάμπο 9:30-12:30 περπατητό όπως πάντα. Τα τσιχλόνια λιγοστά, σε μερικά σημεία ήταν μαζεμένα σε μεγάλους αριθμούς, αλλά σε εγκατελειμένα λιοστάσια, που ούτε γουρούνι δεν περνάει. Μπήκαν λόγω χιονιά αρκετά κοτσύφια και κοκκινότσιχλες. Μεγάλες δεν υπήρχαν.
Ενα κοπάδι καλημάνες γυροφέρνανε, σε αποστάσεις ασφαλείας. Σήκωσα και μια μπεκάτσα, αλλά δεν έδωσε δυνατότητα βολής.
Τελικό αποτέλεσμα 10 πουλάκια, τα 7 στο χέρι (τα υπόλοιπα πέσανε σε περιφραγμένο κτήμα δυστυχώς).
Φυσίγγια ιδιογόμωση G3000-1,60x31-BRG 25-cx 2000 Νο 8,εγγύηση για μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις, λίγα κόκκινα Βεργίνα 33 Νο 9, και Κεραυνός μπλε Διασποράς Νο 8. Τσοκ 3*.

Αυτό που ειδα τις μερες που ήμουνα στον Εβρο απο τσίχλες και κοτσύφια ,δεν ήταν ενθαρρυντικό σε καμιά περίπτωση.
Κάποιες μέρες στα ορεινά του νομού περνούσαν αρκετές δεντρότσιχλες ,αλλά όχι στους αριθμούς που που θα περίμενε κάποιος ,για την εποχή και το μέρος. Στα πιο νότια του νομού ,εκεί που πέρσι ήταν νέκρα και πρόπερσι έβραζε απο τσιχλοκότσυφα , τις μέρες που είχε ρίξει μάλιστα χιόνια ,υπήρχαν μόνο ελάχιστες τσίχλες και κοτσύφια καθόλου . Απογοητευτική η εικόνα .
Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν ,αν εκεί πάνω δεν είχε τίποτα αξιόλογο με αυτό τον καιρό , τότε εδώ κάτω η έξοδος θα είναι απλά για την έξοδο.

Δημήτρη επίτρεψε μου να διαφωνήσω....Μετά την αλλαγή του καιρού εκεί κάπου στις γιορτές , σε μέρη που μέχρι τότε ήταν άδεια..... τώρα κάνεις το κέφι σου...
Σε καμιά περίπτωση δεν είναι όπως πρόπερσυ αλλά καλυτέρευσε αρκετά σε σχέση με τον Νοέμβρη και Δεκέμβρη.

Αύριο ο καιρός μια χαρά θα ναι έλεγα ότι θα ήμουν καλύτερα από την Τετάρτη που ταλαιπωρούμαι με οξεία αμυγδαλιτιδα αλλά ο πυρετός μου εμφανίστηκε πάλι σήμερα. Δυστυχώς πάλι μέσα...
Περαστικά σου και γρήγορα καλά!

Αύριο ο καιρός μια χαρά θα ναι έλεγα ότι θα ήμουν καλύτερα από την Τετάρτη που ταλαιπωρούμαι με οξεία αμυγδαλιτιδα αλλά ο πυρετός μου εμφανίστηκε πάλι σήμερα. Δυστυχώς πάλι μέσα...
Περαστικα συνονοματε..ελπιζω να περνεις αντιβιωση...εγω θεμα καθε χειμωνα με τους πονολαιμους απο μικρος,ευαισθησια..
Πυωδη αμυγδαλιτιδα ειχα παθει καποτε..εκει να δεις..κοντα ενα μηνα κρατησε..

Περαστικα συνονοματε..ελπιζω να περνεις αντιβιωση...εγω θεμα καθε χειμωνα με τους πονολαιμους απο μικρος,ευαισθησια..
Πυωδη αμυγδαλιτιδα ειχα παθει καποτε..εκει να δεις..κοντα ενα μηνα κρατησε..
Ευχαριστώ πολύ Τάσο. Αν και είμαι σε αυτά τα θέματα λίγο ξεροκέφαλος με γιατρούς κλπ, ναι έχω αρχίσει από χθες αντιβίωση για 10 μέρες...

Περαστικα σου Φιλε ..... εσυ να γινεις καλα και τα κυνηγια ειναι μπροστα σου

Status
Not open for further replies.
Back