Πρωινό σήμερα με ένα φιλαράκι,
πάω εγώ σε γνωστό σημείο, και στέλνω συντεταγμένες σε αυτόν για να πάει στο 2ο μέρος που είναι ένα χιλιόμετρο πιο πέρα και όταν φεύγουν απ το δικό μου καρτέρι, σχεδόν πάντα πήγαιναν εκεί...
Μέχρι τις 9 μόνο μια φασσα πέρασε από εμένα και αυτή όταν κοίταγα το κινητό.... Ούτε να σηκώσω όπλο δν πρόλαβα... Στις 9+ βγαίνω προς το αμάξι, προχωράω και κοιτάω προς το μέρος που έστειλα το φίλο... Τα δέντρα στο καρτέρι του γεμάτα φασσες, κάθομαι και περιμένω μήπως τουφεκισει... Περνάει ένα 5 λεπτο και βλέπω τα πουλιά να παίζουν με άνεση πάνω στα δέντρα, λέω αποκλειεται να μην τον βλέπουν τόση ώρα...
Χτυπάω τηλ,
"Μητσο γιατί δεν τουφέκας ρε;"
"πήγα αλλού τελικά, πέρασα από εκεί που μου έδειξες στο χάρτη και δεν μου άρεσε το μέρος"
Τελικά ο Μήτσος πήγε κάνα 2 χιλιόμετρα πιο πέρα, και ούτε είδε φασσα όλη μέρα...
Απόγευμα πήγα σε ένα μέρος που δεν πιστευα να έπιασε καμία φασσα από τώρα, αλλά είπα να δοκιμάσω... Πήγα, έβγαλα το σκύλο και πήγα περπατητο ανάμεσα στα δέντρα... Κατά τις 3 σκάει μια 8ρα και κάθεται στα 100 μέτρα... Πάω και πιάνω στη διαδρομή που μπήκαν και πριν φτάσω περνάει άλλη μια σε απόσταση απαγορευτική...
Πιάνω καρτέρι και σε μισή ώρα σκάει άλλη μια, τις ρίχνω μια ανάμεσα στα κλαδιά αλλά δεν την πήρα...
Στις 5 ακούω ένα δυνατό φυσιγμα, κοιτάω πάνω μου και βλέπω ένα 200ρι οριακά να κάνει κύκλους...
Δεν τουφέκαω, και βουτάνε και πιάνουν αριστερά μου στα 80 μέτρα, εκείνη την ώρα ακούω ένα αμάξι να έρχεται σβάρνα, πάει λέω τι είδαν... Κάνουν ένα σαλτο και φεύγουν... Το αμάξι ήταν απ γουρουναδες που τρέχαν να κλείσουν τα γουρούνια που κυνηγούσαν απ το πρωί..
Τελικά περνάει άλλη μια αλλά με έπιασε όταν άλλαζα τσοκ (4ρι επειδη τις έβλεπα όλες χαμηλομενες στα δέντρα) βάζω το 4ρι και στο μισάωρο σκάει μια 5δα.
Κάνει μια στροφή πάνω μου και πάει να χαμηλώσει, σηκώνομαι, τουφέκαω την μια, την βλέπω δν στρίβει καν, πολύ μπροστά σκευτομαι, της ρίχνω και 2η με μια φασσα προσκοπευση και τη βλέπω διπλώνει, τουφέκαω και τη διπλανή, δίπλωμα και εκείνη...
Πέρασαν άλλες 2-3 πατητες αλλά αρκετά σε ύψος που ίσα που τις έβλεπα στις κορυφες των δέντρων.. Μετά έπιασε το σούρουπο, μάζεψε και μερικά μανιτάρια που βρήκα εκεί δίπλα και ολοκλήρωθηκε η μέρα!
Η 1η φασσα είναι απ τις μεγαλύτερες που βάρεσα φέτος, ολοκληρωμένη και "στρογγυλή".. Απ τα καλύτερα δείγματα φασσας.