Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Επειδή πρόσφατα βρέθηκα στα βουνά, ζήτησα από τους φίλους μου να μου δείξουν τον καρπό της οξυάς.
Πολλοί το λένε και καστανάκι και όπως έμαθα είναι και πολύ νόστιμο.
Οι δε φάσσες τρελαίνονται.
Βρήκαμε κάτω από δέντρα το κέλυφος ανοιχτό αλλά όχι καρπό. Σε μερικά είχε κάτι απομείνει αλλά σάπιο.
Έτσι για την πατριδογνωσία, έβγαλα 2 φωτογραφίες με τα κελύφη που έφερα μαζί μου, και τα ανεβάζω για τους μαθητευόμενους σαν και μένα. Οι παλιοί δώστε τα φώτα σας.
20181120-123745.jpg

20181120-123848.jpg

Σε ενα κοπαδακι καμια 10αρια με μια ντουφεκια. Η πρώτη μου για φέτος!
Χωρις ίχνος αιματος ξερη στα 40-45 μετρα.

Τι στολίδι είναι αυτό το όπλο ρε παίδες...Από μικρό παιδί το καθαριζα και το θαύμαζα.Η πρώτη benelli του σπιτιού τότε ....Έχω τόσες αναμνήσεις από αυτό το όπλο.Συγχαρητήρια που το κρατάς σε άψογη κατάσταση φίλε μου...Είναι κόσμημα αυτό το όπλο και κλασσικά αγαπάει πολύ τα biturbo....topic.

Ήθελα να ήξερα τι διάολο κάνει σήμερα μ αυτή τη.....βελτιωμένη Ρωσίδα , άκου βελτιωμένη -ούτε κατσίκα να ήταν - και ειναι εξαφανισμένος μέχρι τώρα στα δάση των Ιωαννίννων .
Πατριώωωωωωτ , ακούς ;;;
κατι θα βρηκε εκει στα δαση κ θα παιζει με την top model russia
533_20130920214328.jpg

.yelling.
κοιτα οταν ερθεις κ εσυ μην εξαφανιζεσαι.sarcastic..sarcastic.

Γεια σας παιδες, Σαββατο εγινα μουσκεμα στη βροχη μεχρι τις 15:30 με αποτελεσμα να παρω δυο και να μη βρω καμια στο κωλομερος που ειχα παει, Κυριακη πηρα δυο παλι εβγαλα φωτο πολυ κοντα 20-25 μετρα γι αυτο και εγιναν ετσι αλλα το σπουδαιοτερο ηταν τσακ μπαμ με το που πηγα κι ας εβρεχε στο φουλ. Ημουν με τις δυο κυριες παρεα απο τις 8:30 αλλα εκατσα μεχρι 11:30 μηπως εμφανιστει και καμια αλλη αλλα τζαμπα βροχη ετρωγα και αρκετα δυνατη και εφυγα να γινω κωλος απ τα τσιπουρα.sarcastic.
Χθες δεν πηγα πουθενα αλλα σημερα που ηρθαν τα mythos mg2 38gr no5 επρεπε να παω, πηγα στα γνωστα μου μερη παλι που κατι θα ειχε σιγουρα απογευμα, ειπα να μη παω στο μερος που ειχα χασει τις δυο το Σαββατο αλλα ειδα καμια 10αρια να τραβανε προς τα εκει. Εχει μερικα δεντρα πολλα ρικια πουρναρι και αμετρητες σπαραθλιες, περνανε δυο λιγο μακρια μου αλλα δεν τουφεκαω γιατι δεν θα εβλεπα που θα επεφταν,προχωρουσα αργα αργα να δω που ειναι, βλεπω μια πανω σε ενα δεντρο. Πολυ μακρια ομως και σκεφτομαι πως να κινηθω, θα με εβλεπε σιγουρα και θα εφευγε αν πλησιαζα και σιγουρα προς τα κατω και δεν θα την εβρισκα 100%, βγαζω το αποστασιομετρο να δω ποσο μακρια ειναι και μου γραφει 71 και 72 μετρα. Λεω δεν γαμιεται θα την τουφεκισω απο δω οπως καθεται να δω τι κανει και το mythos, σηκωνω το οπλο και την σημαδευω 4 φορες, δεν γουσταρα να της ριξω επειδη καθοταν, την 5 φορα παταω και πεφτει ταυλα. Φευγουν και μερικες ακομα απο πιο πισω μου περνανε αρκετα καλα αλλα θα τις εχανα σιγουρα, σταμπαρω το σημειο και ξεκιναω, εκανα να φτασω 30 λεπτα, μουσκεμα στον ιδρωτα και πετσοκομενος απ τις σπαραθλιες.
Με τα πολλα με τα λιγα εφαγα τον τοπο να την βρω και δεν τα καταφερα γιατι προφανως μεχρι να φτασω εχασα πιο δεντρο ηταν και ειναι αρκετα κατηφορικο το μερος, ειχα ακουμπισει το οπλο σε ενα δεντρο και ημουν καπου 3 μετρα μακρια οταν μου περασαν καμια 20αρια και σακατευτηκα να προλαβω να παω στο οπλο.
Εριξα παλι τα διαολια μου μουσκεμα στον ιδρωτα και με αμετρητα καρφωματα απ τις σπαραθλιες ξεκινησα για το αυτοκινητο, δεν ξαναπαω σ'εκεινο το σημειο με τιποτα, θα ριχνω μια τουφεκια να φευγουν και αν μου περασουν εχει καλως.
Στην επιστροφη εριξα ενα mg2 σε τενεκε παλι 5λιτρων να δω τι γινεται αλλα θα το ανεβασω στις βλητικες δοκιμες, σαν βαζω φωτο το αποστασιομετρο και τις σπαραθλιες που με πετσοκοψαν...
M0IWcYj.jpg
e37yyZS.jpg
orPt3eW.jpg

Εγω οταν το πήρα πρώτη φορά το βρηκα 7,20. Ειδα οτι ηταν σε προσφορά, αλλα δεν ηξερα οτι η αρχική ηταν 10-11 ευρω, νομιζα κανα 8ρι θα εχει και το ριξαν στα 7,20...
Το πήρα και εριχνα στα πάντα(κοτσίφια,κοράκια κλπ)... οταν ειδα ποσο ειχε στα μαγαζια της περιοχής μου, αρχισα να τα ρίχνω μονο σε φασσα και πρασινοκέφαλα...

Ειχα ακούσει και για 13 απο εναν φίλο σε μαγαζί της Θεσσαλονίκης...

Χθες στο κυνήγι ειδαμε μια φάσσα...
Στο ψάξιμο(χθες) το μεσημέρι ειδαμε 300+ πουλια...
Βγαινουμε σημερα στο ίδιο μερος, 500+ τα πουλια... αλλα αντι να πιασουμε στη βοσκή πιασαμε στα δεντρα που ξεκουραζόντουσαν...

Στις 7μιση περασαν ψηλομένα γραμμή για τη βοσκή τους, κ 8μιση 9 παρα αρχίσαν ολα να ερχονται προς τα δεντρα, δυστιχώς ειχαμε πιασει λιγο πρόχειρα το μερος και δεν μπορεσαμε να ριξουμε τουφεκια, μια τουφεκια εριξα σε μια πεντάδα που με πηρε σβάρνα και εννοείται δεν πηρα τίποτα, κ αλλες 2 τουφεκιες ο φιλος σε 2 ψηλωμένες που δεν τις εφτασε...Απόγευμα ηθελα να παω στο ίδιο μερος αλλα εμαθα οτι κόβανε ξύλα εκει μεσα και ειχε φασαρια..

Μετα ειπα να παω να βρω τη βοσκή τους, φτάνω στην κορυφή που εβλεπα να περνανε και στο 2λεπτο περναει μια ξυστα στα δεντρα, κατεβαίνω, μεχρι να βγαλω το όπλο περναει και αλλη μια... λεω εδω ειμαστε.. παω λιγο πιο μεσα και βλεπω να ερχονται πουλια απ ολη την πλαγια, να περνάνε την κορυφή και να βουτάνε στην αλλη μερια του βουνου, που εχει "γκρεμο" και 3-4 καλά δεντρα με βαλανι...αρκετα μακρια η βοσκη δηλαδη απ το σημείο που περνάγανε,
περναει ενα ζευγάρι ξυστα την πλαγιά, ριχνω την 1η και πεφτει, τρεχει ο σκυλος να τη φερει και σηκώνονται καμια 10ρια στα 30 μετρα και ερχονται καρφί πανω μου, ριχνω αλλη μια και την παίρνω κ αυτη, μετα πως μου ρχεται κ λεω θα βαλω την καμερα εφοσον εχει κίνηση,παω στο αμάξι στα γρηγορα, τσιμπαω την κάμερα...και απ την ώρα που εβαλα την κάμερα δεν εριξα τουφεκια... -_-

Τη μια μου περνάγανε σβαρνα, ουτε να σηκωσω οπλο προλαβαινα, μια αλλη που πέρασε ΤΕΛΕΙΑ και παω να της ριξω μια μπηχτή που θα την έτρωγε ΟΛΗ στη μαπα, τις "ρίχνω" και ειχα ασφάλεια -_-
Παίξαν μεχρι τις 5 κ εγω τις χάζευα...Το καλο ειναι πως το μερος ηταν πικνό και ολα οσα περασανε, δεν με βλεπανε, οποτε πιστευω να ειναι παλι εκει αυριο. Και αφου ειδα σημερα οτι απ τις 7μιση πηγαίναν προς εκεινη την κορφη, αυριο θα βγω και θα πιάσω καρτέρι πριν τον ήλιο, παρεα με τις αρκούδες!!!

45497590_739594879728261_3071495035091419136_n.jpg
Που έγιναν όλα Αυτά??

Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι ...
Βολτα με ωραία παρέα τον αδερφό και τον φίλο Σπύρο .
Το κακό είναι ότι η άδεια έφτασε στο τέλος της .. δίνω την σκυτάλη στον πατριώτη dim!!!
Το κορίτσι με παίδεψε πολυυυυυ .. μια ωραια τραβερσα πηγαίνοντας στα κατρτερια .. με federal 7,5 32gr δώρο του φίλου Σιλι!
Η απόσταση μακρινή για ic και 7,5 νούμερο . Το πουλί ζωντανό και μου έβγαλε την ψυχή για να το βρω ... εκείνη την ώρα κλασική περίπτωση μπήκε στα μούτρα μας ένα μεγάλο κοπαδακι .. Κτλ κτλ
Είχαμε άλλες δυο ευκαιρίες να πάρουμε πουλιά αλλά δεν μας έκατσε !! Και μια θεαματική περίπτωση για όσκαρ ... που τουφεκισανε και οι τρεις ένα πουλί στα 10 μέτρα ...... και μας έδειξε δάχτυλο !!;;

Που έγιναν όλα Αυτά??
Εκεί που γιναν αυτά, τώρα δεν υπάρχει πούπουλο, 2 μέρες κράτησε η μάζωξη κ τέρμα... Φέτος περίεργα τα πράγματα στην περιοχή μου..ενω είδαμε πουλιά, δεν τα κράτησε... Γιαυτό κ εγώ μέχρι να εμφανιστούν πάω στα παπάκια :p

Και δε ρίχνω percorso βρε Ηλία.... Άκου 13.....

Όσο για τα 34 αρκετά ελληνικά σε πολύ καλύτερη τιμή και με πιο σταθερή απόδοση έχει στην αγορά μπόλικα :)
Όντως φίλε, πανάκριβα... Αν ήταν να βγω 10-20 εξόδους τη σεζόν ίσως να χτύπαγα και ακριβότερα, αλλά αν βγαίνεις σιχνα και είσαι κ λίγο καψοφυσεκης όπως εγώ, προτειμω να κοιτάω για κάτι λίγο πιο προσιτό στην τσέπη...

Άμα ειναι τόσο φτηνό, δεν το θέλω.
Στο χωριό μου λένε "το φτηνό το κρέας, το τρώνε οι σκύλοι";)
Καλοοοό!:D
Στο χωριό μου το καρπό της οξιάς τον λενε Φάνγκο...είναι σαν μικρό καστανακί με πιο εντονες γωνίες.Εχω δοκιμάσει αρκετές φορές.Δεν ειναι άσχημο αλλά δεν είναι και ωραιο (λίγο στυφό).

Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι ...
Βολτα με ωραία παρέα τον αδερφό και τον φίλο Σπύρο .
Το κακό είναι ότι η άδεια έφτασε στο τέλος της .. δίνω την σκυτάλη στον πατριώτη dim!!!
Το κορίτσι με παίδεψε πολυυυυυ .. μια ωραια τραβερσα πηγαίνοντας στα κατρτερια .. με federal 7,5 32gr δώρο του φίλου Σιλι!
Η απόσταση μακρινή για ic και 7,5 νούμερο . Το πουλί ζωντανό και μου έβγαλε την ψυχή για να το βρω ... εκείνη την ώρα κλασική περίπτωση μπήκε στα μούτρα μας ένα μεγάλο κοπαδακι .. Κτλ κτλ
Είχαμε άλλες δυο ευκαιρίες να πάρουμε πουλιά αλλά δεν μας έκατσε !! Και μια θεαματική περίπτωση για όσκαρ ... που τουφεκισανε και οι τρεις ένα πουλί στα 10 μέτρα ...... και μας έδειξε δάχτυλο !!;;

Ωραία ήτανε φίλε!!!!
Όμορφο μέρος, καλή παρέα...όλα καλά...
Ντάξει θα μπορούσαμε να παίρνανε και 3-4 πουλάκια ακόμα...αλλά λίγο η γκαντεμιά να σκάσει μύτη το κοπαδάκι την ώρα που ψάχναμε τη φασα σου...λίγο το λάθος timing (που λένε και στο χωριό μου:D) στο κοπάδι που μπήκε ανάμεσα σε μένα και το Βασίλη, τα αφήσαμε και φύγαν αντουφεκιστα...
Πάντως είναι μεγάλο το μέρος εκεί και θέλει καλό "διαβασμα" για να τις βάλεις στο χέρι...
Και φυσικά να μην ντουφεκας όπως ντουφεκίσαμε τη φασα-καμικάζι που πήγε να μας φαει..10 μέτρα πάνω από το κεφάλι μας...τις ρίξαμε 3 ντουφέκια 7 ντουφεκιες (γυρω στο μισό κιλό σκάγια υπολογισε)και δεν τις βγάλαμε πούπουλο...
Την κατατρομάξαμε όμως την καρ@#$λα....sarcastic..sarcastic.
Εεε...ειμασταν στημένοι για τα ψηλωμένα....sarcastic.
Άντε κανόνισε να ξανανεβεις γρήγορα γιατί ανεβαίνει ο Μήτσος και δεν θα αφήσει πούπουλο...:D

Ωραία ήτανε φίλε!!!!
Όμορφο μέρος, καλή παρέα...όλα καλά...
Ντάξει θα μπορούσαμε να παίρνανε και 3-4 πουλάκια ακόμα...αλλά λίγο η γκαντεμιά να σκάσει μύτη το κοπαδάκι την ώρα που ψάχναμε τη φασα σου...λίγο το λάθος timing (που λένε και στο χωριό μου:D) στο κοπάδι που μπήκε ανάμεσα σε μένα και το Βασίλη, τα αφήσαμε και φύγαν αντουφεκιστα...
Πάντως είναι μεγάλο το μέρος εκεί και θέλει καλό "διαβασμα" για να τις βάλεις στο χέρι...
Και φυσικά να μην ντουφεκας όπως ντουφεκίσαμε τη φασα-καμικάζι που πήγε να μας φαει..10 μέτρα πάνω από το κεφάλι μας...τις ρίξαμε 3 ντουφέκια, γυρω στο μισό κιλό σκάγια και δεν τις βγάλαμε πούπουλο...
Την κατατρομάξαμε όμως την καρ@#$λα....sarcastic..sarcastic.
Εεε...ειμασταν στημένοι για τα ψηλωμένα....sarcastic.
Άντε κανόνισε να ξανανεβεις γρήγορα γιατί ανεβαίνει ο Μήτσος και δεν θα αφήσει πούπουλο...:D

Μου έφυγε ο καφές από το στόμα .crying smile.
Ωραία παρέα....κρίμα που δεν κατάφερα να έρθω παρέα ... άτιμη καθημερινή :)

Μου έφυγε ο καφές από το στόμα .crying smile.
Ωραία παρέα....κρίμα που δεν κατάφερα να έρθω παρέα ... άτιμη καθημερινή :)
Έπεσε αρκετό γέλιο και αυτοσαρκασμός...μπορώ να πω....sarcastic.
Άντε να κανονίσουμε καμία καλή μάζωξη τώρα που θ ανέβει ο έτερος Καππαδοκης...ο εκ Τζουμέρκων ορμώμενος...

Status
Not open for further replies.
Back