Υλικά για ιδιογόμωση

Πηγα σε καταστημα της περιοχης μου χθες να ρωτησω αν εχει υλικα μηπως και γεμισω κανα δυο κουτια τριγονισια...ειχε....6ευρω το κιλο τα σκαγια!!!!:confused::eek:.fff..asking...με δουλευεις του λεω.sarcastic.....οχι μου λεει.sarcastic...καλα δεν εμαθες????οχι του λεω.what..what.....Ανέβηκαν λογο...Κινας μου λεει.asking..smashfrak.Θα τα καμαρωνεις του λεω..ha haaa..Νααι ναι δεν συμφερει να γεμισεις "ελαφρια"μου λεει ..μονο "σεμι".Αφου και τα ετοιμα απο 7+ το κουτι ξεκινανε...Smurf.badboys..evil..money..sex.
Πες τον να τα βαλει βιτρινα γιατι με τετοια τιμη θα γινουν συλλεκτικα....χαχαχαχα

Πήγα απόψε σε ένα μαγαζί να πάρω μερικά φυσέκια (Lambro trap & skeet) για το σκοπευτήριο, και είπα να πάρω και μερικά σκάγια (και καψούλια), μήπως και γεμίσω κανένα φυσέκι αν βρω χρόνο κάποια στιγμή ... Πήρα 5 κιλά 9αρια - υποτίθεται - έτσι έγραφε και το τσουβαλάκι, σφραγισμένο, το άνοιξε μπροστά μου ... Όταν γύρισα σπίτι, έβαλα τα γυαλιά μου κι έπιασα να μετρώ και να ζυγίζω, για να τσεκάρω αν είναι πράγματι 9αρια ... Τζίφος !!! Ζύγισα 50, 100, 200 κι έκανα τις διαιρέσεις, το αποτέλεσμα πάντα σχεδόν το ίδιο: 12,7 σκάγια/γραμ. - δηλαδή Νο. 7,5 !!! Έπιασα και το ηλεκτρονικό παχύμετρο και μέτρησα μερικά. Απλά επιβεβαίωσα το παραπάνω: η διάμετρος κυμαίνεται από 2,36 έως 2,44 χιλιοστά - με μέσο όρο στα 2,4 χιλ. Καμιά σχέση δηλαδή με 9αρια, ούτε 8αρια - κανονικά 7,5αρια είναι !!!
Και εντάξει, κάπου θα τα χρησιμοποιήσω κι αυτά ... Αλλά τι είναι αυτό που γίνεται με τα σκάγια ρε γαμώτο - άλλο νούμερο γράφουν κι άλλο είναι, άλλα ζητάς κι άλλα παίρνεις, φαντάσου τι γίνεται και στα φυσέκια του εμπορίου, άλλα αντ' άλλων, κάθε παρτίδα και διαφορετικό μέγεθος σκάγια ... απαράδεκτο !!! .buy buy.
.hair. .hair.
Υ.Γ.1 - Το ίδιο είχα ξαναπάθει και παλιότερα, κάποια φορά τα 9αρια μου είχαν βγει γνήσια 7αρια, με διάμετρο 2,5 χιλιοστά, και περίπου 11 σκάγια/γραμ. Τα έχω ακόμη, 3+κάτι κιλά...
Υ.Γ.2 - Η τιμή σήμερα 4,20 € το κιλό ... Είχα πάνω από 3 χρόνια να πάρω σκάγια, τότε τα έπαιρνα 3,5 € (από το ίδιο μαγαζί)...

Μου είπε τυχαία κάποιος που άκουσε μια συζήτηση που είχα με φίλο για σκάγια για ένα ανακυκλωτηριο που έχει σκάγια Λαυρίου σε μεταλλικα τενεκεδακια...όντως πήγα και βρήκα 5κιλά νούμερο 8 , 5νουμερο 10και 2 κιλά 7αρια...σε τιμή 2€ το κιλό.....δυστυχώς ήταν τα τελευταία....

Πήγα απόψε σε ένα μαγαζί να πάρω μερικά φυσέκια (Lambro trap & skeet) για το σκοπευτήριο, και είπα να πάρω και μερικά σκάγια (και καψούλια), μήπως και γεμίσω κανένα φυσέκι αν βρω χρόνο κάποια στιγμή ... Πήρα 5 κιλά 9αρια - υποτίθεται - έτσι έγραφε και το τσουβαλάκι, σφραγισμένο, το άνοιξε μπροστά μου ... Όταν γύρισα σπίτι, έβαλα τα γυαλιά μου κι έπιασα να μετρώ και να ζυγίζω, για να τσεκάρω αν είναι πράγματι 9αρια ... Τζίφος !!! Ζύγισα 50, 100, 200 κι έκανα τις διαιρέσεις, το αποτέλεσμα πάντα σχεδόν το ίδιο: 12,7 σκάγια/γραμ. - δηλαδή Νο. 7,5 !!! Έπιασα και το ηλεκτρονικό παχύμετρο και μέτρησα μερικά. Απλά επιβεβαίωσα το παραπάνω: η διάμετρος κυμαίνεται από 2,36 έως 2,44 χιλιοστά - με μέσο όρο στα 2,4 χιλ. Καμιά σχέση δηλαδή με 9αρια, ούτε 8αρια - κανονικά 7,5αρια είναι !!!
Και εντάξει, κάπου θα τα χρησιμοποιήσω κι αυτά ... Αλλά τι είναι αυτό που γίνεται με τα σκάγια ρε γαμώτο - άλλο νούμερο γράφουν κι άλλο είναι, άλλα ζητάς κι άλλα παίρνεις, φαντάσου τι γίνεται και στα φυσέκια του εμπορίου, άλλα αντ' άλλων, κάθε παρτίδα και διαφορετικό μέγεθος σκάγια ... απαράδεκτο !!! .buy buy.
.hair. .hair.
Υ.Γ.1 - Το ίδιο είχα ξαναπάθει και παλιότερα, κάποια φορά τα 9αρια μου είχαν βγει γνήσια 7αρια, με διάμετρο 2,5 χιλιοστά, και περίπου 11 σκάγια/γραμ. Τα έχω ακόμη, 3+κάτι κιλά...
Υ.Γ.2 - Η τιμή σήμερα 4,20 € το κιλό ... Είχα πάνω από 3 χρόνια να πάρω σκάγια, τότε τα έπαιρνα 3,5 € (από το ίδιο μαγαζί)...
3,5 το κιλο τα εχει ο κενταυρος

Σκαλίζοντας χθες την αποθήκη του πατέρα μου στο χωριό, βρήκα ένα ξύλινο κουτί που φύλαγε τα εργαλεία και τα υλικά για τα φυσίγγια που γέμιζε, μαζί με πολλές αναμνήσεις κλεισμένες σε αυτό.
Ζωντάνεψε στο μυαλό μου η ιδέα της ιδιογόμωσης που με έτρωγε τόσο καιρό. Σκέπτομαι σε πρώτη φάση να καθαρίσω τα εργαλεία που δε φαίνονται να έχουν κάποιο σημαντικό πρόβλημα και να δω αν μπορούν να χρησιμοποιηθούν και τι επιπλέον προσθήκες θα χρειαστούν. Θα χρειαστώ σίγουρα τη βοήθεια σας, σε θεωρητικό επίπεδο έχω αφιερώσει πολλές ώρες μελέτης σχετικά με το αντικείμενο η πράξη όμως διαφέρει. Παραθέτω φωτογραφίες με κάποια από τα εργαλεία και τα υλικά που βρήκα.
url=http://postimg.org/image/w14p6vmzp/]
IMG_20170919_225155.jpg
[/url]

Εάν κάνω λάθος διορθώστε με.
Διαπιστώνω ότι όπως και πέρισυ, έτσι και εφέτος υπάρχει μια αύξηση των τιμών στα υλικά ιδιογόμωσης και σε ορισμένα σημαντική.
Το ίδιο - δυστυχώς - διαπίστωσα και σε Ιταλικές ιστοσελίδες υλικών ιδιογόμωσης και προφανώς δεν οφείλεται στα μαγαζιά που εμπορεύονται υλικά ιδιογόμωσης.
Επειδη δεν γνωρίζω τι θα πει έτοιμο φυσίγγιο (δεν αγοράζω ποτέ ή τουλάχιστον έχω να αγοράσω έτοιμα πάνω από μια δεκαετία), πολύ με ανησυχεί η συνεχή αύξηση των τιμών των υλικών και ο φόβος μονοπωλιακών καταστάσεων.
Δηλαδή να εγκλωβιστούμε σε μονόδρομο αγοράς έτοιμων και με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Εάν κάνω λάθος διορθώστε με.
Διαπιστώνω ότι όπως και πέρισυ, έτσι και εφέτος υπάρχει μια αύξηση των τιμών στα υλικά ιδιογόμωσης και σε ορισμένα σημαντική.
Το ίδιο - δυστυχώς - διαπίστωσα και σε Ιταλικές ιστοσελίδες υλικών ιδιογόμωσης και προφανώς δεν οφείλεται στα μαγαζιά που εμπορεύονται υλικά ιδιογόμωσης.
Επειδη δεν γνωρίζω τι θα πει έτοιμο φυσίγγιο (δεν αγοράζω ποτέ ή τουλάχιστον έχω να αγοράσω έτοιμα πάνω από μια δεκαετία), πολύ με ανησυχεί η συνεχή αύξηση των τιμών των υλικών και ο φόβος μονοπωλιακών καταστάσεων.
Δηλαδή να εγκλωβιστούμε σε μονόδρομο αγοράς έτοιμων και με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Καπετανιε ηταν φυσιολογικό να συμβεί απο τη στιγμη που αυξήθηκαν τα ετοιμα.πήραν χαμπαρι και δεν μιλάω για τους παλιούς στην ιδιογομωση οτι πολύς κόσμος στρέφεται εκεί κι ετσι αποφάσισαν να χτυπήσουν.ουτε ηταν τυχαία η απαγόρευση της αναγομωσης καλυκων

Εχεις απόλυτο δίκιο Ευριπίδη.
Πολύ φοβάμαι ότι δεν μπορούμε και να αντιδράσουμε.
Αν έχεις παρατηρήσει δεν υπάρχει όφελος για τον ιδιογομωτή ούτε στη σκέψη για μαζικές/ομαδικές παραγγελίες.
Είναι πολύ μεγάλο θέμα

Το μεράκι, η παράδοση, χρώμα ζωής και η υποχρέωση της διατήρησης της κληρονομιάς στα παιδιά μας...
Γιαυτό σου είπα είναι μεγάλο το θέμα και με πολλές προεκτάσεις
Μόνο με μία αναγόμωση των καλύκων κερδίζεις δύο ευρώ στο κουτί

Ακριβως.πλεον το μονο όφελος του ιδιογομωτη είναι η σταθερότητα του φυσιγγίου του.οικονομικά είναι χαμένος απο χερι.και φυσικά είναι το μεράκι πρωτιστως
Με 6,10 βγαζεισ πολυ καλο 32αρι.ψαξιμο θέλει..στα 34γρ..και πανο εισε πολυ κερδισμενοσ

Mιλτο, στα ειδικα φυσιγγια ειναι που πεφτει το γδαρσιμο. Εκει συμφερει οικονομικα η ιδιογομωση. Για τα τσιχλοφυσιγγα δεν συμφερει οντως, φτιαχνεις ομως ενα φυσιγγι ακριβως οπως το θες, και κυριως σταθερο (ή και βελτιωμενο αναλογως) και αυτο ειναι εξισου μεγαλο κερδος.

Mιλτο, στα ειδικα φυσιγγια ειναι που πεφτει το γδαρσιμο. Εκει συμφερει οικονομικα η ιδιογομωση. Για τα τσιχλοφυσιγγα δεν συμφερει οντως, φτιαχνεις ομως ενα φυσιγγι ακριβως οπως το θες, και κυριως σταθερο (ή και βελτιωμενο αναλογως) και αυτο ειναι εξισου μεγαλο κερδος.
συμφωνο , αλλα ποσα ειδικα φυσιγγια θα ρηξει καπιος το χρονο 20 με 30 το πολυ , οποτε το οικονομηκο θα ειναι λιγο ,

Γιατί θεωρούνται τόσο παρεξηγημένα ("φθηνά") τα φυσίγγια για τις τσίχλες;
Κάθε θήραμα που αποφασίζεις να κυνηγήσεις αξίζει το σεβασμό και την εκτίμησή σου και πρέπει να χρησιμοποιείς ότι καλύτερο διαθέτεις.

Back