Βελανιδιά έχει πολλά τι να περιμένω αδερφέ μου ποτέ θα δούμε πουλιά ξέρεις τίποτα παντού λένε μπενουν αλλά εγώ δεν έχω δει τίποτα ακόμααδερφε τιποτα ακομα ,ενω εχει βελανι μην κανεις τζαμπα τα χιλιομετρα περιμενε να αλλαξει ο καιρος.
Βελανιδιά έχει πολλά τι να περιμένω αδερφέ μου ποτέ θα δούμε πουλιά ξέρεις τίποτα παντού λένε μπενουν αλλά εγώ δεν έχω δει τίποτα ακόμααδερφε τιποτα ακομα ,ενω εχει βελανι μην κανεις τζαμπα τα χιλιομετρα περιμενε να αλλαξει ο καιρος.
Δεν ξέρω Τρίπολη τι γίνεται από δω Κορινθία τίποτα απολύτως μας βλέπω του χρόνου ήπειρο σιγουραΒελανιδιά έχει πολλά τι να περιμένω αδερφέ μου ποτέ θα δούμε πουλιά ξέρεις τίποτα παντού λένε μπενουν αλλά εγώ δεν έχω δει τίποτα ακόμα
Θα τι βρεις αυριο ρε αρχοντα, με τη μεση σου τι εγινε? Στανιαρες καθολου?Εγερτήριο στις 4και κατι και επιστροφή στις 8 το βράδυ κάνοντας και 200χλμ.
Γιατί άραγε ;;;;
Μετα τα χθεσινά και αναλαμβανοντας ρίσκο ,αποφάσισα να παω προς Αν.Ζαγόρι ,που τις προηγούμενες μερες έπαιζαν καποια πουλάκια.
Σήμερα όμως ήταν εξαφανισμένα.Και πως να μην είναι αφού κατι αγοράκια απο δω μέσα,εκτόξευσαν κατά πάνω τους καρεκλάκια , μια φασσα μάζευε 7 ντουφεκιές , οι πλαγιές αντιλαλούσαν απο τα μπινελίκια και αλλα πολλά.
Το πρωί φανηκε ενα μικρο κοπαδακι και 3 με 4 ξεκομένες κι αυτες μεχρι τις 8,30.Απο κει και μετά το χαος. Το μεσημερι μετακινήθηκα για το απογευματινό αλλά και παλι τζίφος αν εξαιρέσω τις 3 περιπλανώμενες ξεμοναχιασμένες που ειδα γυρω στις 3,40. Τα πουλιά μετακινήθηκαν.Πίστευα οτι σήμερα με τοσο καλη μέρα μετα απο τος βροχές και τις ομίχλες των τελευταίων ημερών , τα πουλιά θα έπαιζαν .
Ετσι το πλάνο να μείνω εκει αποψε ώστε να κυνηγήσω κι αυριο ,ματαιώθηκε.Επιστροφή στα Τζουμέρκα και αυριο στα γνωστά.
![]()
Γιατι αν καποιος τις τουφεκισει στην κουρνια αλλαζουν μετα και πιανουν αλλουΜια ερώτηση προς όλους γιατί η φασσα αλλάζει την κούρνια της??think
Για ασφάλεια,επειδη προβλέπει καποια καιρικη αλλαγη που κανει την προηγουμενη κουρνια λιγοτερο καταλληλη,λογω ενοχλησης της απο τουφέκια κοντα στην κουρνια...Μια ερώτηση προς όλους γιατί η φασσα αλλάζει την κούρνια της??think
Σωστά αυτό το ξέρω περνούσαν χρονιά σε ένα μέρος δύσκολο 30 πουλιά κούρνια για πολλά χρόνια φέτος άλλαξαν μόνο περνάνε δεν κάνουν κούρνια Γιατί? Περνάμε 3 15 ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν εκεί κάναν κύκλους και πιάνανε τώρα απλά περνάνε αν πάρω κυαλια και κάτσω απέναντι στο βουνό μήπως δω που πιάνουν Ευχαριστώ πολύΓια ασφάλεια,επειδη προβλέπει καποια καιρικη αλλαγη που κανει την προηγουμενη κουρνια λιγοτερο καταλληλη,λογω ενοχλησης της απο τουφέκια κοντα στην κουρνια...
Κατι τα ενοχλησε στο σημειο.Σωστά αυτό το ξέρω περνούσαν χρονιά σε ένα μέρος δύσκολο 30 πουλιά κούρνια για πολλά χρόνια φέτος άλλαξαν μόνο περνάνε δεν κάνουν κούρνια Γιατί? Περνάμε 3 15 ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν εκεί κάναν κύκλους και πιάνανε τώρα απλά περνάνε αν πάρω κυαλια και κάτσω απέναντι στο βουνό μήπως δω που πιάνουν Ευχαριστώ πολύ
Πεύκα είναι με υψόμετρο καλό δυσκολα ενοχλούνται εκεί δεν ξέρω μήπως έχουν μάθει το μέρος και για αυτό άλλαξαν την κούρνια κάθε χρόνο επερνα 6 με 7 πουλάκια αλλά ποτέ δεν άλλαζαν παρόλο της τουφεκιές αυτές κάθε χρόνο εκεί κούρνια μια φορά το μήνα πήγε να εκεί τι να πω?? Εκτός αν πάνε άλλοι κυνηγοί κάθε μέρα και αναγκάστηκαν να αλλάξουν κουρνιαΚατι τα ενοχλησε στο σημειο.
Κατι πρεπει να αλλαξε....
Αν κουρνιαζαν σε κωνοφορο,μπορει να ξεραθηκε....
Μπορει να τους την επεσε κουναβι.
Δικός μου είσαι!!!
Ναι ελα για τις σίγουρες.Εδώ ειναι κοτέτσια ,δε βλέπεις ;Δεν ξέρω Τρίπολη τι γίνεται από δω Κορινθία τίποτα απολύτως μας βλέπω του χρόνου ήπειρο σιγουρα
Δυστηχώς έτσι είναι τα πράγματα...αν βάλεις και στην εξίσωση ότι φέτος δεν έχει κάνει και αξιόλογα μπασίματα στα μέρη μας κλάφτα Χαράλαμπε!!!Με τον ξάδερφό μου που μιλάω τα ίδια μου λέει κι αυτός για φέτος!!!Πάντως η καλύτερη εποχή στα μέρη μας είναι Γενάρης και Φλεβάρης αλλά εγώ πάλι Χριστούγεννα θ'ανέβω γιατί τότε μόνο έχω άδεια εκτός από τα Σαββατοκύριακα!Στα μέρη μου σήμερα ,με την εικόνα χειρότερη των δυο προηγούμενων ημερών.
Τα πουλιά μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Επιασα ενα πολύ κλειστο μερος και επεσα ας το πουμε διάνα.Ενα ζευγαρι εμφανίζεται γυρω στις 8,30 και βιαστικά γιατι έστριβαν ,τουφεκάω την πρωτη και δεν την πηρα.Μετα με εμποδιο τα δεντρα αντε γεια.
Σε μισή ώρα εμφανιζεται μια μονή και με μεγάλη ταχύτητα καθως ειχε φορα απο το κατέβασμα του λόφου,σκαει ξαφνικά μπροστά μου στα 15μ. Την καταφερα μα το δευτερο ,αλλά δυστυχώς έπεσε μέσα σε πλαγιά με πολύ πυκνή βλάστηση και δεν μπόρεσα να την βρώ. Θα ξαναπροσπαθήσω όμως.
Με λίγα λίγια παπαριές.Τελικά οπως πάει κι ο καιρός τα τελευταια χρόνια , για κυνήγι φάσσας ειναι απο τέλη Δεκέμβρη και μετα ,εξαιρουμένων κάποιων περιοχών της Β.Ελλάδας.
Καλοκαιρία και χαρα θεού η μέρα.Οι γουρουνάδες εχουν αναστήσει και πεθαμένους,οπότε αν υπήρχαν πουλιά θα βγαίναν στη γύρα.
Τωρα το να περιμένουμε να χαλάσει ο καιρός δυο μέρες για να βαρέσουμε δυο φάσσες ,είναι απλά κοροιδία.
Δυστηχώς έτσι είναι τα πράγματα.........
Καλή συνέχεια σου εύχομαι και το νου σου από βδομάδα έχει πολύ νερό στην Ήπειρο!!!
Στα χωριά του Πωγωνίου κάτι κινείται παντως.Αυτο μου το μετέφερε άτομο που είναι εκεί τώρα για δουλειά και όχι για κυνήγι.Στα μέρη μου σήμερα ,με την εικόνα χειρότερη των δυο προηγούμενων ημερών.
Τα πουλιά μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Επιασα ενα πολύ κλειστο μερος και επεσα ας το πουμε διάνα.Ενα ζευγαρι εμφανίζεται γυρω στις 8,30 και βιαστικά γιατι έστριβαν ,τουφεκάω την πρωτη και δεν την πηρα.Μετα με εμποδιο τα δεντρα αντε γεια.
Σε μισή ώρα εμφανιζεται μια μονή και με μεγάλη ταχύτητα καθως ειχε φορα απο το κατέβασμα του λόφου,σκαει ξαφνικά μπροστά μου στα 15μ. Την καταφερα μα το δευτερο ,αλλά δυστυχώς έπεσε μέσα σε πλαγιά με πολύ πυκνή βλάστηση και δεν μπόρεσα να την βρώ. Θα ξαναπροσπαθήσω όμως.
Με λίγα λίγια παπαριές.Τελικά οπως πάει κι ο καιρός τα τελευταια χρόνια , για κυνήγι φάσσας ειναι απο τέλη Δεκέμβρη και μετα ,εξαιρουμένων κάποιων περιοχών της Β.Ελλάδας.
Καλοκαιρία και χαρα θεού η μέρα.Οι γουρουνάδες εχουν αναστήσει και πεθαμένους,οπότε αν υπήρχαν πουλιά θα βγαίναν στη γύρα.
Τωρα το να περιμένουμε να χαλάσει ο καιρός δυο μέρες για να βαρέσουμε δυο φάσσες ,είναι απλά κοροιδία.
Αμπελοφιλοσοφίας συνέχεια :Στα χωριά του Πωγωνίου κάτι κινείται