Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ισπανικό πιστεύω ότι είναι. Και μάλιστα της γερμανικής τεχνοτροπίας, όπως είχα ξαναπεί για άλλο προ καιρού: ενισχυτικά νεύρα στα πλαϊνά της βάσης, αυτάκια στις άκρες του καθρέπτη, περαστό κλειδί, κοντάκι με μάγουλο και ανοιχτή πιστολέ λαβή κλπ. Τώρα, για μάρκα ... ήταν τόσες πολλές βιοτεχνίες στο Eibar που έφτιαχναν παρόμοια δίκαννα, που πως να βγάλεις άκρη ... Παρά μόνο από τις σφραγίδες ...
Ειναι laurona 12αρι με 71 εκατ. κανες 1 και 3* σταθερο τσοκ με 18.4 αυλο. Ειναι περιπου 50 χρονων. δωρο του παππου μου οταν εγινα 18.
Απο τα λιγα που εχω διαβασει στο διαδικτυο τα εφτιαχναν στην ισπανια για την αγορα της γερμανιας σε 16αρι και 12αρι.

...Τελικά, έπεσε 1000% μέσα ο Στέλιος...!!! Ο οποίος φαίνεται να κατέχει πολλά "κιλά"... οπλογνωσίας, διότι προφανώς είναι ένας διαβασμένος οπλόφιλος...!!! Μπράβο Στέλιο...!!! .shake hands..well done.

Ωραίο το μπουκέτο.
Μας λες σε παρακαλώ και το είδος για να μαθαίνουμε (με την προσοχή του .ασχετου, γιατι για να τα φάμε ειναι αλλη και επικίνδυνη ιστορία. Εχει χαθεί κόσμος, που ...ήξερε!!!)

Ζαρκαδισια, macrolepiota procera.
Στην περιοχή μου είναι απ τα πιο κοινά.

Σ
Άδειοι κάλυκες φυσιγγίων B&P F2 Long Range 1050 σε ΝΟ. 0 σε φασσοκάρτερα.
Άντε την επόμενη φορά και με συστοιχίες Patriots.:mad:

Υ/Γ : Και οι ...κουτοί περιμένουν τα πουλια να χαμηλώσουν και να στρώσουν, να δουλέψουν τα 6ρια τους.
Ρε τι χάλι ειναι αυτο. Όπου και να πάμε ο ηλίθιος παραμονεύει να μας χαλάσει την διάθεση.
Σήμερα άκουσα μια ....ενδιαφέρουσα κουβέντα απο κυνηγο απο νησί του Ιονίου, σε ταβέρνα στα ...βουνά.
Αυτός κυνηγάει την φασσα με 3αρια και ΝΟ. 0. Το εχει συνηθίσει και να φανταστώ εγω, όπως μου είπε, κυνηγάει τις τσίχλες με 6αρια.
Και σχολίαζε αρνητικά για χθες, πως κάποιος βαρούσε καπαδάκια στο Θεό!!

Την ίδια στιγμή πατριώτης του που κυνηγάει 45 χρόνια, μας έλεγε για πόσες φάσσες και αγριοπερίστερα έχει πάρει με 10αρια!!!!! σε καρτέρια για τσιχλες, και αυτός δεν καταλάβαινε τι σχέση μπορεί αυτο να είχε με τις δικές του συνήθειες.
Αφού αυτός δεν τουφεκάει στο ....Θεό τι τα χρειαζεται τα Μηδενικά;
Δεν μίλησα, τι να πω και σε ποιον;
Άλλωστε, εγω τις κυνηγάω 3ο χρονο και αυτός 30 χρόνια.
Ο παλιός ειναι αλλιώς ή εχω να μάθω, εγω το τζόβενο, απο το παλαίμαχο, ούούούού !!!!!!
Αλλα θυμήθηκα κάποιον 46-47 χρόνων!! που πριν λιγα χρόνια, σε 6 μηνών νέο αυτοκίνητο δεν έβαζε 6η ταχύτητα και όταν τον ρώτησα, έκπληκτος συνοδηγός, επειδη δεν έβαζε ούτε στην ελαφρά κατηφόρα σε ευρωπαϊκη εθνική οδό!!! μου απάντησε οτι δεν βάζει - δεν το έχει ...συνηθίσει. καθώς και το παληό του αυτοκίνητο, 5 ταχύτητες είχε!!!!! :eek:
Παρά την προσπάθεια μου να τον πείσω για το "overdrive" της 6ης, τη ξεκούραση του κινητήρα, το ρίξιμο των στροφών κατα 15~20% και της κατανάλωσης, αυτός το ...βιολί του. 5η και ...ξερό ψωμί.!!!!
Κατα τα αλλα το είχε πάρει με κινητήρα ντίζελ για οικονομία.
Δεν χρειάστηκε, τοτε, να ακούσω κάτι άλλο για να καταλάβω, το διανοητικό του επίπεδο.
Για το σημερινό, με βοήθησε να το ξεπεράσω το καλο τσίπουρο, δίπλα στο πέτρινο γεφύρι !!!!

Last edited:
Ζαρκαδισια, macrolepiota procera.
Στην περιοχή μου είναι απ τα πιο κοινά.
Ηλια τα ζαρκαδισια τα μαζευουν παρα πολλοι στα μερη μου στα Γρεβενα..να φανταστεις βγαινουμε οπως πηγες και συ για φασσες και γυρναμε με ενα πορτμπαγκαζ γεματο ζαρκαδισια..οτι καλυτερο μετα τηγανια μανιταρι και μπολικο τσιπουρο για να ζεσταθεις

Μια βόλτα στα γρήγορα σήμερα ως τις 9+
Καμία κίνηση απο φάσσες, στην απέναντι βουνοκορφή ηταν και ενα φιλαράκι, τα ίδια και απ αυτόν...
Ευτυχώς έριξε βροχή χθες και πεταχτήκατε μερικα μανιτάρια..

45737614_741012226253193_4806564099284533248_o.jpg

45634203_740999736254442_4017653537008779264_o.jpg
αντεεεε φιλε ηλια καταντησες και εση μανιταροσηλεκτης σαν τον φιλομας τον ΒΙΚ.bye2..sarcastic..sarcastic.

Σ

Σήμερα άκουσα μια ....ενδιαφέρουσα κουβέντα απο κυνηγο απο νησί του Ιονίου, σε ταβέρνα στα ...βουνά.
Αυτός κυνηγάει την φασσα με 3αρια και ΝΟ. 0. Το εχει συνηθίσει και να φανταστώ εγω, όπως μου είπε, κυνηγάει τις τσίχλες με 6αρια.
Και σχολίαζε αρνητικά για χθες, πως κάποιος βαρούσε καπαδάκια στο Θεό!!

Τ !!!!

Απο νησι του Ιονιου στα Γρεβενα...
Ζακυνθος! :)

Καλημερα,μια γρηγορη εξορμηση σημερα για δεντροτσιχλες,δεν φανηκαν πουλια,ηρθαν ομως μερικες καριολες τις οποιες περιποιηθηκα καταλληλα!
Η πρωτη κεραυνοβοληθηκε με lambro tordo 32gr νο 9 στα 25 μετρα και η δευτερη με rio pichon 36gr νο 6.

Τέσσερα άτομα σήμερα σε μια ωραία βόλτα στο βουνό , ανάμεσα σε χρώματα αλλά και σε ...αρώματα.
Με το ζόρι στεκόμασταν να μην κοιμηθούμε και μας πατήσουν τα γελάδια.Ολες οι καριόλες άφαντες σήμερα .
Ομως ότι και να γίνει,όσο άφαντες και να ναι , οι καριόλες θα καταφέρουν να σου σπάσουν τα μπαλάκια. Και φυσικά πότε ;;;;;
Τότε που ξερουν αυτές πότε να περάσουν.Την ώρα που κατουράς!
Εκείνη την ώρα βρήκαν οι καριόλες να περάσουν πάνω απ το κεφάλι του Χρήστου.
Α ρε πατριώτ , και στο είπα. Πάρε μαζί έναν καθετήρα! .yel.

Τέσσερα άτομα σήμερα σε μια ωραία βόλτα στο βουνό , ανάμεσα σε χρώματα αλλά και σε ...αρώματα.
Με το ζόρι στεκόμασταν να μην κοιμηθούμε και μας πατήσουν τα γελάδια.Ολες οι καριόλες άφαντες σήμερα .
Ομως ότι και να γίνει,όσο άφαντες και να ναι , οι καριόλες θα καταφέρουν να σου σπάσουν τα μπαλάκια. Και φυσικά πότε ;;;;;
Τότε που ξερουν αυτές πότε να περάσουν.Την ώρα που κατουράς!
Εκείνη την ώρα βρήκαν οι καριόλες να περάσουν πάνω απ το κεφάλι του Χρήστου.
Α ρε πατριώτ , και στο είπα. Πάρε μαζί έναν καθετήρα! .yel.
Εγώ τον βγάζω έξω και τον κρεμάω για να μπορώ να κυνηγάω και τότε. Έχω βαρέσει πουλιά αρκετές φορές με το πουλί μου έξω αλλά και αρκετές φορές κατουρησα το παντελόνι μου .sarcastic.

Status
Not open for further replies.
Back