Υδρόβια - Παρυδάτια - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αρη επειδή το κυνηγας πολύ το μπεκανωτο όπως το λεμε εμεις το μπεκατσινι , σου εχει τυχει ποτε να το κυνηγήσεις καρτερι αυτό το θήραμα ?
Nαι Δημητρη, αρκετες φορες... Ημερα τους μηνες Οκτωβρη και Νοεμβρη που εχει μπασιματα και απογευμα-σουρουπο το Γεναρη... Γιατι ρωτας?

πως την χαρακτηρίζεις την τουφεκια στο καρτερι σε αυτο το πουλι ?
Τα δυο ειδη καρτρειου που μπορεις να κανεις ειναι δυο διαφορετικες εντελως τουφεκιες φιλε, το ξερεις αλλωστε... Η τουφεκια στα μπασιματα οπου τα πουλια γυριζουν στα βαλτοχωραφα θυμιζει πολυ την τουφεκια στο περασματιαρικο τρυγονι... Μπορει να προσφερει μια σχετικα ευκολη πρωτη τουφεκια και να αρχισει να καρφωνει το χωμα με τσαλιμια στις επομενες... Θυμιζει πολυ τρυγονι...
Το αλλο το καρτερι, το Γεναρη σε πουλια που εχουν μεινει κ γουσταρουν εναν τοπο ειναι πολυ πιο δυσκολο κ εχουν την τουφεκια που λεει ο Παυλος... Μπορει να περνανε στα 80 μετρα πανω απο το χωραφι κ ξαφνικα να κλεισουν φτερο απο εκει πανω και να βρεθουν ενα με το χωμα... Τρομερες προσκοπευσεις, τι να γραψω για το ποσο μπροστα πρεπει να πεταξεις το οπλο σε ενα πουλι που κανει καθετη εφορμηση στην ουσια, και πολυ ατσαλο πεταγμα... Ισως η δυσκολοτερη καρτερατη βολη, ειδικα το σουρουπο, απο οποιοδηποτε θηρευσιμο ειδος... Δεν ειναι διαδεδομενο το κυνηγι αυτο, λιγοι το ξερουν κ το κανουν κ γι αυτο δεν το αναφερω κ συχνα...
Αλλα τα βουτηγματα που κανουν κατι απογευματα του Γεναρη, ειναι τρομακτικα για καποιον που δεν τα εχει ξαναδει...

Τρομερες προσκοπευσεις, τι να γραψω για το ποσο μπροστα πρεπει να πεταξεις το οπλο σε ενα πουλι που κανει καθετη εφορμηση στην ουσια, και πολυ ατσαλο πεταγμα... Ισως η δυσκολοτερη καρτερατη βολη, ειδικα το σουρουπο, απο οποιοδηποτε θηρευσιμο ειδος... Δεν ειναι διαδεδομενο το κυνηγι αυτο, λιγοι το ξερουν κ το κανουν κ γι αυτο δεν το αναφερω κ συχνα
απεδειξες οτι εισαι εμπειρος , η δυσκολοτερη τουφεκια ολων είναι αυτή

Σπύρο, είναι λίγο πιο ξερακιανά από τα χειμωνιάτικα ή ξεγελάει η φώτο;
Ένα Γιώργο, ήταν μικρό και ξερακιανό όπως λές...
Τρία μπορώ να πω ήταν απλά ''κρεατωμένα'' όπως είναι όλα τα χειμωνιάτικα αποδημητικά αυτή την εποχή της αποδημίας...
Και το τέταρτο ήταν απο τα πιο μεγάλα και παχιά μπεκανώτα που 'χω πάρει...το καθάριζα και λαδωσανε τα χέρια μου από το λίπος...λες και ήταν περασματιάρικο ορτύκι...
μπράβο ρε Σπύρο .. ωραίο σου βγήκε αυτο το απρογραμμάτιστο ! παντα τέτοια!
μετα της 15 του μήνα καλα να είμαστε θα έρθω για βοήθεια χαχαχ ;)
Ελα με το καλό Χρήστο και πάσα βοήθεια δεκτή!!!
Δεν βαζεις καλυτερα κανα 7αρακι μην εχεις καμια ευχαριστη εκπληξη καμια μερα και τραβας τις κ....τριχες σου.sarcastic.
Μια και δύο Γρηγόρη...
Αλλά το 7άρι το θεωρώ αρκετά χοντρό για τα μπεκανώτα, χαλάει πολύ κρέας, ειδικά αν το πάρει καλά η ντουφεκιά...
Πάντως και με 8αρακι έχω εκμεταλλευτεί εκπληξούλες (μέχρι τα 25-30 μ. βέβαια)...;)

Πρεπει σιγα σιγα να παρω τη ταναλια τα δεματικα και κανα πριονακι και να αρχισω να φτιαχνω κανα ποστακι γιατι απο φετος θα αρχισω απο νωρις αποτι βλεπω.....χωρια που κατι φιλαρακια που φιλοξενο στις φυλαχτρες μου βαριουνται να κανουν το παραμικρο.threat..threat.

Σπυρο οντως ειναι δυο διαφορετικα κυνηγια αλλα ρε φιλε σε καινουργιο θεμα μονο οι δυο μας θα γραφουμε... Καλυετρα εδω μεσα να "μπριζωνουμε" και τους αλλου υδροβιους μηπως κ ασχοληθουν λιγο μαζι τους...
Αν είναι να μαραζώσουν τα καημένα τα μπεκατσινακια μόνα τους σε ξεχωριστό θέμα, άστα δω μέσα καλύτερα....sarcastic.
Πάντως εμένα μου κάνει μεγαλύτερη εντύπωση όχι γιατί δεν τα κυνηγανε οι κυνηγοί που ασχολούνται με τα παπιά, αλλά το ότι τα αγνοούν και τα σνομπαρούν οι κυνηγοί με σκυλιά φέρμας...
ο εχω ξαναπει εχω παρει στη μεχρι τωρα κυνηγετικη μου καριερα πολυ μεγαλο αριθμο μπεκατσινιων, τα εχω κυνηγησει με καρτερι, με περπατητο χωρις σκυλο, με περπατητο με σκυλο, κ με σκυλο φερμας... Το κυνηγι τους με σκυλο φερμας ειναι το απολαυστικοτερο ολων... Ετυχε κ ειχα στα χαρια μου για δεκα χρονια ενα σεττερ που με εκανε κυριολεκτικα κυνηγο, μακαρι να με αξιωσει ο θεος να ξανακυνηγησω με ενα τετοιο σκυλο, δεν λεω τιποτα αλλο...
Στο μπεκανώτο όντως φαίνεται η ''μύτη'' του σκύλου και είναι πολύ λίγα τα σκυλιά που είναι σπεσιαλίστες σ' αυτο το κυνήγι...επειδή αφιέρωνα αρκετές εξόδους στα μπεκανωτα ή φρόντιζα στα μπεκατσοκυνήγια μου να περνάει η πορεία, απο μέρη που κρατούσαν μπεκανώτα, όλα τα σκυλιά μου λίγο-πολύ τα κυνηγούσαν...ένα όμως θυμάμαι ότι ήταν αυτό που λέμε ''γεννημένο για μπεκανώτα'' -παρεπιπτόντως ήταν Σεττερ- φαινότανε λες και το 'δενε μια αόρατη κλωστή με τα πουλιά και πήγαινε κατευθείαν πάνω τους, με ένα πονταρισμα που νόμιζες οτι βλέπεις γάτα να πλησιάζει το ποντίκι και όταν φερμαρε ήταν σε τέτοια απόσταση, απο το μπεκανώτο κάθε φορά, που ένα βήμα να έκανα μπροστά απο το σκύλι σηκωνόταν αμέσως...μπορεί η απόσταση να ήταν απο 5 μέτρα μέχρι και μέτρα που αν τα γράψω δεν θα γίνουν πιστευτά...Κατάφερνε να κρατάει το μπεκανώτο στην ''κόψη του ξυραφιού'', σε απόσταση διαφορετική καθε φορά, ανάλογά τη βλάστηση, τις κλιματικές συνθήκες και την ευαισθησία του κάθε πουλιού...
Αλλο ένα λευκοπορτοκαλί Ποιντερ, ενός άγνωστου κυνηγού, που έτυχε να δω...το ζήλεψα...
Στη Γαλλία και στη Β. Ιταλία οι πιο δύσκολοι Α.Κ.Ι είναι οι αγώνες σε μπεκανώτα...απορώ πως οι εδώ όμιλοι σκύλων φερμας δεν οργανώνουν παρόμοιους αγώνες...
Το αλλο το καρτερι, το Γεναρη σε πουλια που εχουν μεινει κ γουσταρουν εναν τοπο ειναι πολυ πιο δυσκολο κ εχουν την τουφεκια που λεει ο Παυλος... Μπορει να περνανε στα 80 μετρα πανω απο το χωραφι κ ξαφνικα να κλεισουν φτερο απο εκει πανω και να βρεθουν ενα με το χωμα... Τρομερες προσκοπευσεις, τι να γραψω για το ποσο μπροστα πρεπει να πεταξεις το οπλο σε ενα πουλι που κανει καθετη εφορμηση στην ουσια, και πολυ ατσαλο πεταγμα... Ισως η δυσκολοτερη καρτερατη βολη, ειδικα το σουρουπο, απο οποιοδηποτε θηρευσιμο ειδος... Δεν ειναι διαδεδομενο το κυνηγι αυτο, λιγοι το ξερουν κ το κανουν κ γι αυτο δεν το αναφερω κ συχνα...
Αλλα τα βουτηγματα που κανουν κατι απογευματα του Γεναρη, ειναι τρομακτικα για καποιον που δεν τα εχει ξαναδει...
Οσες φορές τύχει και κάνω απογευματινό κυνήγι σε μπεκανωτα, μένω επίτηδες μέχρι αργά για (έστω) μια-δυο ντουφεκιές σ' ενα μπεκανώτο που βουτάει στο χωράφι με χίλια...
Όντως φίλε μου, αυτές οι ντουφεκιες είναι κατι το ξεχωριστό, δεν συγκρίνονται με κανενός άλλου είδους...ντουφεκιές που μένουν στο μυαλό σου...

Last edited:
ένα όμως θυμάμαι ότι ήταν αυτό που λέμε ''γεννημένο για μπεκανώτα'' -παρεπιπτόντως ήταν Σεττερ- φαινότανε λες και το 'δενε μια αόρατη κλωστή με τα πουλιά και πήγαινε κατευθείαν πάνω τους, με ένα πονταρισμα που νόμιζες οτι βλέπεις γάτα να πλησιάζει το ποντίκι και όταν φερμαρε ήταν σε τέτοια απόσταση, απο το μπεκανώτο κάθε φορά, που ένα βήμα να έκανα μπροστά απο το σκύλι σηκωνόταν αμέσως...μπορεί η απόσταση να ήταν απο 5 μέτρα μέχρι και μέτρα που αν τα γράψω δεν θα γίνουν πιστευτά...Κατάφερνε να κρατάει το μπεκανώτο στην ''κόψη του ξυραφιού'', σε απόσταση διαφορετική καθε φορά, ανάλογά τη βλάστηση, τις κλιματικές συνθήκες και την ευαισθησία του κάθε πουλιού...

Αυτο ακριβςω Σπυρο... Το σκυλι προσαρμοζε τη συμπεριφορα τους αναλογα με τον βιοτοπο και την συμπεριφορα των πουλιων... Σκυλι με μυαλο και αντιληψη... Τελειως διαφορετικη συμπεριφορα οταν τα πουλια ηταν δεκτικα κ ηρεμα και πολυ πιο ηρεμη οατν σηκωνονταν με το παραμικρο... Μου εχουν μεινει αρκετες στιγμες τετοιες χαραγμενες στο μυαλο, εγω 13-14 χρονων τοτε, οταν πρωτοξεκινησαμε να τα κυνηγαμε...

Ναι υπαρχει Μυρο, οχι στην Ελλαδα... Σε μια ταινια των Duck Commander θυμαμαι τους μπηκε ενα τετοιο, κ του εκοψαν το σπορο οι τρελλομουσατοι...o_O

https://en.wikipedia.org/wiki/Mandarin_duck
Αρι πιο όμορφο πουλί (φτερωτό);)νομίζω ότι δεν υπάρχει!

Πρεπει σιγα σιγα να παρω τη ταναλια τα δεματικα και κανα πριονακι και να αρχισω να φτιαχνω κανα ποστακι γιατι απο φετος θα αρχισω απο νωρις αποτι βλεπω.....χωρια που κατι φιλαρακια που φιλοξενο στις φυλαχτρες μου βαριουνται να κανουν το παραμικρο.threat..threat.
Ποιους αλλους φιλοξενεις??.xm.

ο VENETATOS τελικα δεν θα μπορεσει να ακολουθησει την dream team στο Δ.Τι να κανω??? του υποσχεθηκα οτι θα παρω και την καμερα μαζι μου, για να δει το εργο μετα μην μου μαμαει το κην. με τα τηλ. καθε 5 λεπτα.Η αληθεια ειναι οτι αφου δεν θα ειναι μαζι, θα παω με κρια καρδια. Δεν εχω σην.να εχω αλλον δυπλα μου στα παπια.ΘΑ παω για αναγν. εδαφους και καποια στηγμη θα το κανουμε και αυτο το ταξιδι μαζι. ΥΓΕΙΑ να εχουμε.

Μακαρι φιλε να βρεθεις επανω με το ταιρι σου συντομα... Ειναι πολυ ωραια αισθηση να μοιραζεσαι το κυνηγι σου με ενα φιλο με το ιδιο παθος, που ξερεις οτι το απολαμβανει οσο κ συ...
Γιατι δεν θα ερθει πανω? Εχει κανονισει να παει για τσιχλες με τα καινουργια του τσοκ? .yelling. Παντως αν δεν θες μοναξια κ θες να εχεις καποιον σε διπλανο καρτερι, αν θες προσφερομαι... Μη κ δεν προλαβαινεις να τουφεκισεις μονο δεν ξερω... .banana..yelling. Αλλιως παρε τον Altair Lusso μαζι... .hair..buy..sarcastic.

Εγω τα εχω ετημα μεχρει αλισοπριονο πηρα.sarcastic. το κουνουπι ποιοσ το αντέχει

Status
Not open for further replies.
Back