Υλικά για ιδιογόμωση

Η τουφεκιά που μου άρεσε σήμερα με την SIPE στημένη με παραδοσιακά υλικά , υπάρχει στις βλητικές δοκιμές . είχε τα εξής υλικά

και couvette , τάπα Diana χαρτάκι
Σήμερα έφτασε και ένα δεματάκι με φελλούς και μάλλινες κανονικές οπότε πάμε και για νέα δοκιμή

πεσμας εαν θες αναλογια πυρητηδας , σκαγιων ,καψουλι , υψος καλυκα ρελιαστο , η αστερι
Ο κάλυκας είναι 66mm αφρεζάριστος μάρκας martignoni με καψούλι 6,45 η δοσολογία ήταν 1,55χ33 ,κλείσιμο ρέλι με τζαμάκι
Βαγγελη....1.60 χ 32 με τζαμακι χωρης πολλα πολλα στρημωγματα την sipe....
1,60χ32 χρησιμοποιούσα το χειμώνα με χαμηλές θερμοκρασιες με cx2000 ,ρέλι και χαρτάκι

σε GAL12 και ανταλακτηκο που μετατρεπετε σε GAL 28 που εχω , σκευτηκα να επερνα και GAL 20 για να βαζω μεσα σε συγκεντρωτηρες GAL 12 , η φελο η χαρτονακι , καθως και για τον LB6 αργοτερα εαν δω και με βολευει θα παρω

Καταρχάς να έχεις κατά νου ότι και τα 2 ανεβάζουν τις πιέσεις. Το πόσο κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει. Επιρεάζονται κατά πολύ από πλευρικούς ανέμους. Αυτός με το αμορτισές έβγαζε πολύ σφικτές συγκεντρώσεις (στα δικά μου όπλα τουλάχιστον) σε σημείο που να μην είναι χρηστική η ντουφεκιά. Πιθανολογώ επειδή αργεί να αποχωριστεί τη δέσμη σκαγιών. Με αυτό χωρίς αμορτισέρ είχα φτιάξει φυσίγγια τύπου no limits τα οποία δούλευαν άριστα αλλά για μένα δεν έχουν καμία εφαρμογή στον κυνηγότοπο. Πάντως και οι δύο συγκεντρωτήρες θέλουν ανοιχτά τσοκαρίσματα.

Καταρχάς να έχεις κατά νου ότι και τα 2 ανεβάζουν τις πιέσεις. Το πόσο κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει. Επιρεάζονται κατά πολύ από πλευρικούς ανέμους. Αυτός με το αμορτισές έβγαζε πολύ σφικτές συγκεντρώσεις (στα δικά μου όπλα τουλάχιστον) σε σημείο που να μην είναι χρηστική η ντουφεκιά. Πιθανολογώ επειδή αργεί να αποχωριστεί τη δέσμη σκαγιών. Με αυτό χωρίς αμορτισέρ είχα φτιάξει φυσίγγια τύπου no limits τα οποία δούλευαν άριστα αλλά για μένα δεν έχουν καμία εφαρμογή στον κυνηγότοπο. Πάντως και οι δύο συγκεντρωτήρες θέλουν ανοιχτά τσοκαρίσματα.
με φρενάτο τσόκ πιστεύεις δεν θα δουλέψει καλά;

με φρενάτο τσόκ πιστεύεις δεν θα δουλέψει καλά;
Μα δε θα ακυρώσεις το λόγο χρήσης του tubo με το φρένο; Ίσως να είμαι λάθος αλλά πιστευα οτι ο tubo χρησιμοποιείται για να για να κρατήσει για μεγαλύτερη απόσταση τα σκάγια συγκεντρωμένα. Ποιος ο λόγος να το ακυρώσεις φρεναροντας τον;

Προσωπικά δεν θα τον χρησιμοποιούσα. Για ποιό λόγω θες να τον χρησιμοποιήσεις; Τι φυσίγγι θες να φτιάξεις δηλαδή;
ψάχνω συγκεντρωτήρα που να χωράει στα 35-36γρ όλα τα σκάγια μέσα στο ποτήρι

Back