Θερινές περιπλανήσεις ενός μοναχικού ιδιογομωτή στην έρημο της Αττικής …
26 Ιουλίου. Κάψα! Ραστώνη. 42 βαθμούς γράφει το θερμόμετρο του αυτοκινήτου του μοναχικού καβαλάρη ιδιογομωτή.
Η πιο απελπιστική περίοδος του χρόνου για ένα λάτρη του χειμώνα. Παντού ξεραΐλα.
Η μοναδική ιδιογομωτική όαση στην έρημο της Αττικής … ο Κένταυρος, στη Νίκαια. Και αυτός, αποφάσισε να μας πουλήσει! Διακοπές αυτή την εβδομάδα! Άκου διακοπές! Προδότης, μας πούλησε και αυτός!
Φρίκη!
Από τα βάθη της απελπισίας του ο μοναχικός ιδιογομωτής βρίσκει το κουράγιο να καλέσει τηλεφωνικά ένα άλλο κατάστημα που υποτίθεται πουλάει και αυτός ιδιογομωτικά υλικά.
-Γειά σας.
-Γειά σας.
-Έχετε υλικά ιδιογόμωσης;
-Έχω.
-Τί πυρίτιδες έχετε;
-Δε ξέρω, πρέπει να πάω στη αποθήκη να δω.
-Κάλυκες έχετε.
-Έχω.
-Τί κάλυκες; Έχετε 20cal;
-Κάτι έχω, αλλά είναι στην αποθήκη…
Αποφασίζει ο μοναχικός ιδιογομωτής να καβαλήσει το σιδερένιο άλογό του και να πάει στο κατάστημα, εκεί που υπάρχει ελπίδα. Μπας και κουνηθεί ο έμπορας και δει τί έχει στην αποθήκη.
Φτάνει.
-Γειά σας.
-Γειά.
-Θα ήθελα κάλυκες 20cal.
-Πρέπει να πάω στην αποθήκη να δω τί έχω.
-Πηγαίνετε, περιμένω.
Μετά από 5 λεπτά επιστρέφει από την αποθήκη ο έμπορος με μια σακούλα που είχε καμιά εικοσαριά φυσίγγια 20cal.
-Αυτά βρήκα. Είναι πολύ καλή συνταγή γνωστού μου. Πάρτα.
-Αυτά είναι φυσίγγια κύριε, εγώ κάλυκες σας ζήτησα!
-Ε, πάρε τα φυσίγγια, ρίξτα, και μετά πάρε τους κάλυκες και γέμισέ τους!!!
-Με συγχωρείτε, έρχομαι και σας ζητάω κάλυκες και εσείς μου δίνετε να αγοράσω φυσίγγια. Σας φαίνεται φυσιολογικό αυτό που κάνετε;
-Ναι ρε φίλε, τόσοι και τόσοι που γεμίζουν τα δικά τους αγοράζουν και κάποια έτοιμα!
-Γειά σας κύριε.
-Έχω σκάγια, πάρε σκάγιαααα!
Ο μοναχικός ιδιογομωτής ανεβαίνει στο σιδερένιο άλογό του και περιπλανιέται απελπισμένος στους αμμόλοφους της Αττικής ερήμου συλλογιζόμενος το σουρεάλ σκηνικό…
Μόνο στην Ελλάδα!