Αφορμή της καινούριας μου χειροποίητης φυσιγγιοθήκης και τα φυσίγγια ιδιογόμωσης που μου έστειλε φίλος και μέλος της παρέας του ΦΟΡΟΥΜ, όπως έγραψα και στην ''Κυνηγετική Γωνιά'', κατέβηκα για ένα μεσημεριανό κυνήγι για μπεκανώτα...
Ζέστη, κουνούπι, μύγα και ''Άγιος ο Θεός''...
Τα νεράκια από τις τελευταίες ξέστες έχουν, σχεδόν, στεγνώσει άλλα βρίσκεις κάπου-κάπου κάποια μπεκανώτα στα ελάχιστα νεράκια που έχουν απομείνει και σε μέρη με λασπουριά...
Τα ψηλά χόρτα είναι πρόβλημα γιατί σου τρώει πολύ χρόνο στο ψάξιμο τον σκοτωμένων...αφού ώρες-ώρες σκεφτόμουνα καλύτερα να πέφτουν κουτσοφτερουγα για να τα βρίσκω καλύτερα απο το ''πετωλόγημα'' στα χόρτα
Αλλα σήμερα θές η γουρικη φυσιγγιοθήκη, θες τα φυσίγγια ιδιογόμωσης του φίλου... κουτσοφτέρουγα δεν υπήρχαν......
Πράσινο: CX 2000-C7X30γρ-Z2M-Νο 9,5-Στρογγυλο ρέλι τζαμακι
Κίτρινο: CX 2000-MB32X31.5γρ-SG-No 8,5- 6αρι *
Διαφανές: CX 2000-SIPEX30γρ-SPARK-Νο 8- 6αρι*
Στο τέλος του κυνηγιού είχα πιάσει το όριο και απο τη φυσιγγιοθήκη έλειπαν μόνο 14 φυσίγγια...
Με μια φράση θα έλεγα...φυσιγγάκια στην ανάκρουση, ΦΥΣΙΓΓΑΡΕΣ στην αποτελεσματικότητα πανω στο θήραμα...
Ειδικά το ρελιαστό με C7 το αγάπησα...
δείτε...πισωκολη ντουφεκιά στα 25 μ. περίπου με 1/4 τσοκ...
Το πουλί εχει σπασμένα και τα 2 ποδια, τις 2 φτερουγες σε διαφορα σημεία, σπασμένη μύτη και γενικά η ντουφεκιά το πήρε μαζί της 10 μέτρα...
Μάλιστα με συνδυασμό C7X30 No 9,5 στην ανοιχτή κάννη (1/4 τσοκ) και ΜΒ32Χ31,5 Νο 8,5 στην κλειστή (3/4 τσοκ) πήρα και το πρώτο ντουμπλε της χρονιάς σε μπεκανώτα, σε μια φαση που 2 πουλιά σηκώθηκαν και έφυγαν ένα προς τα δεξιά και ένα προς τα αριστερά και μάλιστα το 2ο με το ΜΒ το πήρα σε αρκετααααα μακρινή απόσταση...
Φίλε ετοιμάσου για παραγγελία κουτας-ες να βγαλω τη σεζόν...
Και φυσικά μια τέτοια φυσιγγιοθήκη σε ''φτιάχνει'' για παραδοσιακές συνθέσεις...
Δερμάτινη φυσιγγιοθήκη...
Καστόρι ρέντε με δίχτακι...
Αν είχα και χάρτινα ρελιαστά μαλλινόταπα θα' ταν όλα τα λεφτά...
Η φωτο και το σημερινό κυνήγι...αφιερωμένο στο φίλο που μου έφτιαξε αυτή την μερακλίδικη φυσιγγιοθήκη και μου έστειλε αυτά τα εξαιρετικά φυσίγγια, φτιαγμένα με προσοχή και μεράκι , ένα-ένα στο χέρι...