Υδρόβια - Παρυδάτια - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σπυρο καλη αρχη φιλε... Πολυ ωραιος...
Τα μπεκατσινια αυτα ειναι μεταναστευτικα σε μεγαλο βαθμο γι αυτο κ η αρκετα αγρια συμπεριφορα τους αυτη την περιοδο... Πολλες φορες τα εχω ακουσει νυχτες να περνανε κ να ¨σφυριζουν¨ οσο περιμενα να ξημερωσει για τρυγονια κ παντα οσες χρονιες ειχαμε νερα το Σεπτεμβρη ειχαμε κ μπεκατσινια... Λογικα το ιδιο συνβεη κ σε σας...Επισης αυτη την περιοδο μεταναστευει κ το σπανιο πλεον, διπλομπεκατσινο...
Ε! τότε Άρι...καλώς ήρθαν!!!!
Καλή αρχή, και καλά μπεκατσινοκυνήγια με υγεία να' χουμε!!!

.xm.Σκεφτόμουν (δεν ξέρω αν είναι εφικτό) μήπως να χωρίζαμε τα μπεκατσίνια απο τα παπιά σε 2 θέματα...
Είναι τόσο ειδικά αλλά και τόσο διαφορετικά κυνήγια που -κατά τη γνώμη μου- τους ταιριάζει ξεχωριστό θέμα...

Μπράβο Σπύρο..well done.
Πολύ ωραίος.
Αυτό το μπεκατσίνι είναι πολύ ''τρελό'' πουλί.
Άλλες φορές πετάγεται από τα πόδια σου σαν ορτύκι και άλλες πετάγεται από.....το άλλο το χωράφι.
Το κακό Γιώργο είναι πως οι μέρες που τα βρίσκεις ήρεμα είναι όλο και σπανιότερες...

Σήμερα το πρωί που γύρισα σπίτι απ' τη δουλειά, αν και ξενυχτισμενος, είχα ένα προαίσθημα που μ' έσπρωχνε προς την ντουλάπα με τα κυνηγετικά και όχι στο κρεβάτι...
Είχα να πιάσω και το ντουφέκι από τις 12 του μήνα, που έκανα το τελευταίο τρυγονοκυνήγι και με τρωε...
Σκέφτηκα να πάω εδω κοντά στο κάμπο, να περπατήσω κάνα αρδευτικό κανάλι, για κάνα ντροπιάρικα παπί ή αν δεν έβρισκα να 'κανα καμιά ντουφεκιά σε κάνα επιβλαβή...
Τελικά για παπιά πήγα, μπεκανώτα βρήκα...
20160928_085745.jpg

το 1ο της χρονιάς...
Υπήρχαν χωράφια με χόρτα που είχαν ''βαστάξει'' νερό και κρατούσαν κάποια μπεκανωτα...
20160928_100620.jpg
20160928_101638.jpg

Τελικά παρά την κούραση και με αρκετό περπάτημα (γιατί ήταν η 1η φορα που κατέβαινα και έπρεπε να ψάχνω που υπάρχουν χωράφια που κρατάνε πουλιά)...κατάφερα και πήρα κάποια...
20160928_090452.jpg
20160928_111236.jpg

Η συμπεριφορά τους ιδιαίτερα άγρια...πετούσαν μακριά αν και -λογικά- είναι ακυνήγητα....xm.
Στα αρνητικά το ψηλό χορτάρι που, αν γυρίζες το βλέμμα σου σε 2ο μετά την ντουφεκιά, και έχανες το ακριβές σημείο πτώσης, παιδευόσουν πολύ στην ανεύρεση του σκοτωμένου...
Αν δε έπεφτε στη ''ζούγκλα'' της χορταριασμένης καλαμποκιάς δεν το βρίσκες με τίποτα...ένα που ''πήρα'' σε μια τέτοια καλαμποκιά -παρότι το ψαχνα 20 λεπτα- δεν το βρήκα άλλο...Μετα απ' αυτο, σε όσα μου ''πιαρναν'' τέτοιες καλαμποκιές δεν σηκωσα όπλο...
Ένα δεύτερο αρνητικό οι πολλές μύγες και κουνούπια που -ειδικά- όταν σηκώθηκε ο ήλιος σου' βγαζαν τα μάτια...
Όπως και να' χει πήρα τα 1α της χρονιάς και αν δεν έχανα και ένα σκοτωμένο και δεν είχα και 2-3 αδικαιόλογητες αστοχίες, σε πουλιά στον ''τίρο'' του ντουφεκιού, θα ταν καλύτερα...
Δεν έχω παραπονο όμως, μια χαρά ήταν...Ειδικά για ''έκτακτο'' κυνήγι...

Τωρα σκέφτομαι μένουν ντοπιάρικα μπεκανώτα ή ήταν από κάποια πρώιμη αποδημία...Προσωπικά δεν έχω ξαναβρεί μπεκανώτα τέτοια εποχή (δεν μιλάω για 1-2 ''τυχαία'' πουλια...).
Το κακό είναι πως μέχρι και την άλλη βδομάδα, μάλλον, δεν θα έχω χρόνο για άλλο κυνήγι και με τις ζέστες που έπιασε μάλλον θα στεγνώσουν τα χωράφια και θα χαθούν και τα πουλιά...
Μπράβο Σπύρο μου, νωρίς νωρίς άρχισες τη "διαχείριση πληθυσμού"στα μπεκανότα........sarcastic.
Ωχ εχεις δίκιο φίλε...ξεχάστηκα....hit..sarcastic.
Καποια ''ψιλά'', που ' χαν μείνει στο γιλέκο απο τα τρυγόνια...
Hit 8 30 γρ. No 8 και
Ζωχιός Predator 30 γρ. Νο 7,5
Και ευτυχώς που δεν τα' χα βγαλει γιατί θα τα ντουφεκουσα με 34 γρ. Νο 5 & Νο 6....sarcastic.
Τελικά Ζωχιος παντός καιρού, περιοχής και θυραματος.......sarcastic.

Σήμερα το πρωί που γύρισα σπίτι απ' τη δουλειά, αν και ξενυχτισμενος, είχα ένα προαίσθημα που μ' έσπρωχνε προς την ντουλάπα με τα κυνηγετικά και όχι στο κρεβάτι...
Είχα να πιάσω και το ντουφέκι από τις 12 του μήνα, που έκανα το τελευταίο τρυγονοκυνήγι και με τρωε...
Σκέφτηκα να πάω εδω κοντά στο κάμπο, να περπατήσω κάνα αρδευτικό κανάλι, για κάνα ντροπιάρικα παπί ή αν δεν έβρισκα να 'κανα καμιά ντουφεκιά σε κάνα επιβλαβή...
20160928_085745.jpg
Πραβω σπυρο καλη αρχή και σε εμασ εδω εχει Πολύ κουνουπι δεν μπορεισ να κυνηγισησ δεν λέω για τον σκυλο που τον κανουν κοσκινο με την υγρασια και η υψηλή θερμοκρασία πολλαπλασιάζονται.

Αληθεια σας λεω δεν την παλευω αλλο... .hair..eat.

Τι να μας πουν αυτά ρε φιλαράκι, έβαλα ένα ποτό, άναψα ένα τσιγάρο και γύρισα τις σελίδες πίσω πέρσι στον Γενάρη και βρήκα τα δικά μας. Τα διάβαζα και ήμουν με την τρίχα κάγκελο κάνα δεκάλεπτο.
Kounos, Manelis, εσένα και μένα, εικόνες βγαλμένες σαν από παραμύθι. Με ούτε ένα φυσίγγι πάνω μας, νωρίς για τον δρόμο της επιστροφής. Τα θυμάσαι αυτά ρε φίλε; Υπάρχουν μέρες όλο τον χρόνο που να μην περάσουν ούτε για μια στιγμή από το μυαλό σου, αυτές οι εικόνες; Βλέπεις μπροστά; Το χάος, για που τραβάγαμε; Τι κουβαλάγαμε; Πόσο γρήγορα φτάσαμε; Πετάγαμε, δεν πατάγαμε κάτω. Πόναγες από τους πάγους που σου χτύπαγαν τα γόνατα; Δίψαγες; Πείναγες; Κρύωνες; Δεν νομίζω, ήμασταν όλοι γεμάτοι και ευτυχισμένοι, με ένα ποτήρι ουίσκι γύρω από την σόμπα να αναπαράγουμε αυτά που έγιναν μερικές ώρες πριν.
Γκιαούρ αντά, το είπαν οι Τούρκοι, το νησί των άπιστων, πόσο λάθος έκαναν. Η πίστη περίσσια, εξάλλου πόση μεγάλη πίστη χρειάζεται για να το κάνεις αυτό, πίσω από το μάτι του Θεού;

Μπράβο Σπύρο μου, νωρίς νωρίς άρχισες τη "διαχείριση πληθυσμού"στα μπεκανότα........sarcastic.
Να πω και ΄γω την αλήθεια δεν το περίμενα...
Τελικά Ζωχιος παντός καιρού, περιοχής και θυραματος.......sarcastic.
Αν τα είχα σήμερα σε Νο 8,5 θα ήταν ακόμα καλύτερα...

20160928_085745.jpg

το 1ο της χρονιάς...
Υπήρχαν χωράφια με χόρτα που είχαν ''βαστάξει'' νερό και κρατούσαν κάποια μπεκανωτα...
20160928_100620.jpg
20160928_101638.jpg

Τελικά παρά την κούραση και με αρκετό περπάτημα (γιατί ήταν η 1η φορα που κατέβαινα και έπρεπε να ψάχνω που υπάρχουν χωράφια που κρατάνε πουλιά)...κατάφερα και πήρα κάποια...
20160928_090452.jpg
20160928_111236.jpg

Η συμπεριφορά τους ιδιαίτερα άγρια...πετούσαν μακριά αν και -λογικά- είναι ακυνήγητα....xm.
Στα αρνητικά το ψηλό χορτάρι που, αν γυρίζες το βλέμμα σου σε 2ο μετά την ντουφεκιά, και έχανες το ακριβές σημείο πτώσης, παιδευόσουν πολύ στην ανεύρεση του σκοτωμένου...
Αν δε έπεφτε στη ''ζούγκλα'' της χορταριασμένης καλαμποκιάς δεν το βρίσκες με τίποτα...ένα που ''πήρα'' σε μια τέτοια καλαμποκιά -παρότι το ψαχνα 20 λεπτα- δεν το βρήκα άλλο...Μετα απ' αυτο, σε όσα μου ''πιαρναν'' τέτοιες καλαμποκιές δεν σηκωσα όπλο...
Ένα δεύτερο αρνητικό οι πολλές μύγες και κουνούπια που -ειδικά- όταν σηκώθηκε ο ήλιος σου' βγαζαν τα μάτια...
Όπως και να' χει πήρα τα 1α της χρονιάς και αν δεν έχανα και ένα σκοτωμένο και δεν είχα και 2-3 αδικαιόλογητες αστοχίες, σε πουλιά στον ''τίρο'' του ντουφεκιού, θα ταν καλύτερα...

Τωρα σκέφτομαι μένουν ντοπιάρικα μπεκανώτα ή ήταν από κάποια πρώιμη αποδημία...Προσωπικά δεν έχω ξαναβρεί μπεκανώτα τέτοια εποχή (δεν μιλάω για 1-2 ''τυχαία'' πουλια...).
Το κακό είναι πως μέχρι και την άλλη βδομάδα, μάλλον, δεν θα έχω χρόνο για άλλο κυνήγι και με τις ζέστες που έπιασε μάλλον θα στεγνώσουν τα χωράφια και θα χαθούν και τα πουλιά...
Σπύρο χίλια μπράβο ρε φίλε! Πολύ όμορφο κυνήγι! Μακάρι να ήταν πέρασμα και να μπουν φέτος πολλά πουλιά και γρήγορα :)

Τι να μας πουν αυτά ρε φιλαράκι, έβαλα ένα ποτό, άναψα ένα τσιγάρο και γύρισα τις σελίδες πίσω πέρσι στον Γενάρη και βρήκα τα δικά μας. Τα διάβαζα και ήμουν με την τρίχα κάγκελο κάνα δεκάλεπτο.
Kounos, Manelis, εσένα και μένα, εικόνες βγαλμένες σαν από παραμύθι. Με ούτε ένα φυσίγγι πάνω μας, νωρίς για τον δρόμο της επιστροφής. Τα θυμάσαι αυτά ρε φίλε; Υπάρχουν μέρες όλο τον χρόνο που να μην περάσουν ούτε για μια στιγμή από το μυαλό σου, αυτές οι εικόνες; Βλέπεις μπροστά; Το χάος, για που τραβάγαμε; Τι κουβαλάγαμε; Πόσο γρήγορα φτάσαμε; Πετάγαμε, δεν πατάγαμε κάτω. Πόναγες από τους πάγους που σου χτύπαγαν τα γόνατα; Δίψαγες; Πείναγες; Κρύωνες; Δεν νομίζω, ήμασταν όλοι γεμάτοι και ευτυχισμένοι, με ένα ποτήρι ουίσκι γύρω από την σόμπα να αναπαράγουμε αυτά που έγιναν μερικές ώρες πριν.
Γκιαούρ αντά, το είπαν οι Τούρκοι, το νησί των άπιστων, πόσο λάθος έκαναν. Η πίστη περίσσια, εξάλλου πόση μεγάλη πίστη χρειάζεται για να το κάνεις αυτό, πίσω από το μάτι του Θεού;

Παντα τετοια Γιωργο ...στιγμες σαν κι αυτες μενουν και δινουν το κατι παραπανω για να ειναι χαρουμενος ο ανθρωπος .well done.

Κατι σκαμπο σαν αυτο που κουβαλας κανουν τη διαφορα....και τα ψαλιδια φυσικα.very shoked..very shoked.πρασινα βαρανε ολοι ψαλιδια λιγοι...

Είχα να πιάσω και το ντουφέκι από τις 11 του μήνα, που έκανα το τελευταίο τρυγονοκυνήγι και με τρωε...
20160928_085745.jpg

το 1ο της χρονιάς...
20160928_100620.jpg
20160928_101638.jpg

20160928_090452.jpg
20160928_111236.jpg

μπράβο ρε Σπύρο .. ωραίο σου βγήκε αυτο το απρογραμμάτιστο ! παντα τέτοια!
μετα της 15 του μήνα καλα να είμαστε θα έρθω για βοήθεια χαχαχ ;)

.well done..RESPECT.
Αληθεια σας λεω δεν την παλευω αλλο... .hair..eat.
Μου τρεχουν τα σαλια σαν του σκυλου στο τελος!!!!!!!!!!Με το ζορι κρατιεμαι που δεν ξαναπηγα μετα την πρωτη μερα και δεν βοηθας ρε φιλε.!!!.hair.

.xm.Σκεφτόμουν (δεν ξέρω αν είναι εφικτό) μήπως να χωρίζαμε τα μπεκατσίνια απο τα παπιά σε 2 θέματα...
Είναι τόσο ειδικά αλλά και τόσο διαφορετικά κυνήγια που -κατά τη γνώμη μου- τους ταιριάζει ξεχωριστό θέμα...
Σπυρο οντως ειναι δυο διαφορετικα κυνηγια αλλα ρε φιλε σε καινουργιο θεμα μονο οι δυο μας θα γραφουμε... Καλυετρα εδω μεσα να "μπριζωνουμε" και τους αλλου υδροβιους μηπως κ ασχοληθουν λιγο μαζι τους... Το εχω ξαναπει εχω παρει στη μεχρι τωρα κυνηγετικη μου καριερα πολυ μεγαλο αριθμο μπεκατσινιων, τα εχω κυνηγησει με καρτερι, με περπατητο χωρις σκυλο, με περπατητο με σκυλο, κ με σκυλο φερμας... Το κυνηγι τους με σκυλο φερμας ειναι το απολαυστικοτερο ολων... Ετυχε κ ειχα στα χαρια μου για δεκα χρονια ενα σεττερ που με εκανε κυριολεκτικα κυνηγο, μακαρι να με αξιωσει ο θεος να ξανακυνηγησω με ενα τετοιο σκυλο, δεν λεω τιποτα αλλο...
Ειχε κ εδω μπεκατσινακια τις μερες μετα τις πλυμμηρες αλλα ειχαν αυτη την αγρια συμπεριφορα... Σηκωνονταν μακρια απο τη σκυλα κ ετσι δεν τα τουφεκαγα μια μερα που τα βρηκα... Μονο λιγο στο τελος την εβαλα στο κουτι της κ εκανα μια βολτα παιρνωντας δυο ετσι για το καλο κ γιατι μου ειχε λειψει η μπηχτη τους τουφεκια...

Άλλες φορές πετάγεται από τα πόδια σου σαν ορτύκι και άλλες πετάγεται από.....το άλλο το χωράφι.

Γιωργο εχει να κανει με τον καιρο, με το αν ειναι απο ταξιδι κ θελουν να μεινουν (τοτε λουμωνουν) η αν ειναι απο ταξιδι κ ειναι για φευγιο (τοτε δεν καθονται πουθενα)... Η καλυτερη ωρα για μενα που ειναι πιο ησυχνα ειναι το μεσημερι... Το πρωι κ το σουρουπο λογω του οτι μετακινουνται για φαγητο πολλες φορες ειναι ανησυχα...

Ασε ρε φιλε κ μην μου τα κανεις αυτα γιατι την ξερεις την αποψη μου... Χιλιες φορες 10 ηττες εκει πανω, αγωνα, ταλαιπωρια, ψαξιμο, κουβαλημα, περιπετεια και μια να με κανει να γελασω... Ειναι αυτο το συναισθημα που δεν μπορεις να το περιγραψεις... Ξερεις οτι εχει ο Γκιαουρ Αντας κ δεν σου δινει, σαν να εισαι στο λαθος τοπο... Κ εκει η που τα παρατας κ τον μισεις η που πεισμωνεις κ τον ζεις και σαν να σε βλεπει καποιος καποια στιγμη ανταμειβει την προσπαθεια σου κ σε κανει να τον λατρευεις...
Ανυπομονω να βρεθουμε παλι επανω...

Κατι σκαμπο σαν αυτο που κουβαλας κανουν τη διαφορα....και τα ψαλιδια φυσικα.very shoked..very shoked.πρασινα βαρανε ολοι ψαλιδια λιγοι...
Ε ναι αυτα τα σκαμπο ειναι η τελευταια λεξη του βαλτοκυνηγιου... Αφου καταφεραν τα δυο ψηλα παλικαρακια να μας γαμηκουν δυο Handmade σπεσιαλιστικα καρεκλακια, αρχισαν να φωνιζουν σκαμπο απο τη λαικη... Γρηγορη μην μου θυμιζεις τα ψαλιδια φιλε γιατι ειναι πολυ σκληρο να σε τρωνε κ να μην εχεις φυσιγγια...

Μου τρεχουν τα σαλια σαν του σκυλου στο τελος!!!!!!!!!!Με το ζορι κρατιεμαι που δεν ξαναπηγα μετα την πρωτη μερα και δεν βοηθας ρε φιλε.!!!

Εσυ εισαι κ διπλα, θα τα ροκανισεις σιγα σιγα, εγω τι να πω που περιμενω να το δω να πλαναρει μπροστα μου με ανοιχτο το στομα...

Να πω και ΄γω την αλήθεια δεν το περίμενα...

Αν τα είχα σήμερα σε Νο 8,5 θα ήταν ακόμα καλύτερα...
Δεν βαζεις καλυτερα κανα 7αρακι μην εχεις καμια ευχαριστη εκπληξη καμια μερα και τραβας τις κ....τριχες σου.sarcastic.

εχω παρει στη μεχρι τωρα κυνηγετικη μου καριερα πολυ μεγαλο αριθμο μπεκατσινιων
Αρη επειδή το κυνηγας πολύ το μπεκανωτο όπως το λεμε εμεις το μπεκατσινι , σου εχει τυχει ποτε να το κυνηγήσεις καρτερι αυτό το θήραμα ?

Status
Not open for further replies.
Back